Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Θα ήθελα το λινκ γιατί προσωπικά νόμιζα το 2. 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=74434&page=480

Ρωτάει ο banana και απαντάει ο gnt

Ψάχνω να βρω και κάπου πιο επίσημα τι είναι το εύρος αυτό,αλλά δεν βρίσκω

λιγες ερωτήσεις μεχρι τώρα δεν μπόρεσε να απαντήσει ο googlis ,αυτή είναι μία από αυτές😕

Επεξ/σία από Rnd1978
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 2/2/2019 στις 9:25 ΜΜ, dimitris_st13 είπε

Θα παραθέσω μόνο την δικιά σου απάντηση, ως πιο εριστικός, και θα ευχαριστήσω τόσο εσένα όσο και τους υπόλοιπους για τις απαντήσεις σας. 

Από αυτά που διάβασα σε εσάς και αλλού, το μόνο που βλέπω ως στάνταρ είναι αυτό που ανέφερα, η προστασία από υδραυλικό θόρυβο (τυρβωδη ροή) και κραδασμούς (συντονισμός δικτύου). 

Επίσης αυτό που εγώ σκέφτομαι από όλα αυτά, είναι να προσθήκη υδραυλικής αντίστασης ώστε να μειωθεί η ταχύτητα του ψυκτικου υγρού στο κύκλωμα, ώστε "να έχει χρόνο" να γίνει η μετάδοση θερμότητας στα εσωτερικά και εξωτερικά στοιχεία προκειμένου να μπορέσει σε αυτή τη συγκριτικά χαμηλή ταχύτητα ρευστού, να επιτευχθεί η υπερθέρμανση και η υποψυξη που αναφέρθηκε (κάνουν καλό στο συμπιεστή αυτές οι συνθήκες). 

Επί προκειμένου στον φίλο μηχανολόγο που παρέθεσα, ας αφήσει τις ειρωνείες στην άκρη, και ας απαντήσει με την τεχνική του άποψη ως "μηχανολόγος", για ένα ζήτημα που ούτε mollier απαιτεί, αλλά ούτε και εξισώσεις. Μόνο να έχεις ιδέα τι σου γίνεται. 

Επίσης ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ πως δε περιμένει κανένας μηχανικός των κατασκευαστριων εταιρειών να πραγματοποιηθεί η υπολογισμένη υπερθέρμανση και υπόψυξη σε μονωμένο σωλήνα 3/4" δύο και δύο =τεσσάρων (επιπλέον) μέτρων μήκους σωλήνα (max υπολογισμός είναι αυτός).  Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε στοιχείο - εναλλάκτη θερμότητας.!

εγώ σου είπα και φαίνομαι εριστικός να μην ζαλίζεις τον κάθε μάστορα γιατί δεν είναι υποχρεωμένος να κάτσει να σου αναλύσει πράγματα πέρα των γνώσεων του και των σπουδών του και να μην έχεις αυτές τις παράλογες απαιτήσεις.

αν είχε τελειώσει πανεπιστήμιο ο εκάστοτε μάστορας δεν θα έβαζε σπλιτάκια σε σένα.

για την υπερθέρμανση και την υπόψυξη μια ιδέα είπα ότι μπορεί να είναι δεν σου είπα ότι ντε και καλά ισχύει , αυτό για την υδραυλική αντίσταση που λες εσύ είναι η κοτσάνα του αιώνα και απο τεχνικής και απο υπολογιστικής άποψης.

το φρέον είναι υπολογισμένο να δουλεύει με αυτή την ταχύτητα, αν εσύ το μπλοκάρεις το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να κάνεις ζημιά στον συμπιεστή και η πιο αργή ροή δεν σημαίνει μεγαλύτερη μετάδοση θερμότητας, τα ποσά που είναι να μεταδοθούν θα μεταδοθούν στον χώρο και όσο αυξάνεται η ταχύτητα αυξάνεται και τύρβη και η μετάδοση θερμότητας που και πάλι λόγο βρασμού και συμπύκνωσης στα στοιχεία (αλλαγής φάσης) είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα.

κάτσε σκέψου τι ζητάς και τι θες απο τον κάθε μάστορα και άσε την φαντασία σου για τα φόρουμ και μην ζαλίζεις κόσμο που πάει να βγάλει το ψωμί του.

• Like 1

1 ώρα πριν, georgepppo είπε

εγώ σου είπα και φαίνομαι εριστικός να μην ζαλίζεις τον κάθε μάστορα γιατί δεν είναι υποχρεωμένος να κάτσει να σου αναλύσει πράγματα πέρα των γνώσεων του και των σπουδών του και να μην έχεις αυτές τις παράλογες απαιτήσεις.

αν είχε τελειώσει πανεπιστήμιο ο εκάστοτε μάστορας δεν θα έβαζε σπλιτάκια σε σένα.

