Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτή που ξέχασα να βάλω ο βλακάκος και μπήκε τώρα :D

Και για να σας κουφάνω, πήγα και έκανα ένα πείραμα μόλις τώρα που χθες πέτυχε 3-4 φορές και απέτυχε 1:

όπως έγραψα πριν, είχε κόψει. Πάω μόλις τώρα μέσα στο σαλόνι, τα θερμόμετρα γράφουν 20 βαθμούς δίπλα στο ifeel και δεν έχει ξανααρχίσει. Πατάω δύο φορές το κουμπί του ifeel (δηλ. απενεργοποιώ και ξαναενεργοποιώ) και παίρνει μέσα σε 30 δεύτερα, πράγμα που συνέβη και χθες 3-4 φορές που το δοκίμασα. Είναι σαν να χαζεύει το ifeel και άπαξ και σβήσει, να μη δίνει σήμα πια "ξύπνα μεγάλε, παγώσαμε εδώ που είμαι τοποθετημένο το ifeel".

Επεξ/σία από kacey
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, kacey είπε

στις δοκιμές μου τώρα:

Toyotomi Kuro 24άρι
heat mode
auto fan
i-feel on με το χειριστήριο στα 4 μέτρα και 45 μοίρες πλάγια
θερμόμετρο χώρου υδραργύρου δίπλα στο χειριστήριο
θερμόμετρο χώρου ψηφιακό μαζί τους να τσεκάρει και τα δύο
2η ένδειξη ψηφιακού θερμ. από ασύρματο αισθητήρα κρεμασμένο μπροστά στη πρόσοψη του Kuro για να μετράει ότι και ο σένσοράς του πάνω στην εσωτερική

Ζητούμενη 22
σταθεροποιημένη όπως βλέπετε στη φωτό, επί 1,5 ώρα, χωρίς να κόψει καθόλου.

Λείπει η φωτογραφία. Ένας εύκολος τρόπος για να κλείνει πιο δύσκολα είναι να τοποθετήσεις ακριβώς κάτω από το κλιματιστικό (στην επιστροφή) το κοντρόλ iFeel σε όρθια θεση. Το θερμόμετρο στο κοντρόλ είναι στη κάτω μεριά (μαύρη μευρανη) οπότε όσο είναι στο πάτωμα θα το ξεγελας.

Να ξέρεις επίσης ότι το χειριστήριο στέλνει θερμοκρασία ανά 10-15 λεπτά στο κλιματιστικό. Όσο βλέπει ότι δε πιάνει επιθυμητή υπολογιζε 1500-1800 στιγμιαία watts (ίσως κ παραπάνω). 

"το χειριστήριιο στέλνει κάθε 10-15 λεπτα θερμ.". Το έχεις δει αυτό κάπου? Γιατί το inventor vision 9άρι γράφει συγκεκριμένα ότι αν δεν δεί σήμα απο χειριστήριο για 3 λεπτά γυρνάει σε σένσορα εσωτερικής (άρα λογική υπόθεση ότι "μιλανε" μεταξύ τους κάθε 3 λεπτά)

• Like 1

1 λεπτό πριν, kacey είπε

"το χειριστήριιο στέλνει κάθε 10-15 λεπτα θερμ.". Το έχεις δει αυτό κάπου? Γιατί το inventor vision 9άρι γράφει συγκεκριμένα ότι αν δεν δεί σήμα απο χειριστήριο για 3 λεπτά γυρνάει σε σένσορα εσωτερικής (άρα λογική υπόθεση ότι "μιλανε" μεταξύ τους κάθε 3 λεπτά)

Toyotomi izuru είχα. Στέλνει ανά 10-15 λεπτά ή αν πατήσεις κάτι στο κοντρόλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, kacey είπε

αυτή που ξέχασα να βάλω ο βλακάκος και μπήκε τώρα :D

Και για να σας κουφάνω, πήγα και έκανα ένα πείραμα μόλις τώρα που χθες πέτυχε 3-4 φορές και απέτυχε 1:

όπως έγραψα πριν, είχε κόψει. Πάω μόλις τώρα μέσα στο σαλόνι, τα θερμόμετρα γράφουν 20 βαθμούς δίπλα στο ifeel και δεν έχει ξανααρχίσει. Πατάω δύο φορές το κουμπί του ifeel (δηλ. απενεργοποιώ και ξαναενεργοποιώ) και παίρνει μέσα σε 30 δεύτερα, πράγμα που συνέβη και χθες 3-4 φορές που το δοκίμασα. Είναι σαν να χαζεύει το ifeel και άπαξ και σβήσει, να μη δίνει σήμα πια "ξύπνα μεγάλε, παγώσαμε εδώ που είμαι τοποθετημένο το ifeel".

Ίσως λόγο καθυστέρησης (10-15 λεπτά) στέλνει την θερμοκρασία στο κλίματιστικο.. (εκτός και αν αλλάξεις κάποια ρύθμιση και τότε αναγκάζεται και στέλνει την θερμοκρασία στο κλίματιστικο) 

Πατώντας να βγει το ifeel κατευθείαν πιάνει τον άλλον αισθητήρα που έχει πάνω το κλίματιστικο και ίσως ανοίξει... (Εμένα πάντα άνοιγε για κάποιο λόγο έπεφτε πολύ γρήγορα η ενδειξη θερμοκρασίας του κλίματιστικου όταν Δεν είχα το ifeel on)

Αν θυμάμαι καλά το λέει στο τεχνικό manual πόσο συχνά μιλάει με το κλιματιστικό το τηλεκοντρόλ

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ίσως λόγο καθυστέρησης (10-15 λεπτά) στέλνει την θερμοκρασία στο κλίματιστικο.. (εκτός και αν αλλάξεις κάποια ρύθμιση και τότε αναγκάζεται και στέλνει την θερμοκρασία στο κλίματιστικο) 

Πατώντας να βγει το ifeel κατευθείαν πιάνει τον άλλον αισθητήρα που έχει πάνω το κλίματιστικο και ίσως ανοίξει... (Εμένα πάντα άνοιγε για κάποιο λόγο έπεφτε πολύ γρήγορα η ενδειξη θερμοκρασίας του κλίματιστικου όταν Δεν είχα το ifeel on)

Αν θυμάμαι καλά το λέει στο τεχνικό manual πόσο συχνά μιλάει με το κλιματιστικό το τηλεκοντρόλ

α) Αν ισχύει αυτό το χρονικό διάστημα, τότε είναι λογικό όταν απ- και επανενεργοποιώ το ifeel να ξυπνάει το μηχάνημα, δεχόμενο εκ νέου πληροφορία για τη θερμοκρασία του χώρου που στο μεταξύ έχει πέσει από τους 22κάτι στους 20κάτι. Τις επόμενες μέρες θα το αφήσω στην ησυχία του ενώ θα παραμένω στο χώρο ώστε να δω ακριβώς πότε ξαναανάβει σε λειτουργία full auto + ifeel, δηλαδή πως τα κανονίζει μόνο του.

στο τονισμένο σου πιο πάνω, δεν νομίζω να ξεκινήσει έτσι γιατί αν γυρνάει στο σένσορα της εσωτερικής, εκεί θα διαβάζει ακόμα υψηλότερη θερμ. από ότι το ifeel (αφού ο ζεστός αέρας ανεβαίνει) και θα σκέφτεται "καλά είμαστε ακόμα, περίμενε".

