Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι τσακωθειτε τώρα και για τον ξάδερφο 😀

Αυτό λέω κι εγώ :D Δώσε κανένα τιπ τώρα για το θέμα μου πλιζ :)

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, j2k είπε

Το κλιματιστικο ξερω οτι ειναι καλυτερο απο τα αλλα αντιστοιχα που κυκλοφορουνε εχω 2 τετοια ιδια.

Πριν απο αυτο πηρα ενα haier dawn και ειτανε σκουπιδι σε σχεση με το mitsubishi.

Αλλα ακομα και το mitsubishι που κανει 1000e ακουγετε στη χαμηλη σκαλα.

Εγω θελω μηδενικο θορυβο τι μπορω να κανω ?

Πως μπαινω στο κρυφο μενου να το πειραξω ωστε να πηγενει κατω απο τους 16 ?

Υπαρχει κλιματιστικο να κανει ψυγειο το δωματιο να το κλεινεις να μπαινεις μεσα και να κρατιετε ψυξη(με κλειστο το κλιματιστικο)

αρκετη ωρα για να κοιμηθεις αθορυβα ?

Κάποτε σου έφταιγε το Dawn και το χες βγάλει άχρηστο . Τώρα σου φταίει και η κορυφαία LN σειρά της Mitshibishi .  

Έλεγες ότι το Dawn κάνει θόρυβο και δεν ψύχει  και  ένα απο όσα έγραψες εδω πέρυσι ήταν ότι το Mitshubishi βγάζει τριπλή ψύξη.  Έβγαλες τρελή και την Eurovent που τα έχει πιστοποιήσει  να ξέρεις.
Το Dawn το έχω είναι αθόρυβο και δουλεύει σωστά .

Τέλος πάντων . Πάμε στο θέμα σου :

Μηδενικό θόρυβο δεν μπορείς να  έχεις . Ξέχασέ το αυτό . Δε γίνεται με ένα 9άρι κλιματιστικό να πας τον χώρο σου 16 βαθμούς. Επίσης αμφιβάλλω αν θα πάει και κάτω απο 22 βαθμούς  . Άσε που στην προσπάθεια σου να το πετύχεις αυτό θα κάψεις ένα σκασμό kwh.

Τα κλιματιστικά δεν είναι ψυκτικοί θάλαμοι . 

Ζήτα απο μηχανολόγο να σου κάνει μελέτη κλιματισμού να σου πετάξει μέσα στο χώρο μια ντουλάπα τριφασική  60.000 btu/h μπας και πάει ο χώρος σου σε συνθήκες κάτω απο 16 βαθμούς . Να την κλείνεις  και να μπαίνεις μέσα και όσο κρατήσει η ψύξη . Το ποσο θα κρατήσει μετά εξαρτάται απο τις απώλειες σου . 

6 λεπτά πριν, spiritclay είπε

Ερώτηση στα γρήγορα...βαζω το μηχάνημα στο προγραμμα dry(αυτό με την σταγόνα) μπας και...σε τι θερμοκρασια πρεπει τωρα με την ζέστη; μου λένε δεν πρεπει πολύ χαμηλή.

απο 24-25 βαθμούς και πάνω λέει ο γενικός κανόνας . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Αυτό λέω κι εγώ :D Δώσε κανένα τιπ τώρα για το θέμα μου πλιζ :)

Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. 

Ουσιαστικά δεν παίζει καμιά εξαιρετική προσφορά κάπου. 

Μέχρι τώρα πρότεινα το TCLXA412 αλλά με το σκηνικό που παίχτηκε με το λάθος τηλεχειριστήριο. ξενέρωσα που κατεύθυνα κόσμο προς τα εκεί. 

Ουσιαστικά στην αγορά σήμερα, για φθηνό προτείνω το Haier Tundra green, για περίπου 450-500 το Inventor Aria , για 550 το Midea Ultimate Comfort και Haier Dawn και όσο ανεβαίνεις ξεκινάνε οι καλές μάρκες (Mitsubishi, Toshiba) . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δυστυχώς στο service manual δεν λέει κάτι https://www.manualslib.com/manual/1255654/Mitsubishi-Electric-Msz-Ln25vgw.html

Όσο για το haier dawn, οκ είναι σχεδόν τα μισά λεφτά, αλλά λέει ότι κατεβαίνει στα 15dB δλδ πιο κάτω από το Mitsu. 

Γιατί λες ότι είναι σκουπίδι; Ακουγόταν περισσότερο; 

Τα 19dB του Mitsu όντως τα ακούς ή μπορεί να μην είναι 19?

