Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, adais είπε

Ο όμιλος FGEurope δε με καλύπτει με την εγγύηση που δίνει 3 + 7 xρόνια ; 

Εννοείται. Υπόψη, είναι 3 έτη παντού και με υποχρεωτικό σέρβις από αυτούς έχεις μόνο στον συμπιεστή άλλα 7 έτη (σύνολο 10). 

10 λεπτά πριν, adais είπε

Ο Κωτσόβολος όμως είναι πολυκατάστημα όπως γνωρίζουμε και η "δωρεάν εγκατάσταση" με προβληματίζει. Πρώτον τίποτα δεν είναι ποτέ δωρεάν και δεύτερον δεν έχω εμπιστοσύνη στο "από πιστοποιημένο τεχνικό" .

Λέει "Η δωρεάν εγκατάσταση αφορά βασικό πακέτο υλικών"

Φυσικά μένει να ρωτήσεις τι σημαίνει βασικό . Φαντάζομαι κάπου θα έχει όρους. Στην τελική με το εγχειρίδιο εγκατάστασης ανά χείρας και δεν παρεκκλίνουν καθόλου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Eυχαριστώ. Το ρωτάω γιατί ο Κωτσόβολος φέρνει ας πούμε Daikin αλλά είναι "δεύτερης διαλογής" δε φτάνουν αυτά των blue dealers της εταιρείας. Αν κάνει το ίδιο με τα Fujitsu δε το ξέρω, νομίζω πως όχι γιατί ο όμιλος Φειδάκη είναι αποκλειστικός εισαγωγέας και όλοι τα παίρνουν από εκεί.

Αύριο θα βγω πάλι στο ψάξιμο. Όχι τόσο για το κλιματιστικό όσο για τον σωστό εγκαταστάτη ( κι ας είναι και από τον Κωτσόβολο - μακάρι ! )

8 λεπτά πριν, adais είπε

γιατί ο Κωτσόβολος φέρνει ας πούμε Daikin αλλά είναι "δεύτερης διαλογής"

Από που προκύπτει αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του forum!

Επανέρχομαι με φωτογραφίες και πρώτες εντυπώσεις από την εγκατάσταση 2 DAIKIN ATXC35B.

1. Ο τεχνικός έκανε σωστή εγκατάσταση. Τήρησε τα 3 μέτρα ελάχιστο σωλήνα(μάλιστα στο εάν μηχάνημα έπρεπε να βάλουμε 4μ οπότε είχα έξτρα χρέωση. Επίσης, βλέπω ότι παντού  έβαλε γαλβάνιζέ βάσεις και στηρίγματα. Έβαλε και την αντλία για δημιουργία κενού. Επίσης χρησιμοποίησε μονομένο χαλκοσωλήνα καλής ποιότητας.                                                      Βασικά, ήταν 2 ψυκτικοί που δουλεύουν μαζί και τους πήρε περίπου 3 ώρες και 45 λεπτά για 2 μηχανήματα. Δεν τους είδα βιαστικούς και ήταν προσεκτικοί.

2. Όσο για τα μηχανήματα, οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Η εσωτερική μονάδα  έχει κομψό σχεδιασμό και καλά πλαστικά. Δοκίμασα και τις τέσσερεις σκάλες και η χαμηλή είναι πραγματικά αθόρυβη! Ο τεχνικός σχολίασε ότι ο ανεμιστήρας είναι δυνατός και ότι ο εξωτερικός κομπρέσσορας είναι επίσης αρκετά αθόρυβος.

Όσο αφορά την ποιότητα κατασκευής, οι ψυκτικοί μου ανέφεραν ότι η όλη κατασκευή μέσα/έξω του DAIKIN  είναι πολύ καλή. 

Κόστος αγοράς μηχανήματος: 440 ευρώ μετά από έκπτωσή και δωροεπιταγή.

Δυστυχώς, η προσφορά του ΚΟΤΣΟ τελείωσε, οπότε το μηχάνημα ειναι πια στα 600 ευρώ με δωρεάν τοποθέτηση, αλλα προσωπικά, δεν εμπιστεύομαι την τοποθέτηση τους διότι ειναι πρόχειρη.

Τέλος, δεν μπορώ να σας πω πολλά για την απόδοση διότι ο καιρός δεν ευνοεί ψύξη η θέρμανση. Θα ποστάρω οταν έχω νεότερα!   

