Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

18ρι θα ήθελα ιδανικά, αλλά μόνο για θέρμανση, και

- δεν εχω να επενδύσω τόσα χρήματα (άλλο 450ε άλλο 700ε) & κοιτάζω μόνο καταστήματα με πολλές δόσεις

- Το Haier 12ρι που λέει ονομαστική 14 για θέρμανση, δε μετράει σαν 14ρι? (Αντιστοιχα και το Hitachi που λέει 17)

- Το Toyotomi ειναι οντως πιο οικονομικό από άλλα, αλλά τα Toyotomi δεν τα κράζει όλο το forum εδώ και 100 σελίδες στο topic? 🙄

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, hpdra είπε

- δεν εχω να επενδύσω τόσα χρήματα (άλλο 450ε άλλο 700ε) & κοιτάζω μόνο καταστήματα με πολλές δόσεις

- Το Haier 12ρι που λέει ονομαστική 14 για θέρμανση, δε μετράει σαν 14ρι? (Αντιστοιχα και το Hitachi που λέει 17)

- Το Toyotomi ειναι οντως πιο οικονομικό από άλλα, αλλά τα Toyotomi δεν τα κράζει όλο το forum εδώ και 100 σελίδες στο topic? 🙄

Αφού το θες για θέρμανση, μη βιαστείς . Όλο και κάτι θα βρεθεί μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Να ξέρεις ότι καλές τιμές παίζουν τελη Αυγούστου και φυσικά στο black Friday αν έχεις υπομονή.

Αφού το σπίτι θέλει 18αρι μη δώσεις χρήματα για μικρότερο.

Το toyotomi μια χαρά είναι. Για την τιμή του καλό και τίμιο.

ΥΓ έπρεπε να πάρεις το 18αρι Morris που σου είχα προτείνει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, hpdra είπε

Βασικό Βασικό Β-Α-Σ-Ι-Κ-Ο-Τ-Α-Τ-Ο κριτήριο για επιλογή κλιματιστικού:
Αγοράζουμε κλιματιστικό που καλύπτει τα btu/h που χρειάζεται ο χώρος μας τόσο σε θέρμανση όσο σε ψύξη. Σε καμία περίπτωση μικρότερο από αυτό που χρειάζεται ο χώρος σου  αλλιώς θα πετάξεις τα λεφτά σου .

Kάνε υπομονή  και κάνε αυτό που σου είπε ο  @liakjim .

Nαι το Haier  tundra green βγάζει 14330 btu/h στην θέρμανση .  14άρι . 
To Hitatchi έχει ονομαστική στην θέρμανση 14330 btu/h. Να κοιτάτε τα sites των αντιπροσωπειών . Στα sites των καταστημάτων μου βγαίνουν τα μάτια με τα λάθη τους .
(εκτός απο 2-4  καταστήματα που είναι 99 % accurate ).

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, hpdra είπε

https://www.skondo.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=11806&ref=bestprice.gr

δες και αυτό σε 18αρι εχω βάλει 2  9αρια και είμαι πολύ ευχαριστημένος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2019 στις 2:19 ΠΜ, Dare-Devil είπε

Βασικό Βασικό Β-Α-Σ-Ι-Κ-Ο-Τ-Α-Τ-Ο κριτήριο για επιλογή κλιματιστικού:
Αγοράζουμε κλιματιστικό που καλύπτει τα btu/h που χρειάζεται ο χώρος μας τόσο σε θέρμανση όσο σε ψύξη. Σε καμία περίπτωση μικρότερο από αυτό που χρειάζεται ο χώρος σου  αλλιώς θα πετάξεις τα λεφτά σου .

Εάν είναι μεγαλύτερο υπάρχει πρόβλημα? Γιατί τελικά κατέληξα στο Toshiba Shorai 18άρι και σκέφτομαι μήπως βάλω το 22άρι. Η διαφορά είναι περίπου 130 ευρώ που μπορώ να την καλύψω. Εκτός από την μεγαλύτερη κατανάλωση μπορεί να δημιουργηθούν άλλα θέματα? Λογικά ο χώρος μου καλύπτετε με 18άρι (θυμίζω 33 τμ ενιαίος χώρος σαλόνι-κουζίνα με 5 τμ διάδρομο, κατασκευή 1994 με διπλά τζάμια αλουμινίου, περιοχή Αργυρούπολη. πάνω κάτω οικία με 2 μεγάλες  μπαλκονόπορτες (1,80 & 2,60) και ένα παράθυρο).

