Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρες παίδες,

Έχω τις μετρήσεις απο χτες (πάντα για Nemesis Pro 12αρι).

00:42 Κλείνουν όλοι οι διακόπτες στο σπίτι, πέρα απο αυτόν που δίνει στο A/C και αυτόν του Ψυγείου. Στο ψυγείο μπήκε μετρητής κατανάλωσης πρίζας.
Το κλιματιστικού είχε ρυθμιστεί να διατηρήσει στους 20° τον χώρο. Επίσης, δούλευε από το απόγευμα κανονικά και είχε πιάσει θερμοκρασία απο πρίν, οπότε μιλάμε για συντήρηση.
Ο ενιαίος χώρος ήταν 26τμ αλλά είχα και ανοιχτή πόρτα ΥΔ που είναι άλλα 11 κάπου. Ωστόσο λόγω διαρρύθμισης, δεν φτάνει η ζέστη εύκολα, οπότε ενώ είχα όντως ~20 στο σαλόνι στο ΥΔ είχα 18+κάτι (φυσιολογικό). Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν ~12° και υγρασία ~60% και μέσα στο σπίτι 20° και 50% - άρα ιδανικές συνθήκες. Το a/c δούλευε στην πιο χαμηλή κανονική σκάλα (όχι auto άλλα ούτε στο quiet) με περσίδες ακίνητες.
Κατεβαίνω και μετράω τρέχουσα ένδειξη ΔΕΗ (xx221,5 kWh)

08:42 Το πρωί ανοίγω όλους τους διακόπτες, κλείνω A/C, παίρνω φωτό συνολική κατανάλωση ψυγείου (0,3 kWh) και βλέπω πάλι ένδειξη στο ρολόι της ΔΕΗ.
Ήταν xx224,5kWh.

Οπότε με επλά λόγια έκαψα 2700Wh σε 8 ώρες, άρα 337 Watt μέση κατανάλωση στις 8 αυτές ώρες. 

Θέλω να κλάψω λίγο 😥, γιατί αυτό σημαίνει οτί μου κόστισε 50 cents όλο το 8 ωρο σε ρεύμα, ενώ με το ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού που είχα (2,500kW με ελάχιστη σκάλα 1000kW) εκαιγα 2ευρα και 3ευρα στον ίδιο χρόνο....

13 ώρες πριν, tornado είπε

πολυ μανουρα αδερφακι μου! εγω τα εχω ολα σε πριζα και πριν απο αυτο εχω βαλει μετρητη ρευματος και μετραω ετσι.

Σε ρωταω για την εφαρμογη, γιατι μεχρι τωρα δεν εχω καταφερει να την συνδεσω με τα μηχανηματα. αν καταφερεις πες μου.

Αποφυγε να κανεις επεμβασεις που δεν εισαι ειδικος σε αυτες,  με τα ρευματα δεν παιζουμε.

Φίλε Tornado ναι την έβαλα την εφαρμογή και παίζει κανονικά. Δεν ήταν τόσο απλό όσο περίμενα, αλλά όταν είδα στο google play 2.3*/5 λέω τη βάψαμε.

Αν κάνεις όλα τα βήματα αναλυτικά και με ψυχραιμία θα σου δουλέψει. Τί έκανα εγώ:

Όπως έλεγε η εφαρμογή αφού δεν έχει κουμπί wifi το τηλεκοντρόλ, πάτησα κουμπί turbo + mode (νομίζω) για 10 sec μαζί. Μετά έχεις 2 λεπτά λέει να το ρυθμίσεις αλλιώς θέλει πάλι.
Μετά προχώρησα, έβαλα wifi και κωδικό να συνδεθεί και δοκίμασσα να το βρει αυτόματα. Το δοκίμασα 2-3 φορές και δε το βρίσκει αυτόματα.
Πάτησα να το κάνω add manually (είχε μια σχετική επιλογή). Έκανα τα βήματα (ενεργοποίησα τοποθεσία και κάποια άλλα πράγματα που ζήτησε) βρήκε ένα "τοπικό wifi" του κλιματιστικού (δε κατάλαβα τι ήτανε) αλλά συνδέθηκα, και μετά απο όλα αυτά δούλεψε 100%.

Επίσης, έβαλα region europe κανονικά, όχι egypt ή δε ξέρω τι άλλο που έλεγε στα σχόλια του google play.

