Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Άρα δεν έχεις εγγύηση. Γιατί αν πάθει κάτι το μηχάνημα το πρώτο που ζητάνε είναι απόδειξη τοποθέτησης και συντηρησεων. (εφόσον απαιτούνται) 

Δεν γνωρίζω αν εχω εγγύηση απο ΚΟΤΣΟΒΟΛΟ και δεν με απασχολεί διότι ολα τα μηχανήματα καλύπτονται απο την DAIKIN HELLAS(τους είχα πάρει τηλέφωνο και το εξακρίβωσα), επίσης ο τεχνικός είναι πιστοποιημένος.

Επεξ/σία από CorumD
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, CorumD είπε

Δεν γνωρίζω αν εχω εγγύηση απο ΚΟΤΣΟΒΟΛΟ και δεν με απασχολεί διότι ολα τα μηχανήματα καλύπτονται απο την DAIKIN HELLAS(τους είχα πάρει τηλέφωνο και το εξακρίβωσα), επίσης ο τεχνικός είναι πιστοποιημένος απο αυτούς.

Δεν μίλησα για εγγύηση κωτσοβολου. Αν πάθει κάτι και έρθουν από την Daikin πως θα πιστοποιήσει ποιος σου έβαλε το κλιματιστικό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Δεν μίλησα για εγγύηση κωτσοβολου. Αν πάθει κάτι και έρθουν από την Daikin πως θα πιστοποιήσει ποιος σου έβαλε το κλιματιστικό; 

Ο τεχνικός είναι γνωστός στον χώρο, 20 χρόνια σε Klimatair(Daikin παλια) και Φειδάκη. Δεν νομίζω να έχω θεμα, αλλα καταλαβαίνω απόλυτα αυτο που λες. Ισως του πω αύριο να κοψει μια απόδειξη για αυτό τον λόγο!

Επεξ/σία από CorumD

4 ώρες πριν, mihanikos1 είπε

Δεν χρειάζεται καμιά απόδειξη ψυκτικού, τους δείχνεις την απόδειξη αγοράς από το μαγαζί. Τώρα το ποιος έκανε την τοποθέτηση δεν παίζει ρόλο, μπορεί να την έκαναν από το ίδιο το μαγαζί και να συμπεριλαμβάνονται όλα στην τιμή αγοράς, μπορεί να την έκανε και ο μήτσος της γειτονιάς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι όροι εγγύησης συνοδεύουν την συσκευή σας και είναι πολλές φορές αναρτημένη στο site του αντιπροσώπου.

Παράδειγμα 1 : Τα Fujitsu , καλύπτονται από 3 έτη εγγύηση με απόδειξη αγοράς. Αν θες +7 στον συμπιεστή, τότε σέρβις μόνο από συμβεβλημένο με fgeurope ψυκτικό.

Παράδειγμα 2 : Το Ariston των πεθερικών, θέλει απόδειξη αγοράς και υπογεγραμμένο το δελτίο εγγύησης από πιστοποιημένο ψυκτικό.

Παράδειγμα 3 : Τα Inventor θέλουν μόνο απόδειξη αγοράς.

Παράδειγμα 4 : Τα cvmore , δίνουν 10 έτη με απόδειξη αγοράς και σέρβις μόνο από συμβεβλημένο ψυκτικό.

κ.ο.κ

Κοινώς δεν υπάρχει κανόνας, αλλά όροι ανάλογα την εταιρεία.

ΥΓ Κάπου διάβασα εδώ μέσα ότι τα Daikin θέλουν δελτίο εργασίας από πιστοποιημένο ψυκτικό που θα έχει και πιστοποίηση f-gas. Ο αδερφός μου που δούλευε στην Daikin δεν θυμάται κάτι τέτοιο. Οπότε ότι λένε οι όροι της εγγύησης.

edit

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα χθες. Παζάρι γιοκ από Κώτσο. Ελπίζω να προλάβατε.

