Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγώ έχω μια πρίζα που μετρά τα watt συνεχώς και κρατά και στατιστικά στο app στο κινητό. Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση πως με λογική χρήση, τα inventer καίνε τόσο λίγο.

Δηλαδή είχα 14 βαθμούς μέσα στο σπίτι (όσο κι έξω), το έβαλα στους 19, δούλεψε στα ~1500watt για περίπου 5 λεπτά και μετά έπαιζε ανάμεσα στα 50(!) με 400watt.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, mplevris είπε

Αυτό που έκανα είναι να βάλω το κάθε κλιματιστικό στους 22 ,με εσωτερική 21 και εξωτερική 18, και να παρακολουθώ την κατανάλωση μέχρι να"κλείσει"

Όπως είπα το Daikin δεν ανέβασε ποτέ περσίδες, απλά κλείνει ο συμπιεστής έξω και μέσα δουλεύει ο ανεμιστήρας σε πολύ χαμηλές στροφές. Εδώ ο μετρητής γράφει 17watt. Όσο γράφει και του TCL και του Inventor όταν αυτά κλείσουν και σηκώσουν τις περσίδες , γιατί αυτά και τα δύο όντως τις ανεβάζουν

Το έκανα αυτό καθαρά ερασιτεχνικά μήπως και βοηθήσω και βοηθηθώ από αυτά που κατέγραψα . Αν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο πείτε μου αυτήν την βδομάδα που έχω κενή να το κάνω

Δεν έχει κάποια αξία η τιμή των watts σε φάση που έχει κλείσει ο συμπιεστής. 

Αυτό που έχει αξία είναι η παράθεση των καταναλώσεων στον χρόνο , σε σημείο ισορροπίας με τον συμπιεστή σε λειτουργία. 

Είναι μια σχετικά flat γραμμή πχ όπως το δικό μου Fujitsu που έκαιγε χθες το βράδυ σταθερά 270W, ή είναι σαν το Ariston των πεθερικών που έβαλα χθες εδώ ?

Και πόση θερμοκρασία έχει στην έξοδο? Πχ το Fujitsu το έχω πετύχει στους 28C ενώ το Ariston είναι ξεκάθαρα πάνω από 41-42. 

Οπότε το χθεσινό σου πείραμα εδώ έχει την πληροφορία που θέλουμε. 

Το TCL (διαμαντάκι από ότι φαίνεται) και το Daikin συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά. 

Είναι λογικό που το Daikin έσβησε όταν του έδωσες 20 απότομα από 22. Αυτό που θα άξιζε να δεις , είναι πόση κατανάλωση θα είχε όταν θα ξαναέπαιρνε μπροστά ο συμπιεστής και θα κάθοταν στο νέο σημείο ισορροπίας των 20C. 

Το Inventor φαίνεται ότι έχει την συμπεριφορά που βλέπουμε συχνά. Θέλει έρευνα με θερμόμετρο και wattόμετρο. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sorath είπε

Κι εγώ έχω μια πρίζα που μετρά τα watt συνεχώς και κρατά και στατιστικά στο app στο κινητό. Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση πως με λογική χρήση, τα inventer καίνε τόσο λίγο.

Δηλαδή είχα 14 βαθμούς μέσα στο σπίτι (όσο κι έξω), το έβαλα στους 19, δούλεψε στα ~1500watt για περίπου 5 λεπτά και μετά έπαιζε ανάμεσα στα 50(!) με 400watt.

To 50 ήταν όταν θα είχε κλείσει ο συμπιεστής. 

Δημοσ.

Επειδή τις επόμενες μέρες θα πάρω επιτέλους ( λόγω αμέλειας δεν το έχω πάρει τόσο καιρό ) κλιματιστικό , μια ερώτηση , πάω σε R 32 οικολογικό ψυκτικό ή όχι ; 😎

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ss13 είπε

Επειδή τις επόμενες μέρες θα πάρω επιτέλους ( λόγω αμέλειας δεν το έχω πάρει τόσο καιρό ) κλιματιστικό , μια ερώτηση , πάω σε R 32 οικολογικό ψυκτικό ή όχι ; 😎

Είναι προτιμότερο αλλά όχι απαγορευτικό.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι προτιμότερο αλλά όχι απαγορευτικό.

Δηλαδή και σε R 410 a να πάω δεν αλλάζει κάτι ; Απλά πήγα να πάρω , ο πωλητής μου είπε πως καλύτερα να πάω σε R 32 κλπ B)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ss13 είπε

Δηλαδή και σε R 410 a να πάω δεν αλλάζει κάτι ; Απλά πήγα να πάρω , ο πωλητής μου είπε πως καλύτερα να πάω σε R 32 κλπ B)

Είναι προτιμότερο γιατί είναι λίγο πιο αποδοτικό και επίσης επειδή είναι πιο καινούργιο λογικά θα είναι και πιο καινούργιο μηχάνημα.

