Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Μάλλον θα πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο με την υπερανάλυση και απλά να καταγραφούν με αντικειμενικότητα τα 18άρια και 24αρια που δεν κατεβάζουν υπό συνθήκες τα watts.

Προσωπικά ακόμα δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το Ariston είναι ένα από αυτό μιας και παλιά έβλεπα 900 κάτι watts και τώρα το είδα 670. Όχι πιο κάτω βέβαια. Θα περιμένω να ζεστάνει λίγο ακόμα για να κάνω πείραμα. 

@kronos73, ρώτησα τον αδερφό μου (ψυκτικός) και επιβεβαίωσε ότι είναι τετριμμένη περίπτωση.

Η φράση υπό συνθήκες που αναφέρεις είναι το κλειδί και επίσης πως είναι σχεδιαστικά δομημένο το κλιματιστικό για την κλιμάκωση των watt γιατί ότι και να λέμε εμείς ένα πράγμα δεν αλλάζει στις διαφορές μεταξύ inverter και on off και αυτό είναι το εξής απλό . Στα on off κλιματιστικά αρχίζει με φουλ κατανάλωση π.χ 1200 watt και μόλις πιάσει θερμοκρασία τότε πάει στα 0 watt ενώ το inverter ξεκινάει στα 1200 watt και μετά από ένα σημείο αρχίζει και πέφτει .

Τώρα το αν πέφτει στα 900 πέφτει στα 600 πέφτει στα 200 αυτό είναι θέμα σχεδιασμού και ΟΧΙ προσδιορισμού για το αν είναι on off η inverter 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Αν είναι για κρεβατοκάμαρα θα σου συνιστούσα να κοιτάξεις μοντέλα που στη χαμηλή σκάλα έχουν τιμή θορύβου έως 23 db .  
Αυτα τα μοντέλα είναι στα 26 και 28 db . 

Μεταξύ των δύο το Fairy είναι ανώτερο απο το Bora σε θόρυβο, κατανάλωση στην ψύξη και παροχή ανεμιστήρα . 

Ποιο θα προτεινες στα 400-420ε;

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, dimostr είπε

Η φράση υπό συνθήκες που αναφέρεις είναι το κλειδί και επίσης πως είναι σχεδιαστικά δομημένο το κλιματιστικό για την κλιμάκωση των watt γιατί ότι και να λέμε εμείς ένα πράγμα δεν αλλάζει στις διαφορές μεταξύ inverter και on off και αυτό είναι το εξής απλό . Στα on off κλιματιστικά αρχίζει με φουλ κατανάλωση π.χ 1200 watt και μόλις πιάσει θερμοκρασία τότε πάει στα 0 watt ενώ το inverter ξεκινάει στα 1200 watt και μετά από ένα σημείο αρχίζει και πέφτει .

Τώρα το αν πέφτει στα 900 πέφτει στα 600 πέφτει στα 200 αυτό είναι θέμα σχεδιασμού και ΟΧΙ προσδιορισμού για το αν είναι on off η inverter 

Προφανώς.

Από την άλλη είναι πολύ διαφορετικό να έχεις δύο μηχανήματα με ίδια απόδοση στον ίδιο χώρο, όπου το πρώτο να παίζει πχ 1200-2500W και από τα 1200 ζήτηση του χώρου και κάτω να λειτουργεί σαν on off και άλλο πχ σαν το δικό μου που λειτουργεί 200-2500 και μου δίνει πάντα όσο χρειάζεται .

Το πρώτο μηχάνημα θα το απέφευγα.

Εσύ;

Επεξ/σία από liakjim

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προφανώς.

Από την άλλη είναι πολύ διαφορετικό να έχεις δύο μηχανήματα με ίδια απόδοση στον ίδιο χώρο, όπου το πρώτο να παίζει πχ 1200-2500W και από τα 1200 ζήτηση του χώρου και κάτω να λειτουργεί σαν on off και άλλο πχ σαν το δικό μου που λειτουργεί 200-2500 και μου δίνει πάντα όσο χρειάζεται .

Το πρώτο μηχάνημα θα το απέφευγα.

Εσύ;

Μηχάνημα που μεταβάλει την κατανάλωση δε μπορεί να χαρακτηρισθεί  on off 

Αν εννοείς ποιο  inverter που θα ήταν ποιο οικονομικό  θα αγόραζα τότε θα έπαιρνα αυτό που λες 

Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει τεκμηριωμενα πριν την αγορά ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη το αερόθερμο που έχω , που έχει δυο σκάλες (High - 2000W , Low -1000W) είναι inverter? :P

Πλάκα κανω.. (μην παρεξηγηθείς...) :)

Aν υπήρχε τετοιο κλιματιστικό με 2-3 σκάλες.. θα το χαρακτήριζες οτι δουλεύει σαν Inverter?