Απόλυτα μηδενικό ήχο είναι αδύνατο να έχεις, ο αέρας κάπως πρέπει να κινηθεί. 

Δεν ξέρω αν το Midea Ultimate Comfort που έχει την πατέντα με τις τρυπούλες που διαχέουν τον αέρα αν θα σου φανεί πιο αθόρυβο

maxresdefault.jpg

Το haier εκανε πολυ περισσοτερο θορυβο απο το mitsubishi τα 15dB που ελεγε ειτανε ψεματα.

Επισης η εξωτερικη μοναδα οταν το ξεκιναγες εκανε ενα θορυβο χαμηλης συχνοτητας που ακουγοτανε 4 δωματια περα.

Απο ψυξη ειχε πολυ λιγοτερο απο το mitsubishi.

To mitsubishi πολυ καλυτερο του haier αλλα και παλι ακουγετε δεν ειναι εντελως αθορυβο επισης δεν το κανει "ψυγειο".

Εχω δει φτηνοτερα κλιματιστικα(μη inverter) σε μεγαλυτερους χωρους που μπαινεις μεσα και λες αυτο ειναι ψυγειο στην κυριολεξια.

Εγω θελω κατι με 0δενικο θορυβο αν το κλιματιστικο ειναι πολυ δυνατο θα παγωσει τους τοιχους οποτε μετα το κλεινεις

μπαινεις στο σωματιο κοιμασε με 0δενικο θορυβο αφου ειναι κλειστο.

Δηλαδη κατι σαν προψυξη..

Επεξ/σία από j2k
  • Confused 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. 

Ουσιαστικά δεν παίζει καμιά εξαιρετική προσφορά κάπου. 

Μέχρι τώρα πρότεινα το TCLXA412 αλλά με το σκηνικό που παίχτηκε με το λάθος τηλεχειριστήριο. ξενέρωσα που κατεύθυνα κόσμο προς τα εκεί. 

Ουσιαστικά στην αγορά σήμερα, για φθηνό προτείνω το Haier Tundra green, για περίπου 450-500 το Inventor Aria , για 550 το Midea Ultimate Comfort και Haier Dawn και όσο ανεβαίνεις ξεκινάνε οι καλές μάρκες (Mitsubishi, Toshiba) . 

Είσαι άρχοντας. Θα αρχίσω να κοιτάζω προς το Aria που πρότεινε συμφορουμίτης το πρωί, αλλά νομίζω κι εγώ ότι δύσκολα θα βρω κάτι αξιόλογο κάτω από 400. Πλην προσφοράς εννοώ. Ευχαριστώ πολύ, θα ζητήσω και τη βοήθεια του @Dare-Devil για να κλείσω με προτάσεις.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Είσαι άρχοντας. Θα αρχίσω να κοιτάζω προς το Aria που πρότεινε συμφορουμίτης το πρωί, αλλά νομίζω κι εγώ ότι δύσκολα θα βρω κάτι αξιόλογο κάτω από 400. Πλην προσφοράς εννοώ. Ευχαριστώ πολύ, θα ζητήσω και τη βοήθεια του @Dare-Devil για να κλείσω με προτάσεις.

Γιατί δεν κοιτάς και αυτό, αν θες κάτι ποιοτικό σε σφικτό μπάτζετ;
https://www.skroutz.gr/s/12271323/Fujitsu-ASYG09LLCE.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Ότι σου είπε ο liakjim με βρίσκει σύμφωνο  ! Με την σειρά που στα είπε τα μηχανήματα. 

Τα Haier έχουν 5ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη (χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις) . Τα inventor 10 ετή σε όλα τα μέρη (χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις) . Τα Midea 3 χρόνια σε όλα τα μέρη και επέκταση +7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις.

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτηση 10 μεταλικους λαμερινενιους τενεκεδες 15 λιτρων εκαστος (απο αυτους που βαζουμε λαδι) αν τους γεμισεις νερο

και τους βαλεις σε καταψυκτη και μετα που γινουνε παγος τους βαλεις σε δωματιο 9μ2

το οποιο πρωτα το εχεις ψυξει με κλιματιστικο 9000btu στο φουλ θα σε βγαλουνε για να κοιμηθεις δροσερα 7-8 ωρες ?

Μπορει να κανει ψυξη σε δωματιο ο παγος ?

