Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρεα 

Ειμαι σε αναζητηση VRV μοναδας και μου εχουν προτεινει το Daikin RXYSQ4TV1  ( 4 ιππων ) 

Θα ηθελα να ρωτησω αν το εχει βαλει κανεις και αν ξερει καποιος για το αν συνδυαζονται με την σειρα Emura εσωτερικα . 

Για να προλαβω ερωτησεις ... Μετακομισαμε στο νεο μας σπιτι και ο κατασκευαστης εχει ηδη περασμενες ολες τις σωληνωσεις και τα απαραιτητα μιας κ δεν επιτρεπεται να μπει σε μπαλκονι καμμια μοναδα ( και να μην τρυπηθει και η θερμοπροσοψη ) . Εμεις ειμαστε στον 4ο οροφο και συνολικα εχει 6 οροφους . 

Το κοστος ανεβαινει αρκετα και δεν ξερω πρωτον αν αξιζει και δευτερον αν υπαρχει αλλη λυση .. 

Θα μαθω κ λεπτομερειες οοοοταν πετυχω στο τηλεφωνο τον ψυκτικο που περασε τις αναμονες 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, liakjim είπε

Ακριβώς αυτά που λές έχω βάλει στο μάτι μαζί με το fujitsu. Υπάρχει και 30αρι της fujitsu αλλά δεν αξίζει τόσα λεφτά που το έχουν...

42 λεπτά πριν, themis_81 είπε

Καλησπέρα στην παρεα 

Ειμαι σε αναζητηση VRV μοναδας και μου εχουν προτεινει το Daikin RXYSQ4TV1  ( 4 ιππων ) 

Θα ηθελα να ρωτησω αν το εχει βαλει κανεις και αν ξερει καποιος για το αν συνδυαζονται με την σειρα Emura εσωτερικα . 

Για να προλαβω ερωτησεις ... Μετακομισαμε στο νεο μας σπιτι και ο κατασκευαστης εχει ηδη περασμενες ολες τις σωληνωσεις και τα απαραιτητα μιας κ δεν επιτρεπεται να μπει σε μπαλκονι καμμια μοναδα ( και να μην τρυπηθει και η θερμοπροσοψη ) . Εμεις ειμαστε στον 4ο οροφο και συνολικα εχει 6 οροφους . 

Το κοστος ανεβαινει αρκετα και δεν ξερω πρωτον αν αξιζει και δευτερον αν υπαρχει αλλη λυση .. 

Θα μαθω κ λεπτομερειες οοοοταν πετυχω στο τηλεφωνο τον ψυκτικο που περασε τις αναμονες 

Για τέτοια περίπτωση από οτι κατάλαβα, έπρεπε όλο το κτίριο να είχε μια κεντρική κλιματιστική μονάδα και απλά οι αεραγωγοί να έμπαιναν στο κάθε διαμέρισμα. Τώρα τι ακριβώς θέλετε να κάνετε δεν έχω καταλάβει. Αν δεν υπάρχει κλιματιστικό στο σπίτι και απαγορεύεται να βάλετε split, πόσες λύσεις απομένουν: To VRV θέλεις να το βάλεις μόνο για το διαμέρισμά σου ή για όλο το κτίριο; Πρέπει να ανέβει στην ταράτσα η μονάδα; 

Επεξ/σία από Βασίλης_29

1 ώρα πριν, themis_81 είπε

παίζει με emura, αρκεί φυσικά να μην ξεπεραστεί πάρα πολύ η μέγιστη ισχύς που δεν νομίζω στην περίπτωση σου. Δεν παίζουν hydrobox αν θέλεις και ζνχ

4 ώρες πριν, argitt είπε

,Οποίος γνωρίζει απαντάει...