12 ώρες πριν, energy52 είπε

@SMARTYN89 εγω πηρα αυτον και ειναι γαματος https://efergy.com/el/metrites-energeias-me-othoni/asyrmatos-metritis-energeias-elite-classic/

Κοιταζα κι εγω στην αρχη τους μετρητες ραγας που ναι πιο φτηνοι καποιοι,αλλα αμα βαλεις και την αμοιβη του ηλεκτρολογου μεσα να ανοιξει τον πινακα, πιο ακριβα θα μου βγαινε..αυτον τον επιασα στη φαση της εξωτερικης μοναδας απλα ανοιξα το καπακι με τα ρευματα αφου κατεβασα γενικο,10 λεπτα μου πηρε!

Στην εξωτερική μονάδα ε? Θα ρίξω μια ματιά το βράδυ μήπως εκεί φαίνεται κανα εκατοστό καλώδιο και μπορώ εκεί να βάλω κάποιον αισθητήρα.

7 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Για μέτρηση κατανάλωσης αφου δεν είναι με πρίζα η εγκατάσταση θα χρειαστείς έναν επαγωγικό μετρητή σαν αυτόν που είναι καλός : https://efergy.com/el/metrites-energeias-me-othoni/asyrmatos-metritis-energeias-elite-classic/

Οι μονάδες μπαίνουν στο δάπεδο για να αποφύγεις φαινόμενα συντονισμού της τοιχοποιίας και μεταφοράς θορύβου μέσα στο σπίτι .  Πέρα απο αυτό βοηθάει για να μπουν τα σωστά μήκη σωληνώσεων χωρίς να χρειαστεί να γίνουν κουλούρα απο πίσω απο το μηχάνημα όταν είναι στο τοίχο και έχει ήδη περιορισμένο χώρο απο πίσω για να αναπνέει   ιδανικά . 

Αυτό με τα μήκη σωληνώσεων δε το είχα υπόψιν μου. Εμένα η απόσταση εσ/εξ μονάδω πρέπει να είναι 1.5-2m κατα τύχη. Πρέπει να δω το manual πόσο ζητούσε. Αλλά δε κοίταξα αν κάναν κουλούρα απο πίσω στην εξωτερική. Αλλά δε γίνεται παίδες να πρέπει να διαβάσουμε το installation manual για να επιβλέψουμε την εγκατάσταση για να μη μας κάνουν αστοχία....

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Ναι ήταν πολύ καλή ευκαιρία. Είχε αν θυμάμαι καλά 30% έκπτωση, δωρεάν εγκατάσταση και την δική τους εγγύηση μου την άφησε αν θυμάμαι καλά 60 ευρώ. 

δλδ  καπου στα 790€ με την εγκατασταση .......δλδ 700€ το μηχανημα......

περιθωριο κερδους.......οχι αστεια

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Τον παράγγειλα. 😁

4 λεπτά πριν, anergos13 είπε

δλδ  καπου στα 790€ με την εγκατασταση .......δλδ 700€ το μηχανημα......

περιθωριο κερδους.......οχι αστεια

Την Black Friday έκανε 909 το 18αρι με δωρεάν εγκατάσταση .. μήπως του έκαναν επιπλέον έκπτωση(?) ;

9 ώρες πριν, georgepppo είπε

σαν ψυκτικός θα σου πω 5 πράγματα.

1) τα κλιματιστικά θέλουν 2-2.5 μέτρα κατ ελάχιστον χαλκοσωλήνα για να κάνει σωστά τον κύκλο του το φρέον και να λειτουργεί σωστά, αν είναι κώλο κώλο οι μονάδες δηλαδή πολύ κοντά κάνεις μια κούρμπα τη σωλήνα απο πίσω και πιάνεις τα 2-2.5 μέτρα και εκεί που είναι αλλά είναι ακριβή η χαλκοσωλήνα και δεν σου έβαλε μάλλον.

2) δεν είναι απαραίτητες οι τσιμούχες η αλλιώς συνεμπλόκ , παρά μόνο μετά απο παρατήρηση του πελάτη αν διαπιστώσει πρόβλημα, ένας ψυκτικός βάζει πχ 500 κλιματιστικά το χρόνο και λίγα λέω αν έδινε και 5 ευρώ για το καθένα για συνεμπλόκ είναι 2.5 χιλιάρικά άρα καλά κάνουν και δεν βάζουν γιατί σε καλά μηχανήματα δεν χρειάζεται καν μάρκας daikin ,fujitsu,toshiba κλπ, επίσης είναι και θέμα τοιχοποιίας που τυχαίνει μια στις 100 να θέλει συνεμπλόκ.