Αν όμως έχεις βάλει στο μάτι κάποιο που έχει μόνο το 410 π.χ. κάτι Mitsubishi heavy , πάρτο.

Θες να μας πεις πιο συγκεκριμένα;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι προτιμότερο γιατί είναι λίγο πιο αποδοτικό και επίσης επειδή είναι πιο καινούργιο λογικά θα είναι και πιο καινούργιο μηχάνημα.

Αν όμως έχεις βάλει στο μάτι κάποιο που έχει μόνο το 410 π.χ. κάτι Mitsubishi heavy , πάρτο.

Θες να μας πεις πιο συγκεκριμένα;

Ναι κάτι σε Mitsubishi Heavy κοιτούσα ή σε Mitsubishi Electric ή Toshiba , γιατί μου λες αυτό ( Αν όμως έχεις βάλει στο μάτι κάποιο που έχει μόνο το 410 π.χ. κάτι Mitsubishi heavy , πάρτο.)  ; Είναι πιο ποιοτική η Heavy σειρά ; Ρωτάω γιατί ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του , παίρνεις τηλέφωνο , λες του πωλητή πως θες Mitsubishi και προσπαθεί να σου αλλάξει τη γνώμη καλά και ντε , γι αυτό ρωτάω εδώ B)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ss13 είπε

Ναι κάτι σε Mitsubishi Heavy κοιτούσα ή σε Mitsubishi Electric ή Toshiba , γιατί μου λες αυτό ( Αν όμως έχεις βάλει στο μάτι κάποιο που έχει μόνο το 410 π.χ. κάτι Mitsubishi heavy , πάρτο.)  ; Είναι πιο ποιοτική η Heavy σειρά ; Ρωτάω γιατί ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του , παίρνεις τηλέφωνο , λες του πωλητή πως θες Mitsubishi και προσπαθεί να σου αλλάξει τη γνώμη καλά και ντε , γι αυτό ρωτάω εδώ B)

24αρι ψάχνεις; Μέχρι πόσα λεφτά; Περιοχή;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

24αρι ψάχνεις; Μέχρι πόσα λεφτά; Περιοχή;

Επειδή έχω κάνει ξανά ερώτηση , δες τα σχόλια μου εδώ

ένα 9αρι ή 12αρι θέλω γιατί δεν ζεσταίνομαι το καλοκαίρι , οπότε θέλω ένα μικρό - ποιοτικό κλιματιστικό , χρήματα εως 700 ευρώ τα δίνω αν είναι 50 ευρώ πάνω ή 50 ευρώ κάτω δε με χαλάει B)

Δημοσ.

Ερασιτεχνικά συνεχίζω τις μετρήσεις αυτή τη φορά στην ψύξη μιας και η εξωτερική θερμοκρασία σήμερα αισίως έφτασε τους 31 το μεσημέρι

Εσωτερική θερμοκρασία 22 ζήτησα 25 στην ψύξη στο TCL 

Η κατανάλωση σε watt  στον μετρητή πρίζας ξεκίνησε για κάνα πεντάλεπτο στο 26??? Και μετά κυμάνθηκε από 410-189(τα γράφω ανάποδα γιατί έτσι πήγε). 410 έμεινε το πολύ για 2-3 λεπτά και μετά σταθεροποιήθηκε στα 189-195 για τουλάχιστον 20 λεπτά που το δοκίμασα

Η θερμοκρασία εξόδου αέρα από τις περσίδες όταν τα watt ήταν 189 ήταν γύρω στους 18 με 19 °με βάση το όχι και τόσο ακριβώς θερμόμετρο που διαθέτω. Το άφησα να δουλεύει έτσι για περίπου μία ώρα χωρίς να είμαι παρόν στον μετρητή για να βλέπω και το κλιματιστικό δεν έσβησε όπως έσβηνε στην θέρμανση

Οι μετρήσεις έγιναν με ανοιχτό τον ιονιστή και το κουμπί ECO πατημένο. Ο χώρος είχε ευχάριστη ατμόσφαιρα και το θερμόμετρο χώρου έδειχνε 21 από 22 που ήταν στην αρχήIMG_20190425_150325.jpg.de8cdf568331009124eac89fde5f2aa9.jpgIMG_20190425_150122.jpg.c68ceca6ac0f00ecc133de4302f92aba.jpg

Για τα άλλα 2 αργότερα

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ss13 είπε

Επειδή έχω κάνει ξανά ερώτηση , δες τα σχόλια μου εδώ

ένα 9αρι ή 12αρι θέλω γιατί δεν ζεσταίνομαι το καλοκαίρι , οπότε θέλω ένα μικρό - ποιοτικό κλιματιστικό , χρήματα εως 700 ευρώ τα δίνω αν είναι 50 ευρώ πάνω ή 50 ευρώ κάτω δε με χαλάει B)

Λίγο μπερδεμένα τα λες οπότε δεν είμαι σίγουρος. 

