Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά μια εγώ ψάχνω για 24ρι και με ενδιαφέρουν τα gree μπορείτε να μου πείτε εάν ειναι καλά η και να μου προτείνετε κάποιο περίπου στα 1300 ευρώ είμαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

16 λεπτά πριν, Tsitlas είπε

Καλησπέρα παιδιά μια εγώ ψάχνω για 24ρι και με ενδιαφέρουν τα gree μπορείτε να μου πείτε εάν ειναι καλά η και να μου προτείνετε κάποιο περίπου στα 1300 ευρώ είμαι

H gree είναι από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες του χώρου.

Μάλιστα, πολλά από τα μοντέλα που κυκλοφορούν έχουν τα βασικά τους εξαρτήματα από αυτή.

Βάλε ότι έχουν και 10 χρόνια εγγύηση, έχουν όλο το πακέτο.

Από μοντέλα, καλά είναι τα amber, fairy και bora.

Τώρα, αν είναι η καλύτερη επιλογή στα χρήματά τους, αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται από το που δίνει βαρύτητα ο καθένας.

Ίσως θα βοηθούσε αν έδινες μια περιγραφή του χώρου, μονωσεις, κουφώματα, απαιτήσεις για ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο, αν θα είναι οικιακός χώρος, αν θα υπάρχει εναλλακτική πηγή κτλ

ευχαριστώ πολύ.ειναι για σπίτι.το θέλω πιο πολύ για ψύξη και να βοηθάει στην θέρμανση.δεν έχω τρελές απαιτήσεις.δεν ξέρω καθόλου από κλιματιστικά απλά  έχω διαβάσει για τα gree τα καλύτερα ενδιαφέρομαι για το amber η το fairy αλλά εάν μπορείτε να με προτείνετε και κάτι άλλο σε άλλη μάρκα θα ειμουν ευγνωμων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Tsitlas είπε

ευχαριστώ πολύ.ειναι για σπίτι.το θέλω πιο πολύ για ψύξη και να βοηθάει στην θέρμανση.δεν έχω τρελές απαιτήσεις.δεν ξέρω καθόλου από κλιματιστικά απλά  έχω διαβάσει για τα gree τα καλύτερα ενδιαφέρομαι για το amber η το fairy αλλά εάν μπορείτε να με προτείνετε και κάτι άλλο σε άλλη μάρκα θα ειμουν ευγνωμων

Τότε θα πρέπει να κοιτάς για υψηλό SEER = απόδοση στην ψύξη και για θέρμανση να είναι πάνω από 5 το SCOP. Κυρίως όμως SEER.

Τα gree, δεν έχουν πολύ υψηλό SEER χωρίς βέβαια να είναι χάλι. To Amber φτάνει 6.5 που είναι πολύ καλό για 24αρι.

Μάλιστα το amber που έχει 2 βαθμιο συμπιεστη, έχει πολύ καλή συμπεριφορά σε ακραίες συνθήκες.

Πάντως το nemesis pro της inventor, έχει καλύτερο SEER και επίσης 10 χρόνια εγγύηση. Φαντάζει καλύτερη επιλογή.

Στα χρήματα που δίνεις, υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως Mitsubishi,Toshiba . Δες λίγα ποστς πιο πίσω. Με θετικά και αρνητικά. Θέλει λίγο ψάξιμο και ζυγισμα.

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, tdap16 είπε

Ευχαριστώ πολύ! Εννοείται ότι θα χρησιμοποιηθεί κ για ψύξη, αλλά με ενδιαφέρει να αποδίδει κ στη θέρμανση! Μένω κεντρική Ελλάδα κ φέτος είχε αρκετές παγωνιες, είχα ένα lg mirror κ στη θέρμανση είχε χάλια απόδοση! Μάλλον θα πρέπει να ανεβασω το budget! Απ'ότι έχω δει πάντως για να πάρεις υψηλό scop θες αρκετά φράγκα😲

Το Scop έχει να κάνει με την κατανάλωση . Μεγάλο Scop δεν σημαίνει και καλύτερη απόδοση σε btu/h στην θέρμανση κάτω απο αντίξοες συνθήκες. 

