Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες. Μαλλον θα επιλεξω το 9αρι midea ultimate comfort για αγορα αυριο. 

Το installation manual αναφερει 3μετρα ελαχιστο χαλκοσωληνα. Υπερβολη;

σελιδα 25 του pfd

http://www.mideauk.co.uk/wp-content/uploads/2017/09/Ultimate-Comfort-installation-manual.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, georgepppo είπε

3) αν είναι R32 το φρέον είναι απαραίτητο το κενό , αν είναι R410 δεν χρειάζεται μην ακούς χαζομάρες του καθενός.

4)το ότι βρομάει μπορεί χίλια δυο ,αν δεν έδινε σωστή ρίση στην αποχεύτευση να φεύγουν τα νερά θα πιτσίλαγε μέσα στο δωμάτιο

5)μην φωνάξεις άνοιξη ψυκτικό γιατί θα πνίγεται , τώρα που κάθονται :D 

Ευχαριστω που καθισες και διαβασες το μυνημα....και εκατσες να απαντησεις κιολας

Για το θεμα της μυρωδιας εφοσον εξω βγαινουν τα νερα το καλοκαιρι ψιλο-νορμαλ πιστευω οτι μενουν λιγα νερα-απονερα στην εσωτερικη αποχευτευση της μοναδας και εχει λιγη μυρωδια...Οταν θα ξαναφερω εναν διπλωματουχο ψυκτικο ολα αυτα θα λυθουν ερευνηθουν διεξοδικα. Οταν κανεις λαθος επιλογες παντα τις λουζεσαι οπως και εγω που θα χρεωθω δυο φορες την εγκατασταση(τη μια φορα απο τον μπακαλη και την δευτερη απο εναν σοβαρο επαγγελματια)

Ανοιξη αναφερομαι οταν θα εχει δροσια πριν πλακωσουν οι ζεστες.....

Στο εγχειριδιο του κατασκευαστη ειναι εμφανεστατη η οδηγια για χρηση αντλιας κενου (μεχρι 10mm Hg )οποτε επετρεψε μου να εμπιστευομαι της οδηγιες του κατασκευαστη και κανενος αλλου για το συγκεκριμενο μηχανημα.Ψυκτικο στο μηχανημα οντως εχει R410 οπως ανεφερες .

Επεξ/σία από afterhours

1 λεπτό πριν, afterhours είπε

Ευχαριστω που καθισες και διαβασες το μυνημα....και εκατσες να απαντησεις κιολας

Για το θεμα της μυρωδιας εφοσον εξω βγαινουν τα νερα το καλοκαιρι ψιλο-νορμαλ πιστευω οτι μενουν λιγα νερα-απονερα στην εσωτερικη αποχευτευση της μοναδας...Οταν θα ξαναφερω εναν διπλωματουχο ψυκτικο ολα αυτα θα λυθουν ερευνηθουν διεξοδικα. Οταν κανεις λαθος επιλογες παντα τις λουζεσαι οπως και εγω που θα χρεωθω δυο φορες την εγκατασταση(τη μια φορα απο τον μπακαλη και την δευτερη απο εναν σοβαρο επαγγελματια)

Ανοιξη αναφερομαι οταν θα εχει δροσια πριν πλακωσουν οι ζεστες.....

Στο εγχειριδιο του κατασκευαστη ειναι εμφανεστατη η οδηγια για χρηση αντλιας κενουν οποτε επετρεψε μου να εμπιστευομαι της οδηγιες του κατασκευαστη και κανενος αλλου για το συγκεκριμενο μηχανημα.Ψυκτικο στο μηχανημα οντως εχει R410 οπως ανεφερες .

Λεει και ποση ωρα πρεπει να κανεις κενο? Γιατι και σε αυτο το σημειο πεφτει κοροιδια

4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Λεει και ποση ωρα πρεπει να κανεις κενο? Γιατι και σε αυτο το σημειο πεφτει κοροιδια

Κάνα τέταρτο με είκοσι λεπτά...κάπου είχα διαβάσει....Σωστό ή Λάθος?

