Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Μάλλον έχει χάσει φρέον . Φέρε τεχνικό να το δει . 

μακάρι, εμπειρικά πόσο κοστίζει αν είναι αυτό γιατί ο  ιδιοκτήτης θέλει τιμή πριν το φτιάξουμε...

Επίσης έχει κανένας κανένα τεχνικό Θεσσαλονίκη να πάρω προσφορά;

Επεξ/σία από theo93
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημερα κ απο εμενα, τελικα τοποθετησα στο υπνοδωματιο το nemesis pro (με 3m σωληνα, αντλια κενου κλπ), να σας πω τις εντυπωσεις μου. Wifi δεν μπορω με τιποτα να το συνδεσω, αν κ δεν βλεπω να το χρησιμοποιω διοτι με 37C εξω μου παγωνει το δωματιο σε 10 λεπτα! Το μηχανημα φαινεται να μην μασαει κ να δουλευει ανετα, αρκετα ευχαριστημενος με καλη ποιοτητα αερα, καθολου τριγμους, κανενας θορυβος μεσα-εξω, αμεση ανταποκριση σε ολα. Στο μοναδικο σημειο που θα ηθελα να σταθω ειναι τα db του αερα, κ μιλαμε για πολυ αερα! Η λυση σε ολα αυτα ειναι για να μπορεσεις να κοιμηθεις η λειτουργια quiet, αλλιως δεν κοιμασαι με τιποτα, ουτε καν με fan στο ενα! Εαν ειχε λιγοτερο θορυβο, τοτε θα μιλουσαμε για φοβερο πακετο με πολυ καλα specs, after sale service κλπ. Το μονο που μενει να αποδειχτει ειναι κ η αντοχη του στο χρονο, ευχαριστω πολυ ολους εδω μεσα για την πολυτιμη βοηθεια, θα εξακολουθω να παρακουλουθω το νημα γιατι εχει πολυ ενδιαφερον κ προσφερει πολυτιμες συμβουλες σε πραγματα που το μεγαλυτερο ποσοστο του κοσμου αγνοει! 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, theo93 είπε

μακάρι, εμπειρικά πόσο κοστίζει αν είναι αυτό γιατί ο  ιδιοκτήτης θέλει τιμή πριν το φτιάξουμε...

Επίσης έχει κανένας κανένα τεχνικό Θεσσαλονίκη να πάρω προσφορά;

Είναι το πιθανότερο. Αν είναι παλιό μοντέλο (δεν μπόρεσα να βρω στοιχεία) , ίσως έχει το R22 φρέον που πλέον έχει αποσυρθεί. Υπάρχουν αντικατάστατα αλλά είναι ακριβά. Χώρια που η απώλεια φρέον μπορεί να προέρχεται από σπάσιμο κάπου στο κύκλωμα (coils κτλ)

Με λίγα λόγια: υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μη σε συμφέρει η επισκευή ή ακόμα και η πλήρωση με φρέον , χώρια που ως παλιό μοντέλο (αν είναι), δεν θα είναι inverter .

Αν όλα αυτά που λέω ισχύουν, ήρθε η ώρα να σκεφτείς την ανακύκλωση και αγορά καινούργιου .

