Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, txcellas είπε

Ισχυει οτι η επιλογη dry ειναι πιο ενεργοβόρα (καει περισσοτερο ρευμα) απο την ψυξη;

Το αντίθετο συμβαίνει

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω βοηθεια.

Πως μπορω να κανω ενα κλιματστικο mitsubishi inverter (μοντελο 2018) που εχω

να δουλευει στο φουλ και να μην κοβει οταν παει στους 16.

Πως μπορω να το βαλω κατω απο τους 16?

Το κλιματιστικο εχει ισχυ αλλα κοβει λογω του αισθητηριου θερμοκρασιας

για οικονομια. Δε θελω οικονομια θελω να το κανει ψυγειο.

Θελω δινει την πληρη ισχυ συνεχεια και οχι μολις πιασει τους

16 να κοβει.

Επεξ/σία από j2k
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, j2k είπε

Θελω βοηθεια.

16 να κοβει.

Ποιο μοντέλο είναι;

Υπάρχει κρυφό μενού συνήθως που δίνει μικρό έλεγχο στη θερμοκρασία. Στο Fujitsu μου είναι συν πλην 2.

Δεν λέω ότι γίνεται σε εσένα οπωσδήποτε και ίσως να γίνεται η εταιρεία να το κόβει στα ακρότατα όρια για λόγους ασφαλείας.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για καθαρισμο εντος σωληνα με χημικα μπορω να το κανω και μονος;

εαν ναι πως και ποιο προιον προτεινετε;

επισης στην εξωτερικη μοναδα και στην εσωτερικη τι να καθαρισω; Για τη  εξωτερικη μοναδα ειδα καποιο βιντεο ωστοσο μια γνωμη σας θα ηταν χρημοτερη. Καποιο βιντεο για το πως γινεται θα βοηθουσε.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.
11 ώρες πριν, kallair είπε

τι εννοεις; η ζημια υπηρχε ηδη; εγινε κατα την εγκατασταση; πριν την εγκατασταση; προσωπικα αφου δουλευει και σε καλυπτει η εγγυηση, θα το αφηνα ετσι. μονο οπτικο ειναι το "προβλημα"... που να δεις πως γινονται κλιματιστικα κ κλιματιστικα μετα απο μετακομισεις, κουβαληματα κλπ κλπ..

Έτσι το παρέλαβα, σαν να είχε κάτσει κάποιος στο μέταλλο και στράβωσε. Ο ψυκτικός μου είπε να μην ασχοληθώ και τώρα βαριέμαι το βγάλε, στείλε, ξαναβαλε, πλήρωνε, σκούπιζε κλπ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, j2k είπε

Θελω βοηθεια.

16 να κοβει.

Πάρε ψυγείο !  Τι θές να πετυχεις ; 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..

Ενδιαφέρομαι για τοποθέτηση ενός κλιματιστικού σε δώμα με κακή μόνωση όχι τέντες που θα χρησιμοποιώ για επαγγελματικό χώρο σαν γραφείο ας πούμε για κάποιες λίγες ώρες την ημέρα.. Με ενδιαφέρει κάτι πολύ οικονομικό και vfm.. Και ψύξη και θερμανση.. 

Μιλάμε για περίπου 12 -15 φαντάζομαι τετραγωνικά ίσως, μόνωση αθλια..

Περιμένω τις προτάσεις σας..

Υπόψιν επαρχία άρα και μεταφορικά πιθανόν στο τελικό ποσό .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Πάρε ψυγείο !  Τι θές να πετυχεις ; 

Μπορεί να έχει πολλά πούρα αβάνας και να θέλει να τα διατηρήσει 🤣

12 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Καλησπέρα σε όλους..

Ενδιαφέρομαι για τοποθέτηση ενός κλιματιστικού σε δώμα με κακή μόνωση όχι τέντες που θα χρησιμοποιώ για επαγγελματικό χώρο σαν γραφείο ας πούμε για κάποιες λίγες ώρες την ημέρα.. Με ενδιαφέρει κάτι πολύ οικονομικό και vfm.. Και ψύξη και θερμανση.. 

Μιλάμε για περίπου 12 -15 φαντάζομαι τετραγωνικά ίσως, μόνωση αθλια..

Περιμένω τις προτάσεις σας..

Υπόψιν επαρχία άρα και μεταφορικά πιθανόν στο τελικό ποσό .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409040/haier-tundra-green-as25tabhra-1u25beffra-9000btu.html

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορεί να έχει πολλά πούρα αβάνας και να θέλει να τα διατηρήσει 🤣

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409040/haier-tundra-green-as25tabhra-1u25beffra-9000btu.html

Ευχαριστώ για την άμεση απαντηση..

