Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Αφαίρεση του ατμοσφαιρικού αέρα, υγρασίας και σκουπιδακια από ρινισματα από το κύκλωμα, ώστε να κυκλοφορεί μόνο φρεον.

Πως αφαιρεί τα ρινίσματα;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Klausx είπε

Πως αφαιρεί τα ρινίσματα;

Με το κενό. Μη φανταστείς ότι γίνεται χαμός. Ότι βγει στους χαλκοσωλήνες από την εκχείλωση. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Με το κενό. Μη φανταστείς ότι γίνεται χαμός. Ότι βγει στους χαλκοσωλήνες από την εκχείλωση. 

Screenshot_58.png.95805afe45a71263d4d1141263366485.png

Εκεί που μπαίνει το μανόμετρο έχει αυτό το βαλβιδάκι οπότε το βλέπω λίγο δύσκολο να τραβάει ρινίσματα :)

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Η δημιουργία κενού είναι μια τόσο πάγια διαδικασία ώστε απλά διώχνεις αυτόν που θα εμφανιστεί χωρίς. (Το έχω κάνει)

Περιέγραψε μου τα μούτρα του όταν τον πέταξες έξω απο το σπίτι ...   :lol::lol::lol: 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Εσύ ζητάς εγκατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ας κόψει τον λαιμό του.

ΥΓ δεν μπορώ να φανταστώ πάντως έξτρα χρέωση για 10' με το δικό σου ρεύμα της αντλίας. Τί θα χρεώσει;

Εφόσον δεν χρησιμοποιεί αυτή την μέθοδο, και την θεωρεί "αχρείαστη" να σε χρεώσει παραπάνω για την ώρα, και για τη χρήση του "εργαλείου" (αντλία κενού)... Ξέρω γω... Ρωτάω από τώρα όλα τα πιθανά σενάρια, για να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω όταν θα έρθει. Το καλύτερο είναι όπως είπαν και πιο πάνω, να το ξεκαθαρίσεις εξ'αρχής, και αν δεν ψήνεται με τίποτα, πας σε άλλον...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Περιέγραψε μου τα μούτρα του όταν τον πέταξες έξω απο το σπίτι ...   :lol::lol::lol: 

Ναι είχε ενδιαφέρον η όλη φάση.

Καταρχάς ήταν στα πεθερικά, με δικό τους άνθρωπο (ο Ηλίας).

Αυτός είχε ήδη τρυπήσει και βάλει τη μέσα μονάδα. 

Αρχικά δε, μου ήθελε να βάλει κρεμαστή τη μονάδα ακριβώς απ'εξω και χαλκό μισό μέτρο , και μιλάμε για το 18άρι το Ariston. 

Αφού λοιπόν αναγκάστηκε και την έβαλε στο πάτωμα με 3μ σωλήνα (+20€ ζήτησε, οκ ως εδώ), τον βλέπω να πάει να συνδέσει την έξω. 

-Ώπα Ηλία, δεν θα κάνεις κενό; 

-Άσε δικέ μου , δεν χρειάζεται. Θα κάνω εκδίωξη (εννοώντας να ανοίξει το φρέον μέχρι να έρθει από την άλλη έξοδο). 

-Ηλία και που το γράφει αυτό στο manual;

-Δεν χρειάζεται, ξέρω εγώ, έτσι το κάνουμε. 

-Ηλία ή θα κάνεις κενό μέχρι να φτάσεις την τάδε Χ υποπίεση σύμφωνα με το εγχειρίδιο ή θα γράψεις στο έντυπο εγγύησης ότι αναλαμβάνεις με δικά σου έξοδα τυχών αστοχίες. Δεκάρα δεν παίρνεις αλλιώς. 

Εκεί πετάγεται ο πεθερός, "Κάτσε ρε Δημήτρη, ξέρει ο άνθρωπος, ψυκτικός είναι". 

Ανένδοτος εγώ.

Περιττό να πω ότι τσακίστηκε να φέρει αντλία. 

Από τότε κάθε φορά που τον βλέπω πχ στο supermarket , μου κρατάει μούτρα. 😎

Στα @@ μου βέβαια. 

Φανταστείτε πόσες τέτοιες εγκαταστάσεις γίνονται. 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι είχε ενδιαφέρον η όλη φάση.

Καταρχάς ήταν στα πεθερικά, με δικό τους άνθρωπο (ο Ηλίας).

Αυτός είχε ήδη τρυπήσει και βάλει τη μέσα μονάδα. 

Αρχικά δε, μου ήθελε να βάλει κρεμαστή τη μονάδα ακριβώς απ'εξω και χαλκό μισό μέτρο , και μιλάμε για το 18άρι το Ariston. 

Αφού λοιπόν αναγκάστηκε και την έβαλε στο πάτωμα με 3μ σωλήνα (+20€ ζήτησε, οκ ως εδώ), τον βλέπω να πάει να συνδέσει την έξω. 

-Ώπα Ηλία, δεν θα κάνεις κενό; 

-Άσε δικέ μου , δεν χρειάζεται. Θα κάνω εκδίωξη (εννοώντας να ανοίξει το φρέον μέχρι να έρθει από την άλλη έξοδο). 

