Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρέα. 

Ενδιαφέρομαι για αγορά 2 κλιματιστικών inverter. Το  ένα θα γίνει ακόμα και σήμερα αν βγάλω άκρη και το άλλο σε κάνα μήνα περίπου. 

Θέλω να με βοηθήσετε  καθώς έχω μπερδευτεί λιγο. 

Καταρχάς αυτό που θα αγοράστει το συντομότερο δυνατόν είναι ένα 18000. Με ενδιαφερει και για ΄ψυξη και για θέρμανση. Τώα απο τιμές δεν έχω στάνταρ μπατζαετ. 

Μετά θα χρειατσώ και ένα 9000 για δωμάτειο.

Ευχαριστώ όσους μπορούς να βοηθήσουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

43 λεπτά πριν, Masma είπε

Καλησπέρα στην παρέα. 

Ενδιαφέρομαι για αγορά 2 κλιματιστικών inverter. Το  ένα θα γίνει ακόμα και σήμερα αν βγάλω άκρη και το άλλο σε κάνα μήνα περίπου. 

Θέλω να με βοηθήσετε  καθώς έχω μπερδευτεί λιγο. 

Καταρχάς αυτό που θα αγοράστει το συντομότερο δυνατόν είναι ένα 18000. Με ενδιαφερει και για ΄ψυξη και για θέρμανση. Τώα απο τιμές δεν έχω στάνταρ μπατζαετ. 

Μετά θα χρειατσώ και ένα 9000 για δωμάτειο.

Ευχαριστώ όσους μπορούς να βοηθήσουν.

18άρι :

VFM ->  https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187833-morris-wfin50132

TOP -> https://www.skroutz.gr/s/12068812/Toshiba-Shorai-R32-RAS-18PAVSG-E-RAS-18PKVSG-E.html

9άρι :

VFM-> https://www.bestprice.gr/item/2155493111/tcl-elite-plus-tac-09chsaxa412.html

https://www.bestprice.gr/item/2155331024/tcl-elite-tac-09chsaxa51.html

TOP-> https://www.bestprice.gr/item/2154884938/haier-dawn-as09dcahra-1u09jedfra.html

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ο Κωτσόβολος, έβαλε σε σημαντική έκπτωση το 18άρι morris https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187833-morris-wfin50132

Είναι καλή ευκαιρία, ειδικότερα αν σκεφτούμε την σωστή συμπεριφορά του 24ριού που έβαλε ο @danaos7

Με ανακύκλωση αν υπάρχει, πάει στα 499€

Γιάννη χτύπα το   @yiannis_1

θελει και ο πεθερος ενα στο σπιτι και λεω να του το προτεινω και εγω .ειναι δελεαστικη τιμη αν και θα ηθελα το 24 να βγαλει ξανα τοσο .πηρα και τον εκαθαριστηκο λογαριασμο για μηνα απλριλιο γενικα πολυ ικανοποιημενος για 3 μελη οικογενεια και το morris να παιζει μπαλα σχεδον ολη μερα .100 ευρο .κανα 40 αρι δλδ μονο του

Επεξ/σία από danaos7
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, liakjim είπε
  • Σε ευχαριστώ για την πρόταση.  Καταρχας λόγω της μικρής  εμπειρίας που έχω δεν υπάρχει καμια περιπτωση να παω σε morris ειδικά για το 18αρι. Ναι την έχουμε πάθει. 

Το toshiba όντως είναι μια καλή επιλογή αν και βέλπω είναι τσιμημένο. Βέβαια ίσως αξίζει. 

Έχω δει και αυτό https://www.skroutz.gr/s/14496223/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-856ZR.html. Καμια γνωμη?

• Για το 9αρι τωρα τα 550 μου φαιονονται πολλά που έχει το Haier Dawn. Για τα  TCL elite δεν έχω άποψη. Αξίζουν?

Επεξ/σία από Masma

5 λεπτά πριν, Masma είπε
  • Σε ευχαριστώ για την πρόταση.  Καταρχας λόγω της μικρής  εμπειρίας που έχω δεν υπάρχει καμια περιπτωση να παω σε morris ειδικά για το 18αρι. Ναι την έχουμε πάθει. 

Το toshiba όντως είναι μια καλή επιλογή αν και βέλπω είναι τσιμημένο. Βέβαια ίσως αξίζει. 

Έχω δει και αυτό https://www.skroutz.gr/s/14496223/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-856ZR.html. Καμια γνωμη?