Επεξ/σία από free66
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, free66 είπε

Εάν είναι μεγαλύτερο υπάρχει πρόβλημα? Γιατί τελικά κατέληξα στο Toshiba Shorai 18άρι και σκέφτομαι μήπως βάλω το 22άρι. Η διαφορά είναι περίπου 130 ευρώ που μπορώ να την καλύψω. Εκτός από την μεγαλύτερη κατανάλωση μπορεί να δημιουργηθούν άλλα θέματα? Λογικά ο χώρος μου καλύπτετε με 18άρι (θυμίζω 33 τμ ενιαίος χώρος σαλόνι-κουζίνα με 5 τμ διάδρομο, κατασκευή 1994 με διπλά τζάμια αλουμινίου, περιοχή Αργυρούπολη. πάνω κάτω οικία με 2 μεγάλες  μπαλκονόπορτες (1,80 & 2,60) και ένα παράθυρο).

Με το Shorai που στην πράξη πέφτει σε εξευτελιστικά επίπεδα κατανάλωσης , δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Κοίτα να πάρεις τη νέα σειρά που έχει το power select ώστε να το έχεις στο 75% ή και 50% και όταν θα έχεις ανάγκη για επάρκεια το έχεις στο 100%. Αν και στην πράξη πιθανότατα να μη το χρειαστείς.

Πάντως αφού δεν σε προβληματίζει το έξτρα κόστος κτήσης, θα έλεγα ότι είναι καλή κίνηση ώστε να είσαι πάντα καλυμμένος.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με το Shorai που στην πράξη πέφτει σε εξευτελιστικά επίπεδα κατανάλωσης , δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Κοίτα να πάρεις τη νέα σειρά που έχει το power select ώστε να το έχεις στο 75% ή και 50% και όταν θα έχεις ανάγκη για επάρκεια το έχεις στο 100%. Αν και στην πράξη πιθανότατα να μη το χρειαστείς.

Πάντως αφού δεν σε προβληματίζει το έξτρα κόστος κτήσης, θα έλεγα ότι είναι καλή κίνηση ώστε να είσαι πάντα καλυμμένος. 

Υπάρχει η πιθανότητα εάν τελικά κατάλληλο για το χώρο μου να είναι το 18άρι το 22άρι να είναι αρκετά μεγάλο ώστε  να υπερθερμαίνει το χώρο και στο τέλος να λειτουργεί on/off? ή είναι μικρή η διαφορά των BTU και δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αυτό το θέμα δημιουργείται σε μεγάλες διαφορές δηλ. ο χώρος να χρειάζεται 9άρι και μπήκε 18άρι ή 12άρι και μπήκε 22άρι? Μήν πάω για καλύτερα και τελικά το κάνω χειρότερα.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, free66 είπε

Υπάρχει η πιθανότητα εάν τελικά κατάλληλο για το χώρο μου να είναι το 18άρι το 22άρι να είναι αρκετά μεγάλο ώστε  να υπερθερμαίνει το χώρο και στο τέλος να λειτουργεί on/off? ή είναι μικρή η διαφορά των BTU και δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αυτό το θέμα δημιουργείται σε μεγάλες διαφορές δηλ. ο χώρος να χρειάζεται 9άρι και μπήκε 18άρι ή 12άρι και μπήκε 22άρι? Μήν πάω για καλύτερα και τελικά το κάνω χειρότερα.

Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

καλησπέρα σε ολοι τη παρέα ειμαι σε αναζήτηση κλιματιστικού για 18τμ δωμάτιο ,μεχρι 500 ευρω μπορώ να δόσω.θελω οσο γίνε ται να εχει την μικρότερη κατανάλωση.γνωστος με το αντικείμενο μου ειπε σε gree  ή invertor. εσεις τι λέτε και καποια προϊόντα να μου προτείνετε ευχαρίστω.

Δημοσ.

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ ιδιαίτερα, @Dare-Devil @mplevris @liakjim (*τόσα χρήματα δε θα τολμούσα να τα δώσω σε Morris 🙄)

Βρήκα από μαγαζιά που κάνουν δόσεις και τα εξής, μέχρι 700ε:

1. GREE LOMO GRS/GRSO 161 EI/JLM1-N3 (16ρι) (640ε)

2. TOYOTOMI Hiro Eco HTN-717R32 (16ρι) (680ε)

3. TCL Elite TAC-18CHSA/XA51 (630ε)

4. Midea Prime 2018 MA2-18NXD0 (650ε)

5. Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-856ZR (18ρι) (730ε)

6. Cvmore Intense 24000 CVINTI 24 / CVINTO 24 (660ε)

7. TCL Elite TAC-24CHSA/XA41 (710ε)

Κάποια γνώμη γι αυτά?

