Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, ss13 είπε

Δηλαδή και σε R 410 a να πάω δεν αλλάζει κάτι ; Απλά πήγα να πάρω , ο πωλητής μου είπε πως καλύτερα να πάω σε R 32 κλπ B)

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Είναι προτιμότερο γιατί είναι λίγο πιο αποδοτικό και επίσης επειδή είναι πιο καινούργιο λογικά θα είναι και πιο καινούργιο μηχάνημα.

Αν όμως έχεις βάλει στο μάτι κάποιο που έχει μόνο το 410 π.χ. κάτι Mitsubishi heavy , πάρτο.

Θες να μας πεις πιο συγκεκριμένα;

Το αποδοτικότερο ψυκτικό R32  (4-7 % περίπου) σε σχέση με το R410A δεν σημαίνει ότι τα R32 κλιματιστικά είναι αποδοτικότερα απο τα R410A  . Το ψυκτικό είναι απλά ένας απο τους πολλούς παράγοντες που καθορίζουν τα COP και EER .  Η ουσία βρίσκεται στα COP EER . Κλιματιστικό R410A με καλύτερα COP EER απο ένα R32 κλιματιστικό είναι πάντοτε πιο αποδοτικό . 

Η γνώμη μου  είναι ότι δεν χρειάζεται να μπεις σε αυτό το δίλημμα . 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, liakjim είπε

Οι ελάχιστες καταναλώσεις έχουμε δει ότι πολλές φορές δεν τις βλέπουμε σε πραγματικές συνθήκες. 

Το Mitsubishi που είχατε είναι ένα από τα κορυφαία της αγοράς, δύσκολα θα βρεις κάτι ανάλογο σε χαμηλότερη τιμή. 

Αν έχεις τα χρήματα, θα σε πήγαινα εδώ https://www.skroutz.gr/s/12068901/Toshiba-Shorai-R32-RAS-22PAVSG-E-RAS-22PKVSG-E.html

Αν όχι, θα πρότεινα το 24άρι Haier . 

Κι εγώ προς το Haier τείνω μιας και οι γονείς μου δεν θα κάνουν την ίδια χρήση που κάναμε εμείς. Θέλουνε να είναι και πιο οικονομικό.

Αν κάνουν την υπέρβαση όμως, λες να πάρουν ένα ίδιο Mitsubishi ή το Toshiba που ανέφερες; (1100euro)

Ξέχασα να αναφέρω ότι στην φθηνή κατηγορία υπάρχει και ένα αντίστοιχο TCL το οποίο είναι ακόμα πιο φθηνό από τα υπόλοιπα. Τι γνώμη έχετε γι αυτό;

Επεξ/σία από Camal

41 λεπτά πριν, Camal είπε

Κι εγώ προς το Haier τείνω μιας και οι γονείς μου δεν θα κάνουν την ίδια χρήση που κάναμε εμείς. Θέλουνε να είναι και πιο οικονομικό.

Αν κάνουν την υπέρβαση όμως, λες να πάρουν ένα ίδιο Mitsubishi ή το Toshiba που ανέφερες; (1100euro)

Ξέχασα να αναφέρω ότι στην φθηνή κατηγορία υπάρχει και ένα αντίστοιχο TCL το οποίο είναι ακόμα πιο φθηνό από τα υπόλοιπα. Τι γνώμη έχετε γι αυτό;

To Toshiba είναι ίσως το κορυφαίο κλιματιστικό που υπάρχει σήμερα μιας και συνδυάζει ποιότητα, φίλτρα, εγγύηση, απόδοση, οικονομία.

Από την άλλη τα χρήματα δεν είναι και λίγα. 

Τα πάντα είναι θέμα ισορροπίας στην επένδυση. Αν δεν κάνουν οι γονείς σου χρήση , δεν θα έχουν απόσβεση. Άλλοι δεν κοιτάνε όμως καν την απόσβεση. Θέλουν ποιότητα και την πληρώνουν. 

Το TCL στα χαρτιά δεν είναι άσχημο. Δεν το έχει κάποιος όμως. Μάλλον θα είναι σαν το Gree Bora. Αν η χρήση είναι για περιστασιακή χρήση σε ψύξη , τότε γιατί όχι, Αν θα δουλέψει όμως πολλές ώρες σε θέρμανση μάλλον δεν είναι καλή επιλογή. 

Καλή επιλογή ήταν το Morris το 24άρι που έπαιξε κάπου 500€. Ληστεία. 

Το Haier πάντως, στα λεφτά του δλδ στα 775€ που το βλέπω με δόσεις, φαίνεται πολύ καλό. Σαφώς καλύτερη επιλογή από το TCL.