• Για το 9αρι τωρα τα 550 μου φαιονονται πολλά που έχει το Haier Dawn. Για τα  TCL elite δεν έχω άποψη. Αξίζουν?

Το Toshiba αξίζει με το παραπάνω. Toyotomi ούτε να το σκέφτεσαι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, guzel είπε

Το Toshiba αξίζει με το παραπάνω. Toyotomi ούτε να το σκέφτεσαι 

Ωραία οπότε μια επιλογή το toshiba.

Όντως? γιατί έτσι ρε παιδιά ? Εγώ νόμιζα ότι είναι καλά τα toyotomi 😂

Για αυτο τι λετε? https://www.skroutz.gr/s/14977094/Gree-Fairy-GRS-181-EI-JFR-N3.html

Επεξ/σία από Masma

29 λεπτά πριν, Masma είπε

Για την αξιοπιστία των morris δεν έχω άποψη , αλλά το συγκεκριμένο φαίνεται καλό.

Το Dawn , έχει στα χρήματά του τα κορυφαία SCOP/SEER (άρα οικονομία), χαμηλό θόρυβο και 5 χρόνια εγγύηση. 

Το TCL είναι δοκιμασμένο από τον @mplevris

21 λεπτά πριν, Masma είπε

Ωραία οπότε μια επιλογή το toshiba.

Όντως? γιατί έτσι ρε παιδιά ? Εγώ νόμιζα ότι είναι καλά τα toyotomi 😂

Για αυτο τι λετε? https://www.skroutz.gr/s/14977094/Gree-Fairy-GRS-181-EI-JFR-N3.html

Τα τύπου gree, inventor, toyotomi κτλ έχουν μεγάλη ελάχιστη κατανάλωση στη θέρμανση πχ κάπου 800W για τα 18άρια.

Αλλιώς είναι μια χαρά.

Τo Toshiba είναι κορυφή. Αν το δουλέψεις πολύ, θα το αποσβέσεις.

• Like 1

16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για την αξιοπιστία των morris δεν έχω άποψη , αλλά το συγκεκριμένο φαίνεται καλό.

Το Dawn , έχει στα χρήματά του τα κορυφαία SCOP/SEER (άρα οικονομία), χαμηλό θόρυβο και 5 χρόνια εγγύηση. 

Τα τύπου gree, inventor, toyotomi κτλ έχουν μεγάλη ελάχιστη κατανάλωση στη θέρμανση πχ κάπου 800W για τα 18άρια.

Αλλιώς είναι μια χαρά.

Υψηλή ελάχιστη κατανάλωση σημαίνει οτι υπο συνθήκες, το κλιματιστικό υπερθερμαίνει τον χώρο με αποτέλεσμα να κλείνει και να ξανανοίγει.. @Masma

• Thanks 2

40 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αλλιώς είναι μια χαρά.

Ωραι ευχαριστώ πολύ. Θα παω σημερα να πάρω το toshiba το 18αρι οπότε με πείσατε :D. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Τώρα για το 9αρι όπως είπα σε κάνα μήνα.  Να σας πω την αλήθεια ενώ μου αρεσει το  Haier Dawn μου φαινονται πολλά τα 545-550 που έχει. Δεν ξέρω θα το σκεφτώ

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/5/2019 στις 11:41 ΜΜ, Dare-Devil είπε

Διάβασα αναλυτικά τις κριτικές . Aπο τις 32 κριτικές οι 22 δηλώνουν ευχαριστημένοι . 
Απο τις άλλες 10, οι 5 κριτικές αφορούν τα κλασσικά χαζά παράπονα περι μή απόδοσης που γράφουν αρκετοί σε οποιοδήποτε μοντέλο οποιασδήποτε εταιρίας  διότι το μόνο που φταίει σε μια τέτοια περίπτωση είναι η λάθος επιλογή btu/h για τον χώρο τους ή λανθασμένη εγκατάσταση απο τον εγκαταστάτη  (απώλεια φρέον απο τα ρακόρ ή κατά την εγκατάσταση, λάθος ή καθόλου πλήρωση ανάλογα το μήκος των σωληνώσεων κ.α)

Δεν είναι legit αρνητική κριτική το να αναφέρεις ότι δεν αποδίδει γιατί δεν είναι θέμα του μηχανήματος . Είναι θέμα λάθος επιλογής για τον χώρο σου ή λάθους που έχει γίνει κατά την εγκατάσταση . Οπότε κριτικές αυτού του στυλ σε οποιοδήποτε μοντέλο και εταιρεία απλά να τις προσπερνάτε για μένα . 
Εξαιρετικά σπάνια η μειωμένη απόδοση είναι αποτέλεσμα βλάβης στον συμπιεστή όπου ο συμπιεστής είναι το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να βγάλει βλάβη σε ένα κλιματιστικό και συνήθως αυτός που πεθαίνει τελευταίος. Αν αναφέρεται ότι ο τεχνικός που το είδε διαπίστωσε βλάβη στο μηχάνημα τότε είναι legit . 