Μετά την επιμήκυνση στους σωλήνες που έφτασε τα 8 μέτρα,στις χαμηλές στροφές του ανεμιστήρα ακούω σφύριγμα του φρεον στην θέρμανση... Υποψιάζομαι ότι θέλει συμπλήρωμα με R32...Θα φέρω τον ψυκτικό να μετρήσει πιέσεις...Η διαδικασία εάν δεν κάνω λάθος είναι να το βάζουμε στην θέρμανση για κάνα 10λεπτο και μετά κουμπώνει τα μανόμετρα...Τι πιέσεις πρέπει να δείξουν εάν χρειαστεί η όχι φρεον;;;Gree 24αρι...

Αυτά που λες είναι ψωμοτύρι για έναν ψυκτικό. 

Πληροφορίες πάντως θα βρεις εδώ https://www.manualslib.com/download/1445426/Gree-Gwh18aad-K6dna1a-I.html

f6f31607e83ae5faec5e4ee9250a60bc.png

264cf0d6ae0e28536f7bc8d3a93a431b.png

52 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ακριβώς αυτά που λές έχω βάλει στο μάτι μαζί με το fujitsu. Υπάρχει και 30αρι της fujitsu αλλά δεν αξίζει τόσα λεφτά που το έχουν...

Για τέτοια περίπτωση από οτι κατάλαβα, έπρεπε όλο το κτίριο να είχε μια κεντρική κλιματιστική μονάδα και απλά οι αεραγωγοί να έμπαιναν στο κάθε διαμέρισμα. Τώρα τι ακριβώς θέλετε να κάνετε δεν έχω καταλάβει. Αν δεν υπάρχει κλιματιστικό στο σπίτι και απαγορεύεται να βάλετε split, πόσες λύσεις απομένουν: To VRV θέλεις να το βάλεις μόνο για το διαμέρισμά σου ή για όλο το κτίριο; Πρέπει να ανέβει στην ταράτσα η μονάδα; 

Βασικα ειναι 5 διαφορετικες ιδιοκτησιες οποτε καλο ειναι να εχει ο καθενας το δικο του ;)

Δεν μπορω να πω με σιγουρια για ποιο λογο το εκαναν εξαρχης ετσι και το κακο ειναι οτι το κοστος ανεβαινει πολυ παραπανω απο οτι υπολογιζαμε 

Αν εχει κανεις καποιον εμπορο να μου προτεινει για να παρουμε 2 ιδιοκτητες ξεχωριστα ας στειλει κανενα inbox 

32 λεπτά πριν, themis_81 είπε

Βασικα ειναι 5 διαφορετικες ιδιοκτησιες οποτε καλο ειναι να εχει ο καθενας το δικο του ;)

Δεν μπορω να πω με σιγουρια για ποιο λογο το εκαναν εξαρχης ετσι και το κακο ειναι οτι το κοστος ανεβαινει πολυ παραπανω απο οτι υπολογιζαμε 

Αν εχει κανεις καποιον εμπορο να μου προτεινει για να παρουμε 2 ιδιοκτητες ξεχωριστα ας στειλει κανενα inbox 

Άρα λογικά αν θελήσει η κάθε ιδιοκτησία να τοποθετήσει κλιματιστικό και με το δεδομένο οτι απαγορεύεται να τοποθετηθούν μπαλκόνι, θα πρέπει να γεμίσετε την ταράτσα σας με μονάδες VRV

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Άρα λογικά αν θεkλήσει η κάθε ιδιοκτησία να τοποθετήσει κλιματιστικό και με το δεδομένο οτι απαγορεύεται να τοποθετηθούν μπαλκόνι, θα πρέπει να γεμίσετε την ταράτσα σας με μονάδες VRV

l

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, argitt είπε

,Οποίος γνωρίζει απαντάει...

