Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

28 λεπτά πριν, mplevris είπε

Δεν το έχω δει γιατί το δικό μου παίρνει από τον πίνακα κατευθείαν θα δω αυτό του πατέρα μου από αύριο

Ποιος είναι ο κίνδυνος με την μέσα σύνδεση των σωλήνων;

Τι μπορεί να πάθω σε περίπτωση αστοχίας;

Θα σου έρθει το φρεον32 μέσα στο σπίτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

edit 

@mplevris αν θες ρίξε μια ματιά εδώ https://www.airah.org.au/Content_Files/TechnicalPublications/R32-Common-Questions-Sept-2014.pdf

Βασικά θα έλεγα ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. 

Τα 9άρια έχουν πολύ μικρή ποσότητα freon , κάτω από κιλό. 

Επίσης έχουν και αυτόματη ανίχνευση διαρροής. 

Αλλά ακόμα και αν έχεις αστοχία, δύσκολα θα διαρρεύσει απότομα. Και να διαρρεύσει όλο όμως , αν διαβάσεις το paper , στην πράξη δεν θα έχεις καμία επίπτωση ή εξαιρετικά απίθανα.  

• Like 1
  • Thanks 1

το midea ultimate comfort συνεχιζει απτοητο τα defrost, η fgeurope με εκλασε κανονικοτατα στο αναλυτικο εμαιλ που εστειλα με περιγραφη της βλαβης (παρολο που σε προηγουμενο εμαιλ μου που ρωτησα για ελαχιστον μηκος χαλκοσωληνα μου απαντησαν σε 2 μερες). Θα τους ενοχλησω μαλλον τη μεγαλη εβδομαδα για ραντεβου μετα το Πασχα αν και ανησυχω με δαυτους.

57076964_445367772866882_3672395560058355712_n.jpg

Στις 13/4/2019 στις 1:49 ΠΜ, CptBill είπε

το midea ultimate comfort συνεχιζει απτοητο τα defrost, η fgeurope με εκλασε κανονικοτατα στο αναλυτικο εμαιλ που εστειλα με περιγραφη της βλαβης (παρολο που σε προηγουμενο εμαιλ μου που ρωτησα για ελαχιστον μηκος χαλκοσωληνα μου απαντησαν σε 2 μερες). Θα τους ενοχλησω μαλλον τη μεγαλη εβδομαδα για ραντεβου μετα το Πασχα αν και ανησυχω με δαυτους.

Πάρε τηλέφωνο καλύτερα γιατί όντως στα emails δεν απαντάνε .

(αν δεν περάσει κανά μήνας)

• Like 1

Στις 13/4/2019 στις 1:49 ΠΜ, CptBill είπε

Μία από τα ίδια το Carrier.. 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Δεν είναι φυσιολογικό, οπότε αν έχεις εγγύηση κατευθείαν τηλέφωνο. 

Φυσικά και έχω εγγύηση αλλά αφενός το κάνει σε άσχετες χρονικες στιγμές αφετέρου δεν επηρεάζει την λειτουργία του καθώς διαρκεί ελάχιστα.. 

6 λεπτά πριν, anikologr είπε

Φυσικά και έχω εγγύηση αλλά αφενός το κάνει σε άσχετες χρονικες στιγμές αφετέρου δεν επηρεάζει την λειτουργία του καθώς διαρκεί ελάχιστα.. 

Είναι μια μη φυσιολογική συμπεριφορά που ίσως έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις πχ να κρατάει στο μέλλον παραπάνω και τότε θα είσαι ίσως εκτός εγγύησης. 

Άποψή μου να μη το αφήσεις και να ζητήσεις σέρβις. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, anikologr είπε

παρε τους τηλεφωνο να συγκρινουμε εμπειριες απο καθε αντιπροσωπεια . Εγω ηδη, εκτος απροοπτου, θα κλεισω ραντεβου για μετα την μεγαλη εβδομαδα.

Θεωρητικα εαν προκυψει καποιο ειδος αντικαταστασης, λογικα θα αλλαξουν μονο την εξωτερικη μοναδα.  Γιατι και εγω το διπλοσκεφτομαι να τους καλεσω αφου δεν εχω ορεξη παλι για μερεμετια. 

Επεξ/σία από CptBill

Στις 10/4/2019 στις 7:09 ΜΜ, themis_81 είπε

Το κοστος ανεβαινει αρκετα και δεν ξερω πρωτον αν αξιζει και δευτερον αν υπαρχει αλλη λυση .

