Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 λεπτά πριν, stroumfita2 είπε

To 1o είναι πιο δυνατό, πιο αποδοτικό και πιο δυνατό εσωτερικό ανεμιστήρα. 

Το 2ο είναι πιο αθόρυβο και έχει τη διπλάσια εγγύηση.

Θα πρέπει να τα σταθμίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, liakjim είπε

To 1o είναι πιο δυνατό, πιο αποδοτικό και πιο δυνατό εσωτερικό ανεμιστήρα. 

Το 2ο είναι πιο αθόρυβο και έχει τη διπλάσια εγγύηση.

Θα πρέπει να τα σταθμίσεις.

νομίζω ότι η διαφορά στα νούμερα είναι μικρή και με 50 ευρώ παραπάνω έχω 2πλασια εγγύηση όπως είπες, η ζυγαριά κλίνει  υπέρ του Inventor.

9 λεπτά πριν, stroumfita2 είπε

νομίζω ότι η διαφορά στα νούμερα είναι μικρή και με 50 ευρώ παραπάνω έχω 2πλασια εγγύηση όπως είπες, η ζυγαριά κλίνει  υπέρ του Inventor.

Προσωπικά πάντως, με τα δικά μου κριτήρια, θα έπαιρνα το Haier.

Φυσικά η εγγύηση είναι μια σημαντικότατη παράμετρος που ορθά κάνεις και δεν την αγνοείς.

ΥΓ1 Αν έπαιρνα σήμερα 24άρι , θα περίμενα να πάρω αυτό σε κάποια προσφορά https://www.bestprice.gr/item/2155071996/toshiba-shorai-ras-24pkvsg-e-ras-24pavsg-e.html

ή αυτό αν με κάλυπτε το 22άρι https://www.skroutz.gr/s/12068901/Toshiba-Shorai-R32-RAS-22PAVSG-E-RAS-22PKVSG-E.html

Αν και ήδη είναι σε χαμηλό ιστορικό τιμής

ΥΓ2 ότι και να πάρεις, ευελπιστούμε στο feedback σου.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι σε συνέχεια των προηγούμενων...

Απο το attachment φαίνεται οτι το 22αρι(60) δίνει 6,8kw θέρμανση με κατανάλωση 1,8kw (nominal ολα)

Τα 2 12αρια(35) δίνουν απο 4kw θερμανση με κατανάλωση απο 0,8kw, άρα με τα 2 12αρια παίρνω 2χ4=8kw και 1,6kw (nominal ολα)

Άρα τα 2 12αρια έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και λιγότερη κατανάλωση στα ίδια λεφτά ( aprox. 2000euro)? ή κάτι χάνω?

Με τον συμβιβασμό ότι το καθένα θα πρέπει να είναι στη δική του ασφάλεια και οι 2 εξωτερικές μονάδες πάνω-κάτω στον ίδιο τοιχο...

( ο χώρος "Γ" 35+15τμ / ανάγκες θερμανσης 6000kcal/h ή 6,9kw ή 24000BTU/h)

Ευχαριστώ,

Υ.Γ. Το ίδιο ισχύει και στις καταναλώσεις των muti split, τα 2 single είναι πιο αποδοτικά απο διπλό multi ( δεν βάζω και αυτό το attachment γιατι θα βαρύνει πολύ το post)

Screenshot (42).png

Επεξ/σία από m4rk0s

15 ώρες πριν, wolfskinn είπε

Καλησπερα παιδια,

Θελω να αγοασω 4 κλιματιστικα για μια βιλα την οποια προοριζω για τουριστικη ενοικιαση, κυρίως τη θερινή περίοδο. Ενα 24αρι, ενα 12αρι και δυο 9αρια. Θα ήθελα να είναι σχετικα επώνυμα και με τη δυνατότερη χαμηλή κατανάλωση, καθώς οι τουρίστες ξεχανε να τα σβησουν😋. Ψαχνω οτι πιο vfm εχετε να μου προτεινετε. Είδα το https://www.alphaclimagr.gr/product/1409043/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra-24000btu.html?ref=bestprice.gr το οποίο θεωρώ και εγω τιμια επιλογη. Τι άλλες προτάσεις υπάρχουν για την περίπτωση μου; Σας ευχαριστώ πολύ!

Το κλασσικότερο πρόβλημα που υπάρχει με τους τουρίστες απο το εξωτερικό είναι ότι δεν έχουν ιδέα πως να χρησιμοποιήσουν το κλιματιστικό και το καλοκαίρι τα κατεβάζουν στο 18 και τα αφήνουν . Η σπατάλη ενέργειας είναι τεράστια  και δεν σε σώζει ούτε κορυφαίο inverter σε SEER απο αυτά τα ποσά σπατάλης  όταν σετάρεις κλιματιστικό τόσο χαμηλά . 