61118066_10219505366045484_7195982774031876096_o.jpg

61642401_10219505366645499_3677109183586500608_o.jpg

61187236_10219505366245489_1325315534748647424_o.jpg

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα στη παρεα...ψαχνω 24αρι με όλα τα κονφορ

καταληγω στα

1160 ευρω (με παζαρι) τοποθετημενο, Toshiba Shorai Premium 24J2AVRG-E/B24J2KVRG Κλιματιστικό Inverter https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198907-toshiba-shorai-premium-24j2avrg-e/b24j2kvrg

1110 ευρω (από τοπικη electronet) τοποθετημενο, Inventor Nemesis pro N2VI32-24WiFi/N2VO32-24 24000Btu https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/klimatistika/klimatistika-toihoy/ac-inventor-nemesis-n2vi32-24wifin2vo32-24-24000btu

πιο πολύ για ψυξη το θελω καθως και θα είναι και το μοναδικο κλιματιστικο στο σπιτι (ισογειο διαμπερες με αριστερα και δεξια κολλητα αλλα σπιτια και 1 οροφο από πανω..η μονωση που εχω είναι : ταβανι γυψοσανιδα με πετροβαμβακα και ενεργειακα κουφώματα θερμοδιακοπης με διπλα τζαμια παντου...το σπιτι ειναι 70τμ η σαλοκουζινα και 3 δωματια από 17τμ το κάθε ένα, για τα δωματια θελω ισα να ''σπαει'' τη ζεστη καθως δεν θελω να γεμισω με κλιματιστικα ολο το σπιτι και δεν το θελω από πανω μου όταν κοιμάμαι....

το toshiba το βλεπω 7 χρονια εγγυηση,seer 6.25,διπλο ροτορα μοτερ,και ιαπωνας...με ξενερωνει που δεν διαβαζει θερμοκρασια από το κοντρολ και ότι θελει και εχτρα συσκευη για wifi

to inventor το βλεπω 10 χρονια εγγυηση,seer 7,κινεζοφασον τυπου gree toyοtomi,αλλα με ετοιμο wifi και θερμοκρασια χωρου και από κοντρολ (για τυχων διαφορες λογο ταβανιού κλπ που διαβαζω διαφορους κ γραφουν....)

εβαλα οσο πιο πολλες πληροφοριες ειχα...

εσεις τι θα επιλέγατε??? ?

ευχαριστω.

Επεξ/σία από giannisbb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, adais είπε

Eυχαριστώ. Το ρωτάω γιατί ο Κωτσόβολος φέρνει ας πούμε Daikin αλλά είναι "δεύτερης διαλογής" δε φτάνουν αυτά των blue dealers της εταιρείας. Αν κάνει το ίδιο με τα Fujitsu δε το ξέρω, νομίζω πως όχι γιατί ο όμιλος Φειδάκη είναι αποκλειστικός εισαγωγέας και όλοι τα παίρνουν από εκεί.

Αύριο θα βγω πάλι στο ψάξιμο. Όχι τόσο για το κλιματιστικό όσο για τον σωστό εγκαταστάτη ( κι ας είναι και από τον Κωτσόβολο - μακάρι ! )

Καλησπέρα φιλε, αγόρασα 2 Daikin απο Κοτσόβολο. Η σειρά ATXC είναι για τα ηλεκτρομάγαζα, ενώ η σειρά FTXC είναι για τους DEALERS κλιματισμου. Η πρώτη είναι κατασκευής MALAΥSIA(ιδιόκτητο εργοστάσιο DAIKIN) ενώ η δεύτερη εσωτερικη μονάδα Τουρκία και εξωτερική Τσεχία(εργοστάσια της DAIKIN). Πήρα τηλέφωνο την DAIKIN Ελλας και διεσταύρωσα οτι τα μηχανήματα ειναι ΤΑ ΙΔΙΑ. Δεν υπάρχει δεύτερης επιλογής μηχάνημα απο επίσημο εργοστάσιο της DAIKIN. Πολύ απλά, η DAIKIN έχει διαφορετικους κωδικούς για να υποστηρίξουν τους μικρούς ντήλερς(και τα κέρδη τους) έναντι των υπερκαταστημάτων ηλεκτρονικών. Αυτό το κάνει διότη εχει και λύσεις κεντρικής θέρμανσης/Ψύξης και χρειάζεται ντήλερς που τις προωθούν και τα τις στηρίζουν τεχνικά.  Η μόνη διαφορά της σειράς ATFC απο την FTXC είναι ένα πρόσθετο φίτρο στην δεύτερη οπότε διακιολογείται μια μικρή διαφορά τιμής μεταξύ των δυο(εαν το φίλτρο σου είναι σημαντικό).