25 λεπτά πριν, tdap είπε

Καλημερα κ απο εμενα, τελικα τοποθετησα στο υπνοδωματιο το nemesis pro (με 3m σωληνα, αντλια κενου κλπ), να σας πω τις εντυπωσεις μου. Wifi δεν μπορω με τιποτα να το συνδεσω, αν κ δεν βλεπω να το χρησιμοποιω διοτι με 37C εξω μου παγωνει το δωματιο σε 10 λεπτα! Το μηχανημα φαινεται να μην μασαει κ να δουλευει ανετα, αρκετα ευχαριστημενος με καλη ποιοτητα αερα, καθολου τριγμους, κανενας θορυβος μεσα-εξω, αμεση ανταποκριση σε ολα. Στο μοναδικο σημειο που θα ηθελα να σταθω ειναι τα db του αερα, κ μιλαμε για πολυ αερα! Η λυση σε ολα αυτα ειναι για να μπορεσεις να κοιμηθεις η λειτουργια quiet, αλλιως δεν κοιμασαι με τιποτα, ουτε καν με fan στο ενα! Εαν ειχε λιγοτερο θορυβο, τοτε θα μιλουσαμε για φοβερο πακετο με πολυ καλα specs, after sale service κλπ. Το μονο που μενει να αποδειχτει ειναι κ η αντοχη του στο χρονο, ευχαριστω πολυ ολους εδω μεσα για την πολυτιμη βοηθεια, θα εξακολουθω να παρακουλουθω το νημα γιατι εχει πολυ ενδιαφερον κ προσφερει πολυτιμες συμβουλες σε πραγματα που το μεγαλυτερο ποσοστο του κοσμου αγνοει! 

Ναι το έχουμε ξαναπεί για το nemesis. Τα έχει τα ντεσιμπέλ του , γιατί όμως βγάζει κυβικά.

Ενδεικτικά το nemesis βγάζει στην quiet 390m3/hr όταν το Aria βγάζει 259....

Θα βοηθούσε ένα video στη λειτουργία της μέσα και της έξω μονάδας και watts στη συντήρηση.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι το πιθανότερο. Αν είναι παλιό μοντέλο (δεν μπόρεσα να βρω στοιχεία) , ίσως έχει το R22 φρέον που πλέον έχει αποσυρθεί. Υπάρχουν αντικατάστατα αλλά είναι ακριβά. Χώρια που η απώλεια φρέον μπορεί να προέρχεται από σπάσιμο κάπου στο κύκλωμα (coils κτλ)

Με λίγα λόγια: υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μη σε συμφέρει η επισκευή ή ακόμα και η πλήρωση με φρέον , χώρια που ως παλιό μοντέλο (αν είναι), δεν θα είναι inverter .

Αν όλα αυτά που λέω ισχύουν, ήρθε η ώρα να σκεφτείς την ανακύκλωση και αγορά καινούργιου .

Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα το σκεφτόμουν, αλλά είμαι σε ενοίκιο και δεν το βλέπω να γίνεται.

Ανεμιστήρας for the win :P

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, theo93 είπε

Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα το σκεφτόμουν, αλλά είμαι σε ενοίκιο και δεν το βλέπω να γίνεται.

Ανεμιστήρας for the win :P

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία το ταμπελάκι της εξωτερικής μονάδας;

ΥΓ Αν το κλιματιστικό υπήρχε εκεί, είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Αν είναι δικό σου, μπορείς να πάρεις το καινούργιο φεύγοντας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρότεινα ενημέρωση τον ιδιοκτήτη για επίσκεψη από ψυκτικό και από κοινού απόφαση. Τη ζέστη εσύ θα  την υποστείς, όχι ο ιδιοκτήτης. 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, tdap είπε

Προσφατα πηρα το 12 ειναι κτηνος.Δεν ειχα κανενα θεμα με το wifi τι ακριβως σου κανει?Κατεβασες την σωστη εφαρμογη ewpe smart?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nyne είπε

Προσφατα πηρα το 12 ειναι κτηνος.Δεν ειχα κανενα θεμα με το wifi τι ακριβως σου κανει?Κατεβασες την σωστη εφαρμογη ewpe smart?

Κ εγώ 12αρι έχω, με αυτή την εφαρμογή προσπαθω! Στην αναζήτηση στο 2ο βήμα δεν βρίσκει πάντα το δίκτυο κ εάν το βρει στο 3ο βήμα που ψάχνει να συνδεθεί με τη μονάδα δεν την βρίσκει! Εάν μπορείς να βοηθήσεις θα το εκτιμούσα πολύ!

