Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, liakjim είπε

Χρήση (ψύξη/θέρμανση); Ανώτερο όριο τιμής; Χώρος;

χωρος: μου ειπε οτι ειναι 40τμ. Σε Αττικη (Χαλανδρι). 

χρηση ψυξη μονο

οριο τιμης: 420 ευρω

Επεξ/σία από CptBill
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια!!! οντας ασχετος θα ηθελα μια γνωμη για τα παρακατω [η τιμη αγορας θα ειναι αρκετα χαμηλοτερη σε αυτα τα δυο για αυτο εχω μονο αυτα ως επιλογες]

https://www.kotsovolos.gr/site/compare.jsp?prds=-10444791-10501862#

Ξερω οτι το GE ειναι λιγο καλυτερο ως κατασκευη αλλα με προβληματιζει ο ιονιστης που εχει[δεν ξερω αν παραγει οζον] και το patch/υφασμα/τσοχα κολλημενο  εσωτερικα πανω στο πτερυγιο το οποιο ισως θα κραταει με τον καιρο μικροβια. Επισης το GE ΔΕΝ εχει i-feel στο τηλεχειριστηριο, αν βοηθαει καπου αυτο.

εδιτ..η τελικη τιμη θα βγει στα ιδια..~325.

Επεξ/σία από Waterfall1

11 λεπτά πριν, CptBill είπε

χωρος: μου ειπε οτι ειναι 40τμ. Σε Αττικη (Χαλανδρι). Πρεπει να ειναι λιγα τα 12000btu για θερμανση

χρηση ψυξη/θερμανση

οριο τιμης: 420 ευρω

Είναι ανεπαρκές. Θέλει 18άρι ή άντε 16άρι με εξαιρετικές μονώσεις.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Είναι ανεπαρκές. Θέλει 18άρι ή άντε 16άρι με εξαιρετικές μονώσεις.

εκανα edit στη πορεια αλλα δεν με προλαβες 😛

ψυξη μονο. οποτε το 12αρι αρκει. 

Καμια αντιπροταση στο morris? Η αξιζει ως  μηχανημα;

10 λεπτά πριν, CptBill είπε

εκανα edit στη πορεια αλλα δεν με προλαβες 😛

ψυξη μονο. οποτε το 12αρι αρκει. 

Καμια αντιπροταση στο morris? Η αξιζει ως  μηχανημα;

Από που προκύπτει ότι αρκούν τα 12000btus για ψύξη;

Ίσα ίσα που στη θέρμανση αν κολώσει κάπου  , βάζεις μια σόμπα. Στην ψύξη δεν έχεις εναλλακτική. Και όταν θα έχεις έξω 38 και θα έχει χάσει απόδοση, τα 12000 δεν θα επαρκούν.

Εκτός αν το ξέρει και απλά θα έχει κάτι να σπάει τη ζέστη.

Αντιπρόταση αυτό αν έχει eurobank https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-aria-ar3vi32-12wf-ar3vo32-12-με-ιονιστή-1223088.html#_CF_84_CE_B5_CF_87_CE_BD_CE_B9_CE_BA_CE_AC-_CF_87_CE_B1_CF_81_CE_B1_CE_BA_CF_84_CE_B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC

Είναι πάντως κακή αγορά, σαν να πετάει τα χρήματά του. Και θα δώσει λεφτά και δεν θα έχει αποτέλεσμα. 

20 λεπτά πριν, Waterfall1 είπε

Καλησπερα παιδια!!! οντας ασχετος θα ηθελα μια γνωμη για τα παρακατω [η τιμη αγορας θα ειναι αρκετα χαμηλοτερη σε αυτα τα δυο για αυτο εχω μονο αυτα ως επιλογες]

Ξερω οτι το GE ειναι λιγο καλυτερο ως κατασκευη αλλα με προβληματιζει ο ιονιστης που εχει[δεν ξερω αν παραγει οζον] και το patch/υφασμα/τσοχα κολλημενο  εσωτερικα πανω στο πτερυγιο το οποιο ισως θα κραταει με τον καιρο μικροβια. Επισης το GE εχει i-feel στο τηλεχειριστηριο, αν βοηθαει καπου αυτο.

