Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-Τι θερμοκρασία βάζετε κύριε στο κλίματιστικο; 

-21C ( οι κατασκευαστές προτείνουν 19-23C)

-Ααα πολύ χαμηλά το βάζετε,για να δουλέψει σαν Inverter πρέπει να το βάζετε 25C και πάνω!

-Και τον λογαριασμό της ΔΕΗ που θα έρθει ποιος θα τον πληρώσει;

Τέτοια λένε κάποιοι  υπεύθυνοι και μετά έρχεται φουσκωμένος λογαριασμός και κραζει ο κόσμος τα κλιματιστικά... 

Αυτοί οι "υπεύθυνοι" και αυτές οι πατάτες μηχανήματα χαλάνε την πιάτσα και κοροϊδεύουν τον κοσμο...

Κανονικά θα έπρεπε να υπήρχε ένα pinned post με όλα τα hints που μπορεί να μάθει κάποιος διαβάζοντας τόσες σελίδες.. Μπας και γλιτώσουν την ταλαιπωρία (και την τσέπη τους)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, liakjim είπε

Εμ, δεν διάβασε ο φίλος το insomnia πρώτα :

e04b1b5662710f0d516aabc219e38ee8_LI.jpg.528b3c217a5a5a00a2d4ab07696bac05.jpg

Πάλι καλά που δεν σου είπαν να το συνδέσεις με 380 volt για να έρθει στα ίσια του...

14 λεπτά πριν, argitt είπε

Πάλι καλά που δεν σου είπαν να το συνδέσεις με 380 volt για να έρθει στα ίσια του...

"Του" είπαν.

Δεν είναι δική μου κριτική.

1 ώρα πριν, Yperaspisths είπε

Ψάχνω για ένα αθόρυβο και αξιόπιστο κλιματιστικό στα 450€. Το δωμάτιο είναι 12τμ όποτε θέλω 9000 btu. Το daikin siesta είναι καλό;

Τα φθηνά Daikin δεν διαπρέπουν σε SEER και COP και επίσης έχουν μικρή εγγύηση. Επίσης στερούνται από καλούδια. 

Από την άλλη είναι Daikin και είναι αθόρυβα. 

Πιο πίσω ένα μέλος , έβαλε TCL και είναι ευχαριστημένος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και γίνεται αναφορά για μετρητές δείτε πόση κατανάλωση στην αναμονή έβγαλε για το kuro ένας μετρητής που έβαλα .

Συγνώμη που είναι ανάποδα ο μετρητής αλλά δε χωράει αλλιώς 

Επεξ/σία από dimostr

6 ώρες πριν, Yperaspisths είπε

Ψάχνω για ένα αθόρυβο και αξιόπιστο κλιματιστικό στα 450€. Το δωμάτιο είναι 12τμ όποτε θέλω 9000 btu. Το daikin siesta είναι καλό;

Όπως σου είπε και ο φίλος πιο πάνω εγώ έβαλα το TCL στο υπνοδωμάτιο της κόρης μου 10.5τμ 

Έγινε πολύ σωστή εγκατάσταση από φίλο με αντικραδασμικα γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να μπει σε τοίχο γιατί δεν υπήρχε χώρος στο δάπεδο και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τη μέσα και από την έξω μονάδα

Στον ενιαίο μου έχω 2 Daikin12000btu από τα φτηνά της εταιρείας και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από αυτά αλλά τοTCL στην χαμηλή σκάλα είναι πολύ πιο αθόρυβο το οποίο θεωρώ ότι είναι και το βασικότερο κριτήριο για να διαλέξεις κλιματιστικό για υπνοδωμάτιο

Τώρα από αξιοπιστία δεν μπορώ να σου πω κάτι μια και είναι νωρίς αλλά το γεγονός ότι σου δίνει η εταιρεία 10 χρόνια εγγύηση με καλούς όρους θεωρώ ότι είναι κάτι καλό. Τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος

Εγώ έβαλα το xa412 μοντέλο που έχει στάνταρ το WiFi που ήθελε η κόρη στα 350€ + τοποθέτηση, αν εσύ δεν χρειάζεσαι το WiFi βάζεις το xa51, που είναι σχεδόν το ίδιο απλά δεν έχει WiFi standard αλλά μπορείς να του το βάλεις στο μέλλον αν αλλάξεις γνώμη,στα 320€

Οι τιμές που σου λέω είναι για Ηράκλειο Κρήτης αν είσαι από Αθήνα ή Πειραιά το μοντέλο που έχω εγώ το βρίσκω 329€ στο  fiorentinos.gr

9 ώρες πριν, dimostr είπε

Μιας και γίνεται αναφορά για μετρητές δείτε πόση κατανάλωση στην αναμονή έβγαλε για το kuro ένας μετρητής που έβαλα .

Συγνώμη που είναι ανάποδα ο μετρητής αλλά δε χωράει αλλιώς 

Όπως έγραψα, οι μετρήσεις που παίρνουμε στην αναμονή είναι ανακριβείς .

Του δικού μου , τη μέτρησα με 3 διαφορετικά όργανα και πήρα 3 πολύ διαφορετικές τιμές ( 0.9 , 3.4 , 4.5 ). 

Οπότε και η δικιά σου τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Χρειαζόμαστε  όργανο με καλή διακριτική δυνατότητα στο φάσμα που μετράμε (πχ 0-10watts αντί για 0-3500W που έχουμε ) και με μικρό σφάλμα, πάντα για την περιοχή αυτή.

Μη ξεχνάμε ότι πάμε να μετρήσουμε 0.0023Α για να δούμε τα 0.5watts όταν τα όργανα αυτά έχουν εύρος συνήθως 0-16Α .

πχ ο ένας μετρητής που έχω , δίνει εύρος 0.01A-19.999A , άρα τα 0.0023Α δεν θα τα πιάσει καν ή θα τα δείξει με πολύ μεγάλο σφάλμα.

Τελείως λάθος προσέγγιση.

Αναρωτιέμαι με τι όργανο μέτρησαν την κατανάλωση αναμονής του Toyotomi του @guzel και πιστοποίησαν ότι όντως δεν είχε τη διαφημιζόμενη 0.5W κατανάλωση.

Κανονικά θέλει πχ κάτι τέτοιο https://www.fluke.com/en-us/product/electrical-testing/clamp-meters/fluke-368-fc

που πιάνει και τα 1 μA.

50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όπως έγραψα, οι μετρήσεις που παίρνουμε στην αναμονή είναι ανακριβείς .

Του δικού μου , τη μέτρησα με 3 διαφορετικά όργανα και πήρα 3 πολύ διαφορετικές τιμές ( 0.9 , 3.4 , 4.5 ). 

Οπότε και η δικιά σου τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Χρειαζόμαστε  όργανο με καλή διακριτική δυνατότητα στο φάσμα που μετράμε (πχ 0-10watts αντί για 0-3500W που έχουμε ) και με μικρό σφάλμα, πάντα για την περιοχή αυτή.

Μη ξεχνάμε ότι πάμε να μετρήσουμε 0.0023Α για να δούμε τα 0.5watts όταν τα όργανα αυτά έχουν εύρος συνήθως 0-16Α .

πχ ο ένας μετρητής που έχω , δίνει εύρος 0.01A-19.999A , άρα τα 0.0023Α δεν θα τα πιάσει καν ή θα τα δείξει με πολύ μεγάλο σφάλμα.

Τελείως λάθος προσέγγιση.

Αναρωτιέμαι με τι όργανο μέτρησαν την κατανάλωση αναμονής του Toyotomi του @guzel και πιστοποίησαν ότι όντως δεν είχε τη διαφημιζόμενη 0.5W κατανάλωση.

Κανονικά θέλει πχ κάτι τέτοιο https://www.fluke.com/en-us/product/electrical-testing/clamp-meters/fluke-368-fc

που πιάνει και τα 1 μA.