Επεξ/σία από tdap16
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία το ταμπελάκι της εξωτερικής μονάδας;

ΥΓ Αν το κλιματιστικό υπήρχε εκεί, είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Αν είναι δικό σου, μπορείς να πάρεις το καινούργιο φεύγοντας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρότεινα ενημέρωση τον ιδιοκτήτη για επίσκεψη από ψυκτικό και από κοινού απόφαση. Τη ζέστη εσύ θα  την υποστείς, όχι ο ιδιοκτήτης. 

Αυτή ήταν η καλύτερη που μου έστειλαν.

Ένας τεχνικός που πήρα είπε ότι παίζει να έχει καεί πυκνωτή από τον συμπιεστή ή ο ίδιος ο συμπιεστής.

Επίσης επειδή είδα ότι πρέπει να είναι πεντακάθαρο το εξωτερικό κουτί, κάτι που δεν ισχύει, παίζει να φταίει αυτό;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, theo93 είπε

Αυτή ήταν η καλύτερη που μου έστειλαν.

Ένας τεχνικός που πήρα είπε ότι παίζει να έχει καεί πυκνωτή από τον συμπιεστή ή ο ίδιος ο συμπιεστής.

Επίσης επειδή είδα ότι πρέπει να είναι πεντακάθαρο το εξωτερικό κουτί, κάτι που δεν ισχύει, παίζει να φταίει αυτό;

Δεν είναι εφικτό να γίνει αυτοψία από απόσταση. Θα πρέπει να το δει ψυκτικός και να το μετρήσει.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, papath είπε

Το κλιματιστικό το πήρα απο κατάστημα που είναι στο επίσημο δίκτυο του ομίλου τουρνικιώτη. Ομως για να ισχύει η εγγύηση έχει ψιλά γράμματα. Ο εγκαταστάτης θα πρέπει να είναι αδειούχος και πιστοποιημένος , αν οχι τότε δεν ισχύει η εγγύηση. Το κλιματιστικό τοποθετήθηκε σε νησί και ηταν ασύμφωρη η εγκατάσταση με τους όρους αυτούς, οπότε παει η εγγύηση. Αν θέλει κάποιος πραγματικά εγγύηση πάει και αγοράζει το κινέζικο μηχάνημα και του δίνεται η οποια εγγύηση ανεφ όρων όπως χαρακτηριστικά διαφημίζει μία μάρκα.

Κι εγώ από Χουρμούση το πήρα το μηχάνημα. Μου είπαν ότι ισχύει κανονικά η εγγύηση με το έντυπο για 10 χρόνια. Χωρίς κάποια επιπλέον απαίτηση, ούτε χρειάζεται κάποια σφραγίδα από πιστοποιημένο εγκαταστάτη.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είναι εφικτό να γίνει αυτοψία από απόσταση. Θα πρέπει να το δει ψυκτικός και να το μετρήσει.

Καλά σίγουρα, έκλεισα ένα ραντεβού και ο θεός βοηθός :P

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει καεί ο συμπιεστής, γιατί λέει πάει για πέταμα

Δημοσ.

Γενική ερώτηση προς όλους. Υπάρχει νόμος που απαγορεύει την τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού σε φωταγωγό;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Camal είπε

Κι εγώ από Χουρμούση το πήρα το μηχάνημα. Μου είπαν ότι ισχύει κανονικά η εγγύηση με το έντυπο για 10 χρόνια. Χωρίς κάποια επιπλέον απαίτηση, ούτε χρειάζεται κάποια σφραγίδα από πιστοποιημένο εγκαταστάτη.

Πάντως στο έντυπο της εγγύησης, βλέπω κάτω αριστερά χώρο για σφραγίδα του εγκαταστάτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, liakjim είπε

@anergos13, το King είναι άλλο level!

Δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις .

Κάνω tag τον @CptBill που έχει το Midea Ultimate comfort να σου πει για θέματα θορύβου κτλ μιας και έχεις απαιτήσεις σε αυτόν τον τομέα. 

