Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, energy52 είπε

Φιλε guzel  ταλαιπωρηθηκες πραγματι πολυ με το τερας που βαλες στο σπιτι σου και ειναι γεγονος αλλα να σου πω κατι; ετσι οπως τα γραφεις μερικες φορες βγαινει προς τα εξω μια εμπαθεια με τη συγκεκριμμενη εταιρεια κι αυτο νομιζω δεν ειναι καλο προς αποφυγη παρεξηγησεων..Αλλωστε εχουν αναφερθει 9αρια-12αρια με υποδειγματικη λειτουργια σαν inverter νομιζω οποτε ας μην τα τσουβαλιαζουμε ολα. Εντελως φιλικα στο λεω!!

Για σκεψου απ την αλλη το  μηχανημα αυτο σε σπιτι 70+τ.μ. βορεια Ελλαδα που χει κρυα,να κραταει 22 βαθμους με 1300w τι θα λεγες; και γαμω τα κλιματιστικα!!

Οσο για το Α+++ αστο..δεν προκυπτει απ τη στιγμιαια/μεση καταναλωση αλλα απ την ετησια συμπεριφορα του κλιματιστικου σε συγκεκριμενες κλιματολογικες συνθηκες,καπως ετσι μου το χαν εξηγησει απ την inventor..   

Τέρας το βάφτισαν οι ίδιοι οι οποίοι το πρότειναν για τον χώρο (60τμ ενιαίος). Υπήρξε στιγμή που ο υπεύθυνος της toyotomi το έκρινε μικρό για το χώρο προσπαθόντας να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του κλιματιστικού.

Φροντίζω να μη κρατώ κρυφή την εμπάθεια μου στη συγκεκριμένη εταιρεία. Τους λόγους τους γνωρίζεις. 

Και σε βουνό να έμενα toyotomi για κλιματιστικό δεν θα έβαζα.  Μόνο στην σκέψη ότι το κλιματιστικό έχει κοφτη, όπως αποδείχτηκε , δεν θα ηρεμουσα. Και δε καταλαβαίνω και τον λόγο συμβιβασμού.

Επειδή από πρώτο χέρι έζησα και τα δύο κλιματιστικά για μεγάλο διάστημα (στην θέρμανση, για τη ψύξη δεν έχω άποψη) ,θα σου πω ότι έτσι όπως δούλευε το toyotomi, αλλά και το δικό σου, είναι δυσφήμιση για τον κλιματισμό (μεταβολές θερμοκρασίας, παγωμένα σημεία στο σπίτι και τελευταία η κατανάλωση). Δεν είναι έτσι ο κλιματισμός.... Θα το καταλάβεις όταν βάλεις ένα Toshiba η ένα Fujitsu! 😉

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στο δικό μου έχω δει ότι μειώνεται λίγο αν το βάζω σε υψηλότερη ταχύτητα αλλά πολύ μικρή διαφορά. Το έχω στο auto (και με τις περσιδες στην τέρμα κάτω ήταν που στο δικό μου τουλάχιστον , γίνεται υποφερτο ).

Έτσι κάνει και σε εμένα το inventor omnia 18.000, και είναι λογικό μιας και με μεγαλύτερη ταχύτητα ανεμιστήρα, χρειάζεται να λειτουργήσει σε λιγότερες στροφές ο συμπιεστής για το ίδιο φορτίο (ζήτηση θέρμανσης). 

• Like 3

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ευνοϊκά για τη δική μου περίπτωση. Μπορεί για κάποιον άλλο να μην είναι. Ωστόσο εγώ κρίνω τη συμπεριφορά δύο κλιματιστικών για τη δική μου περίπτωση και χώρο.

1 λεπτό πριν, guzel είπε

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ευνοϊκά για τη δική μου περίπτωση. Μπορεί για κάποιον άλλο να μην είναι. Ωστόσο εγώ κρίνω τη συμπεριφορά δύο κλιματιστικών για τη δική μου περίπτωση και χώρο.