Και πάλι ευχαριστώ για την ανοχή σας 🙃

Δημοσ.
7 ώρες πριν, free66 είπε

Δεν βρίσκω λόγο να δώσεις παραπάνω λεφτά για να παρεις το 22άρι ενώ το 18άρι σε καλύπτει . 
Απο την άλλη τα δύο αυτά μηχανήματα έχουν διαφορές στο πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν τα btu/h τους . Μεγάλη δεν είναι αλλά και πάλι αφού το 22άρι είναι μεγάλο για το χώρο σου....
http://www.toshiba-aircon.gr/media/96843/Shorai-GR-2018.pdf

Όσο για την λειτουργία powrselect ,αρκετά ερωτηματικά για το πώς συμπεριφέρεται το κλιματιστικό όταν του κάνεις downgrade την απόδοση του . 
Αλλάζουν τα COP EER ; Αλλάζουν τα ελάχιστα btu/h όπου μπορεί να λειτουργήσει ; Θα έλεγα να μην βασιστείς σε αυτό εκτός και αν τους πάρεις τηλέφωνο και στο ξεκαθαρίσουν ότι δεν επηρεάζεται αρνητικά η κατανάλωση του μηχανήματος ή η συμπεριφορά του . 

Για μένα το 18άρι αν σε καλύπτει . 

4 ώρες πριν, s2000rr είπε

καλησπέρα σε ολοι τη παρέα ειμαι σε αναζήτηση κλιματιστικού για 18τμ δωμάτιο ,μεχρι 500 ευρω μπορώ να δόσω.θελω οσο γίνε ται να εχει την μικρότερη κατανάλωση.γνωστος με το αντικείμενο μου ειπε σε gree  ή invertor. εσεις τι λέτε και καποια προϊόντα να μου προτείνετε ευχαρίστω.

Gree και Inventor είναι δυο εταιρίες που δίνουν 10ετή εγγύηση στα προϊόντα τους . Τουλάχιστον με όσα έχουν γραφτεί εδώ μέσα κατα καιρούς το aftersales της inventor φαίνεται υποδειγματικό.
Aπο κει και πέρα μερικές ερωτήσεις για να δούμε τις ανάγκες σου και ύστερα βλέπουμε για μάρκα . 

Το δωμάτιο είναι υπνοδωμάτιο ή σαλόνι;
Σε ενδιαφέρει για ψύξη ή και για θέρμανση το χειμώνα ; (Σε ρωτάω διότι κάποια μοντέλα είναι καλύτερα σε κατανάλωση σε ψύξη ενώ μπορεί να υστερούν λίγο στην θέρμανση συγκριτικά με κάποια άλλα)

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δεν βρίσκω λόγο να δώσεις παραπάνω λεφτά για να παρεις το 22άρι ενώ το 18άρι σε καλύπτει . 
Απο την άλλη τα δύο αυτά μηχανήματα έχουν διαφορές στο πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν τα btu/h τους . Μεγάλη δεν είναι αλλά και πάλι αφού το 22άρι είναι μεγάλο για το χώρο σου....
http://www.toshiba-aircon.gr/media/96843/Shorai-GR-2018.pdf

Όσο για την λειτουργία powrselect ,αρκετά ερωτηματικά για το πώς συμπεριφέρεται το κλιματιστικό όταν του κάνεις downgrade την απόδοση του . 
Αλλάζουν τα COP EER ; Αλλάζουν τα ελάχιστα btu/h όπου μπορεί να λειτουργήσει ; Θα έλεγα να μην βασιστείς σε αυτό εκτός και αν τους πάρεις τηλέφωνο και στο ξεκαθαρίσουν ότι δεν επηρεάζεται αρνητικά η κατανάλωση του μηχανήματος ή η συμπεριφορά του . 

Για μένα το 18άρι αν σε καλύπτει . 

Gree και Inventor είναι δυο εταιρίες που δίνουν 10ετή εγγύηση στα προϊόντα τους . Τουλάχιστον με όσα έχουν γραφτεί εδώ μέσα κατα καιρούς το aftersales της inventor φαίνεται υποδειγματικό.
Aπο κει και πέρα μερικές ερωτήσεις για να δούμε τις ανάγκες σου και ύστερα βλέπουμε για μάρκα . 

