Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Papakitou είπε

Καλησπερες

Εχω προσπαθησει δυο φορες να βγαλω το πλαστικο καλυμα/προσοψη απο ενα Midea Mission που εχω, και δεν τα καταφερνω γαμωτο.. 

Καποια συμβουλη; Απο κατω προς τα πανω δεν πρεπει να βγει;

Το ξεκουμπώνεις και το σηκώνεις προς τα πάνω . Τί σε προβληματίζει ; Μάλλον πρέπει να βάλεις μεγαλύτερη δύναμη .  Πιαστο απο τα πλάγια κάτω χαμηλά για να το ξεκουμπώσεις  όπως στο παρακάτω βίντεο . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, G30RGE είπε

Κύριοι τα φώτα σας παρακαλώ, έχω διαβάσει αρκετά σχετικά με το θέμα αλλά θα ήθελα λίγο παραπάνω βοήθεια. Θέλω ένα κλιματιστικό με κύρια χρήση την θέρμανση για τον χειμώνα. Το ξέρω ότι ίσως ακούγεται λίγο ποντιακό μιας και τώρα μπήκε καλοκαίρι αλλά θέλω να ξεκινήσω μια έρευνα αγοράς και αν πετύχω κάποια προσφορά να κάνω την αγορά ακόμα και τώρα. Εννοείται ότι θα χρησιμοποιηθεί και για ψύξη στις ζεστές μέρες αλλά όπως είπα βασικά ψάχνω κάτι για να ζεσταινόμαστε γιατί βλέπω ότι η χρήση του καλοριφέρ στην πολυκατοικία που μένουμε δεν αξίζει. Ελάχιστοι το χρησιμοποιούν και αν και αυτόνομη η θέρμανση η ώρα χρήσης είναι στα ύψη. 

Το κλιματιστικό θα μπει σε ενιαίο χώρο σαλονιού-κουζίνας που σχηματίζει ένα Γ και θα τοποθετηθεί στην βάση του Γ που είναι η μία άκρη του σαλονιού. Στο βάθος δεξιά βρίσκεται η κουζίνα. Συνολικά ο χώρος είναι 45-50 τετραγωνικά. Η πολυκατοικία είναι του 2001 και το διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο με σχετικά καλή μόνωση. Το μπάτζετ είναι προς συζήτηση και εξαρτάται σίγουρα και από το πόσο οικονομικό θα είναι στην κατανάλωση ρεύματος. Δηλαδή δεν βρίσκω τον λόγο να πάρω ένα φθηνό και να πληρώνω χρυσάφι την ΔΕΗ μετά, αλλά και από την άλλη ούτε ένα πανάκριβο και να μην γίνει απόσβεση των χρημάτων ποτέ. 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια. 

Είσαι στο όριο μεταξύ 18000 και 22000btus ανάλογα με τις θερμικές απώλειες του χώρου σου. 

Αν δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με μελέτη, μάλλον θα πρέπει να πας σε 22άρι για να είσαι σίγουρος. 

Από προτάσεις , άπειρες. Αφού θες για θέρμανση θα πρέπει να δώσεις βαρύτητα σε υψηλό COP. Αλλά πάντα σε ισορροπία με χαρακτηριστικά, τιμή και εγγύηση και φυσικά με γνώμονα ότι όσο πιο πολύ χρησιμοποιώ ένα κλιματιστικό, τόσο αξίζει να πάρω ακριβό και αποδοτικό. 

Προσωπικά, αν έπαιρνα σήμερα 22άρι θα έπαιρνα τo κάτωθι :

https://www.skroutz.gr/s/12068901/Toshiba-Shorai-R32-RAS-22PAVSG-E-RAS-22PKVSG-E.html

2 ώρες πριν, Papakitou είπε

Εγώ εννοώ να το βγάλω όλο.. Θέλω να καθαρίσω φτερωτή 

Πες μου ποιο mission είναι. Το μοντέλο του όπως αναγράφεται στην ετικέτα στην εσωτερική μονάδα . 

