Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, nio25 είπε

Καλημέρα και από έμενα,

Είμαι στην αναζήτηση κλιματιστικού και είμαι κυρίως ανάμεσα σε δυο (έχω διαβάσει και προηγούμενα posts):

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187832-morris-wfin35132?refSrc=184027&nosto=productpage-nosto-3

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409041/haier-tundra-green-as35tabhra-1u35beffra-12000btu.html

(θα μπει σε σαλόνι/κουζίνα 28τμ περίπου 1ος όροφος με πυλωτή με καλή μόνωση διπλά τζάμια κτλ)

Στο θέμα της εγγύησης ποια πιστεύετε ότι είναι καλύτερη εταιρία;

Θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτά τα δυο ή και αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο. Γενικά δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από 450ε μαζί με εγκατάσταση.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Η Haier . 
Η Morris δίνει 5 χρόνια εγγύηση στο μοντέλο αυτό αλλά δεν βρήκα κάπου τους όρους . Συγκεκριμένα κάποιες εταιρίες δίνουν εγγύηση με όρο να γίνεται ετήσια συντήρηση . Αλλιώς χάνεται . 
( @liakjim μήπως γνωρίζεις αν θέτει όρο τις ετήσιες συντηρήσεις η Morris ; )

Η Haier δίνει 5 χρόνια εγγύηση χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να κάνεις ετήσια συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση . 

Επίσης η Haier και συνεπώς και το after sales support στην Ελλάδα είναι της Inventor όπου μέχρι τώρα γράφονται πολύ καλά λόγια για την εξυπηρέτηση τους εδώ μέσα.

Απο κει και πέρα :

Το morris  έχει SEER= 6.2 ενώ το Haier seer=6.8 . Όσο πιο μεγάλο το SEER τόσο ποιο οικονομικό σε λειτουργία είναι το μηχάνημα στην ψύξη . Αρα το Haier υπερτερεί  σε αυτό . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, halvas69 είπε

Γεια σας, έχω σκοπό να πάρω 18άρι για ψύξη και για θέρμανση σε ενιαίο χώρο 40τμ καλά μονωμένο και διπλά τζάμια.

Είμαι ανάμεσα στα Fujitsu και Toshiba-Shorai.

Βλέπω μια διαφορά στο SCOP που δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει απόδοση-κατανάλωση, φαίνεται στο link που ακολουθεί.

https://www.kotsovolos.gr/site/compare.jsp?prds=-10374022-10445161-10502402

Έχω μπλεχτεί με το ποιο να αγοράσω.

ΥΓ ακόμα δεν το πιστεύω ότι κατάφερα να διαβάσω 672 σελίδες, ε μου πήρε 1-2 μήνες σιγά σιγά και όποτε είχα όρεξη.

Η διαφορά στο SEER είναι  ανούσια . Είναι 0.1 SEER . 

Επειδή σε ενδιαφέρει και η θέρμανση  το fujitsu έχει καλύτερο SCOP απο τα shorai premium και shorai . Οπότε πρέπει να το λάβεις υπόψιν . 

Στο κομμάτι της εγγύησης βέβαια υπερτερεί η Toshiba  με 7 χρόνια ολική εγγύηση αλλά θα πρέπει να κάνεις ετήσια service για να ισχύει . 
Απο την άλλη η Fujitsu δίνει 3 χρόνια ολική εγγύηση χωρίς να χρειάζεται να κάνεις ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . Όμως αν κάνεις ετήσιες συντηρήσεις (απο το τρίτο ε΄τος και μετά) αυξάνεται η εγγύηση μόνο στον συμπιεστή + 7 χρόνια . Δηλαδή 10 χρόνια ο συμπιεστής και 3 χρόνια τα υπόλοιπα μέρη του μηχανήματος . 

Καλά μηχανήματα και τα δύο αλλά ζύγισέ τα και επέλεξε . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1

22 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

( @liakjim μήπως γνωρίζεις αν θέτει όρο τις ετήσιες συντηρήσεις η Morris ; )

Εδώ δεν κατάλαβα πόση εγγύηση δίνει, αυτό είναι προχωρημένη γνώση...😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εδώ δεν κατάλαβα πόση εγγύηση δίνει, αυτό είναι προχωρημένη γνώση...😋

Η βασική τους εγγύηση είναι 10 χρόνια στο συμπιεστή και 2 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη . 
Σε επιλεγμένα μοντέλα τους (που δεν αναφέρουν ποια είναι) : δίνουν 5ετή εγγύηση . 

