Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως,,,,λέω μήπως,,,έχει φάει κάνα σκάλωμα η πλακέτα και συμπεριφέρεται έτσι;;;Έβγαλες το ρεύμα μπας και συνερθει;;;

Το εργαλείο μέτρησης ποιο είναι;;

Επεξ/σία από argitt
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, energy52 είπε

Εδω δειτε πως δουλευει σημερα αφου επιασε θερμοκρασια σε κατασταση συντηρησης υποτιθεται...

20190401-141513.jpg

20190401-141238.jpg

20190401-141309.jpg

Κι ενω ειχε πεσει στα 1000w σε κατασταση συντηρησης,σταδιακα καθεται εκει 1300...με εξωτερικη 20 παρακαλω..εντελως απαραδεκτο!

εννοειται πως μετα απο λιγο κλεινει (on/off κατασταση)

Πριν λιγο το αναγκασα να ανοιξει,κοιταξτε ξανα με 21 επιθυμητη..(δεν εχω αλλαξει την ωρα στα θερμομετρα..)

Τουλαχιστον αν δουλευε εδω στα 1000w θα λεγα παει στο καλο, (που και παλι υπεθερμενει το χωρο) αλλα οχι, παντα σκαρφαλωνει εκει στα 1300..καιει πιο πολυ απ το χειμωνα παρακαλω.Αν ηταν ανθρωπος θα θελε ψυχιατρο το μηχανημα..

20190401-154225.jpg

20190401-154248.jpg

Σχεδον ενα τεταρτο μετα, σταδιακα ανεβαζει καταναλωση ενω η θερμοκρασια χωρου εφτασε 22..

20190401-155938.jpg

Αυτο που με σωζει ειναι πως ο χωρος δεν εχει απωλειες κι οπως το χτυπαει κι ο ηλιος το απογευμα οποτε ακομη και με την on/off συμπεριφορα το σπιτι εχει ζεστη..αλλα καμια σχεση με το να δουλευε συνεχεια στα 700-800w που εκει θα πρεπε να παιζε..

ειτε ifeel ειτε με τον σενσορα της μοναδας το ιδιο γινεται..ανεβαζει θερμοκρασια 1 βαθμο πανω απ την επιθυμητη και κλεινει..απλα με το ifeel αργει λιγο να κλεισει κι αντιλαμβανεται πιο σωστα τη θερμοκρασια χωρου χωρις σκαμπανεβασματα..

Απλά τραγικό. 

Μπορείς να του κοτσάρεις το θερμόμετρο στην έξοδο του αέρα να δεις αν ισχύει το "δεν βγάζω κάτω από 42C που να χτυπιέστε"???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης παρατηρησα πως η καταναλωση ανεβαινει με το που ριχνει πολυ τις στροφες ο ανεμιστηρας της εξωτερικης μοναδας..λογικα καποια  σχεση εχει..Με τις υπαρχουσες συνθηκες παντα.

Επεξ/σία από energy52

2 λεπτά πριν, energy52 είπε

Επισης παρατηρησα πως η καταναλωση ανεβαινει με το που ριχνει πολυ τις στροφες ο ανεμιστηρας της εξωτερικης μοναδας..λογικα καποια  σχεση εχει..Με τις υπαρχουσες συνθηκες παντα.

Αν ίσχυε το "όχι κάτω από 42" , θα περίμενα πως θα ήταν ανάποδα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν ίσχυε το "όχι κάτω από 42" , θα περίμενα πως θα ήταν ανάποδα. 

Ένα σενάριο είναι ότι θερμαίνει στα 1000W, (αρα δεν ισχύει το όχι κάτω από 42),μετά φτάνει την επιθυμητή θερμοκρασία ,τότε μπαίνει σε φάση συντήρησης και ενεργοποιειται ο "κανόνας" αρα ανεβάζει watt στα 1300W. 

Για αυτό που γυρνάει αργά και ανεβαίνει η κατανάλωση..

Όταν αυτά ξεκινάνε(είτε επειδή ήταν κλειστό,είτε επειδή έφτασε/ξεπερασε την θερμοκρασία) αν θυμάμαι καλά, για 90sec ο εξωτερικός ανεμιστήρας παίζει τελικές,μετά αρχίζει και δουλεύει όπως θα πρέπει να δουλεύει σύμφωνα με την λογική του.

