Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, steam22 είπε

Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα την βοήθεια σας αν αξίζει το Παρακάτω aircondition.  θα τοποθετηθεί σε 10τμ δωμάτιο και θα λυτουργει κάθε μέρα για περίπου 4-5 ώρες. Θέλω γενικά να είναι όσο είναι δυνατόν οικονομικό στην κατανάλωση ρεύματος από ότι είδα έχει seer 7.4. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την οποία βοήθεια.  https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-equation-9000-btuh-62284565/

22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και μόνο που άνοιξα το link, έπεσε το SEER του Fujitsu μου , από το 7.1 στα 6.1.....😋

Θα ήμουν εξαιρετικά επιφυλακτικός για το αν είναι αληθή τα στοιχεία αυτά. 

Μπορεί και είναι, δεν λέω, αλλά θα το απέφευγα για κάτι επώνυμο και πιστοποιημένο. 

Πέρα απο αυτό να δει μια μάρκα με σοβαρή εγγύηση και μια καλή υποστήριξη . Με 2 χρόνια εγγύηση δεν πάνε πουθενά !

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kallair είπε

Kριμα που δεν το προλαβες να το τσεκαρεις μονος... δουλεια 5 λεπτων κ κοστος καπου 10 ευρω ο πυκνωτης. βεβαια απο την στιγμη που πληρωνει ο ιδιοκτητης, μικρο το κακο. Στον συμπυκνωτη ή στο συμπιεστη; σου αφησε το παλιο, αυτου που αλλαξε;

Μπορεί και όχι, αλλά δεν παλευόταν χωρίς a/c.

Θα το ξέρω για το μέλλον βέβαια γιατί πρέπει να είναι συχνό πρόβλημα.

Εμπειρικά από τι παίζει να έγινε;

Επεξ/σία από theo93
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, theo93 είπε

Μπορεί και όχι, αλλά δεν παλευόταν χωρίς a/c.

Θα το ξέρω για το μέλλον βέβαια γιατί πρέπει να είναι συχνό πρόβλημα.

Εμπειρικά από τι παίζει να έγινε;

φυσικη φθορα ειναι αυτο. ΑΝ αλλαξε ο πυκνωτης. γτ δεν ξερουμε σιγουρα τι δουλεια σου εκανε μιας κ δν ησουν εκει. Δεν ειναι τοσο συχνο προβλημα αλλα ειναι το πρωτο που κοιτας σε τετοιες περιπτωσεις. Να χαιρεσαι που ηταν αυτο κ δεν ηταν διαρροη...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kallair είπε

φυσικη φθορα ειναι αυτο. ΑΝ αλλαξε ο πυκνωτης. γτ δεν ξερουμε σιγουρα τι δουλεια σου εκανε μιας κ δν ησουν εκει. Δεν ειναι τοσο συχνο προβλημα αλλα ειναι το πρωτο που κοιτας σε τετοιες περιπτωσεις. Να χαιρεσαι που ηταν αυτο κ δεν ηταν διαρροη...

πιστεύω θα το τσέκαρε κάπως έτσι;

Φαντάσου νόμιζα πως η συμπλήρωση ήταν η "φτηνή" βλάβη :P

Το 65ρι πολύ ήταν;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Πέρα απο αυτό να δει μια μάρκα με σοβαρή εγγύηση και μια καλή υποστήριξη . Με 2 χρόνια εγγύηση δεν πάνε πουθενά !

Εξηγείς λίγο το bold, για να καταλάβω την προσέγγιση σου? Τι λογίζεις ως "σοβαρή" εγγύηση και "καλή" υποστήριξη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, eMike είπε

Εξηγείς λίγο το bold, για να καταλάβω την προσέγγιση σου? Τι λογίζεις ως "σοβαρή" εγγύηση και "καλή" υποστήριξη?