για την υπερθέρμανση και την υπόψυξη μια ιδέα είπα ότι μπορεί να είναι δεν σου είπα ότι ντε και καλά ισχύει , αυτό για την υδραυλική αντίσταση που λες εσύ είναι η κοτσάνα του αιώνα και απο τεχνικής και απο υπολογιστικής άποψης.

το φρέον είναι υπολογισμένο να δουλεύει με αυτή την ταχύτητα, αν εσύ το μπλοκάρεις το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να κάνεις ζημιά στον συμπιεστή και η πιο αργή ροή δεν σημαίνει μεγαλύτερη μετάδοση θερμότητας, τα ποσά που είναι να μεταδοθούν θα μεταδοθούν στον χώρο και όσο αυξάνεται η ταχύτητα αυξάνεται και τύρβη και η μετάδοση θερμότητας που και πάλι λόγο βρασμού και συμπύκνωσης στα στοιχεία (αλλαγής φάσης) είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα.

κάτσε σκέψου τι ζητάς και τι θες απο τον κάθε μάστορα και άσε την φαντασία σου για τα φόρουμ και μην ζαλίζεις κόσμο που πάει να βγάλει το ψωμί του.

1 Ισχυρίζεσαι ότι η προσθήκη υδραυλικής αντίστασης (πτώση πίεσης) που ανέφερα μέσω των ελαχίστων απαιτούμενων 2+2=4 μέτρων σωλήνας θα ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ (ακουσων ακουσων) την ροή του φρεον. ΗΜΑΡΤΟΝ 

2. Πιο μικρή ταχύτητα ροής ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ σημαίνει μεγαλύτερη μετάδοση θερμότητας ανά κύκλο (προσοχή! Όχι στη μονάδα του χρόνου). Φαντάσου να βγεις γυμνός σε μηχανή σε μια μικρή πίστα 200 μέτρων, και στον ένα γύρο τον πας με 150km/h και στον άλλο με 10 km/h. Μετά από πιο γύρο τα δαχτυλάκια θα έχουν παγώσει περισσότερο; 

3. Εγώ μιλώ για το θετικό αποτέλεσμα της μείωσης ταχύτητας μέσω της πτώσης πίεσης στο δίκτυο φρεον, και εσύ μου λες για τα ΑΡΝΗΤΙΚΆ αποτελέσματα της ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ταχύτητας. Τι να πω. Μάλλον θες να μιλάς σε δικό σου μήκος κύματος για να σχηματίσεις εντυπώσεις. 

Kαλημερα,σε ανακαινισμενο διαμερισμα θελω να αγορασω 2 κλιματιστικα για αρχη και δεν γνωριζω πολλα πραγματα.Ενα 18αρι για περιπου 40τμ σαλονι και ενα 9αρι για 18τμ κρεβατοκαμαρα .Γενικα θελω κατι ποιοτικο και αξιοπιστο να μην με προβληματισει για την επομενη 10ετια τουλαχιστον.Εχω καταληξει για το σαλονι στο Mitsubishi MSZ/MUZ-LN50VG και θελω την γνωμη σας αν ειναι καλο;Για την κρεβατοκαμαρα δεν εχω καταληξει, κοιταω τα Toshiba Daiseikai 9 RAS-10PAVPG-E/RAS-10PKVPG-E (ειναι ολο made in japan ; ) , Mitsubishi MSZ/MUZ-LN25VG , Daikin FTXM25M / RXM25M και οποιο αλλο μου πειτε εσεις.Αρκει να ειναι Α+++.Με ενδιαφερει πολυ η καταναλωση και επειτα η εγγυηση της συσκευης.

11 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=74434&page=480

Ρωτάει ο banana και απαντάει ο gnt

Ψάχνω να βρω και κάπου πιο επίσημα τι είναι το εύρος αυτό,αλλά δεν βρίσκω

λιγες ερωτήσεις μεχρι τώρα δεν μπόρεσε να απαντήσει ο googlis ,αυτή είναι μία από αυτές😕

Ναι μάλλον αυτό είναι. Εδώ από το ASYG24KLCA

Screenshot-5.png

και υπολογισμοί :

Screenshot-6.png

Στις 1/2/2019 στις 2:53 ΜΜ, anergos13 είπε

γυρω στους 16 εξωτερικη....

εχθες το βραδυ πχ  με θερμοκρασια εξωτερικη  γυρω στους 12 (κλιματιστικο 23 )   απο το σαλονι (κοινο μπαλκονι ) με κλειστες μπαλκονοπορτες  οταν 'γκαζωνε' το ακουγα....

να τους στειλω ενα email με το video ? 

ειναι ο default   Θόρυβος των Omnia Eco  ?

ή επεσα σε προβληματικη μοναδα?

