Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, tsofras είπε

Να κάνω μία ερωτησούλα

Έχουμε καμία φορητή λύση ή μικρή για κλιματισμό μικρού γραφείου ? ( περίπου 6τμ)

Δεν έχει παράθυρο , οπότε δεν μπορώ να έχω εξωτερική μονάδα , αλλά ούτε να υπάρχει σωλήνας για να βγάζει νερό

Οπότε ψάχνω κάτι για να μην ψοφήσω σαν το ποντίκι τώρα που πιάνουν οι ζέστες :D

Υπάρχουν λύσεις φορητών κλιματιστικών . Απλά να λάβεις υπόψιν σου ότι για να λειτουργήσουν μπαίνει ένας σωλήνας απο πίσω εύκαμπτος (τύπου σπιράλ) συνήθως Φ15-Φ16 όπου θα πρέπει να επικοινωνεί με εξωτερικό χώρο αλλιώς δεν δουλεύουν . Οπότε και πάλι ή θα πρέπει να έχει παράθυρο για να τον περάσεις απο ανοιχτό παράθυρο ή θα πρέπει να κάνεις μια τρύπα στο τοίχο . 

https://www.skroutz.gr/c/2540/forita-klimatistika.html?order_by=popularity&order_dir=desc

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Υπάρχουν λύσεις φορητών κλιματιστικών . Απλά να λάβεις υπόψιν σου ότι για να λειτουργήσουν μπαίνει ένας σωλήνας απο πίσω εύκαμπτος (τύπου σπιράλ) συνήθως Φ15-Φ16 όπου θα πρέπει να επικοινωνεί με εξωτερικό χώρο αλλιώς δεν δουλεύουν . Οπότε και πάλι ή θα πρέπει να έχει παράθυρο για να τον περάσεις απο ανοιχτό παράθυρο ή θα πρέπει να κάνεις μια τρύπα στο τοίχο . 

https://www.skroutz.gr/c/2540/forita-klimatistika.html?order_by=popularity&order_dir=desc

Ευχαριστώ το γνωρίζω για αυτό ρώτησα αν υπάρχει κάποια λύση που να μην χρειάζεται τρύπες

13 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ευχαριστώ το γνωρίζω για αυτό ρώτησα αν υπάρχει κάποια λύση που να μην χρειάζεται τρύπες

Θα πρέπει να ανοίξεις τρύπα δεν γίνεται αλλιώς. 

• Thanks 1

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα πρέπει να ανοίξεις τρύπα δεν γίνεται αλλιώς. 

κοίταγα κάποια του στύλ που τα γεμίζεις νερό και το εξατμίζουν , οπότε είπα μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο

3 λεπτά πριν, tsofras είπε

κοίταγα κάποια του στύλ που τα γεμίζεις νερό και το εξατμίζουν , οπότε είπα μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο

Δεν είναι air condition όμως αυτά. 

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δεν είναι air condition όμως αυτά. 

Το ξέρω για αυτό ανέφερα κλιματισμό , ουσιαστικά κάτι που να δροσίζει το δωμάτιο

4 λεπτά πριν, tsofras είπε

Το ξέρω για αυτό ανέφερα κλιματισμό , ουσιαστικά κάτι που να δροσίζει το δωμάτιο

Η αλήθεια είναι ότι ούτε και τα airconditions είναι κλιματιστικά (εξαίρεση το Daikin Ururu Sarara) , οπότε η κατάχρηση του όρου γίνεται από όλους μας! 

45 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δες ένα άρθρο σχετικά με τα air coolers..

https://editorsean.com/articles/air-conditioner-air-cooler-dehumidifier-or-fan-what-works/

Σε ένα σημείο λέει ότι αν το δουλεύεις με κλειστά παράθυρα (και είναι ξηρή η ατμόσφαιρα),θα δροσίσει στον χώρο.. ωστόσο μόλις φτάσει η σχετική υγρασία του χώρου στο 80% τότε θα σταματήσει να δροσίζει,θα ανέβει η θερμοκρασία και θα γίνει χαμάμ το γραφειο.. Το μόνο που θα πρότεινα εγώ είναι ανεμιστήρας οροφής..

• Thanks 1

4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Δες ένα άρθρο σχετικά με τα air coolers..

https://editorsean.com/articles/air-conditioner-air-cooler-dehumidifier-or-fan-what-works/

Σε ένα σημείο λέει ότι αν το δουλεύεις με κλειστά παράθυρα (και είναι ξηρή η ατμόσφαιρα),θα δροσίσει στον χώρο.. ωστόσο μόλις φτάσει η σχετική υγρασία του χώρου στο 80% τότε θα σταματήσει να δροσίζει,θα ανέβει η θερμοκρασία και θα γίνει χαμάμ το γραφειο.. Το μόνο που θα πρότεινα εγώ είναι ανεμιστήρας οροφής..

