Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, liakjim είπε

ΥΓ Χάσατε πολύ καλές προσφορές μέχρι χθες. 

το κατάλαβα ρε γμτ, διαβάζοντας το νήμα.
Η αγορά θα γίνει πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου, θα έχω το νου μου εδώ να βλέπω τι γίνεται.

Ευχαριστώ για την απάντηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

57 λεπτά πριν, Crazy Frog είπε

καθως το 24αρι μου inventor κάνει σαν έχει "τουρμπίνες" και τρίζουν τα πλαστικά

Σε ποιο Inventor αναφέρεσαι; Έχει ενδιαφέρον ένα τέτοιο αρνητικό feedback. 

37 λεπτά πριν, ekkli είπε

το κατάλαβα ρε γμτ, διαβάζοντας το νήμα.
Η αγορά θα γίνει πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου, θα έχω το νου μου εδώ να βλέπω τι γίνεται.

Ευχαριστώ για την απάντηση

Ναι δυστυχώς θα μπορούσες να πάρεις κορυφαίο 18άρι με 900€ (Shorai) ή πολύ καλό με κάτω από 650€, 

Τώρα αν έχεις eurobank , παίζει το mediamarkt -20% επιστροφή https://www.mediamarkt.gr/el/search.html?campaign=true&searchProfile=onlineshop&catalogId=14051&query=tvc_cooling_1905

πχ 

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-premium-pr1vi32-18wf-pr1vo32-18-με-ιονιστή-1223083.html

• Like 1

11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε ποιο Inventor αναφέρεσαι; Έχει ενδιαφέρον ένα τέτοιο αρνητικό feedback. 

Σκεφτόμουνα εναλλακτικα απο το Haier το 9αρι inventor premium.

Όσον αφορά το 24αρι Passion Inventor που έχω (μοντέλο του 2017) πολύ καλό σε απόδοση και κατανάλωση αλλά νομίζω ότι θα μου πάρει τον τοίχο όταν δουλεύει σε υψηλές στροφές.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Crazy Frog είπε
32 λεπτά πριν, liakjim είπε

24αρι Passion Inventor που έχω (μοντέλο του 2017) πολύ καλό σε απόδοση και κατανάλωση αλλά νομίζω ότι θα μου πάρει τον τοίχο όταν δουλεύει σε υψηλές στροφές.....

Τοίχο; Το έχεις σε αναρτημένο σε τοίχο 24αρι μηχάνημα;

Επίσης πόσο μήκος χαλκοσωληνα έχεις; Έχεις πάνω από 3 μέτρα;

Επεξ/σία από liakjim

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τοίχο; Το έχεις σε αναρτημένο σε τοίχο 24αρι μηχάνημα;

Επίσης πόσο μήκος χαλκοσωληνα έχεις; Έχεις πάνω από 3 μέτρα;

Τι εννοείς Liakjim? Επιτοίχιο είναι το aircondition. όχι δεν είναι πάνω απο 3μέτρα.

Θα μου δώσεις τα φώτα σου για 9.000 αθόρυβο με καλή κατανάλωση;

Στις 26/5/2019 στις 10:38 ΠΜ, adais είπε

Kαλημέρα σας. Θα ήθελα την άποψή σας για το Daikin FTXP- 25M και το Fujitsu ASYG 09 KMTA. Έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο, Εσείς ποιό θεωρείτε καλύτερο ; 

To Fujitsu είναι καλύτερο απο το Daikin . 

Καταρχάς είναι πιο οικονομικό σε λειτουργία στην ψύξη  (έχει μεγαλύτερο SEER) . Επίσης η Daikin δίνει 3ετή εγγύηση ενώ η Fujitsu 10 χρόνια στο συμπιεστή και 3 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη του μηχανήματος . 
Οι εγγυήσεις και των δύο εταιρειών ισχύουν εφόσον γίνεται ετήσια συντήρηση . 

7 λεπτά πριν, Crazy Frog είπε

Τι εννοείς Liakjim? Επιτοίχιο είναι το aircondition. όχι δεν είναι πάνω απο 3μέτρα.

Τα μεγάλα μηχανήματα καλό είναι να κάθονται στο πάτωμα σε βάσεις.

Επίσης είναι υποχρεωτικό πάνω από 3 μέτρα σωλήνα.

