Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Εξαρτάται απο το μήκος των σωληνώσεων την διατομή τους , τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αντλίας κενού καθώς και απο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αντλία κενού . 
Σε κάθε περίπτωση όταν κάνεις κενό στο κύκλωμα χρησιμοποιείς μετρητή κενού για να διαπιστώσεις πότε έχει τελειώσει η διαδικασία . 

Ευχαριστουμε (το υπεθεσα και εγω αυτο που λες αλλα ηθελα επιβεβαιωση απο καποιον ειδικο στο αντικειμενο)...το παρων θεμα ειναι ισως απο τα χρησιμοτερα σε ολο το φορουμ....οδηγιες για ναυτιλομενους.

Επεξ/σία από afterhours
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μετά από 4 ημέρες με το Toshiba δεν σταματά να με εκπλήσσει ευχάριστα! Δεν έχει σταματήσει από το Σάββατο να δουλεύει αδιάκοπα με σταθερή κατανάλωση και θερμοκρασία εντός του χώρου. Πραγματική άνεση σε θερμοκρασία.

Ανακάλυψα σήμερα και τη λειτουργία Hi power, αρχικά θεωρούσα ότι ήταν το αντίστοιχο Turbo άλλων κλιματιστικών, αλλά τελικά είναι κάτι εντελως διαφορετικό. Διάβασα λοιπόν στο manual: 

Για τον αυτόματο έλεγχο της θερμοκρασίας του δωματίου και της ροής αέρα για ταχύτερη ψύξη ή θέρμανση.

Στην ουσία κάνει τη δουλειά του iFeel , αγνοεί τον αισθητήρα πάνω και συνεχίζει να δίνει για όσο είναι ανοιχτή η λειτουργία αυτη, με αέρα της θερμοκρασίας που δίνεις.

Toshiba respect 😎

• Confused 1

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Δεν το έπιασα.

Χωρίς Hi power όταν πιάσει θερμοκρασία πάνω το θερμόμετρο ρίχνει στροφες, τότε αν βάλεις πολύ κοντά στην εσωτερική το χέρι σου καταλαβαίνεις ότι βγαίνει χλιαρος αέρας. Με επιθυμητή 22 έχεις 21.5.

Με Hi power επιθυμητή 22 έχεις 22 στον χώρο χωρίς να βγάζει χλιαρό και η εσωτερική συνέχεια μεταβάλει το Ρυθμό της,όπως και η εξωτερική και το βλέπεις από τα στιγμιαία watts. Χωρίς Hi power καταλήγει στα <300watt και κάθεται εκεί. Με Hi power συνέχεια μεταβάλλεται 300 έως 600 watt!!!!

1 ώρα πριν, guzel είπε

Χωρίς Hi power όταν πιάσει θερμοκρασία πάνω το θερμόμετρο ρίχνει στροφες, τότε αν βάλεις πολύ κοντά στην εσωτερική το χέρι σου καταλαβαίνεις ότι βγαίνει χλιαρος αέρας. Με επιθυμητή 22 έχεις 21.5.

Με Hi power επιθυμητή 22 έχεις 22 στον χώρο χωρίς να βγάζει χλιαρό και η εσωτερική συνέχεια μεταβάλει το Ρυθμό της,όπως και η εξωτερική και το βλέπεις από τα στιγμιαία watts. Χωρίς Hi power καταλήγει στα <300watt και κάθεται εκεί. Με Hi power συνέχεια μεταβάλλεται 300 έως 600 watt!!!!

μεταβαλει την αισθηση του αερα ....με λιγο θυσια της καταναλωσης ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το hi power στην θέρμανση ανεβάζει 2C την θερμοκρασία,(χωρίς να το δείχνει το τηλεκοντρόλ) και μία σκάλα τον ανεμιστήρα! ;)

Επεξ/σία από Rnd1978

Ναι το λέει :

Hi POWER operation When you press the Hi POWER button during cooling, heating or A operation, the air conditioner starts the following operation.

• Cooling operation The cooling operation is performed at 1°C lower than the temperature setting. The fan speed is also set to high*. * The noise level raises, according to the fan speed.

• Heating operation The heating operation is performed at 2°C higher than the temperature setting. The fan speed is automatically switched according to the operating condition.

Άρα καμία σχέση με αυτό που λέει ο φίλος @guzel 

Μάλλον του έλειψε το ifeel του Toyotomi χαχαχαχα 😁

• Like 1

7 ώρες πριν, afterhours είπε

Χρησιμες οι πληροφοριες που εδωσες..απο οτι διαβαζω το φρεον 410 εχει μεγαλες πιεσεις σε σχεση με παλιοτερα κλιματιστικα και σε εμενα κανει μεγαλη ζημια το παρα πολυ κοντο μηκος χαλκοσωληνα πιστευω..... Εκει κατα το Μαρτιο θα γινει η επανεγκατασταση αυτη τη φορα σωστα....