3) αν είναι R32 το φρέον είναι απαραίτητο το κενό , αν είναι R410 δεν χρειάζεται μην ακούς χαζομάρες του καθενός.

4)το ότι βρομάει μπορεί χίλια δυο ,αν δεν έδινε σωστή ρίση στην αποχεύτευση να φεύγουν τα νερά θα πιτσίλαγε μέσα στο δωμάτιο

5)μην φωνάξεις άνοιξη ψυκτικό γιατί θα πνίγεται , τώρα που κάθονται :D 

6) φρέον δεν βάζεις ποτέ στο μηχάνημα αν δεν το χάσει για κάποιο λόγο, όσα μέτρα σωλήνας και να βάλεις απο 2 έως 10 περίπου ανάλογα το μηχάνημα σε καλύπτει μια χαρά το ήδη υπάρχον φρέον του μηχανήματος και δεν χαλάει ποτέ για να χρειαστεί να το αλλάξεις.

σε όσα σπίτια πας είναι άρπα κόλα γιατί η θα τα έχει βάλει κανένας φουκαράς υπάλληλος που θα παίρνει 500-600 ευρώ το μήνα για 60-70 ώρες τη βδομάδα οπότε στα τέτοια του για το σπλιτάκι σου , η κανένας αστραχάν μαστορας που θα βάζει 10 μηχανήματα την ημέρα και στο πεος του λουλούδια.  

Πριν βγει το R32 οι "ψυκτικοί" σαν και εσένα λέγανε ότι πάντα κενό στο R410 χαχα....επειδή δουλεύει το μηχάνημα δεν σημαίνει ότι είναι και "χαζομάρες", η μισή Ελλάδα είναι "ψυκτικοί" χωρίς την άδεια όμως γιατί δουλεύουνε μαύρα σε κάτι τύπος που λένε είναι "χαζομάρα το κενό" :)

8 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Δεν με θεωρω ειδικο για να κρινω απόλυτα... Παντως η εγκατασταση εγινε απο την Toshiba. Το επιβεβαιωμενο λαθος που εκαναν και τους το ειπα και δε μιλησαν (ηταν ομως αργα) ήταν που εκοψαν τους συνδεσμους (ρακορ?) και εκαναν κολληση.

Όταν και εάν γίνει διαρροή θα είναι πιο εύκολα ανιχνεύσιμη και το κόστος επισκευής θα είναι μικρότερο χωρίς να χρειάζεται να κατέβει το μηχάνημα κτλ, οι σύνδεσμοι τείνουν να χάνουν λόγο μη σωστής εκχυλωσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, afterhours είπε

Ευχαριστω που καθισες και διαβασες το μυνημα....και εκατσες να απαντησεις κιολας

Για το θεμα της μυρωδιας εφοσον εξω βγαινουν τα νερα το καλοκαιρι ψιλο-νορμαλ πιστευω οτι μενουν λιγα νερα-απονερα στην εσωτερικη αποχευτευση της μοναδας και εχει λιγη μυρωδια...Οταν θα ξαναφερω εναν διπλωματουχο ψυκτικο ολα αυτα θα λυθουν ερευνηθουν διεξοδικα. Οταν κανεις λαθος επιλογες παντα τις λουζεσαι οπως και εγω που θα χρεωθω δυο φορες την εγκατασταση(τη μια φορα απο τον μπακαλη και την δευτερη απο εναν σοβαρο επαγγελματια)

Ανοιξη αναφερομαι οταν θα εχει δροσια πριν πλακωσουν οι ζεστες.....

Στο εγχειριδιο του κατασκευαστη ειναι εμφανεστατη η οδηγια για χρηση αντλιας κενου (μεχρι 10mm Hg )οποτε επετρεψε μου να εμπιστευομαι της οδηγιες του κατασκευαστη και κανενος αλλου για το συγκεκριμενο μηχανημα.Ψυκτικο στο μηχανημα οντως εχει R410 οπως ανεφερες .