Επεξ/σία από liakjim

16 ώρες πριν, CorumD είπε

Καλησπέρα φιλε, αγόρασα 2 Daikin απο Κοτσόβολο. Η σειρά ATXC είναι για τα ηλεκτρομάγαζα, ενώ η σειρά FTXC είναι για τους DEALERS κλιματισμου. Η πρώτη είναι κατασκευής MALAΥSIA(ιδιόκτητο εργοστάσιο DAIKIN) ενώ η δεύτερη εσωτερικη μονάδα Τουρκία και εξωτερική Τσεχία(εργοστάσια της DAIKIN). Πήρα τηλέφωνο την DAIKIN Ελλας και διεσταύρωσα οτι τα μηχανήματα ειναι ΤΑ ΙΔΙΑ. Δεν υπάρχει δεύτερης επιλογής μηχάνημα απο επίσημο εργοστάσιο της DAIKIN. Πολύ απλά, η DAIKIN έχει διαφορετικους κωδικούς για να υποστηρίξουν τους μικρούς ντήλερς(και τα κέρδη τους) έναντι των υπερκαταστημάτων ηλεκτρονικών. Αυτό το κάνει διότη εχει και λύσεις κεντρικής θέρμανσης/Ψύξης και χρειάζεται ντήλερς που τις προωθούν και τα τις στηρίζουν τεχνικά.  Η μόνη διαφορά της σειράς ATFC απο την FTXC είναι ένα πρόσθετο φίτρο στην δεύτερη οπότε διακιολογείται μια μικρή διαφορά τιμής μεταξύ των δυο(εαν το φίλτρο σου είναι σημαντικό).

Συμβουλή της  ίδιας της DAIKIN;     Αγόρασε όποιο βρείς σε καλύτερη τιμή!  

Καλημερα σας και καλη εβδομαδα . επειδή το έχω ψάξει και εγώ πρόσφατα το θέμα με αυτες τισ δύο σειρές κλιματιστικών και αυτό που ισχύει είναι ότι οι σειρες ATXC & FTXC  ειναι κατασκευής μαλαισίας και οι δύο . Οι διαφορές τους είναι σε οτι η σειρά ATXC που έχουν οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδων  έχουν χαμηλότερες ενεργειακές αποδόσεις απο τη σειρά FTXC και εχουν ενα φιλτρο λιγότερο .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bill_ser είπε

Καλημερα σας και καλη εβδομαδα . επειδή το έχω ψάξει και εγώ πρόσφατα το θέμα με αυτες τισ δύο σειρές κλιματιστικών και αυτό που ισχύει είναι ότι οι σειρες ATXC & FTXC  ειναι κατασκευής μαλαισίας και οι δύο . Οι διαφορές τους είναι σε οτι η σειρά ATXC που έχουν οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδων  έχουν χαμηλότερες ενεργειακές αποδόσεις απο τη σειρά FTXC και εχουν ενα φιλτρο λιγότερο .

Η σειρά ΑΤΧC έχει λίγο χαμηλότερο SEER=6.78 και SCOP=5.67 έναντι SEER 6.87 και SCOP=5.69 που έχει το FTXC . Επείδή ολα τα άλλα Specifications είναι ακριβώς τα ίδια, θεώρησα την διαφορά τεχνητή για να βοηθήσουν τους blue dealers να μπορούν να χρεώνουν παραπάνω το ίδιο μηχάνημα. Στην δική μου περίπτωση, το ΑΤΧC ήρθε σε τιμή 420(με προσφορά που ηταν μονο για μερικες μερες) ενώ το FTXC ήταν 560. 

20190424114353_5f57a6f5.jpeg

20190424154020_c98bb601.jpeg

Επεξ/σία από CorumD

Καλημέρα σε όλους!! Θα ήθελα την γνώμη σας για aircondition δωματίου περίπου 12τ.μ.

Πιο συγκεκριμένα σκέφτομαι για το αθόρυβο της Haier 9.000 https://www.haieraircondition.gr/klimatistika/dawn#apolyta-athorybi-leitourgia

Γνώμες;

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Crazy Frog είπε

Καλημέρα σε όλους!! Θα ήθελα την γνώμη σας για aircondition δωματίου περίπου 12τ.μ.

Πιο συγκεκριμένα σκέφτομαι για το αθόρυβο της Haier 9.000 https://www.haieraircondition.gr/klimatistika/dawn#apolyta-athorybi-leitourgia

Γνώμες;

Ευχαριστώ.

Αυτήν την στιγμή είναι η κορυφαία επιλογή στα χαρτιά για την τιμή.  https://www.alphaclimagr.gr/product/1396619/haier-as09dcahra-1u09jedfra-9000btu-a-a-inverter.html?ref=bestprice.gr

52 λεπτά πριν, CorumD είπε

Η σειρά ΑΤΧC έχει λίγο χαμηλότερο SEER=6.78 και SCOP=5.67 έναντι SEER 6.87 και SCOP=5.69 που έχει το FTXC . Επείδή ολα τα άλλα Specifications είναι ακριβώς τα ίδια, θεώρησα την διαφορά τεχνητή για να βοηθήσουν τους blue dealers να μπορούν να χρεώνουν παραπάνω το ίδιο μηχάνημα. Στην δική μου περίπτωση, το ΑΤΧC ήρθε σε τιμή 420(με προσφορά που ηταν μονο για μερικες μερες) ενώ το FTXC ήταν 560. 

