Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/4/2019 στις 6:45 ΜΜ, free66 είπε

Χώρος ενιαίος σαλόνι-κουζίνα περίπου 33τμ με διάδρομο 5τμ. Τοποθεσία Αργυρούπολη Αθήνα.                                                                                                                                       Κατασκευή το 1994, συρόμενες μπαλκονόπορτες αλουμινίου με διπλά τζάμια. Κύρια χρήση θέρμανση και ψύξη. Κόστος 1.000-1.200 ευρώ.                                                                Από διάφορα καταστήματα που επισκέφτηκα όλοι πρότειναν 18αρι.                                                                                                                                                                                               Έχω καταλήξει προς Τoshiba Shorai ή Daikin comfora FTXP50L.                                                                                                                                                                                                      Ποια είναι η γνώμη σας γι’ αυτά τα δύο μηχανήματα?                                                                                                                                                                                                                             Έχω ένα ιnventer Sharp 9αρι στο υπνοδωμάτιο. Κατά την θέρμανση κάποιες στιγμές βγάζει κρύο-χλιαρό αέρα και είναι πολύ άβολα εκείνη την στιγμή. Σχεδόν δεν μπορείς να κάτσεις στο δωμάτιο. ΅Εάν κατάλαβα καλά διαβάζοντας εδώ το κάνει στις περιπτώσεις που έχοντας ξεπεράσει την θερμοκρασία που του έχεις θέσει βγάζει τον κρύο αέρα για να την κατεβάσει στην επιθυμητή.  Γίνεται αυτό να αποφευχθεί ή όχι γιατί έτσι λειτουργούν τα inventer.                                                                                                                                  Επίσης ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζεται τι σημαίνει εύρος λειτουργίας εξωτερικής μονάδας.  Τιμές που δίνουν μέγιστη-ελάχιστη Toshiba στην θέρμανση -15~ 24, ψύξη -15~46 και Daikin θέρμανση -10~18, ψύξη -10~46.

Επανέρχομαι στο θέμα. Πήγα σήμερα  σε κατάστημα από το οποίο αποφάσισα να κάνω την αγορά για μία τελευταία συζήτηση (αν και είχα κατασταλάξει προς Shorai)  και εκεί ο υπάλληλος μου έκανε  άλλη μία πρόταση για το Daikin FTXC-A + RXC-A 60A στα 799 ευρώ. Είπε ότι η Daikin θα φέρει σε λίγο νέα μοντέλα και έριξε τις τιμές στην συγκεκριμένη σειρά και είναι μεγάλη ευκαιρία.  Μου ανέφερε ότι είναι 21000 BTU και είναι ότι πρέπει για τον χώρο μου και κυρίως για την θέρμανση που το θέλω και μάλιστα θα δουλεύει ποιο άνετα από τα 18αρια. 'Όταν έθεσα το θέμα κατανάλωσης είπε ότι φυσικά θα έχει  μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά όχι τρομερά πράγματα. Το αιτιολόγησε λέγοντας θα υπάρχει εξισορρόπηση αφενός γιατί θα δουλεύει ποιο άνετα άρα λιγότερο και αφετέρου τις ήπιες ημέρες θα μπορεί να θερμαίνει και να ψύχη μέσα σε λίγη ώρα και το υπόλοιπο σπίτι (σύνολο 75 τ.μ.)  και δεν θα χρειάζεται να λειτουργώ και τα υπόλοιπα κλιματιστικά. Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά περί άνεσης  λειτουργίας και κατανάλωσης αλλά έχω μπερδευτεί πραγματικά. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας? Τι θα κάνατε στην θέση μου?

Συγνώμη ξέχασα να προσθέσω ότι πρότεινε  και το FTXC-A + RXC-A 50A 18000 BTU στα 699 ευρώ, αλλά είπε δεν αξίζει για 100 ευρώ διαφορά να μείνω σ΄αυτό και έτσι η κουβέντα μας επικεντρώθηκε στο πρώτο.