μπορεί να έχεις και δίκιο για τα απόνερα αλλά κάτσε να το δει κάποιος για να σου πει , το έχω δει πολλές φορές πελάτες να λένε κάτι και να μην ισχύει μάιο ξεκινάει σεζόν για τους ψυκτικούς άρα πιο πρίν φώναξε τον :D 

θα σου πω κάτι όταν κάνεις κενό βγάζεις τον αέρα απο την μέσα μονάδα και τις σωληνώσεις , αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην αναμείξεις αέρα με φρέον, όταν ένα κλιματιστικό έχει 1.5 κιλό φρεον και αναμείξεις 50 γραμμάρια αέρα σε R410 δεν έγινε κάτι , η διαφορά θα είναι μηδαμινή στο αποτέλεσμα αλλά αν ξυλώσεις το μηχάνημα και μαζέψεις το φρέον με τον αέρα και το ξαναβάλεις κάπου και ξανά και ξανά φτάνεις να έχεις βάλει 150-200 γραμμάρια αέρα μέσα.

κακό δεν κάνει το κενό παρά μόνο καλό αλλά σε R410 δεν είναι τόσο απαραίτητο.

και είναι και τα μέτρα σωλήνας άλλο να είσαι στα 2.5 μέτρα και άλλο στα 10 δεν θα είναι ίδια η ποσότητα αέρα που θα αναμείξεις με το φρέον.

στο R32 απαγορεύεται να μην κάνεις κενό.

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Πριν βγει το R32 οι "ψυκτικοί" σαν και εσένα λέγανε ότι πάντα κενό στο R410 χαχα....επειδή δουλεύει το μηχάνημα δεν σημαίνει ότι είναι και "χαζομάρες", η μισή Ελλάδα είναι "ψυκτικοί" χωρίς την άδεια όμως γιατί δουλεύουνε μαύρα σε κάτι τύπος που λένε είναι "χαζομάρα το κενό" :)

δεν είναι χαζομάρα το κενό αλλά όχι τόσο απαραίτητο σε R410 για σπλιτάκια

Επεξ/σία από georgepppo
  • Like 1

55 λεπτά πριν, georgepppo είπε

μπορεί να έχεις και δίκιο για τα απόνερα αλλά κάτσε να το δει κάποιος για να σου πει , το έχω δει πολλές φορές πελάτες να λένε κάτι και να μην ισχύει μάιο ξεκινάει σεζόν για τους ψυκτικούς άρα πιο πρίν φώναξε τον :D 

θα σου πω κάτι όταν κάνεις κενό βγάζεις τον αέρα απο την μέσα μονάδα και τις σωληνώσεις , αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην αναμείξεις αέρα με φρέον, όταν ένα κλιματιστικό έχει 1.5 κιλό φρεον και αναμείξεις 50 γραμμάρια αέρα σε R410 δεν έγινε κάτι , η διαφορά θα είναι μηδαμινή στο αποτέλεσμα αλλά αν ξυλώσεις το μηχάνημα και μαζέψεις το φρέον με τον αέρα και το ξαναβάλεις κάπου και ξανά και ξανά φτάνεις να έχεις βάλει 150-200 γραμμάρια αέρα μέσα.

και είναι και τα μέτρα σωλήνας άλλο να είσαι στα 2.5 μέτρα και άλλο στα 10 δεν θα είναι ίδια η ποσότητα αέρα που θα αναμείξεις με το φρέον.

Αν δεν έκανα καμιά πατάτα , μια σωλήνα 5/8'' περιέχει 0,242γρ αέρα / μέτρο (ατμοσφαιρική πίεση)

Άρα πχ μια σωλήνα των 10 μέτρων , θα έχει 2,5γρ αέρα περίπου. Πραγματικά μικρή ποσότητα (αν δεν έκανα λάθος επαναλαμβάνω).

Σίγουρα είναι αυτός ο λόγος;

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν δεν έκανα καμιά πατάτα , μια σωλήνα 5/8'' περιέχει 0,242γρ αέρα / μέτρο (ατμοσφαιρική πίεση)

Άρα πχ μια σωλήνα των 10 μέτρων , θα έχει 2,5γρ αέρα περίπου. Πραγματικά μικρή ποσότητα (αν δεν έκανα λάθος επαναλαμβάνω).