Και στις 2 περιπτώσεις εγγυήσεων δεν βρήκα πουθενά τους όρους .Θα μπορούσαν να χαν λίγη διαφάνεια στους όρους τους....
https://www.morris.gr/content.asp?id=282&title=warranty-information

Επεξ/σία από Dare-Devil

3 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Η βασική τους εγγύηση είναι 10 χρόνια στο συμπιεστή και 2 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη . 
Σε επιλεγμένα μοντέλα τους (που δεν αναφέρουν ποια είναι) : δίνουν 5ετή εγγύηση . 

Και στις 2 περιπτώσεις εγγυήσεων δεν βρήκα πουθενά τους όρους .Θα μπορούσαν να χαν λίγη διαφάνεια στους όρους τους....
https://www.morris.gr/content.asp?id=282&title=warranty-information

Έτσι όπως είναι γραμμένο, η εξαίρεση πάει στις θερμαντικες συσκευές δλδ σομπες κτλ

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω, που βρήκε ο κωτσοβολος τα 5 έτη που αναφέρει.

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έτσι όπως είναι γραμμένο, η εξαίρεση πάει στις θερμαντικες συσκευές δλδ σομπες κτλ

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω, που βρήκε ο κωτσοβολος τα 5 έτη που αναφέρει.

Έχεις ενα point . Έτσι όπως έχουν συντάξει το κείμενο ....

Αλλά όχι είμαι 99 % σίγουρος ότι δίνουν 5ετή σε κάποια μοντέλα που δεν λένε ποια είναι . Κατα την εμπειρία μου ο κωτσόβολος και μερικά ακόμη καταστήματα (μετρημένα στα δάχτυλα) είναι πολύ προσεκτικοί στα χαρακτηριστικά των κλιματιστικών . Εξαιρετικά σπάνια να τους ξεφύγει κάτι. 

Ρώτησα ψυκτικό για εγκατάσταση και μου ζήτησε 80€. Ούτε για πλάκα τον λέω και τελικά πήρα του κωτσο με 69€.  Τελικά πόσο παίρνουν για νέα εγκατάσταση; 

2 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Έχεις ενα point . Έτσι όπως έχουν συντάξει το κείμενο ....

Αλλά όχι είμαι 99 % σίγουρος ότι δίνουν 5ετή σε κάποια μοντέλα που δεν λένε ποια είναι . Κατα την εμπειρία μου ο κωτσόβολος και μερικά ακόμη καταστήματα (μετρημένα στα δάχτυλα) είναι πολύ προσεκτικοί στα χαρακτηριστικά των κλιματιστικών . Εξαιρετικά σπάνια να τους ξεφύγει κάτι. 

Ναι, για αυτό πιο πίσω έγραψα ότι θέλει ψάξιμο. Προσωπικά αν ήμουν υποψήφιος αγοραστής θα το διπλοτσεκαρα.

1 λεπτό πριν, mylo είπε

Ρώτησα ψυκτικό για εγκατάσταση και μου ζήτησε 80€. Ούτε για πλάκα τον λέω και τελικά πήρα του κωτσο με 69€.  Τελικά πόσο παίρνουν για νέα εγκατάσταση; 

Αν δεν προσδιορισες τι και πόσο εννοούν εγκατάσταση (πχ κάποιοι έχουν χρέωση από πχ 2 μέτρα και άνω που σχεδόν πάντα είναι ανεπαρκές μήκος), μπορεί να σου βγει ακριβότερα του κωτσου. Προσοχή λοιπόν.

• Like 2

2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Γνωρίζεις να κάνεις σωστό καθαρισμό; 

Καταρχάς θα χρειαστείς ψεκαστήρα πεπιεσμένου αέρα και  το χημικό που θα το βρεις 15 ευρώ (NCH EVERBRITE)  . Γυαλιά και μάσκα στόματος οπωσδήποτε . Ειδικά γυαλιά γιατί είναι άκρως επικίνδυνο για τα μάτια σου όταν ψεκάζεις . 

Αν έχεις όλα αυτά και ξέρεις τι κάνεις, το στοιχείο άντε και το καθάρισες... τον ανεμιστήρα που θέλει καθάρισμα πώς θα τον καθαρίσεις ; Θα πρέπει να ξέρεις πως να κάνεις βίδες το μηχάνημα . 

Το κόστος των υλικών που σου είπα ανέρχεται στην καλύτερη περίπτωση στα 40 ευρώ . 

Πάρε τιμές και απο άλλους ψυκτικούς . 