Μετά την επιμήκυνση στους σωλήνες που έφτασε τα 8 μέτρα,στις χαμηλές στροφές του ανεμιστήρα ακούω σφύριγμα του φρεον στην θέρμανση... Υποψιάζομαι ότι θέλει συμπλήρωμα με R32...Θα φέρω τον ψυκτικό να μετρήσει πιέσεις...Η διαδικασία εάν δεν κάνω λάθος είναι να το βάζουμε στην θέρμανση για κάνα 10λεπτο και μετά κουμπώνει τα μανόμετρα...Τι πιέσεις πρέπει να δείξουν εάν χρειαστεί η όχι φρεον;;;Gree 24αρι...

Δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα απο τις πιέσεις για το πόσο φρέον λείπει . 
Αυτό που θα κάνει είναι να χρησιμοποιήσει συσκευή ανάκτησης για να γεμίσει μια μπουκάλα με όλο το φρέον που έχει το κύκλωμα  και θα μετρήσει το φρέον της μπουκάλας με ζυγαριά ειδική για αυτές τις περιπτώσεις για να δει αν λείπει ή όχι φρέον. Επειτα με τα πινακάκια του κατασκευαστή  θα δει πόση ποσότητα πρέπει να βάλει.

Εκτός εάν γνωρίζει ότι δεν πρόσθεσε φρέον οπότε δεν θα μετρήσει με ανάκτηση και ζυγαριά . Θα βάλει απευθείας όσο λείπει . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Άρα λογικά αν θελήσει η κάθε ιδιοκτησία να τοποθετήσει κλιματιστικό και με το δεδομένο οτι απαγορεύεται να τοποθετηθούν μπαλκόνι, θα πρέπει να γεμίσετε την ταράτσα σας με μονάδες VRV

ναι υπαρχει ηδη θεση στην ταρατσα για το καθε διαμερισμα ( εκει που καταληγουν και οι αναμονες ;)  )

7 ώρες πριν, themis_81 είπε

ναι υπαρχει ηδη θεση στην ταρατσα για το καθε διαμερισμα ( εκει που καταληγουν και οι αναμονες ;)  )

Άποψή μου είναι τα θέματα αυτά να τίθενται στην άποψη ενός πιο εξειδικευμένου χώρου -> https://www.michanikos.gr/forums/topic/20572-vrv-σύστημα-κλιματισμού/

Φυσικά, ένα forum (ακόμα και το εξειδικευμένο που σου παρέθεσα), δεν θα υποκαταστήσει τον μηχανολόγο που έχει κάνει τη μελέτη του χώρου σας . Για να τα έχει βάλει έτσι θα έχει τους λόγους του (πχ να μην τρυπήσει η θερμομόνωση, έλεγχος της θερμοκρασίας του χώρου με μια μονάδα χωρίς απαίτηση για ύπαρξη πολλών κτλ). Άρα το ερώτημά σου, θα πρότεινα να απευθυνθεί προς τα εκεί. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μι μικρή βοήθεια από κάποιο της δουλειάς 

Πήρα άλλο ένα TCL το XA51 αυτή τη φορά για να το τοποθετήσω σε ένα χώρο στο πατρικό μου σπίτι 12 τ.μ

Στις οδηγίες τοποθέτησης γράφει ότι η σύνδεση σε κλιματιστικά με R32 φρέον πρέπει να γίνεται έξω από τον τοίχο και όχι μέσα

'Ελα όμως που ο υπάρχων σωλήνας είναι μικρός και θα έφτανε μόνο αν το κλιματιστικό έβγαινε κατευθείαν από την πίσω πλευρά πρ'αγμα που εδώ δεν μπορεί να γίνει .Η απόσταση  μέχρι την έξω επιφάνεια του τοίχου είναι περίπου ένα μέτρο ενώ ο υπάρχων σωλήνας δεν ξεπερνάει τους 50 πόντους

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; Θα έχω θέμα και τι ακριβώς αν η σύνδεση γίνει μέσα στο σπίτι;