Είναι σχεδόν ίδια τα μηχανήματα. Θα προτιμούσα το GE επειδή αντιπροσωπεύεται από την inventor που έχει δείξει καλά δείγματα σε after sales support. Αλλά όποιο και να πάρεις, έχουν πανομοιότυπη απόδοση, με το GE να υπερτερεί ελάχιστα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με δικες μου θερμικες απωλειες στα 5159 watt, για ψυξη βγαινω περιπου 12000btu. 

Νομιζω υπαρχει καποια αναλογια οσο αφορα θερμικες απωλειες οσο αφορα ψυξη/θερμανση; Στη ψυξη υπαρχουν μικροτερες απαιτησεις;(συζητηση να γινεται)

Βεβαια αλλη περιπτωση εγω αφου εχει προηγηθει μελετη θερμικων απωλειων. 

Ας υποθεσουμε λοιπον οτι οντως χρειαζονται 12000btu για τον συναδελφο

Κακη αγορα γιατι το morris?

Ας αγνοησουμε τα περι btu. 

Επεξ/σία από CptBill

19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ξερω οτι το GE ειναι λιγο καλυτερο ως κατασκευη αλλα με προβληματιζει ο ιονιστης που εχει[δεν ξερω αν παραγει οζον] και το patch/υφασμα/τσοχα κολλημενο  εσωτερικα πανω στο πτερυγιο το οποιο ισως θα κραταει με τον καιρο μικροβια. Επισης το GE εχει δεν i-feel στο τηλεχειριστηριο, αν βοηθαει καπου αυτο.

Είναι σχεδόν ίδια τα μηχανήματα. Θα προτιμούσα το GE επειδή αντιπροσωπεύεται από την inventor που έχει δείξει καλά δείγματα σε after sales support. Αλλά όποιο και να πάρεις, έχουν πανομοιότυπη απόδοση, με το GE να υπερτερεί ελάχιστα.

Ευχαριστω για την απαντηση. Το i-feel που εχει το morris και οχι το GE μπορει να φανει χρησιμο σε 18τμ?.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, CptBill είπε

Νομιζω υπαρχει καποια αναλογια οσο αφορα θερμικες απωλειες οσο αφορα ψυξη/θερμανση; Στη ψυξη υπαρχουν μικροτερες απαιτησεις;(συζητηση να γινεται)

Βεβαια αλλη περιπτωση εγω αφου εχει προηγηθει μελετη θερμικων απωλειων. 

Ας υποθεσουμε λοιπον οτι οντως χρειαζονται 12000btu για τον συναδελφο

Κακη αγορα γιατι το morris?

Ας αγνοησουμε τα περι btu. 

Δεν είπα πως το morris είναι κακή αγορά.

Απλά λαμβάνοντας υπόψιν ότι το aria έχει σημαντικά μεγαλύτερο SEER που το χρειαζόμαστε στην ψύξη και 10 έτη εγγύησης , τότε θα ήταν σαφώς καλύτερη επιλογή στα 440€ (550*0,8). Και στα 550, μάλλον πλεονεκτεί και πάλι.

17 λεπτά πριν, Waterfall1 είπε

Ευχαριστω για την απαντηση. Το i-feel που εχει το morris και οχι το GE μπορει να φανει χρησιμο σε 18τμ?.

Το i-feel απλά μας σώσει από τη λανθασμένη ανάγνωση της θερμοκρασίας (λόγω συσσώρευσης αέρα σε ταβάνι ή πάτωμα ανάλογα με θέρμανση/ψύξη).

Δεν είναι κακό να το έχουμε. Δεν είναι και τραγική η έλλειψη.  