Το Toshiba το 24άρι είναι σημαντικά ακριβότερο για μικρότερη απόδοση μάλιστα στην ψύξη (μικρότερο SEER). Έχει ελαφρώς μεγαλύτερη εγγύηση. Αλλά και σχεδόν 400€ παραπάνω. Παίρνεις ακόμα ένα κλιματιστικό με αυτά τα λεφτά.  

Ζυγίστε τα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

To Toshiba είναι ίσως το κορυφαίο κλιματιστικό που υπάρχει σήμερα μιας και συνδυάζει ποιότητα, φίλτρα, εγγύηση, απόδοση, οικονομία.

Από την άλλη τα χρήματα δεν είναι και λίγα. 

Τα πάντα είναι θέμα ισορροπίας στην επένδυση. Αν δεν κάνουν οι γονείς σου χρήση , δεν θα έχουν απόσβεση. Άλλοι δεν κοιτάνε όμως καν την απόσβεση. Θέλουν ποιότητα και την πληρώνουν. 

Το TCL στα χαρτιά δεν είναι άσχημο. Δεν το έχει κάποιος όμως. Μάλλον θα είναι σαν το Gree Bora. Αν η χρήση είναι για περιστασιακή χρήση σε ψύξη , τότε γιατί όχι, Αν θα δουλέψει όμως πολλές ώρες σε θέρμανση μάλλον δεν είναι καλή επιλογή. 

Καλή επιλογή ήταν το Morris το 24άρι που έπαιξε κάπου 500€. Ληστεία. 

Το Haier πάντως, στα λεφτά του δλδ στα 775€ που το βλέπω με δόσεις, φαίνεται πολύ καλό. Σαφώς καλύτερη επιλογή από το TCL.

Το Toshiba το 24άρι είναι σημαντικά ακριβότερο για μικρότερη απόδοση μάλιστα στην ψύξη (μικρότερο SEER). Έχει ελαφρώς μεγαλύτερη εγγύηση. Αλλά και σχεδόν 400€ παραπάνω. Παίρνεις ακόμα ένα κλιματιστικό με αυτά τα λεφτά.  

Ζυγίστε τα. 

Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου γενικά.

Μάλλον θα πάμε στο Haier. https://www.haieraircondition.gr/uploads/tundra green/AS68TEBHRA_1U68REFFRA.pdf

Βλέπω πάααρα πολύ καλό SEER και SCOP. Το μόνο που με χαλάει είναι η κατανάλωση. Δηλαδή δεν πάει κάτω από 700w?

Το Inventor το αποκλείω. Τα Toshiba που κατασκευάζονται, ξέρεις;

Για ποιο Morris λες ;

Επεξ/σία από Camal

16 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Η γνώμη μου  είναι ότι δεν χρειάζεται να μπεις σε αυτό το δίλημμα .  

Εντάξει μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου , μου είπε ένας γνωστό μου πως του είπαν πως η Dakin αν χαλάσει κάτι πρέπει να περιμένεις 1 μήνα την αντιπροσωπεία για να σου φέρει το ανταλακτικό , ισχύει κάτι τέτοιο ; B)

1 ώρα πριν, Camal είπε

Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου γενικά.

Μάλλον θα πάμε στο Haier. https://www.haieraircondition.gr/uploads/tundra green/AS68TEBHRA_1U68REFFRA.pdf

Βλέπω πάααρα πολύ καλό SEER και SCOP. Το μόνο που με χαλάει είναι η κατανάλωση. Δηλαδή δεν πάει κάτω από 700w?

Το Inventor το αποκλείω. Τα Toshiba που κατασκευάζονται, ξέρεις;

Για ποιο Morris λες ;

Ναι, δείχνει πως δεν πάει κάτω από 700W. Δεν ξέρω αν ισχύει. Μπορείτε να ρωτήσετε.

Το Μορις ήταν αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187834-morris-wfin70132

Είχε παίξει στα 600€.

@Camal
Τελικά φαίνεται πως ισχύει.

Δεν κατεβαίνει πολύ σε ελάχιστη κατανάλωση.

Βέβαια, 700W δεν είναι άσχημα για 24άρι. Δεν είναι και λίγο. Πρέπει να το σκεφτείτε.

S90426-134021.jpg.23c707d87c2eb9b30a9f981d08e4b254.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι, δείχνει πως δεν πάει κάτω από 700W. Δεν ξέρω αν ισχύει. Μπορείτε να ρωτήσετε.

Το Μορις ήταν αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187834-morris-wfin70132

Είχε παίξει στα 600€.

@Camal
Τελικά φαίνεται πως ισχύει.

Δεν κατεβαίνει πολύ σε ελάχιστη κατανάλωση.

Βέβαια, 700W δεν είναι άσχημα για 24άρι. Δεν είναι και λίγο. Πρέπει να το σκεφτείτε.