Δυστυχώς έβαλα έξυπνη πλαφονιέρα , οπότε θα πάει στράφι αν βάλω ανεμιστήρα οροφής

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tsofras είπε

Να κάνω μία ερωτησούλα

Έχουμε καμία φορητή λύση ή μικρή για κλιματισμό μικρού γραφείου ? ( περίπου 6τμ)

Δεν έχει παράθυρο , οπότε δεν μπορώ να έχω εξωτερική μονάδα , αλλά ούτε να υπάρχει σωλήνας για να βγάζει νερό

Οπότε ψάχνω κάτι για να μην ψοφήσω σαν το ποντίκι τώρα που πιάνουν οι ζέστες :D

Βασικά γιατί σου έιναι δύσκολο να βάλεις κανονικό κλιματιστικό ; Παράθυρο όπως λες μπορεί να μην έχεις αλλά μπορείς να βάλεις την εξωτερική μονάδα σε κάποιο εξωτερικό τοίχο και να τραβήξεις ακόμα και 20 m σωληνώσεις (ανάλογα το μοντέλο) . Πόσο μακριά είναι ο χώρος σου απο κάποια εξωτερική τοιχοποιία ; Μήπως να δει κάποιος ψυκτικός τον χώρο σου ;

Επεξ/σία από Dare-Devil

59 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Βασικά γιατί σου έιναι δύσκολο να βάλεις κανονικό κλιματιστικό ; Παράθυρο όπως λες μπορεί να μην έχεις αλλά μπορείς να βάλεις την εξωτερική μονάδα σε κάποιο εξωτερικό τοίχο και να τραβήξεις ακόμα και 20 m σωληνώσεις (ανάλογα το μοντέλο) . Πόσο μακριά είναι ο χώρος σου απο κάποια εξωτερική τοιχοποιία ; Μήπως να δει κάποιος ψυκτικός τον χώρο σου ;

Δεν είναι ότι δεν γίνεται , απλά ολοκλήρωσα ανακαίνιση πριν απο 1 μήνα και ο χαζός δεν το σκέφτηκα καθόλου. Οπότε λυπάμαι τώρα να ανοίξω τρύπα στον τοίχο και να έχω τον σωλήνα να φαίνεται. Επίσης κανονική μονάδα για 6 τ.μ. δεν είναι υπερβολή? Έχω air condition ακριβώς απέναντι απο την πόρτα μου , του σαλονιού που είναι και μεγάλο, απλά αν είναι να κάθομαι στο γραφείο και είναι κλειστή η πόρτα θα λιώσω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω και εγώ. Προχώρησα στην αγορά του συγκεκριμένου https://www.juropro.gr/product/airflow-9k-eco/ . Η απορία μου είναι σχετικά με το αν κάνει θόρυβο ή όχι. Στο κατάστημα μου είπαν πως όχι.

Θόρυβο σε φάση να μη μπορώ να κοιμηθώ ...

Επεξ/σία από mylo

6 λεπτά πριν, mylo είπε

Να ρωτήσω και εγώ. Προχώρησα στην αγορά του συγκεκριμένου https://www.juropro.gr/product/airflow-9k-eco/ . Η απορία μου είναι σχετικά με το αν κάνει θόρυβο ή όχι. Στο κατάστημα μου είπαν πως όχι.

Θόρυβο σε φάση να μη μπορώ να κοιμηθώ ...

Τα 28dB που αναφέρεται ως ελάχιστη τιμή είναι στα όρια και μάλλον εξαρτάται από τον εκάστοτε άνθρωπο . Άλλος θα ενοχλείται, άλλος όχι.

Δεν είναι πάντως και η καλύτερη τιμή για κρεβατοκάμαρα. Μάλλον από 23-24 και κάτω θα ήταν πιο ασφαλής τιμή.

Μετά είναι και τα θέματα των θορύβων από συστολές / διαστολες των πλαστικών που είναι άγνωστο το πώς θα συμπεριφέρεται και πάει συνήθως με την τιμή αγοράς. Τα ακριβά έχουν καλύτερα / παχυτερα πλαστικά και συνήθως λιγότερη πιθανότητα για θορύβους.

• Like 1

18 ώρες πριν, tsofras είπε

παγοκύστες και ανεμιστήρας

Καλησπέρα στην ομάδα,

Έπεσε στην αντίληψη μου αυτό (προσφορά Media Markt για αγορές με κάρτες EFG Eurobank), το αναφέρω επειδή ίσως αλλάζει την εξίσωση τιμής-χαρακτηριστικών σε κάποιους που σκέφτονται αγορά κλιματιστικού.

Μπήκα και έριξα μια ματιά , παρατήρησα μικρή γκάμα προιόντων (για κατάστημα τέτοιου βελινεκούς).

feecms_1188_x_x

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...