Αυτό που παρατηρώ σε  κάποιες κριτικές είναι η τάση να αξιολογούν ένα προιόν αρνητικά ενώ το πρόβλημα που δηλώνουν είναι κατα 90% άλλος παράγοντας που δεν εχει να κάνει με το μηχάνημα. Αποτέλεσμα της έλλειψης γνώσεων .Το ίδιο και με τα θερμαντικά σώματα  "Δεν αποδίδει είναι μάπα...... " .

12 άρι για τόσο πολλά τετραγωνικά λίγο δύσκολο να σε καλύπτει . 
Δώσε μας μερικές πληροφορίες για μια χοντρική εκτίμηση .

-Περιοχή.
-Ο χώρος είναι ενιαίος;
Ο χώρος έχει ενιαία κουζίνα ;
Έχεις μονώσεις στους τοίχους;
Έχεις σύγχρονα αλουμίνια με διπλά τζάμια;
Τον χώρο τον βλέπει ήλιος και πόσες ώρες περίπου την ημέρα;

Για τα crown δεν έχω ιδέα τί παίζει αλλά αν ισχύει αυτό που σού παν μάλλον αυτά που είχαν σε stock στην αγορά ή κάποια απο αυτά θα ανήκουν σε παρτίδα με κάποιο αναγνωρισμένο ελάττωμα . Κοινώς τα κάναν π...να στον ποιοτικό έλεγχο και τα αποσύρουν . 

Ούτε crown ούτε Heinner για μένα . Δες σε κάτι πιο επώνυμο με καλή αντιπροσωπεία απο πίσω και γενικότερα aftersales αλλά πριν πάμε σε αυτό, απάντα μου λίγο στις ερωτήσεις μου για να δούμε πόσα περίπου btu/h θέλει ο χώρος σου γιατί για 12άρι πολύ χλωμό εκτός και αν έχει πολύ καλή ενεργειακή αποδοτικότητα το κτίριο . 

Πιο πολυ οτι κανει σαν τρακτερ κτλ με χαλασε, θα ειναι το κομπρεσσερ πανω στον δρομο γιατι το σπιτι ειναι ισογειο, ξερω γω στα 3 μετρα θα τρελαθει κανας γειτονας θα το δωσει καμια μπαλτια.

Τελικα πηρα το Gree Bora στα 429€ με δωρεαν μεταφορικα εντος Θεσσαλονικης και το συνεργειο που συνεργαζονται  75 ευρω τα περαστικα.
Ελπιζω να εκανα καλη επιλογη.

(τι πρεπει να προσεξω στην εγκατασταση που θα κανουν; διαβαζω κατι για σωληνες 3 μετρα και αντλιες κενου που δεν τα κανει κανεις;)
Αφου θα κανω εγκατασταση απο το μαγαζι που μου το πουλησαν δεν θα μου παιξουν καμια μαγκια στην εγγυηση με λαθος εγκατασταση κτλ ετσι;

Δεν αντεξα να ψαχνω αλλο, κοντευα να βγαλω εμπολα, πολυ δυσκολη αποφαση για το κλιματιστικο, εχουν αλλαξει τα πραγματα. 
Toyotomi που ημουν φουλ ψημενος ειδα την εγγυηση ειδα και τι γραφουν στα google reviews για την αντιπροσωπεια και εδωσα Χ, ενω ειχα δει τα hiro να δουλευουν live και σε 5 λεπτα στην ζεστη να δουλευουμε γυμνοι και να ειναι και αθορυβα μεσα, ψιλο ξενερωσα. 

Επεξ/σία από ExTaCy1337

17 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Πιο πολυ οτι κανει σαν τρακτερ κτλ με χαλασε, θα ειναι το κομπρεσσερ πανω στον δρομο γιατι το σπιτι ειναι ισογειο, ξερω γω στα 3 μετρα θα τρελαθει κανας γειτονας θα το δωσει καμια μπαλτια.

