Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, theo93 είπε

μακάρι, εμπειρικά πόσο κοστίζει αν είναι αυτό γιατί ο  ιδιοκτήτης θέλει τιμή πριν το φτιάξουμε...

Επίσης έχει κανένας κανένα τεχνικό Θεσσαλονίκη να πάρω προσφορά;

Δεν μπορεί να σου πει κάποιος . Εξαρτάται πόσο φρέον έχει χάσει . Αν είναι αυτό το θέμα του . Πρέπει να το δει τεχνικός

19 λεπτά πριν, Camal είπε

Γενική ερώτηση προς όλους. Υπάρχει νόμος που απαγορεύει την τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού σε φωταγωγό;

Ευχαριστώ.

Φαντάζομαι εννοείς φωταγωγό  1μέτρο x 1 μέτρο . Κλασσικό φωταγωγό πολυκατοικίας . 
Δε γνωρίζω αλλά αν το βάλεις σε φωταγωγό μπορεί να έχεις θέμα. Ο ζεστός αέρας που θα βγάζει η έξω μονάδα θα χτυπάει στο τοίχο σε μια απόσταση ούτε 40 cm και θα  αυξάνεται η θερμοκρασία τοπικά με αποτέλεσμα το μηχάνημα να μπερδεύεται ή και ακόμα σε τρελές ζέστες να κλείσει  απο προστασία .  Δεν θα το ρίσκαρα. 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, theo93 είπε

Καλά σίγουρα, έκλεισα ένα ραντεβού και ο θεός βοηθός :P

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει καεί ο συμπιεστής, γιατί λέει πάει για πέταμα

Δες αυτα που σου γραφω πιο πανω.. Αν ξεκιναει κ σταματαει αμεσως ο συμπιεστης, το πιο κοινο προβλημα ειναι να τα φτυσει ο πυκνωτης εκκινησης. Βγαλε τον κ πηγαινε κ παρε εναν με ιδια χαρακτηριστικα κ δοκιμασε το. φθηνος ειναι.. Θα σου στοιχησει λιγοτερα απο την επισκεψη του ψυκτικου.

ΥΠΟΨΙΝ.

1. βγαζεις το κλιματιστικο απο την πριζα πριν κανεις το οτιδηποτε,

2. παιρνεις τα απαραιτητα μετρα προστασιας

3. αν νιωθεις οτι δεν εισαι σιγουρος για κατι, αστο και ασε τον ψυκτικο να το τσεκαρει.

Επισης σημασια για την περιπτωση που εχει μονο απωλεια φρεον, το ποτε ειχε γινει τελευταια στιγμη συντηρηση, αν ειχαν κανει τοτε πληρωση υγρων και το ποσο υγρο εχει τωρα.

γιατι αλλο το πχ να ειχες κανει περσι τελευταια φορα συντηρηση αρα κ ελεγχο κ δεν του εβαλε σταγονα ο μαστορας κ τωρα να ειναι τελειως αδειο και αλλο το να εχεις να κανεις συντηρηση 2-3 χρονια κ να εχει πιεση καπου στο 40psi (το r22 δουλευει στα 70 περιπου) που θα σημαινει οτι το χανει σιγα σιγα μαλλον το φρεον ισως λογω κακης εγκαταστασης ή φυσικης φθορας.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ψάχνω 12αρι κλιματιστικό με χαμηλή κατανάλωση (με ενδιαφέρει η ψύξη κυρίως) για να αντικαταστήσω το Funai που έχω από το 1999 κάτι που καθιστά αποτρεπτική την χρήση του λόγω κατανάλωσης. Μέχρι 550€ μπορώ να διαθέσω.  Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tdap16 είπε

Κ εγώ 12αρι έχω, με αυτή την εφαρμογή προσπαθω! Στην αναζήτηση στο 2ο βήμα δεν βρίσκει πάντα το δίκτυο κ εάν το βρει στο 3ο βήμα που ψάχνει να συνδεθεί με τη μονάδα δεν την βρίσκει! Εάν μπορείς να βοηθήσεις θα το εκτιμούσα πολύ!

