Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

η συντριπτική πλειοψηφια των περιπτώσεων δεν εχει δικο της σπιτι...και το ποσοστο αυξανεται... πιστεψέ με ειναι το πιο χρησιμο χαρακτηριστικο που εχω ακουσει εδω και καιρο.... ( τι i-feel ή το αλλο της mitsubisi -νομιζω- που σε βλεπει που καθεσαι και στριβει αλλου στη ψυξη και πανω σου στη θερμανση ειναι το αποκορυφωμα του περιττου). Δηλαδη θεωρεις σοβαρο χαρακτηριστικό το wifi για μια συσκευή που πιανει θερμοκρασια σε 10 λεπτα και όχι αυτο που μπορει να σε σωσει απο αποτυχημενη αγορα ή νεα αγορα σε περιπτωση μετακομησης? 

Δλδ από σαλόνι σε σαλόνι πόση διαφορά θα έχεις; Εκτός αν μένεις Θεσσαλονίκη και πας Χανιά.

170watts πάει. Τι άλλο θέλεις ;

Δεν ξέρω. Ίσως υπό συνθήκες να βολεύει πχ αν στο νέο σπίτι έχει κάτι άλλο και λείπει ένα 9αρι , το πας στο 50% και τελειωσες. Μου φαίνεται κάτι όχι σύνηθες. Μπορεί να κάνω λάθος.

ΥΓ το economy στο Fujitsu το πάει στο 75% όπως λέει στο εγχειρίδιο.

24*0.75 = 18.

Έτοιμο το 18αρι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν ανεβάζει κατεβάζει θερμοκρασία όπως κάνουν τα economy.. Τότε ναι είναι σαν 18000..

Αν το ήξερα, θα έπαιρνα το 24 toshiba και θα ήμουν 100% σίγουρος ότι και -10 να κάνει το σπιτάκι θα είναι ζεστό..

Στα 18 θα το δούλευα.. δεν υπάρχει λόγος να καίει  2200w πόσο καίνε τα 24 αλλά τις δύσκολες στιγμές θα το έβαζα 100% 

Και υπάρχουν και μεγαλα σαλόνια,και μικρά σαλόνια,ψηλοταβανα και χαμηλοταβανα.. μετράει η θέση του κλίματιστικου που θα μπεί(διάδρομοι,διαρρύθμιση σπιτιου) αν έχει πυλωτη από κάτω, αν είναι εκτεθειμένο το σπίτι και οι εξωτερικές θερμοκρασίες αλλάζουν..Π.χ. λίγο έξω από Θεσσαλονίκη που είμαι έχει πάντα -3C λιγότερο από Θεσσαλονίκη 

Επεξ/σία από Rnd1978

9 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αν δεν ανεβάζει κατεβάζει θερμοκρασία όπως κάνουν τα economy.. Τότε ναι είναι σαν 18000..

Αν το ήξερα, θα έπαιρνα το 24 toshiba και θα ήμουν 100% σίγουρος ότι και -10 να κάνει το σπιτάκι θα είναι ζεστό..

Στα 18 θα το δούλευα.. δεν υπάρχει λόγος να καίει  2200w πόσο καίνε τα 24 αλλά τις δύσκολες στιγμές θα το έβαζα 100% 

Βρε συ, η συνολική ενέργεια και συνεπώς κατανάλωση θα ήταν η ίδια.

Απλά στην μια περίπτωση θα πήγαινε 2000watt για μισή ώρα και μετά 500 συντήρηση και στην άλλη 1000watts για μια ώρα και πάλι 500 συντήρηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Απλά στην μια περίπτωση θα πήγαινε 2000watt για μισή ώρα και μετά 500 συντήρηση και στην άλλη 1000watts για μια ώρα και πάλι 500 συντήρηση.

Ναι αλλά στους -5 θα έχει πέσει η απόδοση του κλίματιστικου και μπορεί να μην φτάνει να ζεστάνει το σπίτι.. το 18000.. ενώ το 24 θα μπορεί.. (παράδειγμα).. 