Σίγουρα είναι αυτός ο λόγος;

η 5/8 είναι περίπου 1.5cm διάμετρος άρα με d^2*3.14/4 βγάζει 1,76cm^2 επιφάνεια επί 10m μήκος  άρα ο όγκος θα είναι 1,743x10^-3 m^3 με πυκνώτητα 1.2kg/m3 του αέρα άρα περίπου 2 γραμμάρια αέρα, η 5/8 μπαίνει σε 24άρια που παίρνουν 2-2.5 κιλά φρέον.

δεν είναι όμως μόνο της σωλήνας είναι και της επιστροφής είναι και του εσωτερικού στοιχείου ο αέρας μέσα.

ο λόγος είναι για να μην χαλάει η σύσταση του φρέον με αέρα.

4 ώρες πριν, georgepppo είπε

Χρησιμες οι πληροφοριες που εδωσες..απο οτι διαβαζω το φρεον 410 εχει μεγαλες πιεσεις σε σχεση με παλιοτερα κλιματιστικα και σε εμενα κανει μεγαλη ζημια το παρα πολυ κοντο μηκος χαλκοσωληνα πιστευω..... Εκει κατα το Μαρτιο θα γινει η επανεγκατασταση αυτη τη φορα σωστα....

6 ώρες πριν, SMARTYN89 είπε

Φίλε Tornado ναι την έβαλα την εφαρμογή και παίζει κανονικά. Δεν ήταν τόσο απλό όσο περίμενα, αλλά όταν είδα στο google play 2.3*/5 λέω τη βάψαμε.

Αν κάνεις όλα τα βήματα αναλυτικά και με ψυχραιμία θα σου δουλέψει. Τί έκανα εγώ:

Όπως έλεγε η εφαρμογή αφού δεν έχει κουμπί wifi το τηλεκοντρόλ, πάτησα κουμπί turbo + mode (νομίζω) για 10 sec μαζί. Μετά έχεις 2 λεπτά λέει να το ρυθμίσεις αλλιώς θέλει πάλι.
Μετά προχώρησα, έβαλα wifi και κωδικό να συνδεθεί και δοκίμασσα να το βρει αυτόματα. Το δοκίμασα 2-3 φορές και δε το βρίσκει αυτόματα.
Πάτησα να το κάνω add manually (είχε μια σχετική επιλογή). Έκανα τα βήματα (ενεργοποίησα τοποθεσία και κάποια άλλα πράγματα που ζήτησε) βρήκε ένα "τοπικό wifi" του κλιματιστικού (δε κατάλαβα τι ήτανε) αλλά συνδέθηκα, και μετά απο όλα αυτά δούλεψε 100%.

Επίσης, έβαλα region europe κανονικά, όχι egypt ή δε ξέρω τι άλλο που έλεγε στα σχόλια του google play.

τωρα θα κλαψω εγω 😥😥😥

θα σου στειλω PM

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Όχι . Καθόλου υπερβολή . Σε άλλες εταιρίες ζητάνε και 5 μέτρα . 

Χμμμμμ

manual απο αγγλια για τη σειρα ναι μεν ultimate comfort αλλα με διαφορετικους κωδικους μοντελων απο οτι διαπιστωσα στη πορεια

σελιδα 25

http://www.mideauk.co.uk/wp-content/uploads/2017/09/Ultimate-Comfort-installation-manual.pdf

3 m ως ελαχιστο

manual εγκαταστασης απο τη fgeurope για ολη τη σειρα ultimate comfort

σελιδα 25

https://www.fgeurope.gr/system/uploads/document/file/944/UC_IM.pdf

Αναφερει οτι " Nominal efficiency is tested on units with a pipe length of 5 meters (16.5ft).¨" χωρις να αναφερει ελαχιστο μηκος.

Δεν ξερω εαν μου διαφευγει κατι αλλο στο installation manual.

Τι λενε οι ειδήμονες; 

Ποσα μετρα να πω στον εγκαταστατη;

Θυμιζω πως  μιλαμε για το midea Ultimate Comfort 2018 09kBTU /// MT-09N8D6 το οποιο εγινε σημερα παραγγελια!