Δίνουν 2 χρόνια  εγγύηση. Υπάρχουν εταιρίες που δίνουν 5 χρόνια ή 7 χρόνια ή 10 χρόνια εγγύηση   Σίγουρα όχι στα ίδια λεφτά με το SEER που αναγράφει το κλιματιστικό του Leroy αλλά παρα είναι υψηλό SEER για 300 ευρώ μηχάνημα . Δεν μου στέκει τόσο.
Για το καλή υποστήριξη εννοούσα να προτιμήσει μηχάνημα που εισάγεται απο κάποια γνωστή αντιπροσωπεία όπου λίγο πολύ γνωρίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών . 

18 λεπτά πριν, theo93 είπε

Το 65ρι πολύ ήταν;

Η συμπλήρωση δεν είναι ακριβή  συγκριτικά με την διαρροή . Γιατί αν έχει διαρροή πολλές φορές δεν αξίζει να επισκευαστεί  ή μπορεί και να μην εντοπίζεται εύκολα .
Αν θες συμπλήρωμα φρέον σημαίνει ότι έχεις διαρροή . Αν απλά συμπληρώσεις κάποια στιγμή θα σου το ξαναχάσει . Δεν έχει νόημα . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δίνουν 2 χρόνια  εγγύηση. Υπάρχουν εταιρίες που δίνουν 5 χρόνια ή 7 χρόνια ή 10 χρόνια εγγύηση   Σίγουρα όχι στα ίδια λεφτά με το SEER που αναγράφει το κλιματιστικό του Leroy αλλά παρα είναι υψηλό SEER για 300 ευρώ μηχάνημα . Δεν μου στέκει τόσο.
Για το καλή υποστήριξη εννοούσα να προτιμήσει μηχάνημα που εισάγεται απο κάποια γνωστή αντιπροσωπεία όπου λίγο πολύ γνωρίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών . 

ΟΚ είσαι σαφής.

Η εγγύηση είναι 2 χρόνια+2 εάν η τοποθέτηση γίνει από αυτούς, ενώ στην περίπτωση που έχουν κάνει και την τοποθέτηση εάν προκύψει πρόβλημα με τη λειτουργία του μηχανήματος γίνεται αντικατάσταση με καινούριο και τοποθέτηση "no questions asked". 

Για την αξιοπιστία του, μπορώ να σου πω ότι έχει ποσοστό επιστροφών/ελαττωματικών κάτω από 0,4% και πουλάει ετησίως πενταψήφια. Εάν κάτι λέει αυτό.

Πιστοποίηση Eurovent δεν έχει, αλλά τα νούμερά του είναι εξαιρετικά ακριβή.

Δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να διαφημίσω το προϊόν, απλά μιας και για όλα λέμε τα θετικά ή τα μη θετικά τους, ας τα λέμε ως έχουν. Και τα παραπάνω είμαι σε θέση να τα γνωρίζω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Η συμπλήρωση δεν είναι ακριβή  συγκριτικά με την διαρροή . Γιατί αν έχει διαρροή πολλές φορές δεν αξίζει να επισκευαστεί  ή μπορεί και να μην εντοπίζεται εύκολα .
Αν θες συμπλήρωμα φρέον σημαίνει ότι έχεις διαρροή . Αν απλά συμπληρώσεις κάποια στιγμή θα σου το ξαναχάσει . Δεν έχει νόημα . 

32 λεπτά πριν, theo93 είπε

Το 65ρι πολύ ήταν;

Το ακριβη ή φθηνη ειναι σχετικο κ με τον χρηστη.. Πχ το 410 εχει τωρα χονδρικη καπου 25-27 +φπα... κ ενα τυπικο κλιματιστικο παιρνει καπου 900 γραμμαρια.. οποτε βαλε στα υποψιν και την εργασια του μαστορα, πας αρκετα υψηλα, χωρις να ξερεις αν θα εχεις κανει δουλεια... 