1 λεπτό πριν, anergos13 είπε

Κάνα τέταρτο με είκοσι λεπτά...κάπου είχα διαβάσει....Σωστό ή Λάθος?

Νομιζω οτι εξαρταται με το μηχανημα που θα φερει. Σε μενα πανω απο δυο τρια λεπτα δεν εκανε.

Αντιγραφω απο το εχγειριδιο : "Αρχιστε την αντληση του αερα για 10-15 λεπτα εως φτασετε σε ενα κενο 10mm Hg......" Φυσικα οι οδηγιες συνεχιζονται αλλα δεν θα αντιγραφω ολο το εγχειριδιο

Αντιγραφω απο το εχγειριδιο : "Αρχιστε την αντληση του αερα για 10-15 λεπτα εως φτασετε σε ενα κενο 10mm Hg......" Φυσικα οι οδηγιες συνεχιζονται αλλα δεν θα αντιγραφω ολο το εγχειριδιο

Κάτι τέτοιο είχα διαβάσει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδεχομενως και αυτος που μου εκανε την εγκατασταση να μην ηταν μπακαλης...Αλλα με δολο να μην εκανε αυτα που γνωριζε για να μεγιστοποιησει το κερδος του και να συντομευσει το χρονο του και να βαλει σε μια μερα αλλα 10 κλιματιστικα....10X 80 ευρω εγκατασταση=800 ευρω σε μια μερα μαυρα και κολαριστα...Βεβαια αυτο που γραφω ειναι αυθαιρετο οποτε δεν θα μαθουμε ποτε τι ηταν? Ειτε λαμογιο αλλα γνωστης του αντικειμενου ειτε ασχετος μπακαλης.

Επεξ/σία από afterhours

2 λεπτά πριν, afterhours είπε

Το ερωτημα ειναι αν φτασει στα 10mm σε ενα λεπτο επειδη εχει δυνατο μηχανημα ειναι αρκετο ή οχι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Το ερωτημα ειναι αν φτασει στα 10mm σε ενα λεπτο επειδη εχει δυνατο μηχανημα ειναι αρκετο ή οχι 

Καλη ερωτηση αλλα δεν ειμαι αρμοδιος να απαντησω(δεν ειναι το αντικειμενο μου) Φανταζομαι απαξ και δημιουργηθει το κενο αν δεν υπαρχουν διαροεες στο κλειστο πλεον συστημα δεν υπαρχει κανενα θεμα...εξαλου εχουν μανομετρα για να ελεγχουν τις πιεσεις και για διαγνωστικους ελεγχους οι μηχανικοι, ψυκτικοι κλπ

Επεξ/σία από afterhours

Καλη ερωτηση αλλα δεν ειμαι αρμοδιος να απαντησω(δεν ειναι το αντικειμενο μου) Φανταζομαι απαξ και δημιουργηθει το κενο αν δεν υπαρχουν διαροεες στο κλειστο πλεον συστημα δεν υπαρχει κανενα θεμα...εξαλου εχουν μανομετρα για να ελεγχουν τις πιεσεις και για διαγνωστικους ελεγχους οι μηχανικοι, ψυκτικοι κλπ

Ετσι μου ειχαν πει και εμενα... αλλα δε πολυσυμφωνω με την αποψη αυτη. Νομιζω οτι η διαδικασια απαιτει και τις δυο προυποθεσεις που ενεφερες,  Θα το ψαξω καποια στιγμη το ερωτημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Ετσι μου ειχαν πει και εμενα... αλλα δε πολυσυμφωνω με την αποψη αυτη. Νομιζω οτι η διαδικασια απαιτει και τις δυο προυποθεσεις που ενεφερες,  Θα το ψαξω καποια στιγμη το ερωτημα.

Εγινε και σε εσενα κακη εγκατασταση να υποθεσω εχει κακες επιδοσεις το κλιματιστικο σου ?

