Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Dimitris T είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Δε σου κάνει εντύπωση που παραδοσιακά καλοί κατασκευαστές δε μπορούν να πιάσουν εύκολα αυτές τις επιδόσεις ( haier dawn), ακόμα κ σε σημαντικά ακριβότερα μοντέλα;

Αν είναι να δώσει κάνεις 600 κ πλέον ευρώ για ένα 9αρι, μήπως δεν είναι σοφό να τα δώσει για ένα haier; Είναι μήπως ρίσκο;

H Haier δεν είναι μικρός κατασκευαστής. 

Επίσης με 150€ υπάρχει μοντέλο της Mitsubishi με ίδια απόδοση. Δεν είναι σημαντικά ακριβότερο. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Dimitris T είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Δε σου κάνει εντύπωση που παραδοσιακά καλοί κατασκευαστές δε μπορούν να πιάσουν εύκολα αυτές τις επιδόσεις ( haier dawn), ακόμα κ σε σημαντικά ακριβότερα μοντέλα;

Αν είναι να δώσει κάνεις 600 κ πλέον ευρώ για ένα 9αρι, μήπως δεν είναι σοφό να τα δώσει για ένα haier; Είναι μήπως ρίσκο;

Tα 600 ευρώ τα δίνεις εκεί που θεωρείς ότι θα πιάσουν τόπο . Εκεί όπου το "πακέτο" είναι όσο πιο ολοκληρωμένο γίνεται για τις δικές σου ιεραρχημένες ανάγκες .

Η τιμή πώλησης δεν λέει κάτι . Διαμορφώνεται απο πολλούς παράγοντες . Στρατηγική της εταιρίας . Marketing , target group πελατών, κόστος παραγωγής, οικονομίες κλίμακας κ.α τόσα . 

Η Haier δεν είναι απλά κατασκευαστής κλιματιστικών . Είναι και κατασκευαστής ηλεκτρικών συσκευών γενικότερα .Δεν είναι μικρή εταιρεία . 
Της ανήκει και η γνωστή Candy και Hoover.

Επεξ/σία από Dare-Devil

15 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Της ανήκει και η γνωστή Candy

Χρόνια πολλά , χωρίς καμία δόση ειρωνίας αλλά τα Candy δεν είναι ότι καλύτερο , αλλάξαμε ένα πλυντήριο πιάτων στο εξοχικό μας , σε 3 μήνες χάλασε , επίσης ξέρω άλλους 2 φίλους μου με συσκευές Candy να τα έχουν πάρει στα χέρια τα μηχανήματα μεσά σε πολύ μικρό διάστημα από την αγορά τους B)

2 ώρες πριν, ss13 είπε

Χρόνια πολλά , χωρίς καμία δόση ειρωνίας αλλά τα Candy δεν είναι ότι καλύτερο , αλλάξαμε ένα πλυντήριο πιάτων στο εξοχικό μας , σε 3 μήνες χάλασε , επίσης ξέρω άλλους 2 φίλους μου με συσκευές Candy να τα έχουν πάρει στα χέρια τα μηχανήματα μεσά σε πολύ μικρό διάστημα από την αγορά τους B)

Candy είχα παλιά ένα πλυντήριο 15 χρόνια χωρίς προβλήματα  αλλά δεν έχει να λέει διότι η Candy πρόσφατα εξαγοράστηκε απο την Haier .To 2018 πρέπει να ολοκληρώθηκε η εξαγορά . 

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες... Έκανα αυτές τις ημέρες που ο καιρός ευνοούσε την ψύξη μερικές δοκιμές και έβγαλα τα εξής αποτελέσματα... Το Gree Bora στην θέρμανση δν πάει κάτω από 900 watt...Ενώ στην ψύξη έφτασε τα 300 watt και μετά έπαιζε 350 με 450 watt...Τώρα αυτό πως γίνεται στην ψύξη και όχι στην θέρμανση το αφήνω στους ειδικούς...Υποψην ότι τα τέστ έγιναν στην ψύξη πάνω από 10 φορές...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, argitt είπε

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες... Έκανα αυτές τις ημέρες που ο καιρός ευνοούσε την ψύξη μερικές δοκιμές και έβγαλα τα εξής αποτελέσματα... Το Gree Bora στην θέρμανση δν πάει κάτω από 900 watt...Ενώ στην ψύξη έφτασε τα 300 watt και μετά έπαιζε 350 με 450 watt...Τώρα αυτό πως γίνεται στην ψύξη και όχι στην θέρμανση το αφήνω στους ειδικούς...Υποψην ότι τα τέστ έγιναν στην ψύξη πάνω από 10 φορές...