Επίσης ένα που θα έκανα,έχει κάπως (πατάς το light μερικές φορές, δεν θυμάμαι) και μπορείς να ελέγξεις αν έχει κάποιο,όχι σοβαρό σφάλμα το κλίματιστικο (στα σοβαρά σταματάει να δουλεύει,και εμφανίζει και κωδικό λάθους στην μονάδα),ίσως ενεργοποιείται κάποια "ασφαλεια"; 

Και εγώ θα ήθελα αν μπορούσε να μετρήσει την έξοδό του αέρα..Μήπως και...

Επίσης αν ανεβάσει αντί για 21 σε 23 θα πέσει το 1300; Ή αν το βάλεις αντί 21 ,σε 19 η 20 θα ανέβει πιο πολύ;

@energy52

Επεξ/σία από Rnd1978

Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι , αλλά ορίστε με εξωτερική 17C , ζήτηση 22, συντήρηση και στον ενιαίο χώρο των 60τμ μέσα 21.5 :

2a3985e1128e73fd208e3248c6eb8b80.png

Έβαλα και θερμόμετρο στην έξοδο του αέρα:

P90401-193659.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι , αλλά ορίστε με εξωτερική 17C , ζήτηση 22, συντήρηση και στον ενιαίο χώρο των 60τμ μέσα 21.5 :

2a3985e1128e73fd208e3248c6eb8b80.png

Έβαλα και θερμόμετρο στην έξοδο του αέρα:

P90401-193659.jpg

Απλά είχες πει χθες ότι το θερμόμετρο σου έχει πολύ αργή ανταπόκριση  και λέω μηπως... 

349W current power??

Επεξ/σία από Rnd1978

1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Απλά είχες πει χθες ότι το θερμόμετρο σου έχει πολύ αργή ανταπόκριση  και λέω μηπως... 

Ήμουν στα πεθερικά χθες και το κλιματιστικό έπαιζε συνέχεια on off , οπότε μία κρύωνε ο αέρας και μία ζεσταινόταν. 

Τώρα το έχω στο Fujitsu. Είναι εκεί καμιά ώρα τώρα , οπότε σίγουρα είναι σωστό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ήμουν στα πεθερικά χθες και το κλιματιστικό έπαιζε συνέχεια on off , οπότε μία κρύωνε ο αέρας και μία ζεσταινόταν. 

Τώρα το έχω στο Fujitsu. Είναι εκεί καμιά ώρα τώρα , οπότε σίγουρα είναι σωστό. 

Με μπερδεψες.. η θερμοκρασία που βλέπω 34.2 είναι των πεθερικών; 

Αν δουλεύε σε συντήρηση μία ώρα και των πεθερικών (οπως το δικό σου που δεν κλείνει) σίγουρα θα βλέπαμε σωστή θερμοκρασία αέρα..(όσο αργό και αν είναι το θερμόμετρο)

Επεξ/σία από Rnd1978

1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Με μπερδεψες.. η θερμοκρασία που βλέπω 34.2 είναι των πεθερικών; 

Αν δουλεύε σε συντήρηση μία ώρα και των πεθερικών σίγουρα θα βλέπαμε σωστή θερμοκρασία αέρα..(όσο αργό και αν είναι το θερμόμετρο)

Ο συνδυασμός 350W + 34.2 είναι στο Fujitsu. 

Χθες στο Ariston των πεθερικών δυσκολεύτηκα πολύ να πάρω μέτρηση, μιας και το κλιματιστικό έκλεινε και άναβε κάθε 10-15'  . Πάντως , χθες είδα θερμοκρασίες κοντά στους 40. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ο συνδυασμός 350W + 34.2 είναι στο Fujitsu. 

Χθες στο Ariston των πεθερικών δυσκολεύτηκα πολύ να πάρω μέτρηση, μιας και το κλιματιστικό έκλεινε και άναβε κάθε 10-15'  . Πάντως , χθες είδα θερμοκρασίες κοντά στους 40. 

