Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΓΙα να γινεται κουβεντα :

Εβαλα ενα καινουργιο προσφατο κλιματιστικο σε υπνοδωματιο 9αρι με καλο COP SEER Α++ ψυξη και θερμανση ....Η εγκατασταση εγινε δυστυχως με λαθος τροπο απο μπακαλη οπως φαινεται......

Ολα αυτα που γραφω απο κατω τα εμαθα εκ των υστερων μετα την εγκατασταση με δικη μου ερευνα για να μαθω περι κλιματιστικων...Δεν ηξερες δεν ρωταγες λεει  ο σοφος λαος...

1.Πολυ κοντο μηκος αγωγου (το εγχειριδιο εγραφε 2.5 μετρα τουλαχιστον και το κλιματιστικο το εξωτερικο συμπιεστης μπηκε ακριβως στο ιδιο υψος με μεσα..μηκος αγωγου ελαχιστο...

Δεν μποροσε να μπει κατω στο μπαλκονι και μπηκε ψηλα αλλα θα μπορουσε να μπει παρακεντρα για να αυξηθει το μηκος αγωγου

2.Οταν παιρνει εμπρος η μοναδα συντονιζει με τον τοιχο παρα πολυ θορυβος εντονα (δεν μπηκαν τσιμουχες αποσβεσης/βασεις αντικραδασμικες-- σκετη επαφη με μεταλο υφισταται.Αφου παρει καποιες σταθερες στροφες ο συντονισμος και ο θορυβος σταματανε

3.Δεν εγινε δημιουργια κενου με το ειδικο μηχανημα αφου λογικα βαριοτανε ο "μαστορας"

4.Το καλοκαιρι οταν ειναι idle ο συμπιεστης μυριζει ασχημα το κλιματιστικο...αρα λογικα δεν εχει δωσει στην απαραιτητη κλιση στο μηχανημα με αποτελεσμα να μυριζω τα απονερα της αποχετευσης της εσωτ.μοναδας (βεβαια βλεπω νερα εξω αλλα ισως οχι το μεγιστο που θα μπορουσαν να φευγουν εξω).Το εκανε απο την αρχη αυτο αρα δεν υφισταται θεμα οτι επιαστε μεσα βρωμα η φτερωτη και θελει ολο λυσιμο και καθαρισμο χημικο των ψυκτικων στοιχειων coils....

Μετα απο ολα αυτα εκει στην Ανοιξη πριν τις ζεστες θα κανω ερευνα αγορας για διπλωματουχο ψυκτικο και οχι μπακαλη... Θα ξαναγινει απο την αρχη η εγκατασταση με ολες τις προδιαγραφες του κατασκευαστη με επιβλεψη απο εμενα και με το εγχειριδιο του κατασκευαστη παρασαγκας,,,θα τηρηθει μεχρι χιλιοστου και ποσα γραμαρια φρεον θα πρεπει να μπουν ανα μετρο αγωγου ...λεπτομερεια μεχρι αηδιας γιατι ετσι πρεπει.... (εκτος απο το να μπει κατω κατω στο μπαλκονι γιατι δεν υπαρχει χωρος αυτο θα ειναι εκτος προδιαγραφων)

Σε οσα αλλα σπιτια εχω παει σχεδον σε ολα οι εγκαταστασεις  σε mini split  κατα 90% ειναι αρπα κολα ( η χαρα του μπακαλη)

Επεξ/σία από afterhours
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

26 λεπτά πριν, energy52 είπε

@SMARTYN89 εγω πηρα αυτον και ειναι γαματος https://efergy.com/el/metrites-energeias-me-othoni/asyrmatos-metritis-energeias-elite-classic/

Κοιταζα κι εγω στην αρχη τους μετρητες ραγας που ναι πιο φτηνοι καποιοι,αλλα αμα βαλεις και την αμοιβη του ηλεκτρολογου μεσα να ανοιξει τον πινακα, πιο ακριβα θα μου βγαινε..αυτον τον επιασα στη φαση της εξωτερικης μοναδας απλα ανοιξα το καπακι με τα ρευματα αφου κατεβασα γενικο,10 λεπτα μου πηρε!

Καλη φαση... Να σε ρωτησω, ρυθμισες καπου στη συσκευή τη τιμή της τάσης?

5 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Καλη φαση... Να σε ρωτησω, ρυθμισες καπου στη συσκευή τη τιμή της τάσης?

ναι! ειχε απο μονη της τα 240 v κι εγω την αλλαξα στα 236 συμφωνα μ αυτο που μου δειχνει το πολυμετρο..πριν το κουμπωσω στο a/c εκανα  δοκιμες σε αλλες συσκευες να σιγουρευτω πως μετραει με ακριβεια!