Έχεις τους 2 βασικότερους παράγοντες για κραδασμούς . Ειδικά το μήκος. Που μπορεί να προκαλέσει και πρόβλημα μακροπρόθεσμα. Δεν φταίει το μηχάνημα.

Στις 26/5/2019 στις 4:11 ΜΜ, adais είπε

Τα Μidea έχουν επίσης Α++ στη ψύξη. Το μοναδικό με Α+++ είναι το MS11P-09HRFN1-QRD6GW(A) αλλά χωρίς πιστοποίηση eurovent και δε ξέρω αν βρίσκεται κιολας.

Για τις άλλες απαντήσεις. Eν μέρη συμφωνώ.. Ο Κωτσόβολος όμως είναι πολυκατάστημα όπως γνωρίζουμε και η "δωρεάν εγκατάσταση" με προβληματίζει. Πρώτον τίποτα δεν είναι ποτέ δωρεάν και δεύτερον δεν έχω εμπιστοσύνη στο "από πιστοποιημένο τεχνικό" . Αν δείτε τις τιμές του, το Fujitsu το χρεώνει ακριβότερα από ένα κατάστημα που εμπορεύεται αποκλειστικά προιόντα κλιματισμού. Βέβαια έχεις το πλεονέκτημα των πολλών δόσεων. Επιπλέον χρεώνει περίπου 64€ μια υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για 5έτη.
Ο όμιλος FGEurope δε με καλύπτει με την εγγύηση που δίνει 3 + 7 xρόνια ;  Τουλάχιστον αν το αγοράσω από εξειδικευμένο κατάστημα θα έχω πιο άμεση επικοινωνία σε περίπτωση στραβής. Έτσι το σκέφτομαι. Ίσως είμαι υπερβολικός.

Είναι δελεαστική όμως η προσφορά του Κ. αν κάποιος έχει εγκαταστήσει το κλιματιστικό του απο εκεί ας γράψει δύο λόγια.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Την πιο άμεση επικοινωνία και εξυπηρέτηση αν τύχει βλάβη θα την έχεις μιλώντας απευθείας με το τμήμα εξυπηρέτησης service της αντιπροσωπείας . Οπότε μην σε νοιάζει απο που θα το αγοράσεις . 
Το μόνο που έχει νόημα να κοιτάξεις είναι ποια εταιρεία (αντιπροσωπεία) έχει καλό after sales support . Πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται, επάρκεια ανταλλακτικών και γενικότερα την ποιότητα της εξυπηρέτησής της . Ετσι και αλλιώς αν δηλώσεις σε κατάστημα βλάβη θα επικοινωνήσει με την αντιπροσωπεία για να στείλει η αντιπροσωπεία τεχνικό  αφού το μηχάνημα είναι εντός εγγύησης και αν είναι εκτός εγγύησης  για ανταλλακτικό πάλι θα επικοινωνήσει με την αντιπροσωπεία.

Στις 26/5/2019 στις 4:57 ΜΜ, giannisbb είπε

καλησπέρα στη παρεα...ψαχνω 24αρι με όλα τα κονφορ

καταληγω στα

1160 ευρω (με παζαρι) τοποθετημενο, Toshiba Shorai Premium 24J2AVRG-E/B24J2KVRG Κλιματιστικό Inverter https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198907-toshiba-shorai-premium-24j2avrg-e/b24j2kvrg

1110 ευρω (από τοπικη electronet) τοποθετημενο, Inventor Nemesis pro N2VI32-24WiFi/N2VO32-24 24000Btu https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/klimatistika/klimatistika-toihoy/ac-inventor-nemesis-n2vi32-24wifin2vo32-24-24000btu

πιο πολύ για ψυξη το θελω καθως και θα είναι και το μοναδικο κλιματιστικο στο σπιτι (ισογειο διαμπερες με αριστερα και δεξια κολλητα αλλα σπιτια και 1 οροφο από πανω..η μονωση που εχω είναι : ταβανι γυψοσανιδα με πετροβαμβακα και ενεργειακα κουφώματα θερμοδιακοπης με διπλα τζαμια παντου...το σπιτι ειναι 70τμ η σαλοκουζινα και 3 δωματια από 17τμ το κάθε ένα, για τα δωματια θελω ισα να ''σπαει'' τη ζεστη καθως δεν θελω να γεμισω με κλιματιστικα ολο το σπιτι και δεν το θελω από πανω μου όταν κοιμάμαι....