Συμβουλή της  ίδιας της DAIKIN;     Αγόρασε όποιο βρείς σε καλύτερη τιμή!  

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, giannisbb είπε

καταληγω στα

1160 ευρω (με παζαρι) τοποθετημενο, Toshiba Shorai Premium 24J2AVRG-E/B24J2KVRG Κλιματιστικό Inverter https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198907-toshiba-shorai-premium-24j2avrg-e/b24j2kvrg

1110 ευρω (από τοπικη electronet) τοποθετημενο, Inventor Nemesis pro N2VI32-24WiFi/N2VO32-24 24000Btu https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/klimatistika/klimatistika-toihoy/ac-inventor-nemesis-n2vi32-24wifin2vo32-24-24000btu

πιο πολύ για ψυξη το θελω καθως και θα είναι και το μοναδικο κλιματιστικο στο σπιτι (ισογειο διαμπερες με αριστερα και δεξια κολλητα αλλα σπιτια και 1 οροφο από πανω..η μονωση που εχω είναι : ταβανι γυψοσανιδα με πετροβαμβακα και ενεργειακα κουφώματα θερμοδιακοπης με διπλα τζαμια παντου...το σπιτι ειναι 70τμ η σαλοκουζινα και 3 δωματια από 17τμ το κάθε ένα, για τα δωματια θελω ισα να ''σπαει'' τη ζεστη καθως δεν θελω να γεμισω με κλιματιστικα ολο το σπιτι και δεν το θελω από πανω μου όταν κοιμάμαι....

το toshiba το βλεπω 7 χρονια εγγυηση,seer 6.25,διπλο ροτορα μοτερ,και ιαπωνας...με ξενερωνει που δεν διαβαζει θερμοκρασια από το κοντρολ και ότι θελει και εχτρα συσκευη για wifi

to inventor το βλεπω 10 χρονια εγγυηση,seer 7,κινεζοφασον τυπου gree toytotomi,αλλα με ετοιμο wifi και θερμοκρασια χωρου και από κοντρολ (για τυχων διαφορες λογο ταβανιού κλπ που διαβαζω διαφορους κ γραφουν....)

ευχαριστω.

Δύσκολη επιλογή. 

Για ψύξη θα έλεγα το inventor . 

Αν θες και για θέρμανση το Toshiba. 

Βασικά προτείνω αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198529-general electric-ges-nmg70-prime

Ναι μεν κατώφλι στα 700W, αλλά SEER 7.1, Mitsubishi συμπιεστής  και μόλις 680€ με παζάρι και δωρεάν εγκατάσταση. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, giannisbb είπε

καταληγω στα

to inventor το βλεπω 10 χρονια εγγυηση,seer 7,κινεζοφασον τυπου gree toyοtomi,αλλα με ετοιμο wifi και θερμοκρασια χωρου και από κοντρολ (για τυχων διαφορες λογο ταβανιού κλπ που διαβαζω διαφορους κ γραφουν....)

ευχαριστω.

Το Toshiba χωρίς πολύ σκέψη....καλό το Ιnventor αν το πάρεις με σημαντική έκπτωση....όχι σε σχεδόν ίδια τιμή με Toshiba Shorai το οποίο  είναι κορυφαίο μηχάνημα!

Επεξ/σία από CorumD

Έχω παραγγείλει το 24άρι GREE BORA εδώ και δυο μήνες και ακόμη δεν είναι διαθέσιμο ( η εταιρία δεν έχει κάνει ακόμη εισαγωγή). Σκέφτομαι λοιπόν να ακυρώσω και να πάρω το General Electric GES-NMG70 Prime+  (στα 680 με τοποθέτηση) από τον Κωτσόβολο,  αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω.Τι λέτε , να προχωρήσω ή να περιμένω λίγο ακόμη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

θα μπορούσατε να μου προτείνεται κάποιο αξιόλογο air condition για χώρο 45 τ.μ. ;

Δεν είναι κρεβατοκάμαρα οπότε ο θόρυβος δεν είναι προτεραιότητα. 

Προτεραιότητα είναι η αξιοπιστία και η (όσο το δυνατόν) χαμηλή κατανάλωση.

Είναι διαμέρισμα πολυκατοικίας του 2007 με άλλον έναν όροφο από πάνω. Τζάμια διπλά. Το χρειάζομαι και για θέρμανση και για ψύξη.