Ειναι μια εσχατη αθορυβη λυση που λεω να κανω απλα δεν ξερω ποσο παγο θελει

για να κρατας μια θερμοκρασια ωστε να κοιμασε ανετα χωρις να ιδρωνεις σε ενα δωματιο 9μ2.

Μεχρι προχτες κοιμομουνα χωρις κλιματιστικο χτες δεν μπορεσα να κοιμηθω απο τη ζεστη

εβαλα κλιματιστικο και εκανα σκατα υπνο απο τον ηχο που εβγαζε.

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, j2k είπε

Ερωτηση 10 τενεκεδες 15 λιτρων εκαστος (απο αυτους που βαζουμε λαδι) αν τους γεμισεις νερο

και τους βαλεις σε καταψυκτη και μετα που γινουνε παγος τους βαλεις σε δωματιο 9μ2

το οποιο πρωτα το εχεις ψυξει με κλιματιστικο 9000btu στο φουλ θα σε βγαλουνε για να κοιμηθεις δροσερα 7-8 ωρες ?

Αυτές οι ερωτήσεις μπαίνουν Παρασκευή συνήθως. 😋

• Like 1
Δημοσ.

Αν κανει δουλεια ο παγος θα παρω ενα καψυκτη μπαουλο θα βαζω τους τενεκεδες να παγωνουνε

και πριν να κοιμηθω θα τους βαζω το δωματιο να ξεπαγωνουνε.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, j2k είπε

Ερωτηση 10 τενεκεδες 15 λιτρων εκαστος (απο αυτους που βαζουμε λαδι) αν τους γεμισεις νερο

Ειναι μια εσχατη αθορυβη λυση που λεω να κανω απλα δεν ξερω ποσο παγο θελει

για να κρατας μια θερμοκρασια ωστε να κοιμασε ανετα χωρις να ιδρωνεις σε ενα δωματιο 9μ2.

Μεχρι προχτες κοιμομουνα χωρις κλιματιστικο χτες δεν μπορεσα να κοιμηθω απο τη ζεστη

εβαλα κλιματιστικο και εκανα σκατα υπνο απο τον ηχο που εβγαζε.

Όταν λες θόρυβος/ήχο που έβγαζε το κλιματιστικό εννοείς τον ανεμιστήρα; Η έρχεται από έξω από την εξωτερική μονάδα και μεταφέρεται μέσα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι ο ανεμιστηρας της εσωτερικης μοναδας στο mitsubishi η εξωτερικη μοναδα δεν ακουγετε μεσα στο haier ακουγοτανε η εξωτερικη 4 δωματια μεσα.

Αν βαλω τον ανεμιστηρα στο ελαχιστο τοτε δεν ψυξει καλα αλλα και δεν εχει παλι 0δενικο θορυβο.

Στο φουλ ο ανεμιστηρας ψυχει αλλα κανει πολυ θορυβο.

Εμενα οι απαιτησεις μου ειναι 0δενικος θορυβος και ψυξη λιγη ισα ισα να μην ιδρωνεις και σκας

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, j2k είπε

Οχι ο ανεμιστηρας της εσωτερικης μοναδας στο mitsubishi η εξωτερικη μοναδα δεν ακουγετε μεσα στο haier ακουγοτανε 4 δωματια μεσα.

Έχεις δοκιμάσει να το ανοίξεις κάνα δυοωρο (π.χ.) πριν..και μετά να πας να κοιμηθείς; Να έχει φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία,και μετά να πατήσεις το quiet /silent τι έχει το mitsubishi,όταν πας για ύπνο.

Φυσιολογική θερμοκρασία 26-28.

Αν όταν πας στο κρεβάτι, και τότε ανοίγεις το κλιματιστικό ,έχει ζέστη το δωμάτιο και το βάζεις quiet λογικό να συμβαίνουν αυτά που ανέφερες.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
Μόλις τώρα, j2k είπε

Οχι ο ανεμιστηρας της εσωτερικης μοναδας στο mitsubishi η εξωτερικη μοναδα δεν ακουγετε μεσα στο haier ακουγοτανε 4 δωματια μεσα.

4 δωμάτια πέρα άντε να άκουγες Ντιζελογεννήτρια .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, j2k είπε

Πιθανότατα λάθος εγκατάσταση (μήκος σωλήνα, βάσεις, αντικρασμασμικά κτλ)

Από την άλλη, είναι άλλη κλάση. Μπορεί να έχει twin rotary το MItsubishi (δεν το έχω ψάξει, το toshiba daiseikai 9 έχει)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...