Κατα πάσα πιθανότητα ισχύει ο κανόνας οτι οταν είναι σε κατάσταση συντήρησης θερμοκρασίας το κλιματιστικό στην θέρμανση, απαγορέυεται να βγάλει αέρα θερμοκρασίας κάτω των 42C.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτην την συμπεριφορά. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτο υπάρχουν διάφορα παλαιότερα post.

Εχει παρατηρηθει οτι ισχύει σε κάποια Daikin, και κυρίως στα Gree μηχανήματα όπως και  στα φασον μηχανήματα που παράγει η Gree για άλλους "κατασκευαστές".

Επεξ/σία από Rnd1978

1 ώρα πριν, argitt είπε

Απο καθαρα δικη μου εμπειρια με τα κλιματιστικα σπιτι μου ,στην ψυξη καινε τα μισα..κι εγω δεν ξερω το γιατι, ας μας πει καποιος ειδικος! ισως η λειτουργια του μηχανηματος στην ψυξη να ναι πιο ευκολη υποθεση. ΄η ισως επειδη στην ψυξη σταματα πολυ πιο ευκολα ο συμπιεστης οταν πιασει θερμοκρασια ενω συνεχιζει να δουλευει ο ανεμιστηρας στην μεσα μοναδα, κατι που στην θερμανση συνηθως δεν συμβαινει!

6 ώρες πριν, argitt είπε

Ακριβώς αυτή η συμπεριφορά , συν τις μετρήσεις που έχουμε πάρει κάποιοι πχ εγώ εδώ 

δείχνουν ότι ισχύει αυτό που λέει ο  @Rnd1978 ότι δηλαδή υφίστανται κλιματιστικά , συνήθως gree και τα φασόν αυτών (toyotomi, inventor κτλ), τα οποία λόγω σχεδιασμού, δεν θέλουν να στείλουν στον χώρο χλιαρό αέρα (κάτω από 40-42C), ώστε να μη νιώθει δυσφορία ο κόσμος που είναι στο ρεύμα του αέρα. 

Στα 900W που βλέπεις το 24άρι Bora σου, θα βγάζει 42C στην έξοδο. Δοκίμασε να βάλεις εκεί θερμόμετρο. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να δεις κάτω από 900W. Θα δεις αρκεί να σου βγάζει 42C. Πχ όταν ζεστάνει ο καιρός και άλλο, δοκίμασε σε λειτουργία θέρμανσης με 24 εξωτερική, μέσα στο σπίτι 29, να βάλεις ότι ζητάς 30. Εκεί λογικά θα δεις πιο κάτω. Όχι πολύ βέβαια, απλά θα χρειάζεται λιγότερα watts για να βγάλει 42C όταν έχει στην είσοδο 29. 

Απλά είναι σχεδιαστική επιλογή, που μεταξύ μας ,δεν τη θεωρώ παράλογη. Εφόσον βέβαια ισχύουν όλα αυτά που λέμε. 

ΥΓ Αναρωτιέμαι , αν κατ' επέκταση τα κλιματιστικά έχουν σε λειτουργία ψύξης, ανώτατο όριο κατανάλωσης ώστε να μη βγάζουν πολύ παγωμένο αέρα! 

• Like 1

10 λεπτά πριν, Andy είπε

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ενα κλιματιστικό για έναν χώρο 15 τετραγωνικών. Budget max κανα 300αρι. Καμια ιδεα?

https://www.bestprice.gr/item/2155331024/tcl-elite-tac-09chsaxa51.html

Δοκίμασα για χαβαλέ το κλιματιστικό σε ψύξη. 26 εξωτερική, εσωτερική 24 και ζήτηση 19.  Κατανάλωση 250W περίπου. 

Ευτυχώς το Fujitsu στη ψύξη (σε αντίθεση με τη θέρμανση), είναι παντελώς αθόρυβο :

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ένα κλιματιστικό για το σπίτι μου. Θα μπει στο υπνοδωμάτιο αλλά θέλω να πιάνει και το σαλόνι, συνολικός όγκος χώρου ~30τ.μ. 

Παρήγγειλα το παρακάτω κλιματιστικό https://www.skroutz.gr/s/8612976/Crown-CDCI-12FO38.html#sku-info

και με πήρανε τηλέφωνο και μου ειπαν ότι επειδή είχανε πολλές βλάβες με το συγκεκριμένο μοντέλο τα στείλανε όλα πίσω (παρόλο που στο skroutz ολοι λένε τα καλύτερα)

Επίσης βρήκα αυτό : https://www.e-shop.gr/air-condition-heinner-hac-co12wfn-sl-12000btu-inverter-wifi-p-HAP.002191

Ξέρει κανείς να μου πει κατά πόσο είναι αξιόπιστο? Απ ότι βλέπω δεν υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα που είναι επίφοβο..

ή να μου προτείνεται κάτι αξιόπιστο μέχρι 300 ευρώ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...