Ο σωστός καθαρισμός είναι ο τρόπος που περιγράφεις , να βγεί και ο ανεμιστήρας στην εσωτερική μονάδα.

Οι περισσότεροι όμως δέν το κάνουν.

Θα πάρω και άλλους 2 τηλέφωνο εδώ στην περιοχή 

1 ώρα πριν, mylo είπε

70€ είχα δώσει εγώ με όλα τα υλικά και απόδειξη. Η εγκατάσταση έκανε 3 ώρες , την πρόσεξε τη δουλειά και την ΄έκανε και με αντλία κενού.

Όταν ξενοίκιασα μου πήρε 15€ και κράτησε και το φρέον μέσα για να είναι έτοιμο

• Like 1

6 ώρες πριν, ore24 είπε

Παιδια χρειαζομαι  ενα 24 για μαγαζι στην Παρο με ρουχα. 

Πρεπει να ειναι δυνατο στην ψυξη γιατι οταν δοκιμαζουν ρουχα δεν πρεπει να ιδρωνουν. 

Η θερμανση δεν με ενδιαφερει τοσο. 

Ο χωρος ειναι 40 τετραγωνικα περιπου. 

Ηθελα Gree αλλα βλεπω πως δεν υπαρχουν πλεον στην αγορα ευκολα. 

Budget μεγιστο κοντα στα 900 .

Ευχαριστω 

Με τόσο σφιχτό budget https://www.alphaclimagr.gr/product/1409043/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra-24000btu.html?ref=bestprice.gr

Αν έχεις eurobank, με 20% επιστροφή μέχρι 30/5 ->

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-aria-ar3vi32-24wf-ar3vo32-24-με-ιονιστή-1223090.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-nemesis-pro-wifi-n2vi32-24-με-ιονιστή-1203414.html

3 ώρες πριν, meletis_m είπε

Ο σωστός καθαρισμός είναι ο τρόπος που περιγράφεις , να βγεί και ο ανεμιστήρας στην εσωτερική μονάδα.

Οι περισσότεροι όμως δέν το κάνουν.

Θα πάρω και άλλους 2 τηλέφωνο εδώ στην περιοχή 

70€ είχα δώσει εγώ με όλα τα υλικά και απόδειξη. Η εγκατάσταση έκανε 3 ώρες , την πρόσεξε τη δουλειά και την ΄έκανε και με αντλία κενού.

Όταν ξενοίκιασα μου πήρε 15€ και κράτησε και το φρέον μέσα για να είναι έτοιμο

Διάβασε το manual σου δεν λέει πουθενά λύσιμο μάσκας - ανεμιστήρα για συντήρηση αλλά όταν το αφήνουν 100 χρόνια άντε να γίνει μηχάνημα πάλι...υπάρχουν λύσεις να καθαρίσει χωρίς να το κάνεις κουμπάρα γιατί από την στιγμή που θα λύσει ο ανεμιστήρας έρχονται και βλάβες στο σύντομο μέλλον.

16 ώρες πριν, mylo είπε

Η προσφορά εγκατάστασης για είναι συγκρίσιμη πρέπει να έχει ορισμένα σταθερά στοιχεία 

• 3 μέτρα σωλήνες ~ για 24αρι 5 μέτρα
  • 2 μέτρα καλώδιο ρεύματος 
  • Βάση στήριξης 
  • Εγκατάσταση με αντλία κενού

Και κανονικά πρέπει να μπαίνουν πάντα ελαστικές βάσεις για να μην μεταφέρονται κραδασμοι και θορύβοι στον τοίχο. 

Μόνο τότε έχει αξία συγκρίσιμη η προσφορά. Διαφορετικά βάζουν κλιματιστικό και με 40€ με μεταχειρισμένες σωλήνες 1μ και μεταχειρισμενα καλώδια και βάσεις 

• Like 3

συναδελφος θελει να παρει 12αρι

Τείνει προς αυτο:

Morris WFIN35132

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187832-morris-wfin35132

Εχουμε να αντοπροτεινουμε κατι στην ιδια κατηγορια τιμης/btu?

12 λεπτά πριν, CptBill είπε

συναδελφος θελει να παρει 12αρι

Τείνει προς αυτο:

Morris WFIN35132

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187832-morris-wfin35132

Εχουμε να αντοπροτεινουμε κατι στην ιδια κατηγορια τιμης/btu?

Χρήση (ψύξη/θέρμανση); Ανώτερο όριο τιμής; Χώρος;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...