(μια συγκριση περιμενω με ενα φιλο) 

Εγινε η εγκατασταση του Omnia την παρασκευη, στις 2 μερες που το εχω δουλεψει, ηχοι απο πλαστικα δεν ακουγονται

Η εξωτερικη μοναδα οταν αναβει το κλιματιστικο αρχιζει να κανει θορυβο, ο τεχνικος μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικοσς εμενα μου φαινεται αρκετος, μολις πιασει καποια καποια θερμοκρασια εσωτερικα (σταματαει να δουλευει ο συμπιεστης?) ακουγεται πολυ λιγο

Εχω στο σπιτι ενα 12αρι Omnia 1, δουλευει καλοκαιρι/χειμωνα για 2 1/2 απροβληματιστα, αρχισε να κανει θορυβο ο συμπιεστης, μετα απο 2 επισκεψεις τεχνικων μου ειπαν οτι θα ερθουν να μου αλλαξουν την εξωτερικη μοναδα με μια πιο καινουργια Omnia 2, θα τους δειξω με την ευκαρια τον θορυβο απο το 9αρι Omnia

+1 για το after sales support

• Like 1

Πήρα ένα τηλέφωνο στην Toshiba για να ρωτήσω για το κόστος του WI FI module..

Δεν το έχουν φέρει ακόμα....(Η σειρά έχει βγει από τον Ιούνιο)...

Αναμένεται Αρχές Μαΐου.(Ένα χρόνο μετά 👎)......με πιεστικη ερώτηση  για ενδεχόμενο κοστος....είπανε γύρω στα 90€. ευρώ.....γιατί θα είναι "εξελιγμένο"😂😂

36 λεπτά πριν, anergos13 είπε

Αναμένεται Αρχές Μαΐου.(Ένα χρόνο μετά 👎)......με πιεστικη ερώτηση  για ενδεχόμενο κοστος....είπανε γύρω στα 90€. ευρώ.....γιατί θα είναι "εξελιγμένο"😂😂

To έχω ξαναπεί, λύση με λίγο πάνω από 12€. https://www.banggood.com/Broadlink-Black-Bean-Smart-Home-Wifi-Remote-IR-Controller-Universal-Appliances-Smart-Control-p-1049494.html?cur_warehouse=CN

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Είναι στο δρόμο✈️... Απ την μεγάλη Χώρα 🇨🇳

Πηρα ενα τηλ περισσότερο εγκυκλοπαιδικά.... 

• Like 1

40 λεπτά πριν, anergos13 είπε

Εξελιγμένο μάλλον εννοούν ότι μπαίνουν νέες λειτουργίες όπως τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό 

Αν είναι έτσι και λειτουργεί σωστά, εγώ θα το αγοράσω.

37 λεπτά πριν, guzel είπε

Εξελιγμένο μάλλον εννοούν ότι μπαίνουν νέες λειτουργίες όπως τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό 

Αν είναι έτσι και λειτουργεί σωστά, εγώ θα το αγοράσω.

Νομίζω ότι και ο Κινέζος έχει δυνατότητες....

Και ελέγχει και άλλες συσκευές παράλληλα και μεσω Google assistant...

Θα τεσταριστει διεξοδικά όταν έρθει....

1 ώρα πριν, anergos13 είπε

Νομίζω ότι και ο Κινέζος έχει δυνατότητες....

Και ελέγχει και άλλες συσκευές παράλληλα και μεσω Google assistant...

Θα τεσταριστει διεξοδικά όταν έρθει....

Ο Κινέζος απλά ελέγχει το κοντρόλ του κλιματιστικού, και πιθανόν όχι όλες τις λειτουργίες του κοντρόλ.

Το θέμα είναι αν το wifi dongle της Toshiba θα προσθέτει λειτουργίες, όπως τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό, κάτι το οποίο δεν γίνεται τώρα με το κοντρόλ του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, guzel είπε

Ο Κινέζος απλά ελέγχει το κοντρόλ του κλιματιστικού, και πιθανόν όχι όλες τις λειτουργίες του κοντρόλ.

Το θέμα είναι αν το wifi dongle της Toshiba θα προσθέτει λειτουργίες, όπως τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό, κάτι το οποίο δεν γίνεται τώρα με το κοντρόλ του.

επειδη το εψαξα λιγο ...ο κινεζος παιζει με 2.,3 εφαρμογες και οι οποιες εχουν δυνατοτητα προγραμματισμου....

σε ενα video ειδα αυτο .....που λογικα εδω προσθετεις χρονοδιακοπτες .....ημερησιους ή εβδομαδιαιους...

@liakjim  το εχεις ψαξει καθολου?

2019-02-04_14-18-57.png

Επεξ/σία από anergos13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

για τσεκαρε αυτο το video ....ειναι θεμα εφαρμογης ....και μονο ...

στο  pro μοντελο   η διαφορα ειναι οτι υποστηριζει και RF και ΙR συχνοτητες.....ενω το απλο μονο IR....

Δοκίμασε και αυτή την εφαρμογη

https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.com.broadlink.econtrol.plus

Επεξ/σία από anergos13

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...