Στα δικά μας 100% δεν ισχύει.. αυτό το υπογράφω ..Στο Ariston,toyotomi,inventor,gree μας ενδιαφέρει.. τα οποία είναι Greeοειδες και η Gree έχει πάρε δώσε με την Daikin και έχουν την "περίεργη" συμπεριφορά.. εγώ πρόλαβα στο toyo,δυο φορές να την μετρήσω και ήταν 42.3 42.5

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Στα δικά μας 100% δεν ισχύει.. αυτό το υπογράφω ..Στο Ariston,toyotomi,inventor,gree μας ενδιαφέρει.. τα οποία είναι Greeοειδες και η Gree έχει πάρε δώσε με την Daikin και έχουν την "περίεργη" συμπεριφορά.. εγώ πρόλαβα στο toyo,δυο φορές να την μετρήσω και ήταν 42.3 42.5

Ναι όπως και χθες , αρχίζω να πιστεύω τον κανόνα των 42C . Αν είχα στο Ariston πιο γρήγορο θερμόμετρο, πιθανότατα να έβλεπα τους 42 μιας και είχε αυξητική τάση , αλλά λίγο πρίν φτάσει εκεί , το Ariston έκλεισε οπότε είδα μέχρι 40.  

Ίσως ο @energy52  να προλάβει να πάρει μέτρηση. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ναι όπως και χθες , αρχίζω να πιστεύω τον κανόνα των 42C . Αν είχα στο Ariston πιο γρήγορο θερμόμετρο, πιθανότατα να έβλεπα τους 42 μιας και είχε αυξητική τάση , αλλά λίγο πρίν φτάσει εκεί , το Ariston έκλεισε . 

Ίσως ο @energy52  να προλάβει να πάρει μέτρηση. 

προλαβαινω να παρω μετρηση,δεν κλεινει τοσο συχνα. ευκαιρια να βρω μονο..

• Like 1
  • Thanks 1

Κάτι που δεν θυμάμαι αν το έχω γράψει εδώ.. όταν μιλούσα με τον υπεύθυνο της toyo, μου είχε πει ότι κάποτε γκρινιάζαν ολοι, δεν σταματούσε να χτυπάει το τηλέφωνο στο service επειδή έβγαζε χλιαρο/κρύο αέρα το inverter στην θέρμανση.. τώρα κανείς δεν παραπονιέται.. (εκτός από δύο περίεργους που θέλαν να βγάζει χλιαρό/κρύο αέρα το κλίματιστικο,ο ένας Κρητικός όνομα δεν λέμε)

45 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ένα σενάριο είναι ότι θερμαίνει στα 1000W, (αρα δεν ισχύει το όχι κάτω από 42),μετά φτάνει την επιθυμητή θερμοκρασία ,τότε μπαίνει σε φάση συντήρησης και ενεργοποιειται ο "κανόνας" αρα ανεβάζει watt στα 1300W. 

Για αυτό που γυρνάει αργά και ανεβαίνει η κατανάλωση..

Όταν αυτά ξεκινάνε(είτε επειδή ήταν κλειστό,είτε επειδή έφτασε/ξεπερασε την θερμοκρασία) αν θυμάμαι καλά, για 90sec ο εξωτερικός ανεμιστήρας παίζει τελικές,μετά αρχίζει και δουλεύει όπως θα πρέπει να δουλεύει σύμφωνα με την λογική του.

Επίσης ένα που θα έκανα,έχει κάπως (πατάς το light μερικές φορές, δεν θυμάμαι) και μπορείς να ελέγξεις αν έχει κάποιο,όχι σοβαρό σφάλμα το κλίματιστικο (στα σοβαρά σταματάει να δουλεύει,και εμφανίζει και κωδικό λάθους στην μονάδα),ίσως ενεργοποιείται κάποια "ασφαλεια"; 

Και εγώ θα ήθελα αν μπορούσε να μετρήσει την έξοδό του αέρα..Μήπως και...

Επίσης αν ανεβάσει αντί για 21 σε 23 θα πέσει το 1300; Ή αν το βάλεις αντί 21 ,σε 19 η 20 θα ανέβει πιο πολύ;

@energy52

Ναι οταν ξεκιναει, ο ανεμιστηρας παει στο φουλ ισχυει αυτο..Θα προσπαθησω να μετρησω παντως..

Οταν παει τη θερμοκρασια 1 βαθμο πανω απ την επιθυμητη γενικα τοτε δουλευει 1300+ για καποια ωρα μεχρι να κλεισει..

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...