β) Το γεγονός ότι με όχι και τρομερά χαμηλή θερμοκρασία έξω (τώρα 13,5, πριν ήταν προφανώς ακόμα πιο ψηλά) και αρχική εντός 18, ζητούμενη 22, δούλευε 1.5 ώρα σταθερά "χαμηλά" χωρίς να σβήσει τελείως (όσο χαμηλά πάει το Toyo kuro 24ari) και έμενε στους 22 η θερμ. με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως το χρειάζομαι το 24άρι μέγεθος, ειδικά στα πιο κρύα ή στις μεγάλες ζέστες.

@guzel
είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο σένσορας ifeel ειναι αυτό εδώ στη πλάτη του κοντρολ:

Toyo control.jpg

Επεξ/σία από kacey

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kacey είπε

α) Αν ισχύει αυτό το χρονικό διάστημα, τότε είναι λογικό όταν απ- και επανενεργοποιώ το ifeel να ξυπνάει το μηχάνημα, δεχόμενο εκ νέου πληροφορία για τη θερμοκρασία του χώρου που στο μεταξύ έχει πέσει από τους 22κάτι στους 20κάτι. Τις επόμενες μέρες θα το αφήσω στην ησυχία του ενώ θα παραμένω στο χώρο ώστε να δω ακριβώς πότε ξαναανάβει σε λειτουργία full auto + ifeel, δηλαδή πως τα κανονίζει μόνο του.

β) Το γεγονός ότι με όχι και τρομερά χαμηλή θερμοκρασία έξω (τώρα 13,5, πριν ήταν προφανώς ακόμα πιο ψηλά) και αρχική εντός 18, ζητούμενη 22, δούλευε 1.5 ώρα σταθερά "χαμηλά" χωρίς να σβήσει τελείως (όσο χαμηλά πάει το Toyo kuro 24ari) και έμενε στους 22 η θερμ. με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως το χρειάζομαι το 24άρι μέγεθος, ειδικά στα πιο κρύα ή στις μεγάλες ζέστες.

Για το Β. Στο ifeel Εξαρτάται που βάζεις το τηλεχειριστήριο,πόσο μακριά,σε ποιο ύψος κτλ. Αν θυμάμαι καλά στον αισθητήρα του κλίματιστικου έχει μία ανοχή στην θερμοκρασία +2C (το βάζεις 22,όταν δει 24 κλείνει) ενώ στο ifeel είναι 0.Οσο το βάλεις τόσο θα παει

Επεξ/σία από Rnd1978

Πάντα δίπλα μου ώστε να έχω τη θερμ. που θέλω εκεί που κάθομαι. Αν δεις τη κάτοψη του χώρου πριν μερικές σελίδες, φαντάσου το στη γωνία του καναπέ. 4μ μακρυά από το AC, 1μ χαμηλότερα, 45 μοίρες στα πλάγια του σε σχέση με το φάτσα κάρτα. Και είναι περίπου στο κέντρο του συνολικού χώρου που θερμαίνω, σίγουρα στο κέντρο του χώρου που με ενδιαφέρει κυρίως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, kacey είπε

στο τονισμένο σου πιο πάνω, δεν νομίζω να ξεκινήσει έτσι γιατί αν γυρνάει στο σένσορα της εσωτερικής, εκεί θα διαβάζει ακόμα υψηλότερη θερμ. από ότι το ifeel (αφού ο ζεστός αέρας ανεβαίνει) και θα σκέφτεται "καλά είμαστε ακόμα, περίμενε".

Αν κλείσει όταν το έχεις ανοιχτό στους 22 θα πάρει μπρος όταν η θερμοκρασία δωματίου πάει 19 ..Εκεί ξεκινάει το σκωτσέζικο και θα αρχίσεις να νιώθεις άβολα.

Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται μεγάλο για το χώρο σου όμως αν έχεις μεγάλες απώλειες ίσως είναι και οκ και γι αυτό να μην ανοιγοκλείνει συνέχεια. Εγώ να φανταστείς έβαζα το κοντρόλ στο ψυγείο ή άφηνα το παράθυρο ανοιχτό. (Και πάλι εκλεινε αλλά αργουσε).