1 ώρα πριν, energy52 είπε

@SMARTYN89 εγω πηρα αυτον και ειναι γαματος https://efergy.com/el/metrites-energeias-me-othoni/asyrmatos-metritis-energeias-elite-classic/

Κοιταζα κι εγω στην αρχη τους μετρητες ραγας που ναι πιο φτηνοι καποιοι,αλλα αμα βαλεις και την αμοιβη του ηλεκτρολογου μεσα να ανοιξει τον πινακα, πιο ακριβα θα μου βγαινε..αυτον τον επιασα στη φαση της εξωτερικης μοναδας απλα ανοιξα το καπακι με τα ρευματα αφου κατεβασα γενικο,10 λεπτα μου πηρε!

Από την στιγμή που δεν φαίνονται τα καλώδια στον φίλο @SMARTYN89, αυτός δεν μπαίνει. 

Μιλάμε της ράγας είναι απλούστατη εγκατάσταση για έναν ηλεκτρολόγο.

Εγώ παράγγειλα 2 διαφορετικούς μετρητές, θα σας πω ποιος είναι καλύτερος:

https://www.banggood.com/SONOFF-POW-R2-AC90-250V-16A-3500W-DIY-WIFI-Wireless-Long-Distance-APP-Remote-Control-Switch-p-1279097.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP2-Smart-WIFI-Socket-EU-Plug-220V-16A-Work-with-Amazon-Alexa-Google-Assistant-p-1292899.html?rmmds=myorder&ID=47184&cur_warehouse=CN

@afterhours, δυστυχώς υπάρχουν πολλοί κλέφτες. Ο συγκεκριμένος σου έφαγε το κόστος του χαλκοσωλήνα που είναι και σημαντικό .  

24 λεπτά πριν, energy52 είπε

ναι! ειχε απο μονη της τα 240 v κι εγω την αλλαξα στα 236 συμφωνα μ αυτο που μου δειχνει το πολυμετρο..πριν το κουμπωσω στο a/c εκανα  δοκιμες σε αλλες συσκευες να σιγουρευτω πως μετραει με ακριβεια!

Τοτε ειναι σουπερ, διοτι αναλογα που μενεις υπαρχουν και ιδιαιτεροτητες. Να φανταστεις σε μενα ειναι περιπου 215 volt.

Καλησπερα,

Στα πόσα μέτρα χαλκοσωλήνα πρέπει να συμπληρώσουμε ψυκτικό υγρό;
Εγκατέστησε ο τεχνικός σήμερα το κλιματιστικό και χρησιμοποιήσε 7.5m χαλκοσωλήνα και μου είπε οτι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε.

4 λεπτά πριν, complicated είπε

Καλησπερα,

Εγκατέστησε ο τεχνικός σήμερα το κλιματιστικό και χρησιμοποιήσε 7.5m χαλκοσωλήνα και μου είπε οτι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε.

Ναι δεν χρειάζεται. Δες το Installation manual του κλιματιστικού σου. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από την στιγμή που δεν φαίνονται τα καλώδια στον φίλο @SMARTYN89, αυτός δεν μπαίνει. 

https://www.banggood.com/SONOFF-POW-R2-AC90-250V-16A-3500W-DIY-WIFI-Wireless-Long-Distance-APP-Remote-Control-Switch-p-1279097.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP2-Smart-WIFI-Socket-EU-Plug-220V-16A-Work-with-Amazon-Alexa-Google-Assistant-p-1292899.html?rmmds=myorder&ID=47184&cur_warehouse=CN

@afterhours, δυστυχώς υπάρχουν πολλοί κλέφτες. Ο συγκεκριμένος σου έφαγε το κόστος του χαλκοσωλήνα που είναι και σημαντικό .  

Σιγουρα, βεβαια ειναι ενα θεμα να βρισκεσαι διαρκως στον πινακα να κοιτας την καταναλωση, τουλαχιστον στην αρχη..κι ο efergy κανονικα για τον πινακα ειναι!

Τον πρωτο μετρητη που βαλες τον εχω ηδη!τον δοκιμασα πως δουλευει και με την εφαρμογη στο κινητο ειναι σουπερ,αν και με δυσκολεψε λιγο να συνδεθει στο ρουτερ! στο 24αρι βεβαια δεν προκειται να τον εβαζα δεν τον εμπιστευομαι αλλα στο 9αρι στο δωματιο θα τον βαλω μολις βρω χρονο..

Βρε τι γκατζετακηδες ειμαστε😆

Επεξ/σία από energy52

12 λεπτά πριν, complicated είπε

Καλησπερα,

Είδα το δικό μου. Απ τα 20 μέτρα και πάνω λέει.