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Δηλαδη το αερόθερμο που έχω , που έχει δυο σκάλες (High - 2000W , Low -1000W) είναι inverter? :P

Αυτό δε μεταβάλει την λειτουργία λειτουργεί με δυο σκάλες ισχύος νομίζω ότι αυτό είναι εύκολα κατανοητό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Αυτό δε μεταβάλει την λειτουργία λειτουργεί με δυο σκάλες ισχύος νομίζω ότι αυτό είναι εύκολα κατανοητό 

Δεν θέλω να μπλέξω στην συζητηση σας :) Μακαρι να υπήρχε καποιος τροπος να αναγνωριζουμε ενα μηχανημα το πως δουλευει πριν την αγορα παντος. Ειχα ενα τετοιο περιεργο, και πραγματικα με κούρασε η συμπεριφορα του.

Επεξ/σία από Rnd1978

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αν εννοείς ποιο  inverter που θα ήταν ποιο οικονομικό  θα αγόραζα τότε θα έπαιρνα αυτό που λες 

Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει τεκμηριωμενα πριν την αγορά ?

Κανείς δεν είπε ότι είναι on off.

Όμως υπάρχουν παραδείγματα inverter, επαναλαμβάνω inverter , τα οποία σε χαμηλά φορτία αν ο χώρος ζητάει πχ 500 W ενέργειας για να διατηρηθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, αυτά δίνουν το κατώτατο 1200 . Ως αποτέλεσμα υπερθερμαίνουν τον χώρο και καίνε ρεύμα άσκοπα μέχρι απλά να κλείσουν .

Άρα από τα 1200 ζήτηση του χώρου, λειτουργούν σαν inverter, από τα 1200 και κάτω σαν on off.

Το σωστό θα ήταν να δίνουν σταθερά τα 500 που λέμε στο παράδειγμά μας.

Συνεπώς έχουμε 2 κατηγορίες inverter. Αυτά που παίζουν σε όλο το εύρος μέχρι πολύ χαμηλά και αυτά που έχουν κόφτη υψηλών ελαχίστων watts.

Στην πρώτη κατηγορία έχουμε δει τα Toshiba, Mitsubishi, Fujitsu

Στη 2η τα gree και τα φασόν πχ invertor, toyotomi .

Πάντα στα μεγάλα μοντέλα, από 18000 και άνω. Τα 9,12 όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Επειδή θέλεις να το παίξεις έξυπνος μου λες δηλαδή ότι το αερόθερμα σου ανεβοκατεβάζει watt? Η δουλεύει σταθερές 2000 η στα 1000 

Επεξ/σία από dimostr

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Επειδή θέλεις να το παίξεις έξυπνος μου λες δηλαδή ότι το αερόθερμα σου ανεβοκατεβάζει watt?

Δεν θέλω να το παίξω εξυπνος.. αλλα ναι ανεβοκατεβάζει τα Watt

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Κανείς δεν είπε ότι είναι on off.

Όμως υπάρχουν παραδείγματα inverter, επαναλαμβάνω inverter , τα οποία σε χαμηλά φορτία αν ο χώρος ζητάει πχ 500 W ενέργειας για να διατηρηθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, αυτά δίνουν το κατώτατο 1200 . Ως αποτέλεσμα υπερθερμαίνουν τον χώρο και καίνε ρεύμα άσκοπα μέχρι απλά να κλείσουν .

Άρα από τα 1200 ζήτηση του χώρου, λειτουργούν σαν inverter, από τα 1200 και κάτω σαν on off.

Το σωστό θα ήταν να δίνουν σταθερά τα 500 που λέμε στο παράδειγμά μας.

Συνεπώς έχουμε 2 κατηγορίες inverter. Αυτά που παίζουν σε όλο το εύρος μέχρι πολύ χαμηλά και αυτά που έχουν κόφτη υψηλών ελαχίστων watts.

Στην πρώτη κατηγορία έχουμε δει τα Toshiba, Mitsubishi, Fujitsu

Στη 2η τα gree και τα φασόν πχ invertor, toyotomi .

Πάντα στα μεγάλα μοντέλα, από 18000 και άνω. Τα 9,12 όχι.

Κατηγορίες inverter σαφώς και υπάρχουν όπως φαίνεται άλλωστε από την λειτουργία τους που περιγράφεις αλλά εδώ είναι θέμα χαρακτηρισμού 

Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Δεν θέλω να το παίξω εξυπνος.. αλλα ναι ανεβοκατεβάζει τα Watt

Εντάξει προφανώς δεν είναι το ίδιο και το ξέρουμε ότι το λες επίτηδες υπερβολικά, αλλά δεν προσφέρει αυτό κάτι στην συζήτηση, ίσα ίσα δίνει αφορμή να εκτραπεί.

• Like 1

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Εντάξει προφανώς δεν είναι το ίδιο και το ξέρουμε ότι το λες επίτηδες υπερβολικά, αλλά δεν προσφέρει αυτό κάτι στην συζήτηση, ίσα ίσα δίνει αφορμή να εκτραπεί.

Το παίρνω πίσω λάθος έκανα

• Like 1

Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Αστο, το παίρνω πισω δεν ανεβοκατεβάζει και ηθελα να το παιξω εξυπνος.. συνεχιστε, μην έχουμε κανενα θέμα παλι με την συζήτηση :)

Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας 

εδω παραθετουμε εμπειρίες για να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη και οικονομική 

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...