Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
1 minute ago, Dare-Devil said:

Το γράφει στην απο κάτω στήλη . Καθαρισμός έσω έξω ανεμιστήρων .  Ολοκληρωμένη συντήρηση είναι . 

Oops, γκαβομάρα, καλή φάση. Βέβαια θα κλείνεις από Μάρτιο ραντεβού για αρχές Ιουνίου ξέρω γω... 😛

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Oops, γκαβομάρα, καλή φάση. Βέβαια θα κλείνεις από Μάρτιο ραντεβού για αρχές Ιουνίου ξέρω γω... 😛

Πολύ πιθανό . Αφού κάθε χρόνο με το που πιάσουν οι ζέστες γίνεται της μουρλής . Δεν προλαβαίνουν οι ψυκτικοί γενικότερα . Αναμονές ακόμα και δύο βδομάδων ! Όποιος πάει να αγοράσει κλιματιστικό ή να το συντηρήσει τελευταία στιγμή τον λυπάμαι . Παθών και εγώ στο παρελθόν . :P

Επεξ/σία από Dare-Devil

Είμαι πολύ επιφυλακτικός.

Προσωπικά θα προτιμούσα να δώσω κάνα 50αρι και να γίνει με ηρεμία και σχολαστικά, παρά να πλακώσουν οι άλλοι και να κάνουν σαν τον Βέγγο και άρπα κολλα για να προλάβουν.

Μόλις τώρα, Dare-Devil είπε

Πολύ πιθανό . Αφού κάθε χρόνο με το που πιάσουν οι ζέστες γίνεται της μουρλής . Δεν προλαβαίνουν . Αναμονές ακόμα και δύο βδομάδων ! Όποιος πάει να αγοράσει κλιματιστικό ή να το συντηρήσει τελευταία στιγμή τον λυπάμαι . Παθών και εγώ στο παρελθόν . :P

Βασικά τώρα είναι καλή περίοδος για σέρβις.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Είμαι πολύ επιφυλακτικός.

Προσωπικά θα προτιμούσα να δώσω κάνα 50αρι και να γίνει με ηρεμία και σχολαστικά, παρά να πλακώσουν οι άλλοι και να κάνουν σαν τον Βέγγο και άρπα κολλα για να προλάβουν.

Βασικά τώρα είναι καλή περίοδος για σέρβις.

Ούτε εγώ έχω προσωπική άποψη για την υπηρεσία τους . Στηρίζομαι μόνο στο τί γράφουν ότι κάνουν . Αυτό κρίνω μόνο . 

Ναι ισχύει είναι η καλύτερη περίοδος τώρα για Σερβις . 

Στις 3/5/2019 στις 1:25 ΜΜ, liakjim είπε

Μια χαρά αγορά έκανες , μην ανησυχείς. Όλα αυτά Bora, Hiro κτλ , τα ίδια είναι.

Για την εγκατάσταση, ρίξε μια ματιά εδώ https://gree-magyarorszag.hu/wp-content/uploads/2019/02/Bora-9K-12K.pdf

Να είσαι από πάνω σκύλος. Θα πρέπει να προσέξεις να σου κάνουν κενό, να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις αποστάσεις από τοίχους, ταβάνια και να τηρήσουν το ελάχιστο μήκος σωλήνα χαλκού .

Screenshot-6.png

3m η χαλκοσωλήνα? λίγο άβολο αυτο οταν η μονάδα μπορει να μπει ακριβως πισω απο το κλιματιστικο.

43 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

3m η χαλκοσωλήνα? λίγο άβολο αυτο οταν η μονάδα μπορει να μπει ακριβως πισω απο το κλιματιστικο.

θα κάνουν κουλούρα 3m αν υπάρχει θέμα απόστασης . Είναι σημαντικό να τηρηθεί το ελάχιστο μήκος για την σωστή λειτουργία της μονάδας, την μακροζωία της και για την μείωση θορύβου . 

• Like 1
  • Thanks 1

46 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Η χαλκοσωλήνα γίνεται κουλούρα μέχρι να φτάσει το απαιτούμενο μήκος:

2e712d7cc7fcb0f314b7758173f4c2b3.png

• Thanks 1

Για πείτε γνώμες ρε παιδιά γιατί μπερδεύομαι.

Επίκειται μετακόμιση προς το τέλος του μήνα. Έχω τρία κλιματιστικά, δύο 9άρια και ένα 12άρι.

Βρήκα έναν τύπο για τη μετακόμιση, και μου πρότεινε το γιο του ως ψυκτικό για ξήλωμα και επανεγκατάσταση στο νέο σπίτι.

Μόλις μίλησα μαζί του και όταν τον ρώτησα αν κάνει εγκατάσταση με κενό, μου είπε ότι το κάνει/ουν μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει καθόλου φρέον στο σύστημα και χρειάζεται να συμπληρωθεί απ' την αρχή.

Του είπα ότι και στην πρώτη εγκατάσταση έγινε κενό, και με ρώτησε αν είχαν φρέον τα κλιματιστικά, και μετά μου το γύρισε στο ποιο είναι το φρέον, του είπα ότι είναι R410A, και μου είπε ότι αν ήταν R32 μπορεί και να χρειαζόταν, και ότι σε παλιότερους τύπους δε χρειάζεται, και ότι δεν κατάλαβε ακριβώς τι του είπα και όταν βρεθούμε από κοντά θα το συζητήσουμε εκτενέστερα για να καταλάβει κι εγώ κι αυτός τι χρειάζεται να γίνει.