Επεξ/σία από Bomber-21

1 ώρα πριν, kprimax είπε

Έχω παραγγείλει το 24άρι GREE BORA εδώ και δυο μήνες και ακόμη δεν είναι διαθέσιμο ( η εταιρία δεν έχει κάνει ακόμη εισαγωγή). Σκέφτομαι λοιπόν να ακυρώσω και να πάρω το General Electric GES-NMG70 Prime+  (στα 680 με τοποθέτηση) από τον Κωτσόβολο,  αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω.Τι λέτε , να προχωρήσω ή να περιμένω λίγο ακόμη;

To GE είναι αδερφάκι (ίδιο μηχάνημα ) με το Tundra Green. 

Για 680€ πιστεύω ότι αξίζει. Μοναδικό αρνητικό ότι έχει ελάχιστη κατανάλωση 700W , όπως λέω και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57211518

Αν έχεις σκοπό να δουλεύει άπειρες ώρες, ίσως να πήγαινες σε κάποιο Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu. 

Αλλά και πάλι, τα 700W, δεν είναι σημαντικό πρόβλημα, έτσι και αλλιώς ο χώρος σου, μπορεί να ζητά συνέχεια πάνω από αυτά , οπότε το υψηλό SEER και SCOP που έχει το μηχάνημα, θα σε σώσει. 

Στα 680€ τελική τιμή, είναι πάντως εξαιρετική τιμή για 24άρι. Αν θες ρώτα τον @stazzy1978 μήπως το έχει βάλει. Αλλά αύριο μπορεί να μην υπάρχει η προσφορά. Ή και όχι , ποιος ξέρει? 

Υπάρχει και το Morris, που δεν έχει τέτοια θέματα με ελάχιστη κατανάλωση . Με παζάρι βγαίνει μόλις 540€ με δωρεάν εγκατάσταση. https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187834-morris-wfin70132

Το έχει ο @danaos7 και είχε πει και δείξει με μετρήσεις καλά πράγματα. Δεν έχει γράψει εδώ και καιρό πάντως να μας πει τίποτα νεότερα. 

Οπότε σκέψου τα . 

1 ώρα πριν, Bomber-21 είπε

Καλησπέρα, 

θα μπορούσατε να μου προτείνεται κάποιο αξιόλογο air condition για χώρο 45 τ.μ. ;

Δεν είναι κρεβατοκάμαρα οπότε ο θόρυβος δεν είναι προτεραιότητα. 

Προτεραιότητα είναι η αξιοπιστία και η (όσο το δυνατόν) χαμηλή κατανάλωση.

Είναι διαμέρισμα πολυκατοικίας του 2007 με άλλον έναν όροφο από πάνω. Τζάμια διπλά. Το χρειάζομαι και για θέρμανση και για ψύξη.

Με τα κριτήρια που έθεσες, για μένα μονόδρομος αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198906-toshiba-shorai-premium-18j2avrg-e/18j2kvrg

Βγαίνει με παζάρι στα 908€ με δωρεάν εγκατάσταση. 

• Thanks 1

CorumD. Ήρθε η απάντησή σου τη πιο κατάλληλη στιγμή. Οι σειρές της Daikin αλλάζουν με κωδικούς και αλλάζουν τα εργοστάσια  πχ. η σειρά F είναι κατασκευασμένη στη Τουρκία και η αμέσως ακριβότερη P στη Τσεχία. Τα φίλτρα δε, δε ξέρω αν θα αντικατασταθούν μετά τη πρώτη αλλαγή οπότε κάτι ασημένια και κάτι αποσμητικά φίλτρα που ακριβαίνουν το κόστος ίσως και να μην αξίζουν το κόπο στη τελική.

Αυτό που μ' έκαιγε όμως ήταν και η εγκατάσταση από τον Κωτσόβολο και απ' ότι κατάλαβα εσύ από εκεί τα έβαλες. Σωστά ; Και αν κατάλαβα καλά είσαι και δεν είσαι ευχαριστημένος.

Γράφεις πιο πάνω Ο τεχνικός έκανε σωστή εγκατάσταση. Τήρησε τα 3 μέτρα ελάχιστο σωλήνα(μάλιστα στο εάν μηχάνημα έπρεπε να βάλουμε 4μ οπότε είχα έξτρα χρέωση. Επίσης, βλέπω ότι παντού  έβαλε γαλβάνιζέ βάσεις και στηρίγματα. Έβαλε και την αντλία για δημιουργία κενού. Επίσης χρησιμοποίησε μονομένο χαλκοσωλήνα καλής ποιότητας. Βασικά, ήταν 2 ψυκτικοί που δουλεύουν μαζί και τους πήρε περίπου 3 ώρες και 45 λεπτά για 2 μηχανήματα. Δεν τους είδα βιαστικούς και ήταν προσεκτικοί.