σε όλα τα κλιματιστικά θες τουλάχιστον 2-2.5 μέτρα χαλκοσωλήνας για να κάνει σωστά τον κύκλο του το φρέον και να εκτελεστεί σωστά ο ψυκτικός κύκλος,για να πιάσεις τα μέτρα σωληνώσεως που θες μπορεί να είναι και κοντά η μονάδα αλλά κάνεις μια κουλουρίτσα απο πίσω όσο χρειάζεται πχ στο δικό μου έχουν κάνει μια μικρή κουλουρίτσα και δεν πάει ίσια για να πιάσει τα 2 μέτρα η χαλκοσωλήνα,αν είναι πολύ κοντή η σωλήνα μπορεί να μην λειτουργεί καλά μέχρι να σου κάψει συμπιεστή και η εγγύηση δεν σε καλύπτει για εσφαλμένη εγκατάσταση.

51449303_353166815527035_5992340424373567488_n.jpg

Καλησπέρα στην παρέα :)

Θα ήθελα τα φώτα σας πριν κάνω κίνηση και επισκεφτώ μαγαζιά-ψυκτικούς-εγκαταστάστες για να είμαι λίγο διαβασμένος και υποψιασμένος, αν και έχω μάθει ήδη πολλά από αυτό το νήμα!

Έχω αυτόν τον χώρο είσοδος-σαλόνι-κουζίνα με εμβαδό 62τμ και 160κμ όγκο, στον τέταρτο και τελευταίο όροφο, ανοιχτό από όλες τις πλευρές εκτός από την κουζίνα, με τρία συρόμενα ανοίγματα με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή και έτος κατασκευής 1980. Υπάρχουν αναμονές για aircondition στη θέση AC1 και AC2 με σωληνώσεις 1/4 και 1/2, οι οποίες πηγαίνουν στην ταράτσα όπου θα μπουν οι εξωτερικές μονάδες. Θέρμανση παίζει κεντρική με φυσικό αέριο την οποία και ανάβουν πολλές ώρες την ημέρα. Στο σπίτι δεν έχουμε μετακομίσει ακόμα άρα δεν γνωρίζω πόση ζέστη θα έχω το καλοκαίρι και κρύο το χειμώνα. Τώρα πάντως χωρίς σώματα και από τη ζέστη που έρχεται από το δίπλα και κάτω διαμέρισμα η θερμοκρασία φτάνει 13,5 περίπου με 65% υγρασία (περιοχή Χαλάνδρι).

Σκεφτόμουν να βάλλω το Fujitsu ASYG24KLCA στη θέση AC1 (είναι το μόνο 24άρι με τέτοιες διατομές σωλήνα που έχω βρει) και να ξεμπερδεύω. Θα ξεμπερδέψω άραγε ή θα χρειαστώ και ένα επικουρικό στο μέλλον; Να πήγαινα για ένα multi ή να πήγαινα σε δύο 18άρια;

Στάθης

saloni.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@stazzy1978

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το Fujitsu θα καλύψει άνετα τον χώρο σου.

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stazzy1978 είπε

Καλησπέρα στην παρέα :)

Θα ήθελα τα φώτα σας πριν κάνω κίνηση και επισκεφτώ μαγαζιά-ψυκτικούς-εγκαταστάστες για να είμαι λίγο διαβασμένος και υποψιασμένος, αν και έχω μάθει ήδη πολλά από αυτό το νήμα!

Έχω αυτόν τον χώρο είσοδος-σαλόνι-κουζίνα με εμβαδό 62τμ και 160κμ όγκο, στον τέταρτο και τελευταίο όροφο, ανοιχτό από όλες τις πλευρές εκτός από την κουζίνα, με τρία συρόμενα ανοίγματα με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή και έτος κατασκευής 1980. Υπάρχουν αναμονές για aircondition στη θέση AC1 και AC2 με σωληνώσεις 1/4 και 1/2, οι οποίες πηγαίνουν στην ταράτσα όπου θα μπουν οι εξωτερικές μονάδες. Θέρμανση παίζει κεντρική με φυσικό αέριο την οποία και ανάβουν πολλές ώρες την ημέρα. Στο σπίτι δεν έχουμε μετακομίσει ακόμα άρα δεν γνωρίζω πόση ζέστη θα έχω το καλοκαίρι και κρύο το χειμώνα. Τώρα πάντως χωρίς σώματα και από τη ζέστη που έρχεται από το δίπλα και κάτω διαμέρισμα η θερμοκρασία φτάνει 13,5 περίπου με 65% υγρασία (περιοχή Χαλάνδρι).