Πριν αρχίσω τους προσδιορισμούς, υπάρχει περίπτωση να είναι όπως τα λέει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, phanispal είπε

Επίκειται μετακόμιση προς το τέλος του μήνα. Έχω τρία κλιματιστικά, δύο 9άρια και ένα 12άρι.

Βρήκα έναν τύπο για τη μετακόμιση, και μου πρότεινε το γιο του ως ψυκτικό για ξήλωμα και επανεγκατάσταση στο νέο σπίτι.

Μόλις μίλησα μαζί του και όταν τον ρώτησα αν κάνει εγκατάσταση με κενό, μου είπε ότι το κάνει/ουν μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει καθόλου φρέον στο σύστημα και χρειάζεται να συμπληρωθεί απ' την αρχή.

Του είπα ότι και στην πρώτη εγκατάσταση έγινε κενό, και με ρώτησε αν είχαν φρέον τα κλιματιστικά, και μετά μου το γύρισε στο ποιο είναι το φρέον, του είπα ότι είναι R410A, και μου είπε ότι αν ήταν R32 μπορεί και να χρειαζόταν, και ότι σε παλιότερους τύπους δε χρειάζεται, και ότι δεν κατάλαβε ακριβώς τι του είπα και όταν βρεθούμε από κοντά θα το συζητήσουμε εκτενέστερα για να καταλάβει κι εγώ κι αυτός τι χρειάζεται να γίνει.

Βρες άλλον . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2

11 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το κενό γίνεται για να φύγει ο αέρας από το σύστημα, μαζί με τα τυχών ρινίσματα χαλκού. 

Στη νέα σύνδεση στο νέο σπίτι, πως αλλιώς θα γίνει αυτό; 

Βρες άλλον ψυκτικό αν δεν θες να έχεις πρόβλημα. Αυτός ή δεν είναι, ή δεν γουστάρει. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Όντως έτσι κατηγορηματικά;

Νταξ δεν αντιλέγω, απλά είπα να πάρω κι άλλες γνώμες.

Η επιβεβαίωση που ψάχνεις είναι στα εγχειρίδια εγκατάστασης.

• Like 4

Καλησπέρα στην ομάδα.

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που διαβάζω. Πολλές οι επιλογές για τον καταναλωτή.

Θέλω να ρωτήσω εαν έχει κάποιος εμπειρία απο Haier κλιματιστικά.
Σκέφτομαι να πάρω https://www.alphaclimagr.gr/product/1409043/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra-24000btu.html για χώρο σαλονιού (παρεμβάλεται ενα χωλ) και μετά ξεχωριστά είναι η κουζίνα, σύνολο επιφάνειας περίπου 55τμ. (οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου 4οροφης πολυκατοικίας, εκτεθημένης απο 3 πλευρές στον καιρό, μέτρια μόνωση περιοχή Αθήνα - κέντρο το αναφέρω διότι πιστεύω παίζει ρόλο εαν εισαι στο Σουφλί ή στην Κρήτη κτλ)

Για την κρεβατοκάμαρα σκεφτόμουν ανεμιστήρα οροφής https://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=102002580&ref=skroutz

Τα θέλω κυριώς για ψύξη καθώς το σπίτι έχει αυτόνομη θέρμανση , φυσικού αερίου επομένως δεν στηρίζω την θέρμανση στα κλιματιστικά.

Υπάρχουν και καλύτερες λύσεις/μάρκες σε αυτά τα λεφτά?

Σας ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.

• Sad 1

27 λεπτά πριν, Skeparnoguftas είπε

Καλησπέρα στην ομάδα.

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που διαβάζω. Πολλές οι επιλογές για τον καταναλωτή.

Θέλω να ρωτήσω εαν έχει κάποιος εμπειρία απο Haier κλιματιστικά.
Σκέφτομαι να πάρω https://www.alphaclimagr.gr/product/1409043/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra-24000btu.html για χώρο σαλονιού (παρεμβάλεται ενα χωλ) και μετά ξεχωριστά είναι η κουζίνα, σύνολο επιφάνειας περίπου 55τμ. (οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου 4οροφης πολυκατοικίας, εκτεθημένης απο 3 πλευρές στον καιρό, μέτρια μόνωση περιοχή Αθήνα - κέντρο το αναφέρω διότι πιστεύω παίζει ρόλο εαν εισαι στο Σουφλί ή στην Κρήτη κτλ)

Για την κρεβατοκάμαρα σκεφτόμουν ανεμιστήρα οροφής https://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=102002580&ref=skroutz

Τα θέλω κυριώς για ψύξη καθώς το σπίτι έχει αυτόνομη θέρμανση , φυσικού αερίου επομένως δεν στηρίζω την θέρμανση στα κλιματιστικά.

Υπάρχουν και καλύτερες λύσεις/μάρκες σε αυτά τα λεφτά?

Σας ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.

Καλή τιμή, καλό SEER αφού θες μόνο ψύξη, συµπιεστής Mitsubishi, καλή εγγύηση, καλή στάθμη θορύβου για 24άρι. 

Θα έλεγα ότι στα χρήματα αυτά, είναι αρκετά καλό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Πιστεύετε για τα τετραγωνικά που αναφέρω πιο πάνω και την διάταξη του χώρου , θα ήταν σοφότερο να κινηθώ σε αυτά τα λεφτά (μέγιστο τα 880ευρώ) σε κλιματιστικό 24000BTU ή 18.000 BTU (που σε αυτά τα λεφτά θα έχει πιθανόν καλύτερα χαρακτηριστικά);

Επίσης να προτιμήσω daikin ή Haier ή κάτι άλλο;

Eυχαριστώ.

Επεξ/σία από Skeparnoguftas

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...