S90426-134021.jpg.23c707d87c2eb9b30a9f981d08e4b254.jpg

Καλά είναι για 24άρι . Βέβαια τα 700 watts ενδεχομένως και να μην τα δει ποτέ αν οι απαιτήσεις του χώρου του δεν το επιτρέπουν  σε συνδυασμό με τις εξωτερικές θερμοκρασίες και την ρύθμιση της θερμοκρασίας στο χειριστήριο . Μπορεί δηλαδή για δεδομένες εσωτερικές και εξωτερικές θερμοκρασίες ο χώρος του να έχει τέτοιες απαιτήσεις σε btu/h για συντήρηση που να μην πέσει ποτέ σχεδόν το κλιματιστικό τόσο χαμηλά. Φυσιολογικό.

Παρατήρησα κάτι που μου έκανε εντύπωση . Ναι μεν το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει στα 24άρια και όντως στην ψύξη έχει ονομαστική  23.880 btu/h αλλά στην θέρμανση είναι τουμπανάκι με ονομαστική  27640 και μέγιστα btu/h 34.120.

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανερχομαι ξανα ψαχνω για κλιματιστικο 12αρι που θα λειτουργει σχεδον αποκλειστικα για ψυξη (υπαρχει αεριο για θερμανση).

Απο αυτα που ειδα ειμαι αναμεσα σε IZURU 835-ZR  (419€) ή κανενα Gree-Bora-GRS-121-EI-JBR1-N3 (429€) που εχει και 10 χρονια εγγυηση, δεν εχω ιδεα.

Κανεις καμια αποψη ή κατι; το αλλο δεν θα εχει Wifi εκτος αν δωσω 30 ευρω παραπανω αλλα δε νομιζω να χρειαζεται κιολας. κλαιν δηλαδη. 
Για τα φιλτρα αερα δε ξερω τι παιζει, στο toyotomi, τα πλενεις ή δινεις ενα καρο φραγκα να τα αλλαξεις;
Η διαφορα ειναι το 7w seer με το 6.1w seer οποτε δε ξερω και βγαζει και λιγοτερα btu και δειχνει 1db παραπανω στον θορυβο μεσα/εξω.

Οι τιμες που εβαλα στην παρενθεση ειναι απο μαγαζι εντος Θεσσαλονικης με δωρεαν μεταφορικα απο που μπορω να αγορασω.

Επεξ/σία από ExTaCy1337

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Το Μορις ήταν αυτό

Παρατήρηση για το 24αρι Morris , πρόπερσι σε διακοπές καλοκαίρι σε διώροφο σπίτι ( συνολικά γύρω στα 80 τμ ) το έκανε ψυγείο για πλάκα , γι αυτό

https://www.skroutz.gr/s/12084516/Mitsubishi-SRK-SRC-35-ZS-S.html

τι γνώμη έχετε ; B)

1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Παρατήρησα κάτι που μου έκανε εντύπωση . Ναι μεν το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει στα 24άρια και όντως στην ψύξη έχει ονομαστική  23.880 btu/h αλλά στην θέρμανση είναι τουμπανάκι με ονομαστική  27640 και μέγιστα btu/h 34.120.

Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

2f8f1f7f32843776afc0cc7350f137fe_LI.jpg.58d0c8c27bdb7aed5c0b46e28a9d7112.jpg

Φοράει και Mitsubishi συμπιεστή. 

Λες να είναι Heavy στα εντόσθια? Αν ναι εντυπωσιακό. 

1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Καλά είναι για 24άρι . Βέβαια τα 700 watts ενδεχομένως και να μην τα δει ποτέ αν οι απαιτήσεις του χώρου του δεν το επιτρέπουν  σε συνδυασμό με τις εξωτερικές θερμοκρασίες και την ρύθμιση της θερμοκρασίας στο χειριστήριο . Μπορεί δηλαδή για δεδομένες εσωτερικές και εξωτερικές θερμοκρασίες ο χώρος του να έχει τέτοιες απαιτήσεις σε btu/h για συντήρηση που να μην πέσει ποτέ σχεδόν το κλιματιστικό τόσο χαμηλά. Φυσιολογικό.

Πάντως και πάντα κρίνοντας από το Fujitsu, αν και 24άρι όταν η εξωτερική είναι πάνω από 12-14, τότε φέρνει τα 60τμ του ενιαίου βόλτα με 23 στο χειριστήριο και μέσα 22,5-23 με καταναλώσεις που είναι από 300 μέχρι το πολύ 450. Ενδεικτικά μέχρι χθες , έκαψε 80KWhr όλον τον Απρίλη με 10 ώρες την ημέρα περίπου χρήση και 120KWhr τον Μάρτιο με παραπάνω ώρες, πάνω από 12. Κατά μέσο όρο 3-4Kwhr την ημέρα ή 0,3-0,4 την ώρα. 