-Ηλία και που το γράφει αυτό στο manual;

-Δεν χρειάζεται, ξέρω εγώ, έτσι το κάνουμε. 

-Ηλία ή θα κάνεις κενό μέχρι να φτάσεις την τάδε Χ υποπίεση σύμφωνα με το εγχειρίδιο ή θα γράψεις στο έντυπο εγγύησης ότι αναλαμβάνεις με δικά σου έξοδα τυχών αστοχίες. Δεκάρα δεν παίρνεις αλλιώς. 

Εκεί πετάγεται ο πεθερός, "Κάτσε ρε Δημήτρη, ξέρει ο άνθρωπος, ψυκτικός είναι". 

Ανένδοτος εγώ.

Περιττό να πω ότι τσακίστηκε να φέρει αντλία. 

Από τότε κάθε φορά που τον βλέπω πχ στο supermarket , μου κρατάει μούτρα. 😎

Στα @@ μου βέβαια. 

Φανταστείτε πόσες τέτοιες εγκαταστάσεις γίνονται. 

70~80% ίσως και παραπάνω εγκατεστημένα μηχανήματα δουλεύουν χωρίς κενό και φυσικά με μειώσει ζωής του μηχανήματος κτλ.
Αυτό που γλιτώνει στο πέρας του χρόνου  όλα τα ασυντήρητα (σε όσα έχει γίνει μόνο πλύσιμο στοιχείου και ανεμιστήρα πιάνετε σαν ασυντήρητο ) - χωρίς κενό - μικρή απόσταση σωληνώσεων είναι η λίγες ώρες λειτουργίας.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ghortman είπε

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και το μπέρδεμα της εταιρείας με τα τηλεχειρίστηρια, να αναφέρω ότι πήρα feedback από άλλο άτομο που αγόρασε το XA412 από το ίδιο κατάστημα - ίδια παρτίδα - και φαίνεται ότι δυστυχώς δεν υπάρχει το σωστό πληκτρολόγιο με την επιλογή mute για να δουλέψει η χαμηλή σκάλα. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ακόμα στα δικά μου (2 τεμάχια), καθότι έστειλα τις μονάδες στο νησί, παρά μόνο το ΣΚ που θα κατέβω. Θεωρώ όμως ότι 99% αφού μιλάμε για ίδια παρτίδα και στα δικά μου δε θα υπάρχει η επιλογή mute.

Όσοι λοιπόν διαπιστώσετε το παρόν, τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία. Όπως γράφει και στο pm ο Πλεύρης θα κάνει περίπου 1 μήνα, βέβαια δεν ξέρει ο υπεύθυνος τι θα γίνει τώρα το καλοκαίρι εν μέσω αδειών κλπ αν θα πάμε για Σεπτέμβρη. Αυτά. 

Το τηλεχειριστήριο  που συνοδεύει το κλιματιστικό έχει τον κωδικό GYKQ-52 και είναι όπως φαίνεται στη φωτο.

Μήπως έχει κανείς τον κωδικό του τηλεχειριστηρίου με την λειτουργία MUTE?

Όπως και να έχει αύριο έχω να κάνω άλλο ένα τηλ στην αντιπροσωπία. Την πρώτη φορά το έπαιξαν Κινέζοι και δεν καταλάβαιναν τι εννοούσα.

image.png.27956b6748b1e428cf234a7dbe5d2ee4.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, papath είπε

Το τηλεχειριστήριο  που συνοδεύει το κλιματιστικό έχει τον κωδικό GYKQ-52 και είναι όπως φαίνεται στη φωτο.

Μήπως έχει κανείς τον κωδικό του τηλεχειριστηρίου με την λειτουργία MUTE?

Όπως και να έχει αύριο έχω να κάνω άλλο ένα τηλ στην αντιπροσωπία. Την πρώτη φορά το έπαιξαν Κινέζοι και δεν καταλάβαιναν τι εννοούσα.

image.png.27956b6748b1e428cf234a7dbe5d2ee4.png

Κάνω tag τον @mplevris που το έχει (δεν απαντάει τώρα τελευταία άμεσα λόγω υποχρεώσεων)

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άσε δικέ μου , δεν χρειάζεται. Θα κάνω εκδίωξη (εννοώντας να ανοίξει το φρέον μέχρι να έρθει από την άλλη έξοδο). 

Τον...εκδιωξες εσύ τελικά !!! :)

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Ο θόρυβος απο το βίντεο του Dawn υπάρχει πιθανότητα να προέρχεται απο συντονισμό της βάσης με την τοιχοποιία . Άσε που χρησιμοποιεί σπαστές βάσεις που δεν είναι το ίδιο σταθερές με τις μονοκόμματες πόσο μάλλον όταν αναρτάς επάνω μια τόσο μεγάλη μονάδα όπως του Dawn. Ένας λόγος που δεν προτιμώ σε καμία περίπτωση να μου εγκαταστήσουν κλιματιστικό στην τοιχοποιία . 