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, anergos13 είπε

Με Ευχαριστεί ότι κάνει Αυτά που πρέπει Καλα.... Χωρίς να έχει εφετζιδικες δυνατότητες! 

Ακριβώς 😃Κάνει τόσο καλά αυτό για το οποίο φτιάχτηκε να κάνει που όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν περιττά. 😎

8 ώρες πριν, liakjim είπε

Ο @guzel

θα έπρεπε να βάζει το toyotomi στο 10% 😂

Σοβαρά τώρα, νομίζω ότι ένα περιττό χαρακτηριστικό για την συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Με το 50% δεν θα ζεστάνει ποτέ εκεί που του ζήτησες ή ακόμα και αν ναι, η συνολική ενέργεια που θα δαπανήσει θα είναι η ίδια , μόνο ο χρόνος θα αλλάξει.

Πραγματικά μου φαίνεται περιττό ειδικά για το shorai που κατεβαίνει τόσο χαμηλά.

Μόνο αν κάποιος μετακομίσει και δεν έχει το νέο σπίτι ασφάλεια και καλώδια για τα ρεύματα οπότε ο ψυκτικός θα το βάλει χαμηλότερα (που και πάλι είναι άχρηστο γιατί θα έπρεπε να ήταν ρύθμιση χειροκίνητη πάνω στο μηχάνημα για αποφυγή λάθους ).

Συμφωνώ ότι ίσως φαντάζει περιττό αλλά ίσως είναι χρήσιμο έστω και για μικρή μερίδα χρηστων. Οπότε καλώς υπάρχει σαν δυνατότητα. Μετά από Χ χρόνια βάζεις καινούργιο στο σαλόνι και αυτό το δουλεύεις σαν 9αρι σε κρεβατοκάμαρα πχ.😉

Πάντως εφόσον το μηχάνημα κατεβαίνει στα <200w δεν υπάρχει πραγματικός λόγος, αν δεν υπάρχει θέμα καλωδίωσης, να παίζεις με τη ρύθμιση αυτή.

8 ώρες πριν, anergos13 είπε

Τα τελευταια shorai το έχουν το Power Sel όπως είπε και ο @guzel που μιλησε μαζί τους...αφού είναι update αυτών με το ECO....

Έτσι, εγώ πήρα τα δύο τελευταία "παλιά" από Κωτσόβολο , τώρα λογικά όλα θα είναι με Power Sel. Και του Rnd1978 με Power Sel θα έρθει.

Το επόμενο αναβαθμισμένο μοντέλο με άλλο κωδικό, που δεν το έχει ο Κωτσόβολος, είναι  το Toshiba Shorai RAS18PAVSG/BKVSG-E , η διαφορά με τα προηγούμενα σύμφωνα με τη Toshiba, είναι ότι έχει ιονιστη. 

Επεξ/σία από guzel

8 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν ισχυει αυτο που λες,για αυτο αλλωστε εξαφανιστηκαν τα ON-OFF και βγηκαν τα inverter.Eiναι περισσοτερο ενεργοβορο το σταματα ξεκινα απο χαμηλη λειτουργια.

10 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε

Αυτό που λες για το αεράκι, επιδρά στους εξωτερικούς χώρους και στην αισθητή θερμοκρασία. 

Εγώ αυτό που λέω είναι το κατά πόσο επιβαρυμενη είναι η κατοικία σε θέμα απαιτήσεων ψύξης, και λόγω νορμάλ εξωτερικών θερμοκρασιών, λόγω ημιυπογειου, λόγω διαμερίσματος άνωθεν, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. 

Είμαι βέβαιος ότι παλεύεται και χωρίς κλιματιστικό, για αυτό μάλλον και λες ότι απλά με αεράκι ανοίγεις παράθυρα και καλυπτεσαι. 