Τελικα πηρα το Gree Bora στα 429€ με δωρεαν μεταφορικα εντος Θεσσαλονικης και το συνεργειο που συνεργαζονται  75 ευρω τα περαστικα.
Ελπιζω να εκανα καλη επιλογη.

(τι πρεπει να προσεξω στην εγκατασταση που θα κανουν; διαβαζω κατι για σωληνες 3 μετρα και αντλιες κενου που δεν τα κανει κανεις;)
Αφου θα κανω εγκατασταση απο το μαγαζι που μου το πουλησαν δεν θα μου παιξουν καμια μαγκια στην εγγυηση με λαθος εγκατασταση κτλ ετσι;

Δεν αντεξα να ψαχνω αλλο, κοντευα να βγαλω εμπολα, πολυ δυσκολη αποφαση για το κλιματιστικο, εχουν αλλαξει τα πραγματα. 
Toyotomi που ημουν φουλ ψημενος ειδα την εγγυηση ειδα και τι γραφουν στα google reviews για την αντιπροσωπεια και εδωσα Χ, ενω ειχα δει τα hiro να δουλευουν live και σε 5 λεπτα στην ζεστη να δουλευουμε γυμνοι και να ειναι και αθορυβα μεσα, ψιλο ξενερωσα. 

Μια χαρά αγορά έκανες , μην ανησυχείς. Όλα αυτά Bora, Hiro κτλ , τα ίδια είναι.

Για την εγκατάσταση, ρίξε μια ματιά εδώ https://gree-magyarorszag.hu/wp-content/uploads/2019/02/Bora-9K-12K.pdf

Να είσαι από πάνω σκύλος. Θα πρέπει να προσέξεις να σου κάνουν κενό, να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις αποστάσεις από τοίχους, ταβάνια και να τηρήσουν το ελάχιστο μήκος σωλήνα χαλκού .

Screenshot-6.png

• Like 1

23 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Μετά από επικοινωνία με toshiba, μου ανέφεραν ότι το COP/EER δεν αλλάζει όταν ενεργοποιηθεί το Power Select.. Π.χ. όταν ο χώρος χρειάζεται 3000btu θέρμανσης/ψύξης είτε έχουμε 100% είτε 75% η 50% το cop/eer κατανάλωση θα είναι ίδια.

Ωστόσο να προσθέσω ότι ο μηχανικός υπεύθυνος δεν ήξερε να απαντήσει στην παραπάνω ερώτηση και θα έπρεπε να δει τα engineering manuals (για να δει καμπύλες κτλ) που δεν τα είχε για να δώσει σωστή /τεκμηριωμένη απάντηση (πολύ λογικό μου ακούγεται) και μου έδωσε τηλέφωνο ενός πωλητή που θα μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα και να το ψάξει..

Αυτος  ο πωλητής μου έδωσε την παραπάνω απάντηση χωρίς να το ψάξει, λέγοντας ότι το μόνο που κάνει το power Select είναι ότι περιορίζει την μέγιστη ισχύ του μηχανήματος και τα υπόλοιπα όλα είναι ίδια.. (εγώ τουλάχιστον, κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για την απάντηση του..)

Να προσθέσω ότι σε μια παλιότερη επικοινωνία που είχα με έναν πωλητή, πιθανότατα άλλον.. (ήταν μόλις είχα παραγγείλει το shorai) ρώτησα τι είναι αυτό το power select, που διαφημίζει ότι έχει (στην επίσημη σελίδα toshiba gr αλλά στην αγγλική γλώσσα),μου απάντησε δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία στο κλιματιστικό.., και πρέπει να διαβάζω στην ελληνική γλωσσα την σελιδα..(δεν το είχαν βάλει ακόμα) και ίσως εννοεί την λειτουργία ECO

Εγώ κρατάω μεγάλη επιφύλαξη για αυτό που λες . Το να μην μπορεί να σου δώσει σαφή απάντηση ο μηχανικός δεν θα το κρίνω, το αφήνω στην άκρη αλλά πως γίνεται κάτι τόσο εξειδικευμένο μηχανολογικά να το γνωρίζει ένας απλός πωλητής ;  Ζήτα σαφή απάντηση απο τον μηχανικό που μίλησες . Μπορεί να μην το γνωρίζει αλλά μπορεί να ρωτήσει τους από πάνω του ή ακόμα τους μηχανικούς στο εργοστάσιο παραγωγής (θεωρώ) .