Αν θες να καλύψεις 40τμ με καλές μονώσεις για 3-4  ώρες το καλοκαίρι, τότε πολύ απλά πας σε ένα φθηνό και καλό 18άρι πχ το Gree Bora ή ακόμα καλύτερα το Amber και είσαι κομπλέ με 10 χρόνια εγγύηση. Και αυτά πολλά είναι , πας σε ένα τέτοιο https://www.bestprice.gr/item/2155331021/tcl-elite-tac-18chsaxa51.html και είσαι κομπλέ, πάλι 10 χρόνια εγγύηση. 

Με 3-4 ώρες, δεν θα αποσβέσεις ποτέ κάποιο ακριβότερο μοντέλο. 

Πχ μπορείς να πας και σε αυτό που έχει μεγάλο SEER αλλά και πάλι δεν θα το αποσβέσεις https://www.skroutz.gr/s/14682502/Midea-Mission-II-MB-18N8D0.html

Αν δεν έχεις τόσο καλές μονώσεις, θα πας σε 20+.

10 λεπτά πριν, mplevris είπε

Ερασιτεχνικά συνεχίζω τις μετρήσεις αυτή τη φορά στην ψύξη μιας και η εξωτερική θερμοκρασία σήμερα αισίως έφτασε τους 31 το μεσημέρι

Εσωτερική θερμοκρασία 22 ζήτησα 25 στην ψύξη στο TCL 

Η κατανάλωση σε watt  στον μετρητή πρίζας ξεκίνησε για κάνα πεντάλεπτο στο 26??? Και μετά κυμάνθηκε από 410-189(τα γράφω ανάποδα γιατί έτσι πήγε). 410 έμεινε το πολύ για 2-3 λεπτά και μετά σταθεροποιήθηκε στα 189-195 για τουλάχιστον 20 λεπτά που το δοκίμασα

Η θερμοκρασία εξόδου αέρα από τις περσίδες όταν τα watt ήταν 189 ήταν γύρω στους 18 με 19 °με βάση το όχι και τόσο ακριβώς θερμόμετρο που διαθέτω. Το άφησα να δουλεύει έτσι για περίπου μία ώρα χωρίς να είμαι παρόν στον μετρητή για να βλέπω και το κλιματιστικό δεν έσβησε όπως έσβηνε στην θέρμανση

Οι μετρήσεις έγιναν με ανοιχτό τον ιονιστή και το κουμπί ECO πατημένο. Ο χώρος είχε ευχάριστη ατμόσφαιρα και το θερμόμετρο χώρου έδειχνε 21 από 22 που ήταν στην αρχήIMG_20190425_150325.jpg.de8cdf568331009124eac89fde5f2aa9.jpgIMG_20190425_150122.jpg.c68ceca6ac0f00ecc133de4302f92aba.jpg

Για τα άλλα 2 αργότερα

Ωραίος, ξεκινάς το πάρτυ των καλοκαιρινών μετρήσεων. 

Πιο ενδιαφέρον πάντως έχουν οι μετρήσεις της θέρμανσης , μιας και από ένα 24άρι Bora , έχουμε δει ότι στην ψύξη αίρονται οι περιορισμοί σε καταναλώσεις. 

Αν έχεις κουράγιο, προσπάθησε το βράδυ στη θέρμανση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Daikin 12αρι σε συνέχεια του πιο πάνω μηνύματος μου με ίδιες συνθήκες(31 εξωτερική,22, εσωτερική,25 ζήτηση)IMG_20190425_153238.jpg.4c5a5fd79a631421504c1b2bae699ccd.jpgIMG_20190425_153150.jpg.e761e4b105ed9b91707c87c9f97de7d7.jpg

Πολύ χαμηλότερη κατανάλωση αν και μεγαλύτερο σε btu

Inventor passion eco

IMG_20190425_155708.jpg.c776452a699b78190788bd5ff8d36d44.jpgIMG_20190425_155115.jpg.6dfa1b52791092d05d6397cab539845f.jpg

Επεξ/σία από mplevris
  • Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, liakjim είπε

Ίσως να το πάμε αντίστροφα, παραθέτοντας τις ανάγκες (γιατί 24άρι), περιοχή,  budget, αν το θες για ψύξη ή θέρμανση ή και τα 2, αν υπάρχει άλλη πηγή  κτλ

Πάντως ανάμεσα στα 2 αυτά και αφού δεν σε ενδιαφέρει τόσο η εγγύηση, το Haier διότι υπερτερεί σε SEER, SCOP , είναι πιο δυνατό και έχει eurovent πιστοποίηση https://www.haieraircondition.gr/uploads/tundra green/AS68TEBHRA_1U68REFFRA.pdf , ενώ έχει και Mitsubishi συμπιεστή. 