Σκεφτόμουν να βάλλω το Fujitsu ASYG24KLCA στη θέση AC1 (είναι το μόνο 24άρι με τέτοιες διατομές σωλήνα που έχω βρει) και να ξεμπερδεύω. Θα ξεμπερδέψω άραγε ή θα χρειαστώ και ένα επικουρικό στο μέλλον; Να πήγαινα για ένα multi ή να πήγαινα σε δύο 18άρια;

Στάθης

saloni.JPG

Μάλλον δεν θα έχεις ομοιόμορφη κατανομή της θέρμανσης σε τόσο περίεργο χώρο  και ίσως το καλοκαίρι να ζορίζεται ένα 24άρι (υπάρχει και κουζίνα στον ίδιο χώρο για αυτό) για τόσο μεγάλο χώρο ειδικά αν δεν έχει μονώσεις το σπίτι στους τοιχους . 

Σαν πρώτη φάση πάρε ένα 24άρι . Αργότερα βλέπεις μήπως βάλεις επικουρικά στην άλλη θέση ένα 9άρι  για να σε καλύπτει στους μεγάλους καύσωνες  κτλ .  Ρώτα και ψυκτικό  ή μηχανολόγο μηχανικό . 

Σε 24άρι το συγκεκριμένο fujitsu είναι καλό . 

Εναλλακτικά δες και αυτό όπου είναι κατά 300 ευρώ οικονομικότερο και με 5ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη . 
Ίδιους συντελεστές απόδοσης με το fujitsu . 
Πιο αθόρυβη εσωτερική μονάδα.
Δυνατότητα Wi-fi.
Ελαφρώς καλύτερη ονομαστική απόδοση (btu/h) στην θέρμανση

Με δώρο το wi-fi .
https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra.html?source=external&amp;offer=1

Μερικά ευρώ οικονομικότερο χωρίς το wi-fi :
https://www.apothema.gr/haier-as68tebhra---1u68reffra-tundra-green-127660p

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Μάλλον δεν θα έχεις ομοιόμορφη κατανομή της θέρμανσης σε τόσο περίεργο χώρο  και ίσως το καλοκαίρι να ζορίζεται ένα 24άρι (υπάρχει και κουζίνα στον ίδιο χώρο για αυτό) για τόσο μεγάλο χώρο ειδικά αν δεν έχει μονώσεις το σπίτι στους τοιχους . 

Σαν πρώτη φάση πάρε ένα 24άρι . Αργότερα βλέπεις μήπως βάλεις επικουρικά στην άλλη θέση ένα 9άρι  για να σε καλύπτει στους μεγάλους καύσωνες  κτλ .  Ρώτα και ψυκτικό  ή μηχανολόγο μηχανικό . 

Σε 24άρι το συγκεκριμένο fujitsu είναι καλό . 

Εναλλακτικά δες και αυτό όπου είναι κατά 300 ευρώ οικονομικότερο και με 5ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη . 
Ίδιους συντελεστές απόδοσης με το fujitsu . 
Πιο αθόρυβη εσωτερική μονάδα.
Δυνατότητα Wi-fi.
Ελαφρώς καλύτερη ονομαστική απόδοση (btu/h) στην θέρμανση

Με δώρο το wi-fi .
https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra.html?source=external&amp;offer=1

Μερικά ευρώ οικονομικότερο χωρίς το wi-fi :
https://www.apothema.gr/haier-as68tebhra---1u68reffra-tundra-green-127660p

Επ ουδενί δεν έχει ίδιο βαθμό απόδοσης με το Fujitsu , αλλά τα 300€ είναι σίγουρα δελεαστικά.

S90130-181948.jpg

S90130-181952.jpg

Vs

S90130-183704.jpg

S90130-183717.jpg

Στις 29/1/2019 στις 5:19 ΜΜ, CptBill είπε

Χμμμμμ

manual απο αγγλια για τη σειρα ναι μεν ultimate comfort αλλα με διαφορετικους κωδικους μοντελων απο οτι διαπιστωσα στη πορεια

σελιδα 25

http://www.mideauk.co.uk/wp-content/uploads/2017/09/Ultimate-Comfort-installation-manual.pdf

3 m ως ελαχιστο

manual εγκαταστασης απο τη fgeurope για ολη τη σειρα ultimate comfort

σελιδα 25

https://www.fgeurope.gr/system/uploads/document/file/944/UC_IM.pdf

Αναφερει οτι " Nominal efficiency is tested on units with a pipe length of 5 meters (16.5ft).¨" χωρις να αναφερει ελαχιστο μηκος.

Δεν ξερω εαν μου διαφευγει κατι αλλο στο installation manual.

Τι λενε οι ειδήμονες; 

Ποσα μετρα να πω στον εγκαταστατη;

Θυμιζω πως  μιλαμε για το midea Ultimate Comfort 2018 09kBTU /// MT-09N8D6 το οποιο εγινε σημερα παραγγελια!

kudos στην fgeurope!

Μου απαντησαν πριν λιγο στο εμαιλ μου. Μου εστειλαν τη νεοτερη εκδοση του installation manual οπου αναγράφονται τα 3μετρα και με ενημερωσαν οτι θα ανανεωθει και η ιστοσελιδα τους με τη νεωτερο installation pdf συντομα.

Not bad.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...