6 ώρες πριν, Masma είπε

Το Dawn το 9άρι για τα λεφτά του έχει με διαφορά τους καλύτερους συντελεστές απόδοσης (άρα πιο οικονομικό σε κατανάλωση) . Τέτοιους συντελεστές απόδοσης έχουν μοντέλα που ξεκινάνε απο 800 ευρώ σε άλλες εταιρίες και δεν έχουν όλες οι εταιρείες τέτοια μοντέλα με τέτοιες αποδόσεις. H τιμή του είναι άκρως δελεαστική για μένα αυτή την στιγμή . 

Το Toshiba που σου πρότεινε ο Liakjim για 18άρι είναι μια πολύ καλή επιλογή . 

6 ώρες πριν, liakjim είπε

Αλλιώς είναι μια χαρά.

Μια διευκρίνιση για την ελάχιστη κατανάλωση για να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα άθελα μας: Το ότι μερικά μοντέλα έχουν αυτό τον περιορισμό στην θέρμανση για λόγους θερμικής άνεσης του κατόχου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το έχουν όλα τα μοντέλα των εταιρειών . Το ίδιο ισχύει και με την Daikin που έχει σε μερικά μοντέλα αυτό τον περιορισμό . 

1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Εγώ κρατάω μεγάλη επιφύλαξη για αυτό που λες . Το να μην μπορεί να σου δώσει σαφή απάντηση ο μηχανικός δεν θα το κρίνω, το αφήνω στην άκρη αλλά πως γίνεται κάτι τόσο εξειδικευμένο μηχανολογικά να το γνωρίζει ένας απλός πωλητής ;  Ζήτα σαφή απάντηση απο τον μηχανικό που μίλησες . Μπορεί να μην το γνωρίζει αλλά μπορεί να ρωτήσει τους από πάνω του ή ακόμα τους μηχανικούς στο εργοστάσιο παραγωγής (θεωρώ) .

Το Dawn το 9άρι για τα λεφτά του έχει με διαφορά τους καλύτερους συντελεστές απόδοσης (άρα πιο οικονομικό σε κατανάλωση) . Τέτοιους συντελεστές απόδοσης έχουν μοντέλα που ξεκινάνε απο 800 ευρώ σε άλλες εταιρίες και δεν έχουν όλες οι εταιρείες τέτοια μοντέλα με τέτοιες αποδόσεις. H τιμή του είναι άκρως δελεαστική για μένα αυτή την στιγμή . 

Το Toshiba που σου πρότεινε ο Liakjim για 18άρι είναι μια πολύ καλή επιλογή . 

Μια διευκρίνιση για την ελάχιστη κατανάλωση για να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα άθελα μας: Το ότι μερικά μοντέλα έχουν αυτό τον περιορισμό στην θέρμανση για λόγους θερμικής άνεσης του κατόχου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το έχουν όλα τα μοντέλα των εταιρειών . Το ίδιο ισχύει και με την Daikin που έχει σε μερικά μοντέλα αυτό τον περιορισμό . 

Και εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την απάντηση που πήρα, θα ξαναμιλήσω μαζί τους, αν και μου φαίνεται καλύτερα να στείλω email ώστε να πάρω (αν πάρω) γραπτή απάντηση.. Είμαι σίγουρος ότι επειδή τα γραπτά μένουν, θα εχω μια πιο τεκμηρίωμενη απάντηση και δεν θα προσπαθήσουν να την ξεπεταξουν την ερώτηση...

Για την ελάχιστη κατανάλωση έχεις 100% δίκιο, μερικά μοντέλα κάποιων εταιρειών έχουν το παραπάνω θέμα,όχι όλα τα μοντέλα..Και είναι κρίμα και άδικο το τσουβαλιασμα..

2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάποιο από αυτά που να μην το έχει.

Το πιο λογικό συμπέρασμα είναι ότι μέχρι να βρεθεί κάποιο που δεν, τότε ως τότε υποθέτουμε πως όλα μάλλον είναι έτσι.

• Like 1

Καλημερα

ψαχνω για ενα κλιματιστικο inverter 16000btu 

με ενδιαφερει και για ψυξη και για θερμανση

καλο θα  ηταν να  ειναι να ειναι αθορυβο

Ευχαριστω προκαταβολικα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...