12 λεπτά πριν, Papakitou είπε

Κατά 99%, επειδή δεν είμαι σπίτι, είναι αυτό 

Midea MSMBAU-09HRFN1 Mission 

Προσπάθησα να βρώ το manual για τους τεχνικούς αλλά δεν το βρήκα. Βλέποντας παρόμοιο Midea το πιθανότερο είναι να λύσεις σχεδόν όλο το μηχάνημα για να βγάλεις την πτερωτή και να την πλύνεις. Ειδικά αν στο συγκεκριμένο μοντέλο που έχεις, η πτερωτή είναι πίσω απο το στοιχείο, τότε θα χρειαστεί να γίνει όλο το μηχάνημα βίδες .Για μένα μην το επιχειρήσεις. Είναι δουλειά τεχνικού με εμπειρία . 

Φώναξε έναν τεχνικό να σου κάνει μία ολοκληρωμένη συντήρηση . 

3 ώρες πριν, Papakitou είπε

Εγώ εννοώ να το βγάλω όλο.. Θέλω να καθαρίσω φτερωτή 

Διάβασε το manual σου λέει ότι λύνεις μάσκα για συντήρηση;

Όλα τα καινούρια κλιματιστικά έχουν σκληρά πλαστικά με το λύσε-δέσε μόνο προβλήματα θα έχεις μακροχρόνια.

40 λεπτά πριν, xgol είπε

Για σαλονι, ενα 18.000 απο κωτσοβολο ποιο θα προτεινατε? Οσο το δυνατον χαμηλότερη τιμή. 

Δεν βλέπω κάτι αξιόλογο. 

Αν είναι επιτακτική ανάγκη, μάλλον αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186552-pitsos-p1zai1871w-φοίβη

Σε παζάρι πάει 700€. Καλά χαρακτηριστικά αλλά μικρή εγγύηση. 

edit 

Βασικά βλέπω αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186420-inventor-p9mvi32-18wifi-passion-eco

Με 180€ δωροεπιταγή (εφόσον θα θες να την αξιοποιήσεις), είναι καλή περίπτωση μιας και έχει 10 έτη εγγύηση και καλά χαρακτηριστικά. 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, xgol είπε

Για σαλονι, ενα 18.000 απο κωτσοβολο ποιο θα προτεινατε? Οσο το δυνατον χαμηλότερη τιμή. 

Πόσο μεγάλο σαλόνι έχεις και χρειάζεται 18αρι; Το έχεις μετρήσει

15 λεπτά πριν, xgol είπε

35-40 τ.μ.

Εγώ με τα carrier πάντως βέβαια πιο πάνω μοντέλο από αυτά που έχει είμαι ευχαριστημένος. 

Βέβαια και το inventor passion eco με δωροεπιταγη 170€ και 10 χρόνια εγγύηση....

• Thanks 1

2 ώρες πριν, xgol είπε

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198528-general electric-ges-nmg50-prime

583 ευρώ με παζάρι και 5ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη . 

Ειδάλλως στα 719 ευρώ (είναι με δωροεπιταγή)
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186420-inventor-p9mvi32-18wifi-passion-eco

Καλύτερο  SEER = 7.1 και 10ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανείς αν για 9αρι και 12αρι στην εγκατάσταση μπορούν να πάρουν από μπουατ κλασικο στρογγυλό ρεύμα ή αν χρειάζεται να έρθει ηλεκτρολόγος; Μιλάω για εγκαταστάτη του Κωτσόβολου και για μπουάτ που θα είναι δίπλα/ακριβώς πίσω από την μονάδα.

Τα δωμάτια δεν έχουν καθόλου φορτία στο ένα (9000btu) έχει ασφάλεια 10αρα C στο άλλο (12000) 16αρα C.

Επεξ/σία από fylatos

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...