αλλά πιο μετά σημειώνεις Δυστυχώς, η προσφορά του ΚΟΤΣΟ τελείωσε, οπότε το μηχάνημα ειναι πια στα 600 ευρώ με δωρεάν τοποθέτηση, αλλα προσωπικά, δεν εμπιστεύομαι την τοποθέτηση τους διότι ειναι πρόχειρη.

και εκεί λίγο με μπέρδεψες.  

• Like 1

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Στα 680€ τελική τιμή, είναι πάντως εξαιρετική τιμή για 24άρι. Αν θες ρώτα τον @stazzy1978 μήπως το έχει βάλει. Αλλά αύριο μπορεί να μην υπάρχει η προσφορά. Ή και όχι , ποιος ξέρει? 

ο @danaos7

Αύριο παραλαμβάνω...

Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης εγκαταστάτη. Έστειλα μήνυμα στην αντιπροσωπεία να μου συστήσουν, αν και ο Κωτσόβολος μου είπε ότι ενδέχεται να μην ισχύει η εγγύηση αν δεν γίνει η εγκατάσταση από αυτούς... Γκκκρρ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, adais είπε

CorumD. Ήρθε η απάντησή σου τη πιο κατάλληλη στιγμή. Οι σειρές της Daikin αλλάζουν με κωδικούς και αλλάζουν τα εργοστάσια  πχ. η σειρά F είναι κατασκευασμένη στη Τουρκία και η αμέσως ακριβότερη P στη Τσεχία. Τα φίλτρα δε, δε ξέρω αν θα αντικατασταθούν μετά τη πρώτη αλλαγή οπότε κάτι ασημένια και κάτι αποσμητικά φίλτρα που ακριβαίνουν το κόστος ίσως και να μην αξίζουν το κόπο στη τελική.

Αυτό που μ' έκαιγε όμως ήταν και η εγκατάσταση από τον Κωτσόβολο και απ' ότι κατάλαβα εσύ από εκεί τα έβαλες. Σωστά ; Και αν κατάλαβα καλά είσαι και δεν είσαι ευχαριστημένος.

Γράφεις πιο πάνω Ο τεχνικός έκανε σωστή εγκατάσταση. Τήρησε τα 3 μέτρα ελάχιστο σωλήνα(μάλιστα στο εάν μηχάνημα έπρεπε να βάλουμε 4μ οπότε είχα έξτρα χρέωση. Επίσης, βλέπω ότι παντού  έβαλε γαλβάνιζέ βάσεις και στηρίγματα. Έβαλε και την αντλία για δημιουργία κενού. Επίσης χρησιμοποίησε μονομένο χαλκοσωλήνα καλής ποιότητας. Βασικά, ήταν 2 ψυκτικοί που δουλεύουν μαζί και τους πήρε περίπου 3 ώρες και 45 λεπτά για 2 μηχανήματα. Δεν τους είδα βιαστικούς και ήταν προσεκτικοί.

αλλά πιο μετά σημειώνεις Δυστυχώς, η προσφορά του ΚΟΤΣΟ τελείωσε, οπότε το μηχάνημα ειναι πια στα 600 ευρώ με δωρεάν τοποθέτηση, αλλα προσωπικά, δεν εμπιστεύομαι την τοποθέτηση τους διότι ειναι πρόχειρη.

και εκεί λίγο με μπέρδεψες.  

Η εγκατάσταση ΔΕΝ έγινε απο ΚΟΤΣΟΒΟΛΟ! Εγινε απο δικο μου έμπιστο τεχνικό που  ξέρω χρόνια! Με χρέωσε 80 ευρώ(χωρις αποδειξη βεβαια) αλλα εκανε ολα οσα έπρεπε!

Αν μπορείς φίλε, διάβασε και τα προηγούμενα post μου για να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα, ευχαριστώ!

Επεξ/σία από CorumD

20 λεπτά πριν, CorumD είπε

Η εγκατάσταση ΔΕΝ έγινε απο ΚΟΤΣΟΒΟΛΟ! Εγινε απο δικο μου έμπιστο τεχνικό που  ξέρω χρόνια! Με χρέωσε 80 ευρώ(χωρις αποδειξη βεβαια) αλλα εκανε ολα οσα έπρεπε!

Αν μπορείς φίλε, διάβασε και τα προηγούμενα post μου για να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα, ευχαριστώ!

Άρα δεν έχεις εγγύηση. Γιατί αν πάθει κάτι το μηχάνημα το πρώτο που ζητάνε είναι απόδειξη τοποθέτησης και συντηρησεων. (εφόσον απαιτούνται) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...