Επεξ/σία από free66
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

42 λεπτά πριν, free66 είπε

Επανέρχομαι στο θέμα. Πήγα σήμερα  σε κατάστημα από το οποίο αποφάσισα να κάνω την αγορά για μία τελευταία συζήτηση (αν και είχα κατασταλάξει προς Shorai)  και εκεί ο υπάλληλος μου έκανε  άλλη μία πρόταση για το Daikin FTXC-A + RXC-A 60A στα 799 ευρώ. Είπε ότι η Daikin θα φέρει σε λίγο νέα μοντέλα και έριξε τις τιμές στην συγκεκριμένη σειρά και είναι μεγάλη ευκαιρία.  Μου ανέφερε ότι είναι 21000 BTU και είναι ότι πρέπει για τον χώρο μου και κυρίως για την θέρμανση που το θέλω και μάλιστα θα δουλεύει ποιο άνετα από τα 18αρια. 'Όταν έθεσα το θέμα κατανάλωσης είπε ότι φυσικά θα έχει  μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά όχι τρομερά πράγματα. Το αιτιολόγησε λέγοντας θα υπάρχει εξισορρόπηση αφενός γιατί θα δουλεύει ποιο άνετα άρα λιγότερο και αφετέρου τις ήπιες ημέρες θα μπορεί να θερμαίνει και να ψύχη μέσα σε λίγη ώρα και το υπόλοιπο σπίτι (σύνολο 75 τ.μ.)  και δεν θα χρειάζεται να λειτουργώ και τα υπόλοιπα κλιματιστικά. Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά περί άνεσης  λειτουργίας και κατανάλωσης αλλά έχω μπερδευτεί πραγματικά. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας? Τι θα κάνατε στην θέση μου?

Συγνώμη ξέχασα να προσθέσω ότι πρότεινε  και το FTXC-A + RXC-A 50A 18000 BTU στα 699 ευρώ, αλλά είπε δεν αξίζει για 100 ευρώ διαφορά να μείνω σ΄αυτό και έτσι η κουβέντα μας επικεντρώθηκε στο πρώτο.

Αυτό είναι ? 

FTXC60AV1B / RXC60AV1B

https://www.daikin.gr/el_gr/products/FTXC-A---RXC-A.table.html

liakjim νομίζω πως αυτό είναι. Αλλά επειδή δεν το κατέχω καθόλου το θέμα, σκανάρισα το φυλλάδιο που έδωσε και το ανέβασα. Αν μπορείς να το ανοίξεις ρίξε μια ματιά για να είμαστε σίγουροι.                                                                                                                                                   

Scan0001.pdf

1 ώρα πριν, free66 είπε

liakjim νομίζω πως αυτό είναι. Αλλά επειδή δεν το κατέχω καθόλου το θέμα, σκανάρισα το φυλλάδιο που έδωσε και το ανέβασα. Αν μπορείς να το ανοίξεις ρίξε μια ματιά για να είμαστε σίγουροι.                                                                                                                                                   

Scan0001.pdf 436 kB · 12 downloads

Ναι αυτό είναι. 

Έχει και eurovent http://www.eurovent-certification.com/pdf/temp/1555514264.pdf

Δεν είναι κακό. 

Φυσικά δεν πιάνει το COP του Shorai, 5.80 έναντι 5.36 αλλά δεν είναι μεγάλη διαφορά.  

Επίσης το Daikin είναι 6.4 KW δλδ 21837btus σε θέρμανση και το Shorai 6.0 δλδ 20500btus , όχι τεράστια διαφορά. 

To Daikin πόση εγγύηση σου δίνει ? Το Toshiba έχει 7. 

Στα 800€ είναι πάντως καλή τιμή. 

Μην περιμένεις βέβαια τις καταναλώσεις που βλέπουμε στο Toshiba. Λογικά θα λειτουργεί με τον κανόνα των 42C οπότε θα παίζει κοντά στα 900-1000W  (με επιφύλαξη)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ναι αυτό είναι. 

Έχει και eurovent http://www.eurovent-certification.com/pdf/temp/1555514264.pdf

Δεν είναι κακό. 

Φυσικά δεν πιάνει το COP του Shorai, 5.80 έναντι 5.36 αλλά δεν είναι μεγάλη διαφορά.  

Επίσης το Daikin είναι 6.4 KW δλδ 21837btus σε θέρμανση και το Shorai 6.0 δλδ 20500btus , όχι τεράστια διαφορά. 

To Daikin πόση εγγύηση σου δίνει ? Το Toshiba έχει 7. 

Στα 800€ είναι πάντως καλή τιμή. 