κοιτάξτε αν το κάθε δωμάτιο του διαμερίσματος έχει ξεχωριστές γραμμές(ζεύγος ) σωλήνων και αντίστοιχων καλωδίων για κάθε εσωτερική μονάδα (δηλ 1-2-3-4 ζεύγη σωλήνων) Αν είναι  έτσι τότε σε κάθε δωμάτιο αντιστοιχεί και ένα κλιματιστικό οπότε βάζετε ένα ανεξάρτητο για κάθε δωμάτιο όποτε θέλετε - μπορείτε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eβαλαν τα πεθερικα μου δυο 9αρια daikin με το προγραμμα εξοικονομω κατ οικον. Μπηκαν σε υπνοδωματια 10-12 τ.μ. περιπου!

Το ενα που παιρνει ρευμα απο μπριζα, το μετρησα σημερα κι ασχοληθηκα λιγο.. πολυ καλο μηχανημα αθορυβο μεσα-εξω και με 5 σκαλες ανεμιστηρα, στην πρωτη δεν ακους τιποτα σαν να μην υπαρχει! Με επιθυμητη 21 ξεκινησε με 900 w και σταδιακα επεσε στη συντηρηση στα 250w. εξωτερικη 16 βαθμοι!!Νομιζω πολυ καλα! Το μονο που με χαλασε λιγο η χοντροκομμενη εσωτερικη μοναδα..Αν και ειναι κολημμενο στο ταβανι,δεν επηρεαζεται καθολου,αφου  ο αισθητηρας ειναι απο κατω, ακριβως δεξια της περσιδας οποτε απεχει πανω απο 20 ποντους!

20190414-134808.jpg

20190414-135428.jpg

20190414-134852.jpg20190414-135442.jpg

20190414-135201.jpg

Αφου το εκλεισα ειδα σαν ελαχιστη τα 5w..

20190414-140214.jpg

Αραγε γιατι το μοντελο δεν υπαρχει στα διαφορα ηλεκτρομαγαζα;;

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1

40 λεπτά πριν, energy52 είπε

Eβαλαν τα πεθερικα μου δυο 9αρια daikin με το προγραμμα εξοικονομω κατ οικον. Μπηκαν σε υπνοδωματια 10-12 τ.μ. περιπου!

Το ενα που παιρνει ρευμα απο μπριζα, το μετρησα σημερα κι ασχοληθηκα λιγο.. πολυ καλο μηχανημα αθορυβο μεσα-εξω και με 5 σκαλες ανεμιστηρα, στην πρωτη δεν ακους τιποτα σαν να μην υπαρχει! Με επιθυμητη 21 ξεκινησε με 900 w και σταδιακα επεσε στη συντηρηση στα 250w. εξωτερικη 16 βαθμοι!!Νομιζω πολυ καλα! Το μονο που με χαλασε λιγο η χοντροκομμενη εσωτερικη μοναδα..Αν και ειναι κολημμενο στο ταβανι,δεν επηρεαζεται καθολου,αφου  ο αισθητηρας ειναι απο κατω, ακριβως δεξια της περσιδας οποτε απεχει πανω απο 20 ποντους!

20190414-134808.jpg

20190414-135428.jpg

20190414-134852.jpg20190414-135442.jpg

20190414-135201.jpg

Αφου το εκλεισα ειδα σαν ελαχιστη τα 5w..

20190414-140214.jpg

Αραγε γιατι το μοντελο δεν υπαρχει στα διαφορα ηλεκτρομαγαζα;;

Άσκοπα το μετράς η εγκατάσταση έχει γίνει πολύ πρόχειρα, άμα το δει η Daikin θα σας κάνει μήνυση :)

Πιστεύω τουλάχιστον να έκαναν κενό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Klausx είπε

Άσκοπα το μετράς η εγκατάσταση έχει γίνει πολύ πρόχειρα, άμα το δει η Daikin θα σας κάνει μήνυση :)

Πιστεύω τουλάχιστον να έκαναν κενό.

Ναι εκαναν κενο το ειδα! γιατι το λες αυτο τι βλεπεις; Παντως δεν ειχε και πολλες επιλογες ετσι οπως ειναι το σπιτι..

Η εγκατασταση και προμηθεια εγινε απο εξειδικευμενο καταστημα πωλησης daikin

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1

1 λεπτό πριν, energy52 είπε

Ναι εκαναν κενο το ειδα! γιατι το λες αυτο τι βλεπεις; Παντως δεν ειχε και πολλες επιλογες ετσι οπως ειναι το σπιτι..

Οι μονάδες είναι τέρμα ταβάνι ειδικά η εξωτερική αν π.χ συμβεί μια μικρό βλάβη θα πρέπει να κατέβει όλο το μηχάνημα.

Επίσης φαίνεται και ένα καλώδιο χύμα πίσω από το κλιματιστικό, καταλήγει σε κάποια εξωτερική πρίζα πιθανόν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...