το toshiba το βλεπω 7 χρονια εγγυηση,seer 6.25,διπλο ροτορα μοτερ,και ιαπωνας...με ξενερωνει που δεν διαβαζει θερμοκρασια από το κοντρολ και ότι θελει και εχτρα συσκευη για wifi

to inventor το βλεπω 10 χρονια εγγυηση,seer 7,κινεζοφασον τυπου gree toyοtomi,αλλα με ετοιμο wifi και θερμοκρασια χωρου και από κοντρολ (για τυχων διαφορες λογο ταβανιού κλπ που διαβαζω διαφορους κ γραφουν....)

εβαλα οσο πιο πολλες πληροφοριες ειχα...

εσεις τι θα επιλέγατε??? ?

ευχαριστω.

Αφού το θές κυρίως για ψύξη και επικουρικά κάποιες στιγμές για θέρμανση τότε σε ενδιαφέρει το μεγάλο SEER . Οπότε σε αυτό τουλάχιστον το Nemesis pro υπερτερεί . 
Στο κομμάτι της εγγύησης: Η 7ετής εγγύηση της Toshiba ισχύει εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις  ενώ η 10ετής της inventor δεν έχει ως προϋπόθεση  την ετήσια συντήρηση . 

Επίσης η electronet το πουλάει ακριβά . Το nemesis pro το βρίσκεις στα 983 ευρώ προσφορά απο εδώ :
https://www.alphaclimagr.gr/product/1408497/inventor-nemesis-pro-n2vi32-24wifi-n2vo32-24-inverter.html

και στα 999 απο εδώ:
https://www.apothema.gr/inventor-nemesis-pro-n2vi32-24wifi-n2vo32-24-inverter-122489p

18 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Την πιο άμεση επικοινωνία και εξυπηρέτηση αν τύχει βλάβη θα την έχεις μιλώντας απευθείας με το τμήμα εξυπηρέτησης service της αντιπροσωπείας . Οπότε μην σε νοιάζει απο που θα το αγοράσεις . 
Το μόνο που έχει νόημα να κοιτάξεις είναι ποια εταιρεία (αντιπροσωπεία) έχει καλό after sales support . Πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται, επάρκεια ανταλλακτικών και γενικότερα την ποιότητα της εξυπηρέτησής της . Ετσι και αλλιώς αν δηλώσεις σε κατάστημα βλάβη θα επικοινωνήσει με την αντιπροσωπεία για να στείλει η αντιπροσωπεία τεχνικό  αφού το μηχάνημα είναι εντός εγγύησης και αν είναι εκτός εγγύησης  για ανταλλακτικό πάλι θα επικοινωνήσει με την αντιπροσωπεία.

Αφού το θές κυρίως για ψύξη και επικουρικά κάποιες στιγμές για θέρμανση τότε σε ενδιαφέρει το μεγάλο SEER . Οπότε σε αυτό τουλάχιστον το Nemesis pro υπερτερεί . 
Στο κομμάτι της εγγύησης: Η 7ετής εγγύηση της Toshiba ισχύει εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις  ενώ η 10ετής της inventor δεν έχει ως προϋπόθεση  την ετήσια συντήρηση . 

Επίσης η electronet το πουλάει ακριβά . Το nemesis pro το βρίσκεις στα 983 ευρώ προσφορά απο εδώ :
https://www.alphaclimagr.gr/product/1408497/inventor-nemesis-pro-n2vi32-24wifi-n2vo32-24-inverter.html

και στα 999 απο εδώ:
https://www.apothema.gr/inventor-nemesis-pro-n2vi32-24wifi-n2vo32-24-inverter-122489p

κατεληξα στο invertor αναγκαστικα....1100 τοποθετημενο από electronet...το εχουν και αμεσα διαθεσιμο οποτε δεν ψαχνω ουτε μεταφορικες ουτε τπτ.....η αληθεια είναι ότι ηθελα το toshiba αλλα εχασα τη προσφορα με το παζαρι που εληξε χθες λ δεν το καταλαβα!!!!