Εγώ θα σου πρότεινα να πήγαινες σε μια λύση με μηχανήματα που έχουν περιορισμός στο εύρος θερμοκρασιών και να τα σετάρεις . 

Tης Inventor έχουν τέτοιο περιορισμό τα περισσότερα μοντέλα της . Μπορείς να κλειδώσεις την κατώτερη θερμοκρασία στην ψύξη στους 24 κελσίου και να μην πηγαίνει πιο κάτω η μονάδα . 
Παράλληλα έχουν και μια απο τις μεγαλύτερες εγγυήσεις του εμπορίου  (10 χρόνια σε όλα τα μέρη) πράγμα θετικό για την χρήση που θα προορίζονται μιας και οι τουρίστες θα τα ξεχνάνε και θα γράφουν υπερωρίες ...
https://www.inventoraircondition.gr/uploads/catalogs/hotel-menu-catalogue.pdf

4 ώρες πριν, tolisx είπε

Aυτο γραφει απεξω στην μοναδα.αν βοηθαει..επισης οταν ηταν στα καλατου το μηχανημα το δαγκωναμε αρκετα ευκολα και στην ζεστη μια χαρα..γενικα ημουν ευχαριστημενος..η φαση ειναι οτι δεν εχει κατσει ποτε να δω 12αρι σε λειτουργεια για να καταλαβω διαφορες και αν μου κανει εμενα..
επισης αν και ξερω οτι δεν ειναι και αξιοπιστο πολυ στο bestprice εχει επιλογη για τ.μ για να σου βρει αυτο το καταληλο A/C και μου βγαζει 12αρια..

ερωτηση επειδη βλεπω εδω μεσα καλα λογια για καποια TLC και επειδη εχω βρει καποια 18αρια σε αρκετα δελεαστικη τιμη και με 10 ετη εγγυηση και με ψηνει...
πχ αυτο:https://www.bestprice.gr/item/2155321826/tcl-glory-tac-18chsaxa21.html
 με τον θορυβο τι γινεται? γιατι στο σκρουτζ στα σχολια βλεπω κατι παραπονα αλλα δεν λενε για μεσα η εξω..και οχι τιποτα αλλο μην ειναι τιποτα περιεργοι που ακουνε ψηθυρο και τον λενε θορυβο και θαβουν το μηχανημα χωρις λογο .😂

thumbnail_image1 (1).jpg

Πρέπει να είναι 18άρι . Μπορείς να μου στείλεις και την ετικέτα της μέσα μονάδας για να επιβεβαιωθώ 100 % ?

Αφου το 18άρι σε καλύπτει τότε κοιτάς πάλι σε 18άρι . Αυτή είναι η safe και δοκιμασμένη λύση σου . 

Επειδη δεν εχω ιδεα μιας και ερευνα αγορας εκανα πολλα χρονια πριν για κλιματιστικο, θα ηθελα την βοηθεια σας για το εξης.

Ψαχνω κλιματιστικο για υπνοδωματιο, το πολυ 12τμ. υπολογιζω, με τα εξης βασικα δυο κριτηρια: 

1, Να ειναι οσο πιο αθορυβο γινεται.

2. Να κραταει οσο πιο καθαρο γινεται και κυριως να μην στεγνωνει τον αερα. 

Ευχαριστω για τις οποιες προτασεις σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, kontinos είπε

Επειδη δεν εχω ιδεα μιας και ερευνα αγορας εκανα πολλα χρονια πριν για κλιματιστικο, θα ηθελα την βοηθεια σας για το εξης.

Ψαχνω κλιματιστικο για υπνοδωματιο, το πολυ 12τμ. υπολογιζω, με τα εξης βασικα δυο κριτηρια: 

1, Να ειναι οσο πιο αθορυβο γινεται.

2. Να κραταει οσο πιο καθαρο γινεται και κυριως να μην στεγνωνει τον αερα. 

Ευχαριστω για τις οποιες προτασεις σας.

Στα 9000BTU κοιτάς και με χαμηλή σκάλα στα specs 19db...Ολα στεγνώνουν τον αέρα, αναγκαστικά ανακύκλωση με πόρτα ή παράθυρο...ή κάνα DAIKIN στα 2000-2500 που έχει κυκλοφορία αέρα (νομίζω είναι το μόνο)...Βάλε και Budget στην ερώτηση

Επεξ/σία από m4rk0s

4 ώρες πριν, m4rk0s είπε

Άρα τα 2 12αρια έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και λιγότερη κατανάλωση στα ίδια λεφτά ( aprox. 2000euro)? ή κάτι χάνω?

Καταρχάς, σε γενικές γραμμές θα δεις ότι όσο μεγαλώνουν τα μεγέθη και τα btus , πέφτει ο βαθμός απόδοσης (στα ίδια μοντέλα πάντα και όχι καθολικά). 