Δεν εκανα κατι ιδιαιτερο θυμαμαι κ εμενα οτι τη πρωτη φορα δεν μπορουσε να συνδεθει.Πατησα τα κουμπια που λεει στις οδηγιες πανω στο τηλεχειριστηριο του κλιματιστικου κ συνδεθηκε.Γιατι δεν τους παιρνεις ενα τηλεφωνο?

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GeorgeSmirlis είπε

Καλησπέρα σας, ψάχνω 12αρι κλιματιστικό με χαμηλή κατανάλωση (με ενδιαφέρει η ψύξη κυρίως) για να αντικαταστήσω το Funai που έχω από το 1999 κάτι που καθιστά αποτρεπτική την χρήση του λόγω κατανάλωσης. Μέχρι 550€ μπορώ να διαθέσω.  Ευχαριστώ πολύ

Όσο πιο μεγάλο το SEER του κλιματιστικού τόσο πιο χαμηλή κατανάλωση θα έχει . 

Καλές επιλογές σε αυτά τα λεφτά:

1.  https://www.alphaclimagr.gr/product/1409041/haier-tundra-green-as35tabhra-1u35beffra-12000btu.html?ref=bestprice.gr
SEER= 6.8 στάθμη θορύβου στη χαμηλή σκάλα:  22db και 5 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

2. https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-aria-ar1vi32-12wifi.html?source=external&cash=1
SEER= 7 στάθμη θορύβου στη χαμηλή σκάλα:  21db  και 10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

3. https://www.bestprice.gr/item/2155328521/midea-mission-ii-mb-12n8d6-i-mbt-12n8d6-o.html
SEER= 7.4 στάθμη θορύβου στη χαμηλή : 24db με 3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη επκτάσιμη μόνο για τον συμπιεστή σε  +7 εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις . 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα την βοήθεια σας αν αξίζει το Παρακάτω aircondition.  θα τοποθετηθεί σε 10τμ δωμάτιο και θα λυτουργει κάθε μέρα για περίπου 4-5 ώρες. Θέλω γενικά να είναι όσο είναι δυνατόν οικονομικό στην κατανάλωση ρεύματος από ότι είδα έχει seer 7.4. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την οποία βοήθεια.  https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-equation-9000-btuh-62284565/

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Δεν μπορεί να σου πει κάποιος . Εξαρτάται πόσο φρέον έχει χάσει . Αν είναι αυτό το θέμα του . Πρέπει να το δει τεχνικός

Φαντάζομαι εννοείς φωταγωγό  1μέτρο x 1 μέτρο . Κλασσικό φωταγωγό πολυκατοικίας . 
Δε γνωρίζω αλλά αν το βάλεις σε φωταγωγό μπορεί να έχεις θέμα. Ο ζεστός αέρας που θα βγάζει η έξω μονάδα θα χτυπάει στο τοίχο σε μια απόσταση ούτε 40 cm και θα  αυξάνεται η θερμοκρασία τοπικά με αποτέλεσμα το μηχάνημα να μπερδεύεται ή και ακόμα σε τρελές ζέστες να κλείσει  απο προστασία .  Δεν θα το ρίσκαρα. 

Όχι ο φωταγωγός είναι τουλάχιστον 2x3m

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Camal είπε

Όχι ο φωταγωγός είναι τουλάχιστον 2x3m

Το πιο πιθανο ειναι να κανει ηχειο κ να τους τρελανεις ολους... μαζι κ εσενα.

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, steam22 είπε

Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα την βοήθεια σας αν αξίζει το Παρακάτω aircondition.  θα τοποθετηθεί σε 10τμ δωμάτιο και θα λυτουργει κάθε μέρα για περίπου 4-5 ώρες. Θέλω γενικά να είναι όσο είναι δυνατόν οικονομικό στην κατανάλωση ρεύματος από ότι είδα έχει seer 7.4. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την οποία βοήθεια.  https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-equation-9000-btuh-62284565/

Και μόνο που άνοιξα το link, έπεσε το SEER του Fujitsu μου , από το 7.1 στα 6.1.....😋

Θα ήμουν εξαιρετικά επιφυλακτικός για το αν είναι αληθή τα στοιχεία αυτά. 