Γιατι αν μεσα στους χαλκοσωληνες υπαρχει αερας ατμοσφαιρικος υγρασια και οχι κενο αν πχ το κλιματιστικο ειναι 9αρι πεφτει η αποδοση του σιγουρα...βεβαια δεν μπορω να το ποσοτικοποιησω αλλα υπαρχουν σιγουρα διαφορες στην αποδοση.

Στο εγχειριδιο γραφει : Ελεγξτε για διαρροη με ηλεκτρονικο ανιχνευτη διαρροης η σαπουνι ....Αυτο ειναι λογικα αυτο το διπλοτσεκαρισμα που εψαχνες αφου γινει το κενο

Σε ενα παραπανω εγχειριδιο που διαβασα γραφει κατι αλλο σχετικα με αυτο που ρωτησες: "....and turn off the vacuum pump. 7. Wait for 5 minutes, then check that there has been no change in system pressure. 8. If there is a change in system pressure, refer to Gas Leak Check section......."

Επεξ/σία από afterhours

Αντιγράφω από το εγχειρίδιο εγκατάστασης του Toshiba Shorai

Εκκενώστε για 15 λεπτά περίπoυ εφοσον το μήκος των σωληνώσεων είναι 20 μέτρα. (15 λεπτά για 20 μέτρα) (θεωρώντας την αποδιση της αντλίας στα 27 λίτρα ανά λεπτο) Στη συνέχεια επιβειαιώστε οτι ο μετρητής πίεσης δείχνει –101 kPa (–76 cmHg).

Άρα για 3 μέτρα σωλήνα 2,3 λεπτά....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, anergos13 είπε

Αντιγράφω από το εγχειρίδιο εγκατάστασης του Toshiba Shorai

Εκκενώστε για 15 λεπτά περίπoυ εφοσον το μήκος των σωληνώσεων είναι 20 μέτρα. (15 λεπτά για 20 μέτρα) (θεωρώντας την αποδιση της αντλίας στα 27 λίτρα ανά λεπτο) Στη συνέχεια επιβειαιώστε οτι ο μετρητής πίεσης δείχνει –101 kPa (–76 cmHg).

Άρα για 3 μέτρα σωλήνα 2,3 λεπτά....

Στο δικο σου το τοσιμπα η εγκατασταση εγινε οπως επρεπε ? Αν ναι χαιρομαι ιδιαιτερα.... μακαρι να ηξερα αυτα που ξερω τωρα οταν ειχα παρει το δικο μου. Που και να μην ηξερα δλδ αν ειχε ακολουθηθει το εγχειριδιο ολα θα ηταν ΟΚ....

Επεξ/σία από afterhours

37 λεπτά πριν, afterhours είπε

Εγινε και σε εσενα κακη εγκατασταση να υποθεσω εχει κακες επιδοσεις το κλιματιστικο σου ?

Γιατι αν μεσα στους χαλκοσωληνες υπαρχει αερας ατμοσφαιρικος υγρασια και οχι κενο αν πχ το κλιματιστικο ειναι 9αρι πεφτει η αποδοση του σιγουρα...βεβαια δεν μπορω να το ποσοτικοποιησω αλλα υπαρχουν σιγουρα διαφορες στην αποδοση.

Στο εγχειριδιο γραφει : Ελεγξτε για διαρροη με ηλεκτρονικο ανιχνευτη διαρροης η σαπουνι ....Αυτο ειναι λογικα αυτο το διπλοτσεκαρισμα που εψαχνες αφου γινει το κενο

Σε ενα παραπανω εγχειριδιο που διαβασα γραφει κατι αλλο σχετικα με αυτο που ρωτησες: "....and turn off the vacuum pump. 7. Wait for 5 minutes, then check that there has been no change in system pressure. 8. If there is a change in system pressure, refer to Gas Leak Check section......."

Δεν με θεωρω ειδικο για να κρινω απόλυτα... Παντως η εγκατασταση εγινε απο την Toshiba. Το επιβεβαιωμενο λαθος που εκαναν και τους το ειπα και δε μιλησαν (ηταν ομως αργα) ήταν που εκοψαν τους συνδεσμους (ρακορ?) και εκαναν κολληση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...