Μην περιμένεις βέβαια τις καταναλώσεις που βλέπουμε στο Toshiba. Λογικά θα λειτουργεί με τον κανόνα των 42C οπότε θα παίζει κοντά στα 900-1000W  (με επιφύλαξη)

3 ώρες πριν, free66 είπε

Αν ο χώρος σου καλύπτεται με το 18άρι κοιτάζεις 18άρι . Αν θέλει 24άρι κοιτάζεις 24άρι .  Τελεία και παύλα . 😋  Μην πετάτε λεφτά χωρίς λόγο . 

Μάλλον το Daikin θα προτιμούσα διότι είναι κατά πολύ φθηνότερο και δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στις καταναλώσεις τους. Αν θα το χρησιμοποιείς ως κύρια πηγή θέρμανσης και ψύξης και πολλές ώρες κάθε μέρα αξίζει να δεις το Toshiba σίγουρα. Μετά έχουμε το θέμα της εγγύησης.
Η Daikin δίνει 3 χρόνια εγγύηση ενώ η  Toshiba 7 χρόνια . Επίσης να γνωρίζεις ότι τα ανταλλακτικά της Daikin είναι "φωτιά" .  Όχι ότι της Toshiba δεν είναι αλλά άλλο 3 χρόνια εγγύηση και άλλο 7 χρόνια . 
Οπότε ζύγισε τα . 

@liakjim Η καταναλώσεις του Daikin θα ναι πολύ κοντά στις καταναλώσεις του Toshiba ακόμα και αν το συγκεκριμένο Daikin έχει τον περιορισμό στην θερμοκρασία (και δεν θα πέφτει χαμηλά) . 
Μην χάνετε την ουσία . Η ουσία δεν είναι πόσο χαμηλά στιγμιαία πέφτει η κατανάλωση αλλά overall πόσο θα κάψει σε μία ώρα . 
To σωστό είναι στον ίδιο χώρο να τοποθετηθεί ένα κλιματιστικό όπως το shorai να γίνουν μετρήσεις ωριαίας κατανάλωσης σε συγκεκριμένες συνθήκες , ύστερα να τοποθετηθεί ένα  μοντέλο της Daikin ή κάποιας άλλης εταιρίας που χει περιορισμό στην θερμοκρασία αλλά με τα ίδια SCOP SEER και να μετρήσουμε πάλι στις ίδιες συνθήκες ωριαίες καταναλώσεις . 
Μόνο έτσι πραγματικά θα υπάρχει σύγκριση με ουσία για το πόσο πιο οικονομική είναι η λειτουργία του κλιματιστικού όταν δεν κλείνει ποτέ αν και εντελώς εμπειρικά θεωρώ ότι ΔΕΝ θα υπάρχει "υπολογίσιμη" διαφορά στην κατανάλωση και στον λογαριασμό της ΔΕΗ . Τουλάχιστον όχι σε χώρους όπου τα κλιματιστικά δεν δουλεύουν 24/24 ωρο 365 μέρες . 

Το παραπάνω αφορά δύο κλιματιστικά με ίδια SCOP SEER . Με διαφορετικούς συντελεστές τα πράγματα αλλάζουν . Αν το κλιματιστικό που δεν ρίχνει πολύ χαμηλά την κατανάλωση του έχει μεγαλύτερα SCOP και SEER απο ένα κλιματιστικό που την ρίχνει χαμηλά τότε περιμένω το κλιματιστικό με το μεγαλύτερο scop seer να είναι πιο οικονομικό σε λειτουργία . 

Το να καθόμαστε να κρίνουμε πόσο ενεργοβόρο είναι ένα κλιματιστικό μόνο και μόνο επειδή κοιτάζουμε πόσο χαμηλά πέφτουν τα watts μια δεδομένη χρονική στιγμή δεν λέει τίποτα . 

Επεξ/σία από Dare-Devil

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Αν ο χώρος σου καλύπτεται με το 18άρι κοιτάζεις 18άρι . Αν θέλει 24άρι κοιτάζεις 24άρι .  Τελεία και παύλα . 😋  Μην πετάτε λεφτά χωρίς λόγο . 