Μπορεί και είναι, δεν λέω, αλλά θα το απέφευγα για κάτι επώνυμο και πιστοποιημένο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kallair είπε

Δες αυτα που σου γραφω πιο πανω.. Αν ξεκιναει κ σταματαει αμεσως ο συμπιεστης, το πιο κοινο προβλημα ειναι να τα φτυσει ο πυκνωτης εκκινησης. Βγαλε τον κ πηγαινε κ παρε εναν με ιδια χαρακτηριστικα κ δοκιμασε το. φθηνος ειναι.. Θα σου στοιχησει λιγοτερα απο την επισκεψη του ψυκτικου.

ΥΠΟΨΙΝ.

1. βγαζεις το κλιματιστικο απο την πριζα πριν κανεις το οτιδηποτε,

2. παιρνεις τα απαραιτητα μετρα προστασιας

3. αν νιωθεις οτι δεν εισαι σιγουρος για κατι, αστο και ασε τον ψυκτικο να το τσεκαρει.

Επισης σημασια για την περιπτωση που εχει μονο απωλεια φρεον, το ποτε ειχε γινει τελευταια στιγμη συντηρηση, αν ειχαν κανει τοτε πληρωση υγρων και το ποσο υγρο εχει τωρα.

γιατι αλλο το πχ να ειχες κανει περσι τελευταια φορα συντηρηση αρα κ ελεγχο κ δεν του εβαλε σταγονα ο μαστορας κ τωρα να ειναι τελειως αδειο και αλλο το να εχεις να κανεις συντηρηση 2-3 χρονια κ να εχει πιεση καπου στο 40psi (το r22 δουλευει στα 70 περιπου) που θα σημαινει οτι το χανει σιγα σιγα μαλλον το φρεον ισως λογω κακης εγκαταστασης ή φυσικης φθορας.

τελικά ήρθε ο τεχνικός και από ότι μου είπαν γιατί είμαι δουλειά άλλαξε κάτι στον συμπυκνωτή γιατί δεν ξεκινούσε.

Λογικά αυτό που πρότεινες και εσύ, τελική τιμή 65€, δεν ξέρω αν ήταν καλά :P

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Όσο πιο μεγάλο το SEER του κλιματιστικού τόσο πιο χαμηλή κατανάλωση θα έχει . 

Καλές επιλογές σε αυτά τα λεφτά:

1.  https://www.alphaclimagr.gr/product/1409041/haier-tundra-green-as35tabhra-1u35beffra-12000btu.html?ref=bestprice.gr
SEER= 6.8 στάθμη θορύβου στη χαμηλή σκάλα:  22db και 5 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

2. https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-aria-ar1vi32-12wifi.html?source=external&cash=1
SEER= 7 στάθμη θορύβου στη χαμηλή σκάλα:  21db  και 10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

3. https://www.bestprice.gr/item/2155328521/midea-mission-ii-mb-12n8d6-i-mbt-12n8d6-o.html
SEER= 7.4 στάθμη θορύβου στη χαμηλή : 24db με 3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη επκτάσιμη μόνο για τον συμπιεστή σε  +7 εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις . 

Λίγο πάνω από το χρηματικό όριο, παίζει και αυτό https://www.alphaclimagr.gr/product/1396621/haier-as12dcahra-1u12jecfra-12000btu-a-a-inverter.html?ref=bestprice.gr

SEER= 8.5 στάθμη θορύβου στη χαμηλή σκάλα:  19,5db και 5 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

ή  https://www.bestprice.gr/item/29730373/inventor-nemesis-pro-n2vi32-12wifi-n2vo32-12-inverter-a-12000btu-wifi.html?from=&seq=1&bpref=itemPage

SEER= 8.5 στάθμη θορύβου στη χαμηλή σκάλα:  24db και 10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

@GeorgeSmirlis

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, kallair είπε

Το πιο πιθανο ειναι να κανει ηχειο κ να τους τρελανεις ολους... μαζι κ εσενα.