29 λεπτά πριν, CptBill είπε

17603 βγάζει. Είσαι σίγουρος;

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Μια γρηγορη ερωτηση. Το Inventor Nemesis Pro ειναι τοσο καλυτερο απο το Inventor Premium που να δικαιολογει διαφορα €170 στην τιμη?!!

Τα εχει και τα δυο στο Mediamarkt (24αρια) με την προσφορα που εχει και εχω μπερδευτει. Ακομη και τα αλλα μοντελα τους (Aria, Omnia Eco) παιζουν σε αντιστοιχες τιμες.

Απο οτι καταλαβαινω η σειρα παει    Nemesis Pro > Aria > Premium > Omnia Eco   σωστα??? Αλλα πιο αξιζει για τα λεφτα του?

13 λεπτά πριν, KoGi είπε

Μια γρηγορη ερωτηση. Το Inventor Nemesis Pro ειναι τοσο καλυτερο απο το Inventor Premium που να δικαιολογει διαφορα €170 στην τιμη?!!

Τα εχει και τα δυο στο Mediamarkt (24αρια) με την προσφορα που εχει και εχω μπερδευτει. Ακομη και τα αλλα μοντελα τους (Aria, Omnia Eco) παιζουν σε αντιστοιχες τιμες.

Απο οτι καταλαβαινω η σειρα παει    Nemesis Pro > Aria > Premium > Omnia Eco   σωστα??? Αλλα πιο αξιζει για τα λεφτα του?

Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο.Υπάρχει το καλύτερο για τις ανάγκες σου / ανά ευρώ.

Πχ το Nemesis Pro έχει τη μεγαλύτερη απόδοση και είναι και το πιο δυνατό. Οπότε ναι τα αξίζει.

Για κάποιον όμως που δεν χρειάζεται την απόλυτη δύναμη και τα κυβικά αέρα του Nemesis, μπορεί να πάει πχ στο Aria που είναι πιο αθόρυβο.

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο.Υπάρχει το καλύτερο για τις ανάγκες σου / ανά ευρώ.

Πχ το Nemesis Pro έχει τη μεγαλύτερη απόδοση και είναι και το πιο δυνατό. Οπότε ναι τα αξίζει.

Για κάποιον όμως που δεν χρειάζεται την απόλυτη δύναμη και τα κυβικά αέρα του Nemesis, μπορεί να πάει πχ στο Aria που είναι πιο αθόρυβο.

Το θελω για ενιαιο σαλονι,τραπεζαρια και κουζινα, περιπου 40-45τμ, διπλα τζαμια, καλη μονωση, πρωτου οροφου.

Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν οντως χρειαζομαι την δυναμη του Nemesis.

Η διαφορα στην τιμη με κανει και κοιταω και το Premium, που μου φαινεται καλυτερο απο το Aria.

16 λεπτά πριν, KoGi είπε

Το θελω για ενιαιο σαλονι,τραπεζαρια και κουζινα, περιπου 40-45τμ, διπλα τζαμια, καλη μονωση, πρωτου οροφου.

Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν οντως χρειαζομαι την δυναμη του Nemesis.

Η διαφορα στην τιμη με κανει και κοιταω και το Premium, που μου φαινεται καλυτερο απο το Aria.

Αν έχεις καλές μονώσεις, θα σε καλύψει το 18άρι Premium.

Είναι λίγο οριακό, οπότε με επιφύλαξη.

Αν θες να είσαι απόλυτα καλυμμένος, θα σου πρότεινα το Nemesis μιας και έχει καλύτερο SEER αλλά το βασικότερο, γιατί δείχνει ότι κατεβαίνει πιο χαμηλά σε watts.

Ίσως να συμβουλευόσουν και κάποιον επαγγελματία.

Προσωπικά , βλέποντας την επάρκεια του Premium, θα έλεγα ότι θα είναι οκ. Μη σε πάρω στον λαιμό μου όμως.