Τουλάχιστον για το 856zr που είχα εγώ,δεν χρειάστηκε καν η μέτρηση αφού στο επίσημο Pdesign του μηχανήματος αναφέρει ότι η κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής είναι 0.004951 kw ενώ διαφημίζουν  0.5W .

Και με τον απλο μετρητή κατανάλωσης ράγας που έχω βάλει φάνηκε ότι είναι 5W (τώρα είναι σωστή,δεν είναι; Λογικά θα  είναι αφού τόσο λέει και το pdesign) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είπα και εγώ να δω σήμερα τι ψάρια πιάνει το bora στην ψύξη...Εξωτερική 21 γιατί η έξω μονάδα  είναι σε τοίχο που τον βαράει ο ήλιος από το πρωί...Εσωτερική 21.5...Επιθυμητη 18 σε ψύξη...Μόλις έπιασε τους 18 το κλιματιστικό κάθησε στα 350 watts για πάνω από μισή ώρα και μετά το έκλεισα......

IMG_20190325_113833.jpg

Επεξ/σία από argitt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Τουλάχιστον για το 856zr που είχα εγώ,δεν χρειάστηκε καν η μέτρηση αφού στο επίσημο Pdesign του μηχανήματος αναφέρει ότι η κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής είναι 0.004951 kw ενώ διαφημίζουν  0.5W .

O ράγας μπορεί απλά να μη δείχνει κάτω από 5.

E ναι , το pdesign αρκεί.

19 λεπτά πριν, argitt είπε

Είπα και εγώ να δω σήμερα τι ψάρια πιάνει το bora στην ψύξη...Εξωτερική 21 γιατί η έξω μονάδα  είναι σε τοίχο που τον βαράει ο ήλιος από το πρωί...Εσωτερική 21.5...Επιθυμητη 18 σε ψύξη...Μόλις έπιασε τους 18 το κλιματιστικό κάθησε στα 350 watts...

IMG_20190325_113833.jpg

Το 24άρι έ?

Πολύ ενδιαφέρον. 350W είναι τέλειο.

Χμμμμ, για να δούμε και τα λοιπά κλιματιστικά τι ψάρια πιάνουν στη ψύξη.

Υπάρχει κόφτης στη ψύξη;

Αν όχι τι σημαίνει? Ότι βλακείες έλεγα τόσο καιρό με τις στροφές του συμπιεστή ;

Ότι τελικά ήταν για να μη βγάζουν χλιαρό αέρα και έχουν παράπονα οι πελάτες;

Πολλά ερωτήματα.

Μου κάνεις τη χάρη να το βάλεις θέρμανση με ζήτηση 21; Πόσα watt θα πιάσει;

Επεξ/σία από liakjim

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

O ράγας μπορεί απλά να μη δείχνει κάτω από 5.

E ναι , το pdesign αρκεί.

Το 24άρι έ?

Πολύ ενδιαφέρον. 350W είναι τέλειο.

Χμμμμ, για να δούμε και τα λοιπά κλιματιστικά τι ψάρια πιάνουν στη ψύξη.

Υπάρχει κόφτης στη ψύξη;

Αν όχι τι σημαίνει? Ότι βλακείες έλεγα τόσο καιρό με τις στροφές του συμπιεστή ;

Ότι τελικά ήταν για να μη βγάζουν χλιαρό αέρα και έχουν παράπονα οι πελάτες;

Πολλά ερωτήματα.

Μου κάνεις τη χάρη να το βάλεις θέρμανση με ζήτηση 21; Πόσα watt θα πιάσει;

Και το toyotomi κατεβαίνε στην ψυξη και αφυγρανση κάτω από 1300w. Βέβαια το είχα δοκιμάσει όταν έξω έκανε πολύ κρυο. Είχε πάει στα 5Α.

Ο τεχνικός είχε φέρει μετρητή και έπαιρνε μετρήσεις στα καλώδια της εξωτερικής κάτω από το καπάκι. Το μέτρησε 5-5.5w αναμονή. Όσο το μετρούσα και εγώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...