Αλήθεια μίλησες με την toyo; Τι σου είπαν;;;

14 λεπτά πριν, kacey είπε

@guzel
είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο σένσορας ifeel ειναι αυτό εδώ στη πλάτη του κοντρολ:

Toyo control.jpg

Όχι είναι εδώ (με βάση τα λεγόμενα του υπεύθυνου της toyo):

IMG-20190331-220627.jpg

Επεξ/σία από guzel

α) Όχι ακόμα, ήθελα να κάνω τα πειράματά μου το ΣΚ που είμαι όλη μέρα σπίτι και με διάφορες συνθήκες (πρωι βραδυ κλπ).

β) Εχμ, αν βάλεις το κοντρόλ στο ψυγείο, πως θα δώσει πληροφορία στο μηχάνημα ρε συ? Αφου είναι υπέρυθρες, πρέπει να "κοιτάζονται".

γ) αν τελικά η επικοινωνία μεταξύ τους για τη πληροφορία ifeel γίνεται κάθε 10-15 λεπτά, τότε θα το τσεκάρω αν τουλάχιστον αυτό το κάνει σωστά (αν στα 10-15 λεπτά θα το ξυπνήσει το μηχάνημα).

Μόλις τώρα, kacey είπε

α) Όχι ακόμα, ήθελα να κάνω τα πειράματά μου το ΣΚ που είμαι όλη μέρα σπίτι και με διάφορες συνθήκες (πρωι βραδυ κλπ).

β) Εχμ, αν βάλεις το κοντρόλ στο ψυγείο, πως θα δώσει πληροφορία στο μηχάνημα ρε συ? Αφου είναι υπέρυθρες, πρέπει να "κοιτάζονται".

γ) αν τελικά η επικοινωνία μεταξύ τους για τη πληροφορία ifeel γίνεται κάθε 10-15 λεπτά, τότε θα το τσεκάρω αν τουλάχιστον αυτό το κάνει σωστά (αν στα 10-15 λεπτά θα το ξυπνήσει το μηχάνημα).

Β) ε ναι προφανώς, έριχνα την θερμοκρασία και μετά τα έβαζα να κοιταχτουν 

Ναι, αυτό ακούγεται πιο φυσιολογικό :D :D :D

δηλαδή πάγωνες το κοντρόλ, τα έβαζες φάτσα, και ενώ μετά έλεγε στο μηχάνημα ότι και καλά ο χώρος σου είναι πχ στους 10 βαθμούς, αυτό πάλι δεν ξεκίναγε? ή ξεκίναγε και το έκανες ακριβώς για αυτό, για να το ξεγελάσεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, kacey είπε

Ναι, αυτό ακούγεται πιο φυσιολογικό :D :D :D

δηλαδή πάγωνες το κοντρόλ, τα έβαζες φάτσα, και ενώ μετά έλεγε στο μηχάνημα ότι και καλά ο χώρος σου είναι πχ στους 10 βαθμούς, αυτό πάλι δεν ξεκίναγε? ή ξεκίναγε και το έκανες ακριβώς για αυτό, για να το ξεγελάσεις?

Ξεκίναγε, το έκανα για να το κρατήσω πιο πολύ ώρα ανοιχτό καθώς προσπαθούσα να καταλάβω πως λειτουργεί το συγκεκριμένο κλιματιστικό.

Όταν άρχισε η γκρίνια στο σπίτι, κρυωναμε μετά ζεσταινομασταν και τούμπαλιν έβαλα μετρητή διαπιστώνοντας ότι το κλιματιστικό λειτουργεί κάτω από ένα συγκεκριμένο φάσμα, >1300W (θερμική ισχύς) οπότε έτσι και με τη βοήθεια του @Rnd1978και άλλων παιδιών εδώ μεσα ξετυλίχτηκε το κουβάρι.