Είχα και tcl aux cvmore στα υοοψιν.. τα haier ,δεν τα είχα ξανακουσει..

Για το μέγεθος τι λέτε να κινηθώ για 9 ή 12αρι;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, kirileman είπε

Έτσι το παρέλαβα, σαν να είχε κάτσει κάποιος στο μέταλλο και στράβωσε. Ο ψυκτικός μου είπε να μην ασχοληθώ και τώρα βαριέμαι το βγάλε, στείλε, ξαναβαλε, πλήρωνε, σκούπιζε κλπ 

Άποψή μου πάντως είναι το επιστρέψεις και κακώς δέχθηκες να το βάλεις έτσι. 

Δεν ξέρεις μέσα τι άλλο έχει συμβεί. 

Μια φωτογραφία θα βοηθούσε πάντως. 

4 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Θα μπορούσες να πας σε 12άρι, η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μικρή. 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kirileman είπε

Είμαι από εκείνους τους "παράξενους" (που προφανώς δεν το θεωρώ παραξενιά αλλά ποιος τρελός λέει ότι είναι τρελός :P) που θέλω όταν αγοράζω κάτι να είναι "του κουτιού". Ακόμα και μόνο αισθητικό να είναι το θέμα πχ μία γρατζουνιά, χαλιέμαι. Σε τελευταία ανάλυση το πλήρωσα για καινούργιο, το θέλω καινούργιο.

Στην περίπτωσή σου όμως υπάρχει ένα θεματάκι αφού μπήκες στην διαδικασία, αν κατάλαβα καλά, κι έκανες τοποθέτηση. Το θέμα είναι ότι αφενός μπορούν να ισχυριστούν (ίσως) ότι αυτό έγινε στην εγκατάσταση και αφετέρου ότι θα σου στοιχίσει η όποια αλλαγή από το σχετικό βάλε/βγάλε που λες. Όλες οι εγγυήσεις, και δεν αναφέρομαι μόνο στα κλιματιστικά, καλύπτουν την αντικατάσταση (η επισκευή) του μηχανήματος/εξαρτήματος αλλά όχι κόστος μεταφοράς, κλπ. Άρα μάλλον θα έμπαινες σε διαδικασίες και ενδεχομένως και κόστος. Το καλύτερο θα ήταν να μην το είχες βάλει καν αφού είδες το χτύπημα.

Το μόνο που θα σου έλεγα θα ήταν τουλάχιστον να επικοινωνήσεις μαζί τους και με κάποιο τρόπο να διασφαλίσεις (ακόμα και η όποια σχετική επικοινωνία μέσω mail ενδεχομένως να αποτελεί σημείο αναφοράς) ότι σε πιθανή μελλοντική βλάβη και χρήση της εγγύησης να μη δουν το βούλιαγμα κι επικαλεστούν ότι αυτό έγινε από σένα και από το όποιο χτύπημα επηρεάστηκε κάτι εσωτερικά που πια δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει αυτό που σου πρότεινε ο @liakjim .
Η Haier είναι μεγάλος κατασκευαστής ηλεκτρικών συσκευών και έχει και τμήμα κατασκευής κλιματιστικών . Το 2014 είχε το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς στις λευκές συσκευές . Η Ελληνική αντιπροσωπεία δίνει 5ετή εγγύηση στα Haier κλιματιστικά . 

Επειδή είναι δώμα ίσως να τα καλύτερα να δεις το 12άρι .  
https://www.alphaclimagr.gr/product/1409041/haier-tundra-green-as35tabhra-1u35beffra-12000btu.html?ref=bestprice.gr

1 ώρα πριν, kirileman είπε

Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία να δούμε το μέγεθος του χτυπήματος ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία να δούμε το μέγεθος του χτυπήματος ; 

Από Τρίτη που θα επιστρέψω θα ανεβάσω. Όταν το πήρα χαμπάρι είχε ήδη τοποθετηθεί, βασικά με ενημέρωσε ο ψυκτικός. Δεν θα κάνω κάτι τώρα, δεν είναι και κάποια πανάκριβη συσκευή και δεν έχω χρόνο, μπήκε, δουλεύει, τέλος, απλώς θα στείλω ένα email στο κατάστημα.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες, μόλις βρήκα το νήμα, διάβασα καμία 20αριά σελίδες (προς τα πίσω) κι αν κατάλαβα καλά οι @liakjim @Dare-Devil -κι ίσως περισσότερα μέλη- είναι σχετικοί με το άθλημα (sic). Τεσπά, θα ήθελα τα φώτα σας από όποιον πιθανώς ξέρει.