Μάλλον το Daikin θα προτιμούσα διότι είναι κατά πολύ φθηνότερο και δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στις καταναλώσεις τους. Αν θα το χρησιμοποιείς ως κύρια πηγή θέρμανσης και ψύξης και πολλές ώρες κάθε μέρα αξίζει να δεις το Toshiba σίγουρα. Μετά έχουμε το θέμα της εγγύησης.
Η Daikin δίνει 3 χρόνια εγγύηση ενώ η  Toshiba 7 χρόνια . Επίσης να γνωρίζεις ότι τα ανταλλακτικά της Daikin είναι "φωτιά" .  Όχι ότι της Toshiba δεν είναι αλλά άλλο 3 χρόνια εγγύηση και άλλο 7 χρόνια . 
Οπότε ζύγισε τα . 

@liakjim Η καταναλώσεις του Daikin θα ναι πολύ κοντά στις καταναλώσεις του Toshiba ακόμα και αν το συγκεκριμένο Daikin έχει τον περιορισμό στην θερμοκρασία (και δεν θα πέφτει χαμηλά) . 
Μην χάνετε την ουσία . Η ουσία δεν είναι πόσο χαμηλά στιγμιαία πέφτει η κατανάλωση αλλά overall πόσο θα κάψει σε μία ώρα . 
To σωστό είναι στον ίδιο χώρο να τοποθετηθεί ένα κλιματιστικό όπως το shorai να γίνουν μετρήσεις ωριαίας κατανάλωσης σε συγκεκριμένες συνθήκες , ύστερα να τοποθετηθεί ένα  μοντέλο της Daikin ή κάποιας άλλης εταιρίας που χει περιορισμό στην θερμοκρασία αλλά με τα ίδια SCOP SEER και να μετρήσουμε πάλι στις ίδιες συνθήκες ωριαίες καταναλώσεις . 
Μόνο έτσι πραγματικά θα υπάρχει σύγκριση με ουσία για το πόσο πιο οικονομική είναι η λειτουργία του κλιματιστικού όταν δεν κλείνει ποτέ αν και εντελώς εμπειρικά θεωρώ ότι ΔΕΝ θα υπάρχει "υπολογίσιμη" διαφορά στην κατανάλωση και στον λογαριασμό της ΔΕΗ . Τουλάχιστον όχι σε χώρους όπου τα κλιματιστικά δεν δουλεύουν 24/24 ωρο 365 μέρες . 

Το παραπάνω αφορά δύο κλιματιστικά με ίδια SCOP SEER . Με διαφορετικούς συντελεστές τα πράγματα αλλάζουν . Αν το κλιματιστικό που δεν ρίχνει πολύ χαμηλά την κατανάλωση του έχει μεγαλύτερα SCOP και SEER απο ένα κλιματιστικό που την ρίχνει χαμηλά τότε περιμένω το κλιματιστικό με το μεγαλύτερο scop seer να είναι πιο οικονομικό σε λειτουργία . 

Το να καθόμαστε να κρίνουμε πόσο ενεργοβόρο είναι ένα κλιματιστικό μόνο και μόνο επειδή κοιτάζουμε πόσο χαμηλά πέφτουν τα watts μια δεδομένη χρονική στιγμή δεν λέει τίποτα . 

Όντως θα είχε πολύ ενδιαφέρον μια τέτοια σύγκριση, εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει υπολογίσιμη διαφορά μεταξύ ενός χωρις περιορισμό και ενός με περιορισμό όπως πιστεύεις.. ο λόγος είναι ότι υπό συνθήκες ( και είναι αρκετές μέρες στον χειμώνα αυτές),λόγο του περιορισμου θα βάζεις π.χ. το κλιματιστικό 22 και αυτό θα ανεβάζει 24 και μετά θα κλείνει.  Άλλη κατανάλωση έχει να ανεβάσει 24 τον χώρο,να κρυώσει και να ξαναπάει 24 κτλ και άλλη να φτάσει 22 και να την διατηρήσεις μόνιμα εκεί ... Τώρα στα ίδια SCOP είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το άνευ περιορισμου καίει αρκετά λιγότερο (αν είναι ανοιχτό αρκετές ώρες),αν έχουν μικρή διαφορά scop εκεί μπερδεύει ακόμα περισσότερο...

Όπως το καταλαβαίνω ( μπορεί και να κάνω λάθος) υπό συνθήκες και έστω με ιδιο ακριβώς scop π.χ. Daikin - Shorai ,η κατανάλωση του Daikin στους 22 είναι ίδια με την κατανάλωση του shorai στους 24 (αν το βάλω 24 και το κλείσω χειροκίνητα όταν φτάσει θερμοκρασία) άρα λογικά στους 22 το shorai θα καίει λιγότερο...