Το 18αρι δείχνει υπεραρκετό. Στη μήλο σκέψου με 9αρι σαπιο μη ινβερτερ, δροσίζεται (σχεδόν όλο, κυρίως γιατί χάνει λόγω έντονης διαμερισματοποίησης) διαμέρισμα ισόγειο περί τα 50τμ χωρίς μόνωση με την μία πλευρά σε σπηλιά και όλα τα άλλα εκτεθειμένα. Αντίστοιχα εσύ, με το 18αρι θα σαι θεός. Μη δώσεις τα έξτρα λεφτά του 24αριου, εκτός αν θες να είναι το σπίτι στους 20-21 βαθμούς σε εξωτερική 35-40. Ο μέσος άνθρωπος και με 24-27 είναι μια χαρά το καλοκαίρι. 

Ειλικρινά, ενδέχεται και με ένα 12.000-16.000 btu να έκανες την δουλειά σου. Αλλά θέλει μελέτη, οπότε στις περιπτώσεις αυτές συνήθως πας σε λίγο παραπάνω για να είσαι safe. 

Όπως τα λες είναι τα πραγματα. Ουσιαστικά 5-6 μέρες το καλοκαίρι χρειάζεται το κλιματιστικό. Όχι δλδ ότι δεν την παλεύεις αλλά ξερεις για να μην υπάρχει γκρίνια.

Έχεις κάποια πρόταση για 18άρι;

3 ώρες πριν, kostasria είπε

καλησπερα

θα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε για θερμανση σε περιοχη τησ Θεσσαλιας ποιο κλιματιστικο μου προτεινεται ?

Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος; 
Εχεις σύγχρονα αλουμίνια με διπλά τζάμια;
Ειναι ανοιγόμενα ή συρόμενα ;
Οι τοίχοι έχουν μόνωση ;
Πόσοι τοίχοι του χώρου επικοινωνούν με το εξωτερικό περιβάλλον;
Το κτίριο είναι σε ορινή περιοχή ή σε πεδινή ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/2/2019 στις 12:00 ΜΜ, Craven είπε

Θα πει κάποιος και γιατί δεν παίρνεις μια απ τις μάρκες που λέμε όπως πχ Mitsubishi, Toshiba, Panasonic (που είχα 10+ χρόνια και δεν έβγαζαν κιχ)  κτλ... γιατί απλά αν μπει κάποιος στο site του ΜΜ θα δει πως έχουν ελάχιστες μάρκες και οι περισσότερες (με εξαίρεση Daikin που τα καλά πάνε στον θεό και Fujitsu που και να με πλήρωναν δεν θα πήγαινα με αυτά που ακούω σε θόρυβο απ όποιον έχει fujitsu στην γειτονιά) τα μόνα που μένουν σαν μάρκες είναι inventor, toyotomi, midea κτλ και επειδή λεφτά δεν θα δω πίσω, ΑΝ καταφέρω επιτέλους να γίνει αλλαγή έστω το ένα, θα πρέπει να πάρω κάτι απο εκεί για αντικατάσταση.... τζίφος δηλαδή και έχω μπλέξει για τα καλά.... βλέπω να τα σκάω για Daikin σε αυτή την περίπτωση που είναι τα μόνα που αξίζουν στο συγκεκριμένο κατάστημα..

Μπορεις παρεις με την επιστροφη αλλα ηλεκτρικα που θες για το σπιτι στα λεφτα αυτα ,και απο αλλο καταστημα κλιματιστικο .Δες και αυτο ,η νταικιν βασικα πουλα οτι δεν χαλανε ευκολα

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_daikin-siesta-c35-1211650.html#_CF_84_CE_B5_CF_87_CE_BD_CE_B9_CE_BA_CE_AC-_CF_87_CE_B1_CF_81_CE_B1_CE_BA_CF_84_CE_B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC

Επεξ/σία από Diskimpex

19 ώρες πριν, mcrae13 είπε

Τι γνώμη έχουμε για τα Gree Bora? 