Το 65αρι πολυ ηταν σε σχεση με το να το τσεκαρες μονος σου. απο αυτη την αποψη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, eMike είπε

ΟΚ είσαι σαφής.

Η εγγύηση είναι 2 χρόνια+2 εάν η τοποθέτηση γίνει από αυτούς, ενώ στην περίπτωση που έχουν κάνει και την τοποθέτηση εάν προκύψει πρόβλημα με τη λειτουργία του μηχανήματος γίνεται αντικατάσταση με καινούριο και τοποθέτηση "no questions asked". 

Για την αξιοπιστία του, μπορώ να σου πω ότι έχει ποσοστό επιστροφών/ελαττωματικών κάτω από 0,4% και πουλάει ετησίως πενταψήφια. Εάν κάτι λέει αυτό.

Πιστοποίηση Eurovent δεν έχει, αλλά τα νούμερά του είναι εξαιρετικά ακριβή.

Δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να διαφημίσω το προϊόν, απλά μιας και για όλα λέμε τα θετικά ή τα μη θετικά τους, ας τα λέμε ως έχουν. Και τα παραπάνω είμαι σε θέση να τα γνωρίζω.

Τα στοιχεία που παραθέτεις είναι διασταυρωμένα από κάπου ή στα είπαν;

Τα ποσοστά βλάβης και τα "εξαιρετικά ακριβή νούμερα" από που προκύπτουν;

Γιατί σαν διαφήμιση είναι αν τα διαβάσεις.

Δεν λέω απαραίτητα ότι κάνεις εσύ τη διαφήμιση, αλλά είναι σαν να είναι. 

Μου θυμίζει η όλη φάση το εκ τουρκίας Finlux FDCI-24LK46GFH , που είναι από ότι φαίνεται το μόνο Α+++ 24άρι στον κόσμο, κάνοντας αυτό που τα Daikin , Mitsubishi, Toshiba κτλ αδυνατούν να κάνουν....

Και αυτούς να ρωτήσεις, μάλλον για ακριβή νούμερα θα σου πουν...

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/6/2019 στις 11:14 ΠΜ, nikospits είπε

Σε ότι αφορά την εγκατάσταση σίγουρα το ένα μέτρο είναι πολύ λίγο και αρνητικό και το γεγονός ότι δεν έκανε κενό ο εγκαταστάτης.
Σε ότι αφορά την συντήρηση του 10 € τζάμπα θα τα δώσεις .Δεν κάνουν τπτ..και αν προκύψει καμιά δυσλειτουργία του κλιματιστικού σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Τώρα για το φίλτρο που ανέφερες ότι πλένεις κάθε σεζόν είναι πολύ λίγο..Σίγουρα αν το λειτουργείς το κλιματιστικό καλό είναι να καθαρίζεις τα φίλτρα κάθε μήνα. (ανάλογα βέβαια και από το πόσο σκόνη έχει ο χώρος).
Η σωστή συντήρηση περιλαμβάνει καθαρισμό του εναλλάκτη (στοιχείου) και του ανεμιστήρα στο εσωτερικό (ιδιαίτερα στο εσωτερικό μηχάνημα ο ανεμιστήρας του θέλει καλό καθάρισμα ) και εξωτερικό μηχάνημα και ψέκασμα με αντιβακτηριακό  , έλεγχο των πιέσεων λειτουργίας του κλιματιστικού και της θερμοκρασίας που βγάζει, έλεγχο καλής λειτουργίας , έλεγχο της αποχέτευσης. Μπορείς να δείς και κάποιες συμβουλές για την λειτουργία και την συντήρηση των κλιματιστικών εδώ : 
https://www.idealklima.gr/klimatistiko-simboules-tips-gia-oikonomia/
https://thermansipress.gr/thermansi/συντήρηση-κλιματιστικού-απαραίτητη/#.XQIFkIgzaUk
https://www.naftemporiki.gr/story/673013/oi-deka-entoles-gia-ti-sosti-xrisi-tou-klimatistikou