Πέραν της θερμικής άνεσης η οποία δεν υπήρχε, υπάρχει και μωρό στον χώρο και η θερμοκρασία ήταν συνεχώς μεταβαλλόμενη , υπήρχε και μεγάλη κατανάλωση. Στην περίπτωσή σου βέβαια δεν φαίνεται να σε ενδιαφέρει η κατανάλωση του κλιματιστικού οπότε θα πρέπει να βρεις ένα τρόπο με iFeel να μη κλείνει το κλιματιστικο. Με iFeel το δουλεύει και ο @energy52 ο οποίος έχει αντίστοιχο θέμα με inventor και θα μπορεί να σε βοηθήσει.

Αν καταφέρεις να το λειτουργείς αδιάκοπα να ξέρεις ότι θα συνεχίσει να δίνει και να ανεβάζει συνέχεια τη θερμοκρασία στο χώρο. (Εκεί θα βοηθήσουν οι απώλειες σου).;p

Επεξ/σία από guzel

@kacey αφού το ψάχνεις, γιατί δεν δοκιμάζεις να αγοράσεις έναν μετρητή κατανάλωσης να δεις τι συμβαίνει και μέχρι πόσο κατεβαίνει;

1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Αυτός είναι ο συμπιεστής του nemesis pro 9000btu

https://www.google.com/amp/s/m.alibaba.com/amp/product/60576520048.html

Έχει λέει operating frequency 15-120hz

Δυστυχώς είμαι από κινητό και δυσκολεύομαι να βρω για στοιχεία για nemesis pro 18000 Συμπιεστής: qfx-B141zF030A

Ειδικά αυτό το operating frequency,αν μπορεί να το ψάξει κανείς.. :)

TB2FDZxlgvD8KJjy0FlXXagBFXa_!!321852196.

900rpm λέει άρα πάλι 15rps (hz)/

• Thanks 1

Εδω δειτε πως δουλευει σημερα αφου επιασε θερμοκρασια σε κατασταση συντηρησης υποτιθεται...

20190401-141513.jpg

20190401-141238.jpg

20190401-141309.jpg

Κι ενω ειχε πεσει στα 1000w σε κατασταση συντηρησης,σταδιακα καθεται εκει 1300...με εξωτερικη 20 παρακαλω..εντελως απαραδεκτο!

εννοειται πως μετα απο λιγο κλεινει (on/off κατασταση)

Πριν λιγο το αναγκασα να ανοιξει,κοιταξτε ξανα με 21 επιθυμητη..(δεν εχω αλλαξει την ωρα στα θερμομετρα..)

Τουλαχιστον αν δουλευε εδω στα 1000w θα λεγα παει στο καλο, (που και παλι υπεθερμενει το χωρο) αλλα οχι, παντα σκαρφαλωνει εκει στα 1300..καιει πιο πολυ απ το χειμωνα παρακαλω.Αν ηταν ανθρωπος θα θελε ψυχιατρο το μηχανημα..

20190401-154225.jpg

20190401-154248.jpg

Σχεδον ενα τεταρτο μετα, σταδιακα ανεβαζει καταναλωση ενω η θερμοκρασια χωρου εφτασε 22..

20190401-155938.jpg

Αυτο που με σωζει ειναι πως ο χωρος δεν εχει απωλειες κι οπως το χτυπαει κι ο ηλιος το απογευμα οποτε ακομη και με την on/off συμπεριφορα το σπιτι εχει ζεστη..αλλα καμια σχεση με το να δουλευε συνεχεια στα 700-800w που εκει θα πρεπε να παιζε..

ειτε ifeel ειτε με τον σενσορα της μοναδας το ιδιο γινεται..ανεβαζει θερμοκρασια 1 βαθμο πανω απ την επιθυμητη και κλεινει..απλα με το ifeel αργει λιγο να κλεισει κι αντιλαμβανεται πιο σωστα τη θερμοκρασια χωρου χωρις σκαμπανεβασματα..

• Sad 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...