,μαλιστα πηγα στον κωτσο σημερα με τα 1160 στη τσεπη,βρηκα τον υπευθυνο κ του ειπα το εργο κ ότι ταχα δεν κλειδωνε η παραγγελια κλπ μου ειπε ότι το αφηνει 1300...εφυγα...παω σε λιγο να κλεισω το inventor.....

23 ώρες πριν, kprimax είπε

Έχω παραγγείλει το 24άρι GREE BORA εδώ και δυο μήνες και ακόμη δεν είναι διαθέσιμο ( η εταιρία δεν έχει κάνει ακόμη εισαγωγή). Σκέφτομαι λοιπόν να ακυρώσω και να πάρω το General Electric GES-NMG70 Prime+  (στα 680 με τοποθέτηση) από τον Κωτσόβολο,  αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω.Τι λέτε , να προχωρήσω ή να περιμένω λίγο ακόμη;

Το GE έχει SEER = 7.1  ενώ το Bora SEER=  6.3  .Όσο πιο υψηλό SEER έχει ένα μηχάνημα τόσο πιο οικονομικό στην λειτουργία του είναι (κατανάλωση).
Επίσης το GE είναι πιο αθόρυβο με στάθμη θορύβου 30/37/43/47 dB (ανάλογα την σκάλα λειτουργίας) και το Bora έχει στάθμη θορύβου  39
/41/44/49 dB (ανάλογα την σκάλα λειτουργίας)

Tο GREE έχει 10ετή εγγύηση αλλά το GE 5 ετή .

Η τιμή που δίνουν τώρα το GE είναι δελεαστική για αυτά που προσφέρει, πόσο μάλλον σε σύγκριση με την τιμή του Bora . 

18 ώρες πριν, CorumD είπε

Η εγκατάσταση ΔΕΝ έγινε απο ΚΟΤΣΟΒΟΛΟ! Εγινε απο δικο μου έμπιστο τεχνικό που  ξέρω χρόνια! Με χρέωσε 80 ευρώ(χωρις αποδειξη βεβαια) αλλα εκανε ολα οσα έπρεπε!

Αν μπορείς φίλε, διάβασε και τα προηγούμενα post μου για να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα, ευχαριστώ!

17 ώρες πριν, mihanikos1 είπε

Δεν μίλησα για εγγύηση κωτσοβολου. Αν πάθει κάτι και έρθουν από την Daikin πως θα πιστοποιήσει ποιος σου έβαλε το κλιματιστικό; 

Eξαρτάται τους όρους για να ισχύει η εγγύηση στην κάθε εταιρεία . Η Daikin είναι αυστηρή με τους όρους της και ζητάει παραστατικό αγοράς και τοποθέτησης . 
Άλλες εταιρείες ζητάνε μόνο απόδειξη αγοράς και δεν ασχολούνται παραπάνω, παρα μόνο αν δούνε ότι η βλάβη προήλθε απο λανθασμένη τοποθέτηση  ή επειδή δεν έγιναν οι ετήσιες συντηρήσεις για όσες εταιρείες έχουν αυτό σαν όρο . 

@Dare-Devil

Νομίζω δεν ισχύει αυτό που έγραψες για την εγγύηση της Τοσιμπα . Δεν θέλει σέρβις από ότι θυμάμαι.

Είμαι από κινητό να το ψάξω καλύτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Crazy Frog είπε

Και πάλι καλησπέρα σε όλους θα ήθελα την γνώμη σας γενικά για τα Haier κλιματιστικά απο άποψη ποιότητας-απόδοσης.

Επίσης εαν έχει κάποιος εμπειρία απο 9αρι inevntor για τοποθέτηση σε υπνοδωμάτιο και τον θόρυβο που αυτό παράγει, καθως το 24αρι μου inventor κάνει σαν έχει "τουρμπίνες" και τρίζουν τα πλαστικά

1 ώρα πριν, Crazy Frog είπε

Θα μου δώσεις τα φώτα σου για 9.000 αθόρυβο με καλή κατανάλωση;

O Liakjim  αναφέρεται στην εξωτερική μονάδα . Είναι κακή επιλογή να αναρτάς εξωτερική μονάδα πάνω στην τοιχοποιία γιατί έτσι είναι μεγάλη η πιθανότητα να μεταφέρεται θόρυβος μέσα στον χώρο σου .Οι έξω μονάδες των κλιματιστικών πρέπει να μπαίνουν δάπεδο (εφόσον αυτό είναι εφικτό χωροταξικά. Αν δεν είναι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι).  Πόσο μάλλον όταν είναι μεγάλη μονάδα όπως ένα 24άρι . 