Κάθε φόρα που μπαίνουν τα μανόμετρα χάνεις ψυκτικό υγρό τα πάντα μπορούν να μετρηθούν με θερμόμετρο και αμπερόμετρο, όχι άλλη παπάτζα, όπως στο ψυγείο δεν κοιτάς πιέσεις έτσι και στο κλιματιστικό, μόνο αν υπάρχει θέμα, δεν είναι σωστό και για περιβαλλοντολογικούς λόγους

Στις 13/6/2019 στις 11:25 ΠΜ, CorumD είπε

Παιδιά , εγω δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ Ψυκτικό να κάνει ΣΩΣΤΗ συντήρηση. Εγω πλήρωσα 25 το μηχάνημα(και  έκανα συντήρηση σε 8 ) και ενω έκανε σχεδόν ολα που αναφέρει ο φίλος nikospits, δεν μου έλυσε τα μεταλλικά στοιχεία για να πάει άφθονό χημικό στον ανεμιστήρα! Επίσης, δεν θέλουν να κάνουν service στον ανεμιστήρα αν θορυβεί!  Να πω την αλήθεια, καλύτερα να μάθει κάποιος να κάνει μόνος τις συντηρήσεις αν έχει πολλα μηχανήματα και θέλει καλη δουλειά!

Αν ο ανεμιστήρας κάνει θόρυβο θέλει επισκευή, όχι service και φυσικά δεν αξίζει γιατί μόλις ακούσεις τιμή θα πέσεις κάτω συν ότι για να αρχίσει θόρυβος έχει μείνει χρόνια ασυντήρητο.

Στις 13/6/2019 στις 11:43 ΠΜ, liakjim είπε

To βρήκα

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε κλιματιστικά που είναι στο δάπεδο και φυσικά είναι άλλο το κόστος.

Πάρτε και μια φώτο από δωρεάν εγκατάσταση 🤣

34847114_980372192124660_6310286468065525760_n.jpg.4cbd7b9f7275322033e81e84806be8d2.jpg

Επεξ/σία από Klausx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Klausx είπε

Πάρτε και μια φώτο από δωρεάν εγκατάσταση 🤣
34847114_980372192124660_6310286468065525760_n.jpg.4cbd7b9f7275322033e81e84806be8d2.jpg

Χαχαχααχ . Πάνε όλα ! Για ανακύκλωση !

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.

Μπας κ υπάρχει κανένας έξυπνος τρόπος για την αποστρτάγγιση των νερών του κλιματιστικού ώστε να μην φαίνεται να περνάει το σωληνάκι - ή να τρέχουν τα νερά - από τα σκαλοπάτια της σκάλας μέχρι κάτω;

Δημοσ.

Πήρα το Inventor Premium PR1VI32-09WF/PR1VO32-09 σε πολύ καλή τιμή, αλλά έχει ένα γερό τρακάρισμα η εξωτερική μονάδα στην προστατευτική σχάρα στα αριστερά. Το ίδιο το μηχάνημα δεν έχει το παραμικρό και λειτουργεί άψογα, ο μικρός κοιμάται πια μια χαρά. Έχει νόημα να ζητήσω αντικατάσταση;

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, zoranb είπε

Μπας κ υπάρχει κανένας έξυπνος τρόπος για την αποστρτάγγιση των νερών του κλιματιστικού ώστε να μην φαίνεται να περνάει το σωληνάκι - ή να τρέχουν τα νερά - από τα σκαλοπάτια της σκάλας μέχρι κάτω;

Ωραία αποχέτευση έχεις κάνεις και κολοτουμπες όταν κατεβαίνεις την σκάλα 🤣 

Βάζεις ένα καναλάκι και μια αντλία και στέλνεις το σωληνάκι στην κοντινότερη αποχέτευση, αν στείλεις και καμιά φώτο ίσως υπάρχει και πιο οικονομική λύση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...