Όσο για το πάγωμα: Δεν παγώνουν έτσι τα κλιματιστικά απο τους μηδέν βαθμούς και κάτω όπως αναφέρει και στο βίντεο του . Ένα φιλμ πάγου δικαιολογείται αλλά τέτοιο βούλωμα και για παρατεταμένο διάστημα όχι.
Το μόνο που δείχνει στο βίντεο είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί:
1. Απο χαμηλή ποσότητα φρέον λόγω κάποιας διαρροής της εγκατάστασης ή λανθασμένη ποσότητα από τον εγκαταστάτη.
2. Βλάβη του μηχανήματος.

Πάντως το δικό μου Dawn που έχει εγκατασταθεί ως κύρια πηγή θέρμανσης σε σπίτι που ενοικιάζω δεν είχε παγώσει στους  -1 με -2 που είχε δουλέψει  για μερικές μέρες . Υποθέτω πως θα μου το χαν πει. Ούτε για θόρυβο δεν μου έχουν παραπονεθεί . Eγκατάσταση by the book αυστηρά . Τοποθέτηση δάπεδο με πλαστικές βάσεις .

Εδώ εξηγεί :
https://www.hannabery.com/faq1.shtml

Εχουν πάρει Haier και άλλα μέλη . Όσοι τα έχετε δοκιμάσει καλό είναι να μας γράψετε καμία κριτική .

Η μέχρι τώρα άποψη μου για το Dawn το 12άρι είναι θετική . 

ελα μου ντε. Ας γραψει ρε παιδια κανεις κριτικη απο το Dawn. Αρχες Ιουλιου ειμαι μεταξυ αυτου και του inventor Aria. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, liakjim είπε

Μην ανησυχείς, έχεις 5 έτη εγγύησης.

Ίσως να είναι κάτι απλό πχ κάποια κλιματιστικά θέλουν 5' λειτουργία δοκιμής με συγκεκριμένο τρόπο.

Αν θες, κάνε μας μια ενημέρωση.

Πήρα τηλέφωνο στο σέρβις και είπαν θα έρθουν να το δουν αλλά από τις περιγραφές που τους έδωσα είπαν ότι μάλλον έχει πρόβλημα ο "εγκέφαλος". 

Επίσης μαζί με όλα τ'αλλα ανεβοκατεβαζει και την θερμοκρασία μόνο του. Εγώ το βάζω πχ στους 23 και μετά από πέντε λεπτά πάει στους 16-25-10 κτλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μου έχουν κάνει εγκατάσταση με κάνα μέτρο σωλήνα και φυσικά χωρίς αντλία κενού στις αρχές του 2016.

Σε 12άρι arielli του e-shop.

Υπάρχει κάποιος που να αναλάβει να το κάνει σωστά χωρίς να πάρει το πλήρες κόστος εγκατάστασης; Σε pm αν υπάρχει κάτι σχετικό, αμαρτία να μας χαλάνε τα μηχανήματα ή να μην αποδίδουν επειδή ως πριν 2-3 χρόνια ήμασταν οριακά ενήλικοι...

Ερώτηση παράπλευρη: Τι λένε οι συντηρήσεις του 10ευρου που βγάζουν διάφορα σάητς προσφορών; Αξίζουν, ή είναι κοροϊδία; Ποια είναι η σωστή συντήρηση; Στο κλιματιστικό που προαναφέρω, σε 3 χρόνια λειτουργίας (αραιής όμως, τύπου μ.ο. μισή ώρα τη μέρα το χειμώνα και 2-3 το καλοκαίρι) δεν έχω κάνει ποτέ και τώρα λέω να το βάλω μπρος. Έχω μόνο αφαιρέσει και πλύνει το φίλτρο, κάθε σεζόν.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 1
Δημοσ.

Γραφω στο νήμα μετά από πολύ καιρό,,,γιατί θυμήθηκε το Nemesis pro  ( σε αντικατάσταση ενός Omnia Eco)  μόλις ξεκίνησε να δουλεύει στην ψύξη να κάνει 4 ώρα την νύκτα αυτό τον Θόρυβο.....+ ανεβοκατεβασμα ταχύτητας ανεμιστήρα...

Και ολα αυτά στα καλά καθούμενα..

Έστειλα mail στο service και σήμερα( μέσα σε μια μέρα η αλήθεια είναι) ήρθαν οι τεχνικοί από Πάτρα να το δουν...

Αποφανθηκαν ότι έχει "Θέμα" και θα επικοινωνήσουν πλέον από τα κεντρικά για να μου πουν την Λύση που προτείνουν....

Όταν ρωτησα αν θα γίνει αντικατάσταση....μου είπαν ότι επειδή είναι το 2ο μπορεί να δώσουν και τα χρήματα πίσω....

Αναμένω απάντηση λοιπόν....

ΥΓ

Μου είπε αν θέλω να πάω σε toshiba ( είδε το Shorai) να μην πάω σε φτηνό 9 αρι  γιατί κάνουν σαν Τρένο οι Εξωτερικές μοναδες.

Αηντε να Δουμε....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...