Έχω υποψήφιο το shorai που μου πρότεινε συμφορουμίτης αλλά είμαι και στο ψάξιμο.

Έχω πάρει μια προσφορά για Inventor (που δεν το βλέπω να προχωράω εκει) και σήμερα μου έδωσαν μια σχετικά καλή προσφορά για 2x Gree Bora ( 18 & 9 btu). 

Τα καλοβλέπω μιας που εμπιστεύτηκα τους συγκεκριμένους επαγγελματίες αλλά ήθελα να ακούσω καμια γνώμη. Ευχαριστώ 

Τα Gree είναι καλά μηχανήματα αλλά δεν έχουν και το καλύτερο after sales  ! Έχω διαβάσει / ακούσει κατά καιρούς για  ελλείψεις ανταλλακτικών  ή αργοπορία στην επίλυση βλαβών . 
Πέρα απο αυτό, θα σου πρότεινα να δεις το Shorai που είναι καλύτερο σε κατανάλωση στη ψύξη απο το Bora .  

• Thanks 1

Στις 12/2/2019 στις 2:27 ΜΜ, tz3s είπε

Καλησπερα παιδια... Ντρεπομαι που θα ρωτησω τωρα αυτα εδω γιατι εσεις το εχετε φτασει σε αλλα επιπεδα το τοπικ, αλλα μια συμβουλη θελω :)

Θελω ενα κλιματιστικο για ενα σπιτι 49 τ.μ. για το υπνοδωματιο στο οποιο εχω ενα παλιο μικρο. Στο σαλονι εχω ενα καλο TOSHIBA 12αρη αν θυμαμαι καλα. Θελω να αλλαξω το παλιο γτ το σπιτι το δινω βραχυχρονια και θελω να το εχω εγω στην διαχειριση μου (WIFI) για τις περιπτωσεις ενοικιασης να το εχουν ζεστο (η αντλια θερμοτητας αργει να ζεστανει αμα εχει καιρο ξενοικιαστο) ή κρυο αλλα με ενα οριο.

Οποτε αυτα που με νοιαζουν ειναι η οικονομια σε κοστος αγορας (να μην ξεφευγει), να εχει οσο το δυνατον πιο χαμηλη καταναλωση και το πιο σημαντικο... Ποτε ειναι η καλυτερη εποχη για αγορα? Θυμαμαι απο περσι καποια περιοδο βγαζουν τις προσφορες με +400 ευρω πχ κλιματιστικο δωρεαν εγκατασταση κτλ. Ή μηπως ειναι καλυτερο να δω τωρα?

Ευχαριστω :)

Εχει η μιδεα κλιματιστικα για ξενοδοχεια με ρυθμισεις στο κοντρολ.Αλλα δεν ειναι λυση αν σου χαλασουν το κοντρολ.Την πατησε γνωστος που νοικιαζει .Μετα πηρε το παρακατω κοντρολ που ειναι συμβατο με πολλα  μηχανηματα. https://www.skroutz.gr/s/14814705/Superior-Plus-Air-Condition.html Και παιρνεις οτι μαρκα μηχανημα βεις πιο φθηνα .

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Diskimpex είπε

Εχει η μιδεα κλιματιστικα για ξενοδοχεια με ρυθμισεις στο κοντρολ.Αλλα δεν ειναι λυση αν σου χαλασουν το κοντρολ.Την πατησε γνωστος που νοικιαζει .Μετα πηρε το παρακατω κοντρολ που ειναι συμβατο με πολλα  μηχανηματα. https://www.skroutz.gr/s/14814705/Superior-Plus-Air-Condition.html Και παιρνεις οτι μαρκα μηχανημα βεις πιο φθηνα .

Η Midea δεν έχει χειριστήρια προς πώληση για τα κλιματιστικά της  ή μήπως ζητάει μια περιουσία για να το αγοράσεις;

Επεξ/σία από Dare-Devil

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...