Άρα με μεγαλύτερο COP / EER , θα έχεις λιγότερο input σε KW ώστε να πάρεις το ίδιο output . 

Το θέμα βέβαια δεν είναι τόσο απλό και θέλει μελέτη. 

Πχ σε τι pdesign είναι υπολογισμένα αυτά; Μήπως το μεγάλο κλιματιστικό σε μερικό φορτίο έχει μεγαλύτερο COP; Μήπως όχι; Θέλει μελέτη στις καμπύλες COP, EER / φορτίο. 

Μετά τί επίδραση θα έχουν 2 μηχανήματα στον χώρο; Μήπως το ένα θα μπερδεύει τους αισθητήρες του άλλου;

Μετά με 2 μονάδες, έχεις και μεγαλύτερη πιθανότητα βλάβης, έχεις 2 εγκαταστάσεις (έξοδα, χώρος κτλ)

Κτλ

Δεν είναι τόσο απλό. 

Αν πάντως ο χώρος σου δεν είναι ενιαίος, θα μπορούσες να πας σε 2Χ12 ή 1Χ14 + 1Χ9  κτλ

Αν είναι ενιαίος θα πήγαινα σε μια μεγάλη μονάδα χωρίς να απαγορεύονται οι 2 μικρές αν δεν δημιουργηθεί θέμα. Θα έχεις και καλύτερη κατανομή θερμότητας.

Σίγουρα όμως θέλει μελέτη. 

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και λίγο καιρό θέλει ο πατέρας μου να αλλάξει ένα 9αρι παλιό air condition με ένα που έχει βάλει στο μάτι από τον κοτσοβολο. Κοιτάει δύο μοντέλα της καρριερ(για κάποιο λόγο του αρέσει πολύ αυτή η εταιρεία) , τα crystal I και II. Τιμές 420 και 470 αν θυμαμα καλά . Σκέφτεται το πολύ μέχρι 500 να δώσει. Επίσης το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι περίπου 10 τετραγωνικά και οι δύο τοίχοι από την μέση και πάνω έχουν τζάμια συρταροτα αλλά αυτός που τα έφτιαξε έκανε χάλια δουλειά και υπάρχουν αρκετές απώλειες.  Η ερώτηση μου είναι αν αυτά είναι καλά για την τιμή τους ή κυκλοφορεί κανένα καλύτερο με παρόμοια λεφτά.

10 ώρες πριν, 1boom1 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και λίγο καιρό θέλει ο πατέρας μου να αλλάξει ένα 9αρι παλιό air condition με ένα που έχει βάλει στο μάτι από τον κοτσοβολο. Κοιτάει δύο μοντέλα της καρριερ(για κάποιο λόγο του αρέσει πολύ αυτή η εταιρεία) , τα crystal I και II. Τιμές 420 και 470 αν θυμαμα καλά . Σκέφτεται το πολύ μέχρι 500 να δώσει. Επίσης το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι περίπου 10 τετραγωνικά και οι δύο τοίχοι από την μέση και πάνω έχουν τζάμια συρταροτα αλλά αυτός που τα έφτιαξε έκανε χάλια δουλειά και υπάρχουν αρκετές απώλειες.  Η ερώτηση μου είναι αν αυτά είναι καλά για την τιμή τους ή κυκλοφορεί κανένα καλύτερο με παρόμοια λεφτά.

Μια χαρά είναι, καλή απόδοση και αθόρυβο.

Από την άλλη , το Passion έχει παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά 10 χρόνια εγγύηση και δωρεάν εγκατάσταση, οπότε προσωπικά δεν βλέπω λόγο για το Carrier. Κακή αγορά δεν είναι βέβαια.

Ίσως να πάτε σε έναν Κωτσόβολο να το δείτε από κοντά (πλαστικά κτλ)

• Thanks 1

για οποιον ενδιαφερεται μεχρι το βραδυ το 18αρι morris 600 ευρω με δωρεαν εγκατασταση και μειον 100 ευρω για ανακυκλωση. 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187833-morris-wfin50132

Στις 15/5/2019 στις 8:02 ΠΜ, liakjim είπε

Μια χαρά είναι, καλή απόδοση και αθόρυβο.

Από την άλλη , το Passion έχει παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά 10 χρόνια εγγύηση και δωρεάν εγκατάσταση, οπότε προσωπικά δεν βλέπω λόγο για το Carrier. Κακή αγορά δεν είναι βέβαια.

Ίσως να πάτε σε έναν Κωτσόβολο να το δείτε από κοντά (πλαστικά κτλ)

Επειδή είδα ότι κυκλοφορούν και λίγο πιο ακριβά μοντέλα με ιονιστη κια κάτι άλλο με βιταμίνη c(πρώτη φορά ταο βλέπω αυτό), αξίζει κάτι τέτοιο; και για πιο λόγο ίσως να χρειαστεί κάποιος αυτά; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...