Scop μεγάλο να κοιτάξεις μόνο στην περίπτωση όπου το κλιματιστικό θα καίει κάθε μέρα το χειμώνα για αρκετές ώρες . Ας πούμε 10 ώρες  την ημέρα. Εκεί θα έχει νόημα να πας σε κάτι με μεγάλο SCOP αλλά ταυτόχρονα και ακριβότερο . 

12 ώρες πριν, scorpione58 είπε

Καλησπέρα.Ενδιαφέρομαι για την αγορά κλιματιστικού 24 btu κ αφου διάβασα πολλές σελίδες στο παρόν forum,κατέληξα στο Toshiba Shorai.Ερώτηση: να δώσω άλλα 400 ευρώ κ να πάρω το Shorai premium ή δεν αξίζει τον κόπο;Προτείνετε κάποιο άλλο; Η εγγύηση είναι σοβαρός λόγος επιλογής,αν κ δεν πολυκατάλαβα έναν όρο που ζητούν πιστοποιημένο ψυκτικό για την εγκατάσταση.Θέλουν συγκεκριμένους δικούς τους ή ο οποισδήποτε πληρεί τα κριτήρια,είναι αποδεκτός;

Συνήθως οι εταιρείες όταν αναφέρουν πιστοποιημένο τεχνικό εννοούν να είναι αδειοδοτημένος επαγγελματίας . Δηλαδή πτυχιούχος και να ασκεί νόμιμα το επάγγελμα .  Ρώτα την αντιπροσωπεία.
Δεν το αναφέρουν τυχαία μιας και υπάρχουν υδραυλικοί που το παίζουν ψυκτικοί  🤣

Το Toshiba έχει μια πολύ καλή σε διάρκεια εγγύηση 7 ετών αλλά για να ισχύει πρέπει να κάνεις ετήσια συντήρηση στο μηχάνημα. Υπάρχουν και εταιρείες που δεν ζητάνε ετήσια συντήρηση με 5 ή 10 χρόνια εγγύηση  ανάλογα την εταιρεία . 

Toshiba shorai και shorai premium είναι τα ίδια σε απόδοση, κατανάλωση.
Δύο διαφορές μόνο:  Το premium έχει ιονιστή ενώ τo άλλο όχι .  Επίσης το premium έχει 28db θόρυβο στη χαμηλή σκάλα ενώ το προηγούμενο εχει 35 db .  

Για μένα δεν δικαιολογούνται με την καμία τα περίπου +400 ευρώ για το premium . 

Σε αυτά τα χρήματα που κοιτάς υπάρχουν καλύτερα μηχανήματα σε κατανάλωση στην ψύξη . 
Τα δύο shorai έχουν συντελεστή απόδοσης στην ψύξη seer=6.2 (όσο πιο μεγάλο το νούμερο τόσο μικρότερη κατανάλωση)
Βρίσκεις με SEER= 7.1  το παρακάτω με επιταγή 100 ευρώ αν κάνεις ανακύκλωση το παλιό σου κλιματιστικό άρα θα σου βγεί πολύ χαμηλότερα απο το shorai . Επίσης έχεις 5ετή εγγύηση χωρίς να χρειάζονται ετήσια service . 
Στα 950 ευρώ (αφαιρώντας την έκπτωση ανακύκλωσης) :
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198529-general electric-ges-nmg70-prime?cmicc=skroutz

Ή με 30 ευρώ παραπάνω δηλαδή στα 980 ευρώ με SEER =7  . 10ετή εγγύηση χωρίς να χρειάζεται ετήσια συντήρηση και ενσωματωμένο wi-fi :
https://www.bestprice.gr/item/2155157418/inventor-nemesis-pro-n2vi32-24wifin2vo32-24.html?qid=3jG7hwRSkOr_2900f&seq=4

6 ώρες πριν, Tsitlas είπε

Δώσε σημασία στο SEER . Όσο πιο μεγάλος ο αριθμός τόσο μικρότερη κατανάλωση στην ψύξη. 