Το δωμάτιο είναι υπνοδωμάτιο ή σαλόνι;
Σε ενδιαφέρει για ψύξη ή και για θέρμανση το χειμώνα ; (Σε ρωτάω διότι κάποια μοντέλα είναι καλύτερα σε κατανάλωση σε ψύξη ενώ μπορεί να υστερούν λίγο στην θέρμανση συγκριτικά με κάποια άλλα)

Ευχαριστώ για την απαντηση σού ειναι υπνοδωμάτιο στο νεο Φάληρο σε πολυκατοικία 15ετιας με σχετικά καλη μόνωση με ενδιαφέρει πιο πολύ για καλοκαίρι ελάχιστα χειμώνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, hpdra είπε

*τόσα χρήματα δε θα τολμούσα να τα δώσω σε Morris 🙄)

Και όμως, ο @danaos7  που έβαλε το 24άρι είναι ευχαριστημένος. Και μάλιστα το μηχάνημα κατεβαίνει σε watts αρκετά χαμηλά. 

59 λεπτά πριν, hpdra είπε

Βρήκα από μαγαζιά που κάνουν δόσεις και τα εξής, μέχρι 700ε:

1. GREE LOMO GRS/GRSO 161 EI/JLM1-N3 (16ρι) (640ε)

2. TOYOTOMI Hiro Eco HTN-717R32 (16ρι) (680ε)

3. TCL Elite TAC-18CHSA/XA51 (630ε)

4. Midea Prime 2018 MA2-18NXD0 (650ε)

5. Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-856ZR (18ρι) (730ε)

6. Cvmore Intense 24000 CVINTI 24 / CVINTO 24 (660ε)

7. TCL Elite TAC-24CHSA/XA41 (710ε)

Κάποια γνώμη γι αυτά?

Και πάλι ευχαριστώ για την ανοχή σας 🙃

Κανένα από όλα αυτά. Θα πρότεινα αυτό : https://www.alphaclimagr.gr/product/1409042/haier-tundra-green-as50tdbhra-1u50jeffra-18000btu.html?ref=bestprice.gr

Συµπιεστής Mitsubishi, πιστοποίηση eurovent , 24 άτοκες δόσεις. 

17 λεπτά πριν, s2000rr είπε

Ευχαριστώ για την απαντηση σού ειναι υπνοδωμάτιο στο νεο Φάληρο σε πολυκατοικία 15ετιας με σχετικά καλη μόνωση με ενδιαφέρει πιο πολύ για καλοκαίρι ελάχιστα χειμώνα.

Άρα θα πρέπει να βλέπεις όσο το μεγαλύτερο SEER γίνεται. 

Μάλλον θέλεις 12άρι, οπότε αυτό https://www.alphaclimagr.gr/product/1396621/haier-as12dcahra-1u12jecfra-12000btu-a-a-inverter.html?ref=bestprice.gr

Είναι λίγο παραπάνω από τα χρήματά σου, αλλά με SEER 8,5 θα έλεγα ότι αξίζει. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.

οτι σκεφτομουνα να απαντησω 

liakjim

με προλαβες  .για να ειμεθα ειλικρινεις στα 599 που το πηρα  δεν νομιζω να υπαρχει συναγωνισμος .αλλα τωρα οι τιμες πηγαν παλι προς το 1000ρικο

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και όμως, ο @danaos7  που έβαλε το 24άρι είναι ευχαριστημένος. Και μάλιστα το μηχάνημα κατεβαίνει σε watts αρκετά χαμηλά. 

Κανένα από όλα αυτά. Θα πρότεινα αυτό : https://www.alphaclimagr.gr/product/1409042/haier-tundra-green-as50tdbhra-1u50jeffra-18000btu.html?ref=bestprice.gr

Συµπιεστής Mitsubishi, πιστοποίηση eurovent .

προχτες που το παρατηρησα μετα πο το αρχικο ψαχουλεμα μαζι σας ειχε κατσει στα 370 watt. και δουλευε ρολοι.απλα αθτο που παρατηρησα γενικα ειναι οτι ριχνει και την θερμολρασια τοθ αερα μεσα.δηλαδη δεν ειναι καρφωμενο στα 40+ οπως αλλα κλιματιστικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, danaos7 είπε

προχτες που το παρατηρησα μετα πο το αρχικο ψαχουλεμα μαζι σας ειχε κατσει στα 370 watt. και δουλευε ρολοι.απλα αθτο που παρατηρησα γενικα ειναι οτι ριχνει και την θερμολρασια τοθ αερα μεσα.δηλαδη δεν ειναι καρφωμενο στα 40+ οπως αλλα κλιματιστικα.

Ε για να ρίχνει το Morris στα 370watts , προφανώς δεν έχει τη φιλοσοφία των 42C των Daikin , Gree (δλδ invertor, toyotomi κτλ)

Επεξ/σία από liakjim
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...