5 λεπτά πριν, energy52 είπε

Σιγουρα, βεβαια ειναι ενα θεμα να βρισκεσαι διαρκως στον πινακα να κοιτας την καταναλωση, τουλαχιστον στην αρχη..κι ο efergy κανονικα για τον πινακα ειναι!

Τον πρωτο μετρητη που βαλες τον εχω ηδη!τον δοκιμασα πως δουλευει και με την εφαρμογη στο κινητο ειναι σουπερ,αν και με δυσκολεψε λιγο να συνδεθει στο ρουτερ! στο 24αρι βεβαια δεν προκειται να τον εβαζα δεν τον εμπιστευομαι αλλα στο 9αρι στο δωματιο θα τον βαλω μολις βρω χρονο..

Βρε τι γκατζετακηδες ειμαστε😆

Γιατί δεν τον εμπιστεύεσαι; 16 αμπερ λέει ότι αντέχει. Το Fujitsu έχει πάει μέχρι 12.

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είδα το δικό μου. Απ τα 20 μέτρα και πάνω λέει.

Γιατί δεν τον εμπιστεύεσαι; 16 αμπερ λέει ότι αντέχει. Το Fujitsu έχει πάει μέχρι 12.

και το δικο μου λεει μεχρι 13 αν θυμαμαι καλα..δε ξερω φιλε μου, εγω δε θα το βαζα σε 1000ευρω μηχανημα..απο μια πλακετιστα αποτελειται ουσιαστικα κι ενα ρελε οσο το περιεργαστηκα..η εφαρμογη καλη αλλα ξερεις τι..εκει που δειχνει τις καταναλωσεις ακριβως στο κεντρο εχει το ON/OFF..μια να παει το χερι κατα λαθος στο OFF κι εκλεισες το μηχανημα εν ωρα λειτουργιας σα να το τραβηξες απ την πριζα..you know what i mean!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ο blitzwolf μαμει και στοιχίζει λιγο παραπανω απο 10 ευρω. 

Στο παρακατω image  υπαρχουν στατιστικα ανα μερα για ενα inventor στη πολη του Βολου.

https://imgur.com/a/Z1HSMYT

Επεξ/σία από CptBill
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, CptBill είπε

Ο blitzwolf μαμει και στοιχίζει λιγο παραπανω απο 10 ευρω. 

Στο παρακατω image  υπαρχουν στατιστικα ανα μερα για ενα inventor στη πολη του Βολου.

https://imgur.com/a/Z1HSMYT

Όντως ο blitzwolf, οπως και όλα τα προϊόντα της εταιρίας,τα σπάει...και τιμή όσο 3 καφέδες...

Τον έχει πάρει φίλος....και τον έχει παραγγείλει και εγώ...μαζί με το module για το wifi (broadlink)

Επεξ/σία από anergos13
  • Like 2

2 ώρες πριν, afterhours είπε

ΓΙα να γινεται κουβεντα :

Εβαλα ενα καινουργιο προσφατο κλιματιστικο σε υπνοδωματιο 9αρι με καλο COP SEER Α++ ψυξη και θερμανση ....Η εγκατασταση εγινε δυστυχως με λαθος τροπο απο μπακαλη οπως φαινεται......

Ολα αυτα που γραφω απο κατω τα εμαθα εκ των υστερων μετα την εγκατασταση με δικη μου ερευνα για να μαθω περι κλιματιστικων...Δεν ηξερες δεν ρωταγες λεει  ο σοφος λαος...

1.Πολυ κοντο μηκος αγωγου (το εγχειριδιο εγραφε 2.5 μετρα τουλαχιστον και το κλιματιστικο το εξωτερικο συμπιεστης μπηκε ακριβως στο ιδιο υψος με μεσα..μηκος αγωγου ελαχιστο...

Δεν μποροσε να μπει κατω στο μπαλκονι και μπηκε ψηλα αλλα θα μπορουσε να μπει παρακεντρα για να αυξηθει το μηκος αγωγου

2.Οταν παιρνει εμπρος η μοναδα συντονιζει με τον τοιχο παρα πολυ θορυβος εντονα (δεν μπηκαν τσιμουχες αποσβεσης/βασεις αντικραδασμικες-- σκετη επαφη με μεταλο υφισταται.Αφου παρει καποιες σταθερες στροφες ο συντονισμος και ο θορυβος σταματανε

3.Δεν εγινε δημιουργια κενου με το ειδικο μηχανημα αφου λογικα βαριοτανε ο "μαστορας"

4.Το καλοκαιρι οταν ειναι idle ο συμπιεστης μυριζει ασχημα το κλιματιστικο...αρα λογικα δεν εχει δωσει στην απαραιτητη κλιση στο μηχανημα με αποτελεσμα να μυριζω τα απονερα της αποχετευσης της εσωτ.μοναδας (βεβαια βλεπω νερα εξω αλλα ισως οχι το μεγιστο που θα μπορουσαν να φευγουν εξω).Το εκανε απο την αρχη αυτο αρα δεν υφισταται θεμα οτι επιαστε μεσα βρωμα η φτερωτη και θελει ολο λυσιμο και καθαρισμο χημικο των ψυκτικων στοιχειων coils....