@Dare-Devil τι λες?

Screenshot-10.png.cba1de644c1b25a48dbbfbf52c2c64cf.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Waterfall1 είπε

Ξερω οτι το GE ειναι λιγο καλυτερο ως κατασκευη αλλα με προβληματιζει ο ιονιστης που εχει[δεν ξερω αν παραγει οζον] και το patch/υφασμα/τσοχα κολλημενο  εσωτερικα πανω στο πτερυγιο το οποιο ισως θα κραταει με τον καιρο μικροβια. Επισης το GE ΔΕΝ εχει i-feel στο τηλεχειριστηριο, αν βοηθαει καπου αυτο.

εδιτ..η τελικη τιμη θα βγει στα ιδια..~325.

Είναι σχεδόν ίδια μηχανήματα.
Θα προτιμούσα το GE για τους ίδιους λόγους που σου είπε ο Liakjim . Όσον αφορά τον ιονιστή όλα τα κλιματιστικά έχουν κουμπί απενεργοποίησης/ενεργοποίησης του ιονιστή οπότε αν για τους δικούς σου λόγους δεν θες να τον δουλεύεις τότε δεν υπάρχει θέμα . 

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν έχεις καλές μονώσεις, θα σε καλύψει το 18άρι Premium.

Είναι λίγο οριακό, οπότε με επιφύλαξη.

Αν θες να είσαι απόλυτα καλυμμένος, θα σου πρότεινα το Nemesis μιας και έχει καλύτερο SEER αλλά το βασικότερο, γιατί δείχνει ότι κατεβαίνει πιο χαμηλά σε watts.

Ίσως να συμβουλευόσουν και κάποιον επαγγελματία.

Προσωπικά , βλέποντας την επάρκεια του Premium, θα έλεγα ότι θα είναι οκ. Μη σε πάρω στον λαιμό μου όμως.

@Dare-Devil τι λες?

Screenshot-10.png.cba1de644c1b25a48dbbfbf52c2c64cf.png

Φοβάμαι μήπως είναι οριακό όταν θα έχουμε καύσωνες πάνω απο 35 κελσίου γιατί θα έχει και πτώση απόδοσης το μηχάνημα. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες πιστεύω ότι θα τον καλύψει . Δεν θέλω ούτε εγώ να τον πάρω στον λαιμό μου .Ας πάρει έστω μια εμπειρική άποψη και απο έναν επαγγελματία ψυκτικό . Ή 18 ή 24άρι θέλει . 

Το Nemesis έχει μεγαλύτερο SEER απο τα άλλα δύο . Αμέσως μετά έρχεται το Premium . 

Εdit:  Αναφέρθηκε σε κουζίνα και δεν το πρόσεξα . Αν είναι ενιαία με το σαλόνι μην το σκέφτεσαι 24άρι και μόνο . Όταν θα δουλεύει η κουζίνα και θα προσθέτεις στον χώρο μερικά kw θερμικής ενέργειας το 18άρι θα... "βάζει τα κλάματα"  .

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

Ναι υπαρχει και κουζινα μαζι και μαλιστα εχω κι ενα στεγνωτηριο εκει που δουλευει αρκετα συχνα! 😁

Θα κοιταξω αν μπορω να βαλω 24αρι. Σας ευχαριστω και τους δυο για τη βοηθεια!

Παρακολουθώ το θέμα γιατί ενδιαφέρομαι και εγώ για το σαλόνι για ψύξη για ένα 24ρι και βλέπω ότι προτείνετε Invertor. Στα υπόλοιπα δωμάτια είμαι ικανοποιημένος από δύο Toshiba (15ετίας και 10ετίας, τα οποία τότε τα είχα καλοπληρώσει), και έχω το feeling να τους εμπιστευτώ πάλι (Toshiba Shorai). Μήπως να μην, και να πάω σε κάποιο Invertor Aria?    

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...