Βλέπε παράγραφο 4 παρακάτω

Περιμένω αύριο το πρωί τοποθέτηση και επειδή αυτός που θα το βάλει είναι άγνωστος μιας και ήταν σε προσφορά με την τοποθέτηση μαζί θα ήθελα την άποψή σας

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

IMG_20190411_172709.jpg.e6f713c525e4d69ef4dfa4e90d0730dc.jpg 

Επεξ/σία από mplevris

45 λεπτά πριν, mplevris είπε

Πήρα άλλο ένα TCL το XA51 αυτή τη φορά για να το τοποθετήσω σε ένα χώρο στο πατρικό μου σπίτι 12 τ.μ

Στις οδηγίες τοποθέτησης γράφει ότι η σύνδεση σε κλιματιστικά με R32 φρέον πρέπει να γίνεται έξω από τον τοίχο και όχι μέσα

'Ελα όμως που ο υπάρχων σωλήνας είναι μικρός και θα έφτανε μόνο αν το κλιματιστικό έβγαινε κατευθείαν από την πίσω πλευρά πρ'αγμα που εδώ δεν μπορεί να γίνει .Η απόσταση  μέχρι την έξω επιφάνεια του τοίχου είναι περίπου ένα μέτρο ενώ ο υπάρχων σωλήνας δεν ξεπερνάει τους 50 πόντους

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; Θα έχω θέμα και τι ακριβώς αν η σύνδεση γίνει μέσα στο σπίτι;

Περιμένω αύριο το πρωί τοποθέτηση και επειδή αυτός που θα το βάλει είναι άγνωστος μιας και ήταν σε προσφορά με την τοποθέτηση μαζί θα ήθελα την άποψή σας

μαλλον ειναι κανονας ασφαλειας για περιπτωση διαρροης, μην εισπνεεις το φρεον. πρακτικα δεν υπαρχει αλλος λογος για να ειναι outdoors η συνδεση.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, mplevris είπε

Στην περίπτωσή σου δεν γίνεται αλλιώς, απλά πες στον τύπο να προσέξει πολύ με την ένωση.  

Και σε μένα μέσα έγινε, αλλά την έκανε ο αδερφός μου οπότε του έχω εμπιστοσύνη (αλίμονό του)

Το TCL το 9άρι, το έχεις δει μέχρι πόσο κατεβαίνει στην κατανάλωση; 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στην περίπτωσή σου δεν γίνεται αλλιώς, απλά πες στον τύπο να προσέξει πολύ με την ένωση.  

Και σε μένα μέσα έγινε, αλλά την έκανε ο αδερφός μου οπότε του έχω εμπιστοσύνη (αλίμονό του)

Το TCL το 9άρι, το έχεις δει μέχρι πόσο κατεβαίνει στην κατανάλωση; 

Δεν το έχω δει γιατί το δικό μου παίρνει από τον πίνακα κατευθείαν θα δω αυτό του πατέρα μου από αύριο

Ποιος είναι ο κίνδυνος με την μέσα σύνδεση των σωλήνων;

Τι μπορεί να πάθω σε περίπτωση αστοχίας;

Επεξ/σία από mplevris

13 λεπτά πριν, mplevris είπε

Δεν το έχω δει γιατί το δικό μου παίρνει από τον πίνακα κατευθείαν θα δω αυτό του πατέρα μου από αύριο

Ποιος είναι ο κίνδυνος με την μέσα σύνδεση των σωλήνων;

Τι μπορεί να πάθω σε περίπτωση αστοχίας;

Πιθανοτατα  τπτ, εκτος κ αν ανηκεις σε ευπαθη ομαδα ή αναπνευεις φρέον σε μεγαλες ποσοτητες (μονο αν εισαι ψυκτικος και "τρως στην μουρη" καθε μερα το φρεον δλδ). Το r32 ειναι πιο εφλεκτο απο τα υπολοιπα αλλά οι πιθανοτητες για οποιοδηποτε συμβαν ειναι μηδαμινες.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...