Δεν αντιστοιχούν πάντως στις μετρήσεις της eurovent, όπου τα μηχανήματα είναι τα ίδια (απειροελάχιστη διαφορά στο SEER ).\

Έτσι όπως τα βλέπω στο eurovent, είναι το ίδιο μηχάνημα:

RXC25A--FTXC25A_1558946133.259.pdfARXC25A--ATXC25A_1558946099.9114.pdf

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

59 λεπτά πριν, CorumD είπε

Για 420 που το πήρες είναι κορυφαία επιλογή. Περιμένω αναλυτικο review μολις πιασουν οι ζέστες οι καλές.

• Like 1

Καλημέρα, ψάχνει ο πατέρας μου 2 κλιματιστικά, ένα 9άρι και ένα 18άρι.

Μόνο για ψύξη και τα δύο και τον ενδιαφέρει η χαμηλή τιμή, πιο πολύ τον ενδιαφέρει η χαμηλή κατανάλωση και δευτερευόντως να είναι γνωστή μάρκα για να μπορεί να τα φτιάξει εύκολα, αν χαλάσουν (παραθέτω τα λόγια του, μάλλον δεν ισχύουν αυτά σήμερα).

Δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου wifi, βιταμίνες, led με φωτορυθμικά και πίνακες ζωγραφικής που διακοσμούν την συσκευή :P

Διάβασα τις τελευταίες 20 σελίδες του θέματος και δεν κατέληξα σε κάτι.
Υπάρχει κάποια πρόταση
με αυτά τα κριτήρια;

1 ώρα πριν, ekkli είπε

Καλημέρα, ψάχνει ο πατέρας μου 2 κλιματιστικά, ένα 9άρι και ένα 18άρι.

Μόνο για ψύξη και τα δύο και τον ενδιαφέρει η χαμηλή τιμή, πιο πολύ τον ενδιαφέρει η χαμηλή κατανάλωση και δευτερευόντως να είναι γνωστή μάρκα για να μπορεί να τα φτιάξει εύκολα, αν χαλάσουν (παραθέτω τα λόγια του, μάλλον δεν ισχύουν αυτά σήμερα).

Δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου wifi, βιταμίνες, led με φωτορυθμικά και πίνακες ζωγραφικής που διακοσμούν την συσκευή :P

Διάβασα τις τελευταίες 20 σελίδες του θέματος και δεν κατέληξα σε κάτι.
Υπάρχει κάποια πρόταση
με αυτά τα κριτήρια;

9άρι https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/185617-carrier-42qhc009d8sa-crystal

18άρι https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/185620-carrier-42qhc018d8sa-crystal

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186420-inventor-p9mvi32-18wifi-passion-eco

ΥΓ Χάσατε πολύ καλές προσφορές μέχρι χθες.

• Like 1

15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Υποψην το Inventor παιζει αρκετα πιο φθηνα σε αλλο μαγαζι:

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409219/inventor-passion-eco-p9mvi32-18wifi-p9mvo32-18-inverter.html

Το κοιταω κι εγω, αλλα εχω και το Shorai στα υποψην.

Με 150 διαφορα στην τιμη νομιζετε αξιζει και παλι το Shorai ?

14 λεπτά πριν, KoGi είπε

Υποψην το Inventor παιζει αρκετα πιο φθηνα σε αλλο μαγαζι:

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409219/inventor-passion-eco-p9mvi32-18wifi-p9mvo32-18-inverter.html

Το κοιταω κι εγω, αλλα εχω και το Shorai στα υποψην.

Με 150 διαφορα στην τιμη νομιζετε αξιζει και παλι το Shorai ?

To έβαλα λόγω δωρεάν εγκατάστασης από Κώτσο.

Και πάλι καλησπέρα σε όλους θα ήθελα την γνώμη σας γενικά για τα Haier κλιματιστικά απο άποψη ποιότητας-απόδοσης.

Επίσης εαν έχει κάποιος εμπειρία απο 9αρι inevntor για τοποθέτηση σε υπνοδωμάτιο και τον θόρυβο που αυτό παράγει, καθως το 24αρι μου inventor κάνει σαν έχει "τουρμπίνες" και τρίζουν τα πλαστικά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...