Ψάχνω κλιματιστικό για χώρο γραφείου/ημιυπαίθριο, περίπου 12-13 τ.μ., το απόγευμα τρώει κάμποσο ήλιο και γενικά είναι ζεστός χώρος. Πάω για 9αρι βέβαια, η υπάρχουσα μονάδα πέθανε (Futjitec eco 15ετίας, μας υπηρέτησε πιστά καμιά 12αρια χρόνια, πάλι καλά με τόσο φτηνιάρικο μοντέλο). Ο ξάδερφος είναι ψυκτικός, με έστειλε σε συνεργάτη του για aircondition και έφαγα χλαπάτσα. Ζητούσε 400 γιουρα για ένα TLC Elite, ενώ εγώ σκεφτόμουν κανένα Gree. Ο ξάδερφος μού είπε "Gree, General/Dynamic, Hitachi, Fujitsu, Toyotomi" σαν επιλογές, όχι με αυτή την σειρά.

Έχω κάνει έλεγχο για τιμές, διάβασα εδώ και αλλού όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τα a/c και τα ζητούμενα είναι πια απλά:

* Δεν μπορώ να πάω (πολύ) πάνω από 400 ευρώ, εκτός αν περιλαμβάνει και την εγκατάσταση.
* Θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομικό γίνεται σε κατανάλωση.
* Θα ήθελα μία στοιχειώδη αξιοπιστία (εγγύηση, αντιπροσωπεία κλπ), μην είναι από πανέρι.
* Θα ήθελα φυσικά να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο γίνεται.

Ξέρω ότι όλα αυτά μαζί δεν γίνονται, οπότε θα κάνω "έκπτωση" κατά περίσταση. Υπάρχουν 2-3 προτάσεις για να κάνω ένα τσεκ και να δω τι μπορώ να αγοράσω;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους, καλό τριήμερο.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Καλησπέρα παίδες, μόλις βρήκα το νήμα, διάβασα καμία 20αριά σελίδες (προς τα πίσω) κι αν κατάλαβα καλά οι @liakjim @Dare-Devil -κι ίσως περισσότερα μέλη- είναι σχετικοί με το άθλημα (sic). Τεσπά, θα ήθελα τα φώτα σας από όποιον πιθανώς ξέρει.

Ψάχνω κλιματιστικό για χώρο γραφείου/ημιυπαίθριο, περίπου 12-13 τ.μ., το απόγευμα τρώει κάμποσο ήλιο και γενικά είναι ζεστός χώρος. Πάω για 9αρι βέβαια, η υπάρχουσα μονάδα πέθανε (Futjitec eco 15ετίας, μας υπηρέτησε πιστά καμιά 12αρια χρόνια, πάλι καλά με τόσο φτηνιάρικο μοντέλο). Ο ξάδερφος είναι ψυκτικός, με έστειλε σε συνεργάτη του για aircondition και έφαγα χλαπάτσα. Ζητούσε 400 γιουρα για ένα TLC Elite, ενώ εγώ σκεφτόμουν κανένα Gree. Ο ξάδερφος μού είπε "Gree, General/Dynamic, Hitachi, Fujitsu, Toyotomi" σαν επιλογές, όχι με αυτή την σειρά.

Έχω κάνει έλεγχο για τιμές, διάβασα εδώ και αλλού όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τα a/c και τα ζητούμενα είναι πια απλά:

* Δεν μπορώ να πάω (πολύ) πάνω από 400 ευρώ, εκτός αν περιλαμβάνει και την εγκατάσταση.
* Θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομικό γίνεται σε κατανάλωση.
* Θα ήθελα μία στοιχειώδη αξιοπιστία (εγγύηση, αντιπροσωπεία κλπ), μην είναι από πανέρι.
* Θα ήθελα φυσικά να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο γίνεται.

Ξέρω ότι όλα αυτά μαζί δεν γίνονται, οπότε θα κάνω "έκπτωση" κατά περίσταση. Υπάρχουν 2-3 προτάσεις για να κάνω ένα τσεκ και να δω τι μπορώ να αγοράσω;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους, καλό τριήμερο.

Είναι ψυκτικός ο ξάδερφος και προτείνει toyotomi? Αν είναι δυνατόν!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...