Καλά σε εσένα το έχουμε ξανά πει ότι το 24αρι Toyotomi ήταν τεράστιο για την περίπτωσή σου, ίσως και διπλάσιο.
Ήσουν η πιο χαρακτηριστική περίπτωση μιας εντελώς λάθος επιλογής που ανέδειξε αμέσως το όριο της συγκεκριμένης κοψιας κλιματιστικών.

Η μισή ευθύνη δική σου 😋

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καλά σε εσένα το έχουμε ξανά πει ότι το 24αρι Toyotomi ήταν τεράστιο για την περίπτωσή σου, ίσως και διπλάσιο.
Ήσουν η πιο χαρακτηριστική περίπτωση μιας εντελώς λάθος επιλογής που ανέδειξε αμέσως το όριο της συγκεκριμένης κοψιας κλιματιστικών.

Η μισή ευθύνη δική σου 😋

Πόσο σίγουρος είσαι ότι αν έπαιρνε το 24 toshiba η fujitsu η mitsubishi κτλ θα είχε τα ίδια προβλήματα; Επίσης μην ξεχνάμε ότι έχουμε θέρμανση και ψύξη...  Φαντάζομαι από ζέστη θα έχει μπόλικη στην Κρήτη 😛

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η μισή ευθύνη δική σου 😋

Αν έβλεπες το χώρο ίσως και εσύ πρότεινες 24αρι... Επίσης υποθέτω αν έβαζα το shorai 24.000 δεν θα είχα τα προβλήματα του toyo

Η μόνη ευθύνη που φέρω είναι ότι δεν μπήκα στο insomnia... Αλλά πίστεψα τα σχόλια του Σκρουτζ!😛

Επεξ/σία από guzel
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, guzel είπε

Αν έβλεπες το χώρο ίσως και εσύ πρότεινες 24αρι... Επίσης υποθέτω αν έβαζα το shorai 24.000 δεν θα είχα τα προβλήματα του toyo

Η μόνη ευθύνη που φέρω είναι ότι δεν μπήκα στο insomnia... Αλλά πίστεψα τα σχόλια του Σκρουτζ!😛

Η αλήθεια είναι οτι και εγώ επηρεάστηκα αρκετά από τα θετικά σχόλια στο skroutz...Και το αγορασα.. Αλλά στο τέλος..όλα για κάποιο λόγο γινονται :)

Αναγκαστηκα και έμαθα πέντε πράγματα για τα κλιματιστικά,και ανακάλυψα εσάς εδώ στο insomnia ;)

Αν δεν σας έβρισκα ακόμα θα ήμουν μες τα νεύρα με την αγορα που έκανα.(υπήρχε μεγάλη απόσταση από αυτά που περιμενα και αυτά που πρόσφερε  το toyo 18)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 2

50 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Φαντάζομαι από ζέστη θα έχει μπόλικη στην Κρήτη 😛

Εκεί θα γίνει το μεγάλο crash test!! Φαντάσου λέει να λέω το καλοκαίρι που είσαι toyotoμαρα μου;;;; 😂

Καλησπέρα σε όλους μια μικρή βοήθεια.

Θέλω να αγοράσω ένα κλιματιστικό για ένα μικρό υπνοδωμάτιο 10τ.μ για να αντικαταστήσω το παλιό on/off 15ετιας που παρέδωσε πνεύμα

Ψάχνω και οικονομικό και αν γίνεται ταυτόχρονα να είναι και καλό δεν θα με πείραζε

Έχω δει αυτό (https://www.bestprice.gr/item/2155493111/tcl-elite-plus-tac-09chsaxa412.html )από τα χαρακτηριστικά του φαίνεται ωραίο

Έχετε άποψη για αυτό η και άλλο να μου προτείνετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παιδια το Μαραφετι εδώ πέρα είναι εδώ και ένα μισάωρο  με τις περσίδες μισό ανεβασμένες και βγάζει πολύυυυυ απαλό αεράκι. Ζήτηση 21 και 21 στο χειριστήριο... κόφτης;

κ πάνω που γράφω μόλις πήρε παλι μπρος. 

56 λεπτά πριν, mplevris είπε

Καλησπέρα σε όλους μια μικρή βοήθεια.