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

Το Daikin έχει 3 χρόνια εγγύηση αλλά χωρίς την υποχρέωση του ετήσιου σέρβις.  Ο χώρος λογικά χρειάζεται 18άρι. Στο Daikin των 800 ευρώ δεν θέλω καταλήξω γιατί είναι ποιο φθηνό από το Shorai αλλά μόνο εάν είναι καλύτερο και καλύπτει ποιο σωστά τις ανάγκες του χώρου μου.  Θεωρώ ότι για ένα μηχάνημα που θα μείνει 15-20 χρόνια καλός εχόντων των πραγμάτων να κερδίσω 200 ή 300 ευρώ αγοράζοντας ένα υποδεέστερο η διαφορά κέρδους είναι αμελητέα στην διάρκεια αυτών των ετών.

Εφόσον το Daikin  λειτουργεί με τον κανόνα των 42C ενώ το Shorai όχι αυτό σημαίνει ότι το Daikin δεν θα δημιουργεί ρεύματα ψυχρού αέρα ενώ το Shorai ναι? Σωστά τα λέω?                                                                                                                                                                                                     

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, free66 είπε

Το Daikin έχει 3 χρόνια εγγύηση αλλά χωρίς την υποχρέωση του ετήσιου σέρβις.  Ο χώρος λογικά χρειάζεται 18άρι. Στο Daikin των 800 ευρώ δεν θέλω καταλήξω γιατί είναι ποιο φθηνό από το Shorai αλλά μόνο εάν είναι καλύτερο και καλύπτει ποιο σωστά τις ανάγκες του χώρου μου.  Θεωρώ ότι για ένα μηχάνημα που θα μείνει 15-20 χρόνια καλός εχόντων των πραγμάτων να κερδίσω 200 ή 300 ευρώ αγοράζοντας ένα υποδεέστερο η διαφορά κέρδους είναι αμελητέα στην διάρκεια αυτών των ετών.

Εφόσον το Daikin  λειτουργεί με τον κανόνα των 42C ενώ το Shorai όχι αυτό σημαίνει ότι το Daikin δεν θα δημιουργεί ρεύματα ψυχρού αέρα ενώ το Shorai ναι? Σωστά τα λέω?                                                                                                                                                                                                     

Ναι δεν θα έχεις ρεύματα ψυχρού αέρα αν έχει τον περιορισμό το Daikin.. παρόλα αυτά,από προσωπική εμπειρία με το shorai που δεν έχει τον περιορισμό αυτόν,όταν φτάνει την επιθυμητή θερμοκρασία ρίχνει τόσο πολύ τον ανεμιστήρα του όπου πάλι δεν έχεις κρύα ρεύματα..Για να καταλάβεις ότι δουλεύει πρέπει να βάλεις το χέρι σου στο κλιματιστικό και ίσα που θα αισθανθείς τον αέρα... Σε αντίθεση με άλλα κλιματιστικά που η χαμηλή τους σκάλα,δεν την λες με τίποτα χαμηλή...(και από ποσότητα αέρα,και από βαβούρα)

Δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο για χώρο σου,ξέρω ότι σε κλειστό χώρο π.χ. 30 τ.μ. το shorai θα σε υπερκαλυψει,θα έχεις σταθερή θερμοκρασία που εσύ επιθυμείς μέσα.Στα αλλά τα δωμάτια,ίσως (δεν είμαι σίγουρος,τον επόμενο χειμώνα θα ξέρω) η λειτουργία on/off λόγο περιορισμου να βοηθάει στην απομακρυσμένη θέρμανση (μιας και που δουλεύει για ένα χρονικό διάστημα δυνατά και μετά χαμηλώνει ο ανεμιστήρας μετά κλεινει, κρυώνει λίγο ο χωρος και πάλι απ'την αρχή) ενώ το shorai θα παίζει χαμηλά όσο χρειάζεται για να έχει σωστή θερμοκρασία ο χώρος που βρίσκεται..

Τέλος ένα μειονεκτήμα του shorai είναι ότι δεν έχει ifeel.. 

Για το 15-20 χρόνια.. έχω αμφιβολίες..δυστυχώς όλες οι καινούργιες συσκευές έχουν μικρό χρονικό ζωής σε σχέση με τις παλαιότερες συσκευές..