Μετα απο ολα αυτα εκει στην Ανοιξη πριν τις ζεστες θα κανω ερευνα αγορας για διπλωματουχο ψυκτικο και οχι μπακαλη... Θα ξαναγινει απο την αρχη η εγκατασταση με ολες τις προδιαγραφες του κατασκευαστη με επιβλεψη απο εμενα και με το εγχειριδιο του κατασκευαστη παρασαγκας,,,θα τηρηθει μεχρι χιλιοστου και ποσα γραμαρια φρεον θα πρεπει να μπουν ανα μετρο αγωγου ...λεπτομερεια μεχρι αηδιας γιατι ετσι πρεπει.... (εκτος απο το να μπει κατω κατω στο μπαλκονι γιατι δεν υπαρχει χωρος αυτο θα ειναι εκτος προδιαγραφων)

Σε οσα αλλα σπιτια εχω παει σχεδον σε ολα οι εγκαταστασεις  σε mini split  κατα 90% ειναι αρπα κολα ( η χαρα του μπακαλη)

σαν ψυκτικός θα σου πω 5 πράγματα.

1) τα κλιματιστικά θέλουν 2-2.5 μέτρα κατ ελάχιστον χαλκοσωλήνα για να κάνει σωστά τον κύκλο του το φρέον και να λειτουργεί σωστά, αν είναι κώλο κώλο οι μονάδες δηλαδή πολύ κοντά κάνεις μια κούρμπα τη σωλήνα απο πίσω και πιάνεις τα 2-2.5 μέτρα και εκεί που είναι αλλά είναι ακριβή η χαλκοσωλήνα και δεν σου έβαλε μάλλον.

2) δεν είναι απαραίτητες οι τσιμούχες η αλλιώς συνεμπλόκ , παρά μόνο μετά απο παρατήρηση του πελάτη αν διαπιστώσει πρόβλημα, ένας ψυκτικός βάζει πχ 500 κλιματιστικά το χρόνο και λίγα λέω αν έδινε και 5 ευρώ για το καθένα για συνεμπλόκ είναι 2.5 χιλιάρικά άρα καλά κάνουν και δεν βάζουν γιατί σε καλά μηχανήματα δεν χρειάζεται καν μάρκας daikin ,fujitsu,toshiba κλπ, επίσης είναι και θέμα τοιχοποιίας που τυχαίνει μια στις 100 να θέλει συνεμπλόκ.

3) αν είναι R32 το φρέον είναι απαραίτητο το κενό , αν είναι R410 δεν χρειάζεται μην ακούς χαζομάρες του καθενός.

4)το ότι βρομάει μπορεί χίλια δυο ,αν δεν έδινε σωστή ρίση στην αποχεύτευση να φεύγουν τα νερά θα πιτσίλαγε μέσα στο δωμάτιο

5)μην φωνάξεις άνοιξη ψυκτικό γιατί θα πνίγεται , τώρα που κάθονται :D 

6) φρέον δεν βάζεις ποτέ στο μηχάνημα αν δεν το χάσει για κάποιο λόγο, όσα μέτρα σωλήνας και να βάλεις απο 2 έως 10 περίπου ανάλογα το μηχάνημα σε καλύπτει μια χαρά το ήδη υπάρχον φρέον του μηχανήματος και δεν χαλάει ποτέ για να χρειαστεί να το αλλάξεις.

σε όσα σπίτια πας είναι άρπα κόλα γιατί η θα τα έχει βάλει κανένας φουκαράς υπάλληλος που θα παίρνει 500-600 ευρώ το μήνα για 60-70 ώρες τη βδομάδα οπότε στα τέτοια του για το σπλιτάκι σου , η κανένας αστραχάν μαστορας που θα βάζει 10 μηχανήματα την ημέρα και στο πεος του λουλούδια.  

• Thanks 1

46 λεπτά πριν, guzel είπε

Έχετε βάλει πρίζα προστασίας από υπέρταση στο κλιματιστικό σας;

Ναι, και επιτηρητη τασης γιατι στη περιοχη μου ειναι χαμηλα 205-220 max αναλογα την εποχη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...