Θέλω να αγοράσω ένα κλιματιστικό για ένα μικρό υπνοδωμάτιο 10τ.μ για να αντικαταστήσω το παλιό on/off 15ετιας που παρέδωσε πνεύμα

Ψάχνω και οικονομικό και αν γίνεται ταυτόχρονα να είναι και καλό δεν θα με πείραζε

Έχω δει αυτό (https://www.bestprice.gr/item/2155493111/tcl-elite-plus-tac-09chsaxa412.html )από τα χαρακτηριστικά του φαίνεται ωραίο

Έχετε άποψη για αυτό η και άλλο να μου προτείνετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλό φαίνεται. Και με 10 χρόνια εγγύηση.

Ποιοί είναι όμως οι όροι; Μήπως θέλει υποχρεωτικό σέρβις από αυτούς όμως;

Επίσης μήπως αυτό είναι πιο καινούργιο μοντέλο;

https://www.skroutz.gr/s/15039037/TCL-Elite-TAC-09CHSA-XA51.html

Μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις;

5 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Παιδια το Μαραφετι εδώ πέρα είναι εδώ και ένα μισάωρο  με τις περσίδες μισό ανεβασμένες και βγάζει πολύυυυυ απαλό αεράκι. Ζήτηση 21 και 21 στο χειριστήριο... κόφτης;

κ πάνω που γράφω μόλις πήρε παλι μπρος. 

Είναι πολύ μικρός ο χώρος και το καλύπτει άνετα φαίνεται. Θα το δεις σε ζέστες και κρύα. Δοκίμασε να το βάλεις στην χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα.

Ένας μετρητής θα βοηθούσε να βγάλεις συμπέρασμα.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Καλό φαίνεται. Και με 10 χρόνια εγγύηση.

Ποιοί είναι όμως οι όροι; Μήπως θέλει υποχρεωτικό σέρβις από αυτούς όμως;

Επίσης μήπως αυτό είναι πιο καινούργιο μοντέλο;

https://www.skroutz.gr/s/15039037/TCL-Elite-TAC-09CHSA-XA51.html

Μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις;

Αυτό που μου δείχνεις εσύ είναι το προηγούμενο μοντέλο

https://www.tclgreece.gr/product/elite-plus-09chsa-xa412/

Εδώ μπορείς να δεις τους όρους της εγγύησης

Μέχρι 450€ τοποθετημένο

20 λεπτά πριν, mplevris είπε

Αυτό που μου δείχνεις εσύ είναι το προηγούμενο μοντέλο

https://www.tclgreece.gr/product/elite-plus-09chsa-xa412/

Εδώ μπορείς να δεις τους όρους της εγγύησης

Μέχρι 450€ τοποθετημένο

Και τα 2 είναι στον κατάλογο του 2019. Το 412 το λέει plus. Για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω ποιά η διαφορά από το απλό.

Η εγγύηση είναι μια χαρά.

Καλά φαίνονται.

44 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και τα 2 είναι στον κατάλογο του 2019. Το 412 το λέει plus. Για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω ποιά η διαφορά από το απλό.

Η εγγύηση είναι μια χαρά.

Καλά φαίνονται.

Οι κυριότερες διάφορες που έχει το 412 σε σχέση με το χ51 είναι οι παρακάτω

WiFi Standard
Χειριστείτε εύκολα το κλιματιστικό σας μακριά από το σπίτι μέσω μιας «έξυπνης» εφαρμογής

Φίλτρο ιονισμού
Το φίλτρο ιονισμού απομακρύνει από τον αέρα, εξαιρετικά αποτε-λεσματικά, επιβλαβή βακτήρια, μύκητες και κοινά αλλεργιογόνα

Extreme Low Noise
Ο ανασχεδιασμένος φυγοκεντρικός ανεμιστήρας σε συνδυασμό με τον υψηλής ποιότητας κινητήρα του, προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου

4D Air Flow
Οι περσίδες κινούνται πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά για την καλύτερη κάλυψη του χώρου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...