Με φωναξε κανεις? 😛

Σε γενικες γραμμες

Θεμα που προεκυψε με τα random defrost σε εξωτερικες θερμοκρασιες που δεν δικαιολογουσαν defrost. Ηταν καλη αφορμη για να δω αντανακλαστικα της fgeurope τα οποια ηταν πολυ καλα. Μιλησαμε αρκετα με τον μηχανικο τους απο το service και δωσαμε ραντεβου για για Νοεμβριο ξανα αφου σταματησε πλεον να κανει defrost απο τον Απριλιο και μετα λογο ανοδος θερμοκρασιας.

Επειδη ειμαι ψειρας. Δυνατοτητα ρυθμισης θερμοκρασιας με ακριβεια 0.5 βαθμοι. I like. Διακρινω επισης αξιοπιστια στη διατήρηση επιθυμητης θερμοκρασιας.

Στη θερμανση η ροη αερα ειναι αθορυβη αλλα υπαρχουν αρκετα δυνατα "κρακ" απο τα πλαστικα. Δεν πολυ δινω σημασια γιατι α) δεν το προορίζω κατα κυριο λογο για θερμανση και β) δεν με πολυ ενοχλουν

Στυ ψυξη  ειναι ακομα πιο αθορυβο, βασικα ειναι εντυπωσιακα αθορυβο. Ισως το πιο αθορυβο κλιματιστικο που ειχα ποτε σε ψυξη.

Η εξωτερικη μοναδα επισης ειναι υποδειγματικα αθορυβη και τεραστια. Χρειάστηκε να μπει βαση τοιχου οχι για 9αρι αλλα για μεγαλυτερο ωστε να αφησουμε το απαραιτητο κενο της εξωτερικης μοναδας με  τοιχο. Οπως εχει αναφερθει και στο παρελθον, αμα μπορειτε να μην τη κρεμασετε αλλα να τη βαλετε στο εδαφος, ακομα καλυτρα. 

Επεξ/σία από CptBill
  • Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, theo93 είπε

Αν ο συμπιεστής είναι αυτό έξω γυρνάει κανονικα.

Μέσα το κλιματιστικό βγάζει αέρα αλλά δεν κρυώνει.

Είναι μάρκας firstline.

Όχι κάτι περίεργο, το mode(χιόνι), θερμοκρασία(16), fans(max) και ώρα. 

Το οτι γυριζει ο ανεμιστηρας ειναι ασχετο με το αν "δουλευει" ο συμπιεστης.

Βαλε το στο κρυο κ οταν παρει ο εξωτερικος ανεμιστηρας, πιασε τις σωληνες στο σημειο που μπαινουν στην εξωτερικη μοναδα. Αν δουλευει ο συμπιεστης, 1ον θα νιωσεις μια εξτρα δονηση σε σχεση με οταν δουλευει μονο ο εξωτερικος ανεμιστηρας, 2ον θα νιωσεις τις σωληνωσεις πιο παγωμενες. σημαδι οτι ο συμπιεστης δουλευει αυτο. Κατα κανονα αν δεις να πιανει "παγο" η ψιλη σωληνα αν θυμαμαι καλα, εχεις αρκετουτσικη απωλεια φρεον με απορροια να γινεται μεγαλυτερη εκτονωση εντος της σωληνωσης, εξου και ο παγος στο σημειο εκεινο. Κανονικα οι σωληνες στο σημειο που μπαινουν στο εξωτερικο μηχανημα, πρεπει να ειναι δροσερες με υγρασια σχηματισμενη πανω τους, οταν εχει σωστη ποσοτητα φρεον.

Αν νιωσεις απο τις δονησεις οτι ξεκιναει για 1-2 δευτερολεπτα κ μετα σταματαει, εχεις θεμα. Δες το να ξερεις αν δουλευει ο συμπιεστης για αρχη πριν προχωρησεις στο να καλεσεις μαστορα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...