Επεξ/σία από CptBill
  • Thanks 1

34 λεπτά πριν, CptBill είπε

Χμμμμμ

manual απο αγγλια για τη σειρα ναι μεν ultimate comfort αλλα με διαφορετικους κωδικους μοντελων απο οτι διαπιστωσα στη πορεια

σελιδα 25

http://www.mideauk.co.uk/wp-content/uploads/2017/09/Ultimate-Comfort-installation-manual.pdf

3 m ως ελαχιστο

σελιδα 25

Αναφερει οτι " Nominal efficiency is tested on units with a pipe length of 5 meters (16.5ft).¨" χωρις να αναφερει ελαχιστο μηκος.

Τι λενε οι ειδήμονες; 

Θυμιζω πως  μιλαμε για το midea Ultimate Comfort 2018 09kBTU /// MT-09N8D6 το οποιο εγινε σημερα παραγγελια!

Στo manual του mission II που έβαλα εγω : https://www.fgeurope.gr/system/uploads/document/file/829/Mission_II-Installation.pdf

, αναφέρει στην σελίδα 25 το εξής:

Αναφορά σε κείμενο

Το μήκος των σωλήνων ψυκτικού υγρού θα επηρεάσει την απόδοση και την ενεργειακή αποδοτικότητα της μονάδας. Η ονομαστική αποδοτικότητα υποβάλλεται σε δοκιμή στις μονάδες με μήκος σωλήνα 5 μέτρων (16,5 ft). Απαιτείται ελάχιστη διαδρομή σωλήνα 3 μέτρων για την ελαχιστοποίηση των δονήσεων και του υπερβολικού θορύβου. Για ειδικές τροπικές περιοχές, το μέγιστο μήκος του σωλήνα ψυκτικού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 μέτρα (32,8ft) και δεν θα πρέπει να γίνει προσθήκη ψυκτικού (Για μοντέλα ψυκτικού R290). Ανατρέξτε στον παρακάτω πίνακα για τις προδιαγραφές σχετικά με το μέγιστο μήκος και κατακόρυφο ύψος των σωληνώσεων.

39 λεπτά πριν, CptBill είπε

Χμμμμμ

σελιδα 25

3 m ως ελαχιστο

σελιδα 25

Τι λενε οι ειδήμονες; 

Είναι πολύ σαφές. Ο χαλκοσωλήνας πρέπει να είναι πάνω από 3μ και κάτω από 10. 

4b04d6ff785555c7741ad65a7e191d9e.png

Αν χρειαστεί να συμπληρώσει λόγω υπέρβασης του μήκους, πάει με τον πιο κάτω πίνακα

3cf6d83c9a31934905c46d30191b6bce.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, afterhours είπε

Εγω θα εστελνα ενα email στην εταιρια με τον κωδικο προιοντος για διευκρινιση.... (ειμαι λιγο ψειρας το ξερω 😀)

Ας το δοκιμασουμε και αυτο. Αλλωστε δεν ειναι ετοιμοπαραδοτο το κλιματιστικο ποτε εχουμε καιρο. 

9 λεπτά πριν, gdask είπε

Στo manual του mission II που έβαλα εγω : https://www.fgeurope.gr/system/uploads/document/file/829/Mission_II-Installation.pdf

, αναφέρει στην σελίδα 25 το εξής:

Οπως το κοβω 3μ θα βαλω. Απλα λυπαμαι το επιπλεον κοστος.

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι πολύ σαφές. Ο χαλκοσωλήνας πρέπει να είναι πάνω από 3μ και κάτω από 10. 

4b04d6ff785555c7741ad65a7e191d9e.png

Αν χρειαστεί να συμπληρώσει λόγω υπέρβασης του μήκους, πάει με τον πιο κάτω πίνακα

3cf6d83c9a31934905c46d30191b6bce.png

Ειναι απο το βρετανικο site το manual και δεν αναφερεται στο δικο μας μοντελο δυστυχως.

Το δικο μας ειναι εδω

Επεξ/σία από CptBill

17 ώρες πριν, anergos13 είπε

Κάνα τέταρτο με είκοσι λεπτά...κάπου είχα διαβάσει....Σωστό ή Λάθος?

Εξαρτάται απο το μήκος των σωληνώσεων την διατομή τους , τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αντλίας κενού καθώς και απο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αντλία κενού . 
Σε κάθε περίπτωση όταν κάνεις κενό στο κύκλωμα χρησιμοποιείς μετρητή κενού για να διαπιστώσεις πότε έχει τελειώσει η διαδικασία . 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...