Επίσης όταν ένα κλιματιστικό έχει κάτω απο 3 μέτρα σωλήνωση τότε αυξάνεται ο θόρυβος και οι κραδασμοί που μεταφέρονται απο την έξω μονάδα στην μέσα . Άρα μπορεί να επηρεάζει την μέσα μονάδα και τα πλαστικά . 

Όσον αφορά τα πλαστικά αν η εγκατάσταση της μέσα μονάδας δεν έχει γίνει σωστά ενδέχεται να χεις θέματα . Μπορεί η μονάδα να μην έχει κουμπώσει σωστά πάνω στην μεταλλική βάση δηλαδή κάποια δοντάκια της να μην έχουν πιάσει στις εγκοπές . Επίσης αν ο ψυκτικός απο βαρεμάρα βίδωσε την μεταλλική βάση στο τοίχο με 2-3 βίδες, αυτό δεν βοηθάει για να πατήσει ομοιόμορφα η μονάδα και να μοιραστεί ομοιόμορφα το βάρος . Οι μεταλλικές βάσεις των εσωτερικών μονάδων πρέπει να βιδώνονται στο τοίχο με τουλάχιστον 5-6 βίδες και ακόμα καλύτερα με όσες βίδες όσες και οι τρύπες που έχει . 

Φυσικά αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι θέμα εγκατάστασης και να φταίει κάτι άλλο . Όπως κάποιο πλαστικό να μην έχει κουμπώσει σωστά. 
Θα σου έλεγα να πάρεις ένα τηλ την αντιπροσωπεία να έρθει να το δεί και να κρίνει αν και πιθανολογώ ότι μάλλον είναι θέμα εγκατάστασης .

22 λεπτά πριν, liakjim είπε

@Dare-Devil

Νομίζω δεν ισχύει αυτό που έγραψες για την εγγύηση της Τοσιμπα . Δεν θέλει σέρβις από ότι θυμάμαι.

Είμαι από κινητό να το ψάξω καλύτερα.

Σε βγάζω απο το κόπο αφού είσαι απο κινητό ! :P Νούμερο τρία στους όρους !

http://www.toshiba-aircon.gr/media/119863/Toshiba-7-Years-Warranty-2019-GR.pdf

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, giannisbb είπε

κατεληξα στο invertor αναγκαστικα....1100 τοποθετημενο από electronet...το εχουν και αμεσα διαθεσιμο οποτε δεν ψαχνω ουτε μεταφορικες ουτε τπτ.....η αληθεια είναι ότι ηθελα το toshiba αλλα εχασα τη προσφορα με το παζαρι που εληξε χθες λ δεν το καταλαβα!!!!

,μαλιστα πηγα στον κωτσο σημερα με τα 1160 στη τσεπη,βρηκα τον υπευθυνο κ του ειπα το εργο κ ότι ταχα δεν κλειδωνε η παραγγελια κλπ μου ειπε ότι το αφηνει 1300...εφυγα...παω σε λιγο να κλεισω το inventor.....

Δεν έχεις eurobank να πάρεις 20% πίσω? https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-nemesis-pro-wifi-n2vi32-24-με-ιονιστή-1203414.html

Για καθαρισμό κλιματιστικού από μύκητες κ.λπ. τι τιμές κυμαίνονται.

Ρώτησα σε 2 και μου 50€ όταν για εγκατάσταση κλιματιστικού (με αντλία κενου) είχα δώσει 70€ και με απόδειξη.

Έχετε να προτείνετε κάποιο καθαριστικό ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Δυστυχώς δεν έχω....και πάλι το κέρδος θα ήταν λίγο αφού 1170+80 περαστικά 1250+50 μεταφορικά 1300-20%=1040..εμένα μου βγηκε 1100 τοποθετημενο και άμεσα...κ το πιο σημαντικό,ότι κ να γίνει πάω και πιάνω και κάποιον από το γιακά live....ούτε τηλ ούτε αναμονες,ούτε τιποτα....όποτε χαλάλι τα 60ευρω.

Γιάννης Κρήτη,no mediamarkt here....

Επεξ/σία από giannisbb

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...