Τα Gree είναι αξιόπιστα μηχανήματα . Τα μοντέλα που κοιτάς έχουν SEER=6.5  
Δες και το Nemesis pro που σου είπε ο liakjim. Το βρίσκεις στα 980 ευρώ  έχει seer=7 και 10ετή εγγύηση και αυτό . Σε σχέση με το Amber της Gree είναι value for money .

Μέχρι τα 1300 ευρώ ταβάνι που έχεις το μεγαλύτερο seer που μπορείς να βρείς (seer=7.6):
https://www.skroutz.gr/s/8968112/Mitsubishi-SRK63ZR-S-SRC63ZR-S.html
Εγγύηση 5 χρόνια συμπιεστής και 2 χρόνια τα υπόλοιπα μέρη . 
Προσοχή όμως είναι 22άρι και όχι 24άρι . Αν σε καλύπτει το 22άρι τότε οκ.

Επεξ/σία από Dare-Devil

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, scorpione58 είπε

2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Μέχρι τα 1300 ευρώ ταβάνι που έχεις το μεγαλύτερο seer που μπορείς να βρείς (seer=7.6):
https://www.skroutz.gr/s/8968112/Mitsubishi-SRK63ZR-S-SRC63ZR-S.html
Εγγύηση 5 χρόνια συμπιεστής και 2 χρόνια τα υπόλοιπα μέρη . 
Προσοχή όμως είναι 22άρι και όχι 24άρι . Αν σε καλύπτει το 22άρι τότε οκ.

Βγηκε και αυτο στα 1200 με seer 8,1 https://airsam.gr/shop/mitsubishi-heavy-industries-seira-zr-srk-src-63zr-w-r32-se-12-atokes-doseis/?best_price=5700&ref=bestprice.gr

Επεξ/σία από c-max

1 ώρα πριν, c-max είπε

Εκπληκτική απόδοση. Επιτέλους βγήκε το heavy με r32. Τέλειο μηχάνημα.

Εδώ στα 1100€

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

Edit βλέπω ανέβασαν την εγγύηση στα επίπεδα των electric. Κάτι είναι και αυτό.

Ευχαριστω παιδιά για τις απαντήσεις μου άρεσαν αυτά που μου στείλατε τα general electric αυτο που με στείλατε είναι αξιόπιστο; Γιατί μου άρεσε

2 ώρες πριν, Tsitlas είπε

Ευχαριστω παιδιά για τις απαντήσεις μου άρεσαν αυτά που μου στείλατε τα general electric αυτο που με στείλατε είναι αξιόπιστο; Γιατί μου άρεσε

Καλησπέρα και πάλι μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα σε κάτι μαγαζιά με προτείνουν το toshiba που είναι made in japan τα mitsubishi μου είπε ένας τεχνικός ότι έχουν θέματα σε πλακέτες.τα gree μου είπαν ότι έχουν. Εξαντληθεί στην αγορά και ότι υπαρχουν λίγα 

6 λεπτά πριν, argitt είπε

Τόσο καλά είναι τα gree και έχουν εξαντληθεί,????

Δεν γνωρίζω πήγα σε 3-4 μαγαζιά και όλοι το ίδιο μου είπαν.παντως ξέρω ότι είναι αρκετά καλα και δίνουν 10 χρονια εγγύηση σε όλα τα μέρη.

3 ώρες πριν, Tsitlas είπε

Δεν έχει ακουστεί κάτι αρνητικό  .Εχει και συμπιεστή Mitsubishi το συγκεκριμένο . 

15 λεπτά πριν, argitt είπε

Τόσο καλά είναι τα gree και έχουν εξαντληθεί,????