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Η καταναλώσεις του Daikin θα ναι πολύ κοντά στις καταναλώσεις του Toshiba ακόμα και αν το συγκεκριμένο Daikin έχει τον περιορισμό στην θερμοκρασία (και δεν θα πέφτει χαμηλά) . 

Σου το υπογράφω ότι αυτά που δεν κόβουν, θα κάψουν περισσότερο μιας και υπερθερμαίνουν τον χώρο . 

Αν τώρα θα κάψει τόσο παραπάνω που θα αποσβέσει τη διαφορά στην τιμή, αυτό ναι θέλει μελέτη. 

Προσωπικά πάντως πλέον δύσκολα θα προτείνω τέτοιας λειτουργίας μηχάνημα γιατί παίζει και η θερμική άνεση. 

18 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Σε αντίθεση με άλλα κλιματιστικά που η χαμηλή τους σκάλα,δεν την λες με τίποτα χαμηλή...(και από ποσότητα αέρα,και από βαβούρα)

Εδώ όντως έχω παράπονο από το Fujitsu, που στην τέρμα χαμηλή σκάλα (quiet και καλά) βγάζει 580m3/hr + κάνει θόρυβο (37dB). 

Προφανώς είναι σχεδιαστική επιλογή, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν το έκαναν να πάει παρακάτω. Στα 200W , βγάζει 25C μόλις. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σου το υπογράφω ότι αυτά που δεν κόβουν, θα κάψουν περισσότερο μιας και υπερθερμαίνουν τον χώρο . 

Αν τώρα θα κάψει τόσο παραπάνω που θα αποσβέσει τη διαφορά στην τιμή, αυτό ναι θέλει μελέτη. 

Προσωπικά πάντως πλέον δύσκολα θα προτείνω τέτοιας λειτουργίας μηχάνημα γιατί παίζει και η θερμική άνεση. 

Εδώ όντως έχω παράπονο από το Fujitsu, που στην τέρμα χαμηλή σκάλα (quiet και καλά) βγάζει 580m3/hr + κάνει θόρυβο (37dB). 

Προφανώς είναι σχεδιαστική επιλογή, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν το έκαναν να πάει παρακάτω. Στα 200W , βγάζει 25C μόλις. η

Επειδή είπα το παραπάνω,και είμαι από κινητό και είναι ζορικη η αναζήτηση,πόσο έχει αντίστοιχα το shorai ελάχιστη m3/hr αέρα και db; 

6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Επειδή είπα το παραπάνω,και είμαι από κινητό και είναι ζορικη η αναζήτηση,πόσο έχει αντίστοιχα το shorai ελάχιστη m3/hr αέρα και db; 

To 24αρι πάει μέχρι μόλις 313m3/hr 

e159ca74df57967ea106a4e328f4fb25.png

Δυστυχώς στα dB δεν είναι τόσο αναλυτικό το manual, δείχνει μόνο μέχρι το Low ( 485m3/hr) που είναι 35dB

bc7fed18ce74c3061b6536939ca1045f.png

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακολουθεί αντιεπιστημονική σύγκριση ενός 18αριου Ariston prios 50 και ενός Fujitsu ASYG24KLCA

Το Ariston στο δίπλα σπίτι των πεθερικών, άρα ίδιες συνθήκες περιβάλλοντος, σε 44τμ, δεν είναι εκτεθειμένος ο χώρος, έχει μια πόρτα και ένα παράθυρο. 

Το Fujitsu σε 60τμ, εκτεθειμένος ο χώρος από βοριά, ανατολή, νότο, έχει 2 πόρτες, 3 παράθυρα, μια μπαλκονόπορτα και σκάλα που πάει σε άλλον όροφο. 

Το Fujitsu δουλεύει σαφώς περισσότερο . Αφού ο πεθερός με κορόιδεψε τις προάλλες " μα καλά , ποτέ δεν το κλείνετε?"   

Καταναλώσεις Απρίλη ως τώρα :

Ariston 

0-02-04-68cf8dc7ded5311d460316a3960c182e2022baf67126de6d29acbbf19aa584a9_77167783.jpg.938d21532b132ef627087135f92bccef.jpg

Fujitsu 

0-02-04-1116828089b3eccb32c1e5345fd3d1eb75a353756204a31cff1424f839db9c75_cfbd382c.jpg.19f3d15f05ca1062dc6deea1ab2ec660.jpg

Είπαμε αντιεπιστημονική μέθοδος, για να πειράξω τον @Dare-Devil μιας και είναι διαφορετικοί οι χώροι, αλλά και πάλι, το Fujitsu δουλεύει επιβεβαιωμένα περισσότερες ώρες και είναι σε πιο απαιτητικό χώρο.  