Οπότε οκ, τα 700 δεν είναι πολλά για 24άρι όντως, αλλά να πούμε ότι υπάρχουν και 24άρια που καίνε όντως λίγο.  

1 ώρα πριν, ExTaCy1337 είπε

Επανερχομαι ξανα ψαχνω για κλιματιστικο 12αρι που θα λειτουργει σχεδον αποκλειστικα για ψυξη (υπαρχει αεριο για θερμανση).

Απο αυτα που ειδα ειμαι αναμεσα σε IZURU 835-ZR  (419€) ή κανενα Gree-Bora-GRS-121-EI-JBR1-N3 (429€) που εχει και 10 χρονια εγγυηση, δεν εχω ιδεα.

Κανεις καμια αποψη ή κατι; το αλλο δεν θα εχει Wifi εκτος αν δωσω 30 ευρω παραπανω αλλα δε νομιζω να χρειαζεται κιολας. κλαιν δηλαδη. 
Για τα φιλτρα αερα δε ξερω τι παιζει, στο toyotomi, τα πλενεις ή δινεις ενα καρο φραγκα να τα αλλαξεις;
Η διαφορα ειναι το 7w seer με το 6.1w seer οποτε δε ξερω και βγαζει και λιγοτερα btu και δειχνει 1db παραπανω στον θορυβο μεσα/εξω.

Οι τιμες που εβαλα στην παρενθεση ειναι απο μαγαζι εντος Θεσσαλονικης με δωρεαν μεταφορικα απο που μπορω να αγορασω.

Αν θες μόνο ψύξη, στόχευσε σε όσο μεγαλύτερο SEER μπορείς. 

24 λεπτά πριν, ss13 είπε

γι αυτό

https://www.skroutz.gr/s/12084516/Mitsubishi-SRK-SRC-35-ZS-S.html

τι γνώμη έχετε ; B)

Τουμπανάκι. Παρόμοιων δυνατοτήτων (λίγο καλύτερο σε ψύξη, λίγο χειρότερο σε θέρμανση) είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/9524242/Haier-AS12DCAHRA-1U12JECFRA.html

• Like 1

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Αν θες μόνο ψύξη, στόχευσε σε όσο μεγαλύτερο SEER μπορείς. 

οποτε να παω στο Izuru που εχει 7w και ας εχει 3 χρονια εγγυηση αντι για 10;

Η διαφορα με το 6.1 seer και το 7 ειναι τεραστια;

4 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

οποτε να παω στο Izuru που εχει 7w και ας εχει 3 χρονια εγγυηση αντι για 10;

Η διαφορα με το 6.1 seer και το 7 ειναι τεραστια;

Όχι δεν είναι τεράστια απλά μια παράμετρος που μπορείς να λάβεις υπόψη σου. 

Αν πχ η εγγύηση είναι σημαντική για σένα, ε τότε αλλάζουν οι ισορροπίες της απόφάσής σου. 

Υπάρχει και αυτό να ξέρεις με 10 χρόνια εγγύηση https://www.bestprice.gr/item/2155331022/tcl-elite-tac-12chsaxa51.html

η και αυτό https://www.skroutz.gr/s/14652710/AUX-AAS-121EI-JFZ1-N3.html

10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τουμπανάκι.

Ναι έχω κόλλημα , θέλω να παρω κάτι καλό , υπάρχει δηλαδή διαφορά μεταξύ Heavy και Electric Mitsubishi ; Από όσο έχω ψάξει - διαβάσει τα Heavy είναι καλύτερα , έτσι δεν είναι ; Άλλη μια ερώτηση , η σειρά Mirai της Toshiba είναι καλή ; Δίνουν 7ετης εγγύηση σε κάποια μηχανήματα που βρήκα B)

4 λεπτά πριν, ss13 είπε

Ναι έχω κόλλημα , θέλω να παρω κάτι καλό , υπάρχει δηλαδή διαφορά μεταξύ Heavy και Electric Mitsubishi ; Από όσο έχω ψάξει - διαβάσει τα Heavy είναι καλύτερα , έτσι δεν είναι ; Άλλη μια ερώτηση , η σειρά Mirai της Toshiba είναι καλή ; Δίνουν 7ετης εγγύηση σε κάποια μηχανήματα που βρήκα B)

Εδώ είναι οι διαφορές https://www.quora.com/Is-there-any-difference-between-the-air-conditioners-of-Mitsubishi-Electric-and-Mitsubishi-Heavy-Industries-in-terms-of-quality-If-yes-then-which-one-is-better

Η Toshiba δίνει 7ετή εγγύηση στα κλιματιστικά της με R32 http://www.toshiba-aircon.gr/eggiisi/εγγύηση-7-χρόνια/

Tα Mirai είναι η φθηνή σειρά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...