Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, argitt είπε

Στα 1300 watts βγάζει 47,4 βαθμούς κελσίου...

Πιθανόν ο χώρος σου να θέλει 1300w ,δηλαδή λες ότι δεν θα πέσει άλλο; Θα μείνει 1300W και θα κλείσει;

Στα 1300W βγάζει τοση θερμότητα που αν προσθέσουμε  και την θερμοκρασία που έχει ο χώρος θα βγάζει 47.4

Π.χ. αν έχει ο χώρος 22 ,τότε βγάζει 47.4-22 = 25.4 βαθμούς παραπανω απο την θερμοκρασία του χώρου (στα 1300W)

Επεξ/σία από Rnd1978
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Πιθανόν ο χώρος σου να θέλει 1300w ,δηλαδή λες ότι δεν θα πέσει άλλο; Θα μείνει 1300W και θα κλείσει;

Στα 1300W βγάζει τοση θερμότητα που αν προσθέσουμε  και την θερμοκρασία που έχει ο χώρος θα βγάζει 47.4

Π.χ. αν έχει ο χώρος 22 ,τότε βγάζει 47.4-22 = 25.4 βαθμούς παραπανω απο την θερμοκρασία του χώρου

Δεν θα κλεισει αλλά αυτή στην στιγμή με εξωτερική  8 βαθμούς δεν θα πέσει πιο χαμηλά από τα 1200..Ενώ εάν η εξωτερική ήταν 15 βαθμούς τότε θα έπεφτε στα 1000...Αλλά πολύ δύσκολα θα έκλεινε...Δεν λέω ότι δεν κλείνει...Κλείνει όταν η θερμοκρασία στο αιρκοντίσιον θα ξεπεράσει κατά 2 βαθμούς την επιθυμητή...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Κάντε μια λίστα με τα original και τα φασον αυτών 

Λογικά σχεδόν ότι κυκλοφορεί στην Ελλάδα και δεν είναι Mitsubishi, Toshiba , Fujitsu , Midea ,  Daikin είναι φασόν της gree και της Midea. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, argitt είπε

Δεν θα κλεισει αλλά αυτή στην στιγμή με εξωτερική  8 βαθμούς δεν θα πέσει πιο χαμηλά από τα 1200..Ενώ εάν η εξωτερική ήταν 15 βαθμούς τότε θα έπεφτε στα 1000...Αλλά πολύ δύσκολα θα έκλεινε...Δεν λέω ότι δεν κλείνει...Κλείνει όταν η θερμοκρασία στο αιρκοντίσιον θα ξεπεράσει κατά 2 βαθμούς την επιθυμητή...

Εάν ο χώρος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και δεν ανεβαίνει πάνω από αυτήν , σημαίνει ότι ο χώρος σου χρειάζεται σε αυτές τις συνθήκες τόση κατανάλωση.αν όμως ανεβαίνει παραπάνω (με αποτέλεσμα να ζεσταθεί παραπάνω από όσο θέλουμε ο χώρος και να φτάσει στο +2 και να κλείσει) αυτό είναι ακριβώς το θέμα που είχα και εγώ.

Αν θελεις να κάνεις ένα τεστ που δεν πρόλαβα να κάνω εγώ..Αν π.χ. έχει έξω 15 όπως λες..Και πέφτει στα 1000W ελάχιστο (συντήρηση) δοκίμασε να ανεβάσεις μερικούς βαθμούς την θερμοκρασία και δες θα πέσει η ελάχιστη στιγμιαια κατανάλωση; Ή το ανάποδο.. κατέβασε την θερμοκρασία και δες θα ανέβει η ελαχιστη στιγμιαία κατανάλωση; (Μιλάμε για συντήρηση)

Επεξ/σία από Rnd1978

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Γιατι να μην την θελουν 

Ρωτα με ξανα σε ενα χρονο. Αν δε σου απαντουσα εγω παντως ακλαφτο θα πηγαινε το ερωτημά σου οπως ειχε παει και το δικο μου παλαιοτερα.

• Confused 1

5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εάν ο χώρος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και δεν ανεβαίνει πάνω από αυτήν , σημαίνει ότι ο χώρος σου χρειάζεται σε αυτές τις συνθήκες τόση κατανάλωση.αν όμως ανεβαίνει παραπάνω (με αποτέλεσμα να ζεσταθεί παραπάνω από όσο θέλουμε ο χώρος και να φτάσει στο +2 και να κλείσει) αυτό είναι ακριβώς το θέμα που είχα και εγώ.

Συμφωνώ κ επαυξάνω...

17 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Δεν τη θελουν ολοι τετοια λιστα... 

Ελικρινά κάπου σε χάνω. 

Προσωπικά θεωρώ προσόν να ξέρω ότι ένα κλιματιστικό είναι φασόν gree μιας και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Λογικά σχεδόν ότι κυκλοφορεί στην Ελλάδα και δεν είναι Mitsubishi, Toshiba , Fujitsu , Midea , είναι φασόν της gree και της Midea. 

Hitachi Panasonic LG Samsung ?

Επεξ/σία από dimostr

7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Hitachi Panasonic LG Samsung ?

Δεν έχω πλήρη εικόνα της αγοράς, πάντως προσωπικά έχω καιρό να ακούσω να πωλούνται αυτές οι μάρκες στην Ελλάδα. LG και Samsung υπάρχουν , αλλά δεν τις προτιμά ο κόσμος (μάλλον δικαίως). 

• Like 1

11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ελικρινά κάπου σε χάνω. 

Προσωπικά θεωρώ προσόν να ξέρω ότι ένα κλιματιστικό είναι φασόν gree μιας και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής. 

Προσωπικα δε διαφωνω σε αυτο που λες.... Ας ξεκινησουμε λοιπον τη λιστα. Για αρχη αναφορα ποιες εταιρειες ειναι φασον και ποιες οχι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πας στο skroutz και βάλεις με αύξουσα τιμή,όσα θα δεις με λευκη ένδειξη θερμοκρασίας δεξιά στο κλίματιστικο μάλλον είναι greeoειδες.. Είχα βρει ένα τεχνικό manual με όλες τις διαθέσιμες φάτσες που έχουν τα gree..(δεν θυμάμαι που, είχε παντός 5 φάτσες αν θυμάμαι καλα) με αυτό από τις φάτσες καταλαβαίνεις τα φασον βασισμένα πάνω στα gree

Ενδιαφέρον θα ήταν να έβαζε κάποιος αυτές τις φάτσες

Επεξ/σία από Rnd1978

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...