Δλδ το Ariston έκαψε σε 17ημέρες, 25 παραπάνω KWh δλδ 1,5KWh την ημέρα ή Χ0.18= 0.25€ 

Άρα αν δούλευαν με αυτήν τη διαφορά, σε 2000ημέρες θα καλύψει τα +500€ που έκανε σε λεφτά, ή 5,5 έτη. Καθόλου άσχημα 🤪

Αντιεπιστημονικότητα είπαμε. 

Επεξ/σία από liakjim

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ακολουθεί αντιεπιστημονική σύγκριση ενός 18αριου Ariston prios 50 και ενός Fujitsu ASYG24KLCA

Το Ariston στο δίπλα σπίτι των πεθερικών, άρα ίδιες συνθήκες περιβάλλοντος, σε 44τμ, δεν είναι εκτεθειμένος ο χώρος, έχει μια πόρτα και ένα παράθυρο. 

Το Fujitsu σε 60τμ, εκτεθειμένος ο χώρος από βοριά, ανατολή, νότο, έχει 2 πόρτες, 3 παράθυρα, μια μπαλκονόπορτα και σκάλα που πάει σε άλλον όροφο. 

Το Fujitsu δουλεύει σαφώς περισσότερο . Αφού ο πεθερός με κορόιδεψε τις προάλλες " μα καλά , ποτέ δεν το κλείνετε?"   

Ariston 

0-02-04-68cf8dc7ded5311d460316a3960c182e2022baf67126de6d29acbbf19aa584a9_77167783.jpg.938d21532b132ef627087135f92bccef.jpg

Fujitsu 

0-02-04-1116828089b3eccb32c1e5345fd3d1eb75a353756204a31cff1424f839db9c75_cfbd382c.jpg.19f3d15f05ca1062dc6deea1ab2ec660.jpg

Είπαμε αντιεπιστημονική μέθοδος, για να πειράξω τον @Dare-Devil μιας και είναι διαφορετικοί οι χώροι, αλλά και πάλι, το Fujitsu δουλεύει επιβεβαιωμένα περισσότερες ώρες και είναι σε πιο απαιτητικό χώρο.  

Δλδ έκαψε σε 17ημέρες, 25 παραπάνω KWh δλδ 1,5KWh την ημέρα ή Χ0.18= 0.25€ 

Άρα αν δούλευαν με αυτήν τη διαφορά, σε 2000ημέρες θα καλύψει τα +500€ που έκανε σε λεφτά, ή 5,5 έτη. Καθόλου άσχημα 🤪

Σκέψου όμως πόσο θα ήταν η διαφορά αν ήταν  στον ίδιο χώρο...καθαρά αντιεπιστημονικα, πολύ λιγότερες μέρες για απόσβεση ! (δεν την έχει την λέξη στο λεξικό στο κινητό :p)  η σκάλα πάει πάνω; Η κάτω; Αν πάει πάνω..τι συγκρίνουμε 😛

Έβλεπα την ενεργειακή ετικέτα του κλιματιστικου Daikin που μιλαμε παραπάνω.

Στην μέση ζώνη :1385kwh/annum 

Στην Θερμη ζώνη :1429kwh/annum 

Άρα μεγαλύτερη κατανάλωση στην Θέρμη ζώνη .. ! (δεν γράφει kw στην Θέρμη ζώνη) σαν να σου λέει θα σκάσεις από την ζέστη..αν με ανοίξεις..

δεν το έχω ξαναματαδει αυτό!

• Like 1

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ariston 

Fujitsu 

Δλδ το Ariston έκαψε σε 17ημέρες, 25 παραπάνω KWh δλδ 1,5KWh την ημέρα ή Χ0.18= 0.25€ 

Αντιεπιστημονικότητα είπαμε. 

Φοβερο το παραδειγμα που εφερες, αν και αντιεπιστημονικο, δειχνει ξεκαθαρα την διαφορα!! και  μαλιστα σε ηπιο καιρο.σε συνθηκες παγωνιας πιστευω η διαφορα τους θα ναι ακομη μεγαλυτερη υπερ του fujitsu!! next winter..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...