Το ξέρω. Το διαπίστωσα. :) Ήταν πρωτοβουλία του ψυκτικού. Εγώ επέμενα για ταράτσα αλλά με φόβισε με την πτώση απόδοσης που θα είχε για να πάει από δεύτερο όροφο στην ταράτσα, σε τριώροφο κτίριο. Ρωτάω από θέμα νομοθεσίας τώρα γιατί στους όρους εγγύησης λέει. "Δεν καλύπτονται βλάβες από εκτός προδιαγραφών συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας (μη συμμόρφωση στην ισχύουσα νομοθεσία)". Μη μου παρουσιάσει βλάβη στον μέλλον και μου το βγάλουν εκτός εγγύησης στον έλεγχο.

Επεξ/σία από Camal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, theo93 είπε

τελικά ήρθε ο τεχνικός και από ότι μου είπαν γιατί είμαι δουλειά άλλαξε κάτι στον συμπυκνωτή γιατί δεν ξεκινούσε.

Λογικά αυτό που πρότεινες και εσύ, τελική τιμή 65€, δεν ξέρω αν ήταν καλά :P

Kριμα που δεν το προλαβες να το τσεκαρεις μονος... δουλεια 5 λεπτων κ κοστος καπου 10 ευρω ο πυκνωτης. βεβαια απο την στιγμη που πληρωνει ο ιδιοκτητης, μικρο το κακο. Στον συμπυκνωτη ή στο συμπιεστη; σου αφησε το παλιο, αυτου που αλλαξε;

12 λεπτά πριν, Camal είπε

Το ξέρω. Το διαπίστωσα. :) Ήταν πρωτοβουλία του ψυκτικού. Εγώ επέμενα για ταράτσα αλλά με φόβισε με την πτώση απόδοσης που θα είχε για να πάει από δεύτερο όροφο στην ταράτσα, σε τριώροφο κτίριο. Ρωτάω από θέμα νομοθεσίας τώρα γιατί στους όρους εγγύησης λέει. "Δεν καλύπτονται βλάβες από εκτός προδιαγραφών συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας (μη συμμόρφωση στην ισχύουσα νομοθεσία)"

Το κλιματιστικο οταν τοποθετειται, αν διαβασεις, εχει καποια ελαχιστα περιθωρια που πρεπει να αφησεις απο πισω, πανω και μπροστα.. παιζει μεσα στο φωταγωγο να εβγαινες εκτος εγγυησης.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Camal είπε

Το ξέρω. Το διαπίστωσα. :) Ήταν πρωτοβουλία του ψυκτικού. Εγώ επέμενα για ταράτσα αλλά με φόβισε με την πτώση απόδοσης που θα είχε για να πάει από δεύτερο όροφο στην ταράτσα, σε τριώροφο κτίριο. Ρωτάω από θέμα νομοθεσίας τώρα γιατί στους όρους εγγύησης λέει. "Δεν καλύπτονται βλάβες από εκτός προδιαγραφών συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας (μη συμμόρφωση στην ισχύουσα νομοθεσία)"

Συνήθως έχεις 15-20μέτρα περιθώριο στα υψομετρικά, το λέει το manual σου.

πχ Daikin 

13ce7d3e057d33827a58ef92cc2c2501.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, kallair είπε

Kριμα που δεν το προλαβες να το τσεκαρεις μονος... δουλεια 5 λεπτων κ κοστος καπου 10 ευρω ο πυκνωτης. βεβαια απο την στιγμη που πληρωνει ο ιδιοκτητης, μικρο το κακο.

Το κλιματιστικο οταν τοποθετειται, αν διαβασεις, εχει καποια ελαχιστα περιθωρια που πρεπει να αφησεις απο πισω, πανω και μπροστα.. παιζει μεσα στο φωταγωγο να εβγαινες εκτος εγγυησης.

Είπαμε είναι μεγάλος. Τουλάχιστον 2m x 3m :) Βάζεις και κρεβάτι μέσα.

Επεξ/σία από Camal
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...