Έχω την εντύπωση ότι τα χουν κάνει σκατά είτε με το demand planning είτε στο χειρότερο σενάριο έχουν πρόβλημα ρευστότητας . Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και δεν έχουν αποθέματα ακόμα. Τώρα αρχίζουν να τζιράρουν οι εταιρίες και όσο σφίγγουν οι ζέστες τόσο θα αυξάνονται οι πωλήσεις  θεωρώ . 

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Εκπληκτική απόδοση. Επιτέλους βγήκε το heavy με r32. Τέλειο μηχάνημα.

Εδώ στα 1100€

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

Edit βλέπω ανέβασαν την εγγύηση στα επίπεδα των electric. Κάτι είναι και αυτό.

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχουν γράψει λάθος εγγύηση για τα Heavy ; Εν το μεταξύ έχω λίγο καιρό που ψάχνω το site της Mitsubishi heavy στην Ελλάδα (της αντιπροσωπείας) για να δω μοντέλα και όρους εγγύησης . Μήπως έχεις ιδέα ποιό είναι το url ;

• Like 1

32 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχουν γράψει λάθος εγγύηση για τα Heavy ; Εν το μεταξύ έχω λίγο καιρό που ψάχνω το site της Mitsubishi heavy στην Ελλάδα (της αντιπροσωπείας) για να δω μοντέλα και όρους εγγύησης . Μήπως έχεις ιδέα ποιό είναι το url ;

Όχι δεν είμαι σίγουρος. Ούτε ξέρω. Αν ήταν να πάρω θα το έψαχνα. Αν ίσχυε πέρυσι αυτό (εφόσον δεν είναι λάθος), θα έπαιρνα αυτό αντί για το Fujitsu.

3 ώρες πριν, Tsitlas είπε

Είναι ολόιδιο με το Haier tundra green.

Έχει ένα αρνητικό , ότι δεν πέφτει πολύ χαμηλά σε btus .

Δες εδώ

Από την στιγμή που είναι ίδιο με το Haier, δεν έχει νόημα να το πάρεις αφού είναι ακριβότερο.

Κάνω tag ένα παιδί που το έχει βάλει να μας πει . Τον @stazzy1978

• Like 1

1 ώρα πριν, Tsitlas είπε

Καλησπέρα και πάλι μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα σε κάτι μαγαζιά με προτείνουν το toshiba που είναι made in japan τα mitsubishi μου είπε ένας τεχνικός ότι έχουν θέματα σε πλακέτες.τα gree μου είπαν ότι έχουν. Εξαντληθεί στην αγορά και ότι υπαρχουν λίγα 

Φιλε μου βαλε καποιες προτεραιοτητες και παρε αυτο το μηχανημα συμφωνα με τα χρηματα που διαθετεις. Πχ εγω παραγγειλα το mitsubishi heavy εχοντας στο μυαλο μου την καλη αποδοση (seer 8,5 στη ψυξη) και την καλη αθορυβη λειτουργεια. Τωρα αν αρχισεις να ρωτας πολλα θα μπερδευτεις περισσοτερο.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Όχι δεν είμαι σίγουρος. Ούτε ξέρω. Αν ήταν να πάρω θα το έψαχνα. Αν ίσχυε πέρυσι αυτό (εφόσον δεν είναι λάθος), θα έπαιρνα αυτό αντί για το Fujitsu.

Είναι ολόιδιο με το Haier tundra green.

Έχει ένα αρνητικό , ότι δεν πέφτει πολύ χαμηλά σε btus .

Δες εδώ

Από την στιγμή που είναι ίδιο με το Haier, δεν έχει νόημα να το πάρεις αφού είναι ακριβότερο.

Κάνω tag ένα παιδί που το έχει βάλει να μας πει . Τον @stazzy1978

Παιδιά δεν έχω παραλάβει ακόμα... Ήρθαν μόνο να πάρουν το παλιό κλιματιστικό κ μου έδωσαν κουπόνι 50 ευρώ...

Ακόμα δεν έχω βρει εγκαταστάτη παντως

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...