Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, liakjim είπε

????????

Τις υγροποιήσεις λες?

Tις κρατάει? Και που τις πάει? Έχει απορροή εκεί?

Δεν στέκει . Αφού αυτές στραγγίζουν από κάτω που έχει το σκαφάκι.

όχι δεν έχει απορροή. Και καλα αν πέσει μια σταγόνα να μη πάει μεσα ? και να στεγνώσει εκεί πάνω? δεν καταλαβαίνω ...

IMG-20190128-145521.jpg

πάντως μου είπαν να το ξαναβάλω 

Επεξ/σία από guzel
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, SMARTYN89 είπε

Μόνο "αρνητικό" (θετικό είναι) οτί τα καλώδια είναι όλα κρυμμένα μέσα στον τοίχο, και δε βλέπω ούτε