Το invertor είναι λίγο πιο αθόρυβο (έχει μικρότερη παροχή αέρα για αυτό) και έχει φυσικά τα 10 χρόνια εγγύηση. 

ΥΓ Επίσης το Invertor ως gree-ωηδές, έχει την τάση να μην ρίχνει χαμηλά τα watts στη θέρμανση σε χαμηλά φορτία. Το Haier είναι άγνωστο σε εμάς πως συμπεριφέρεται σε αυτόν τον τομέα αν και λογικά θα ρίχνει χαμηλά μιας και έχει Mitsubishi συμπιεστή (αν συνδέονται αυτά μεταξύ τους). 

Είναι για ενιαίο χώρο κουζίνα-σαλόνι-τραπεζαρία , 50τμ. περίπου.

Έχω τώρα ένα Mitsubishi SRK63 με το οποίο είμαι ικανοποιημένος. Αυτό θα φύγει λόγω μετακόμισης και ψάχνουμε τώρα ένα καινούριο αντίστοιχο.

Τα θετικά του Inventor σε σχέση με Haier:

• 10ετή εγγύηση
  • Κατανάλωση Ψύξη 2.260 (230-3.010) W (ελάχιστη 230W)
  • Κατανάλωση Θέρμανση 2.110 (330-3.150) W (ελάχιστη 330W)

Τα αρνητικά του Inventor σε σχέση με Haier:

• Χαμηλό SEER 6.6
  • Λίγο πιο ακριβό

Τα θετικά του Haier σε σχέση με το Inventor:

• SEER 7.1
  • Πιο φθηνό
  • Συµπιεστής Mitsubishi

Τα αρνητικά του Haier σε σχέση με το Inventor:

• Κατανάλωση - Ψύξη (Ελάχ. - Μέγ.)2.16 (0.70-2.90) kW (ελάχιστη 700w)
  • Κατανάλωση - Θέρµανση (Ελάχ. - Μέγ.)2.18 (0.70-2.90) kW (ελάχιστη 700w)
  • 5ετή εγγύηση αντί για 10ετή
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Camal είπε

Είναι για ενιαίο χώρο κουζίνα-σαλόνι-τραπεζαρία , 50τμ. περίπου.

Έχω τώρα ένα Mitsubishi SRK63 με το οποίο είμαι ικανοποιημένος. Αυτό θα φύγει λόγω μετακόμισης και ψάχνουμε τώρα ένα καινούριο αντίστοιχο.

Τα θετικά του Inventor σε σχέση με Haier:

• 10ετή εγγύηση
  • Κατανάλωση Ψύξη 2.260 (230-3.010) W (ελάχιστη 230W)
  • Κατανάλωση Θέρμανση 2.110 (330-3.150) W (ελάχιστη 330W)

Τα αρνητικά του Inventor σε σχέση με Haier:

• Χαμηλό SEER 6.6
  • Λίγο πιο ακριβό

Τα θετικά του Haier σε σχέση με το Inventor:

• SEER 7.1
  • Πιο φθηνό
  • Συµπιεστής Mitsubishi

Τα αρνητικά του Haier σε σχέση με το Inventor:

• Κατανάλωση - Ψύξη (Ελάχ. - Μέγ.)2.16 (0.70-2.90) kW (ελάχιστη 700w)
  • Κατανάλωση - Θέρµανση (Ελάχ. - Μέγ.)2.18 (0.70-2.90) kW (ελάχιστη 700w)
  • 5ετή εγγύηση αντί για 10ετή

Οι ελάχιστες καταναλώσεις έχουμε δει ότι πολλές φορές δεν τις βλέπουμε σε πραγματικές συνθήκες. 

Το Mitsubishi που είχατε είναι ένα από τα κορυφαία της αγοράς, δύσκολα θα βρεις κάτι ανάλογο σε χαμηλότερη τιμή. 

Αν έχεις τα χρήματα, θα σε πήγαινα εδώ https://www.skroutz.gr/s/12068901/Toshiba-Shorai-R32-RAS-22PAVSG-E-RAS-22PKVSG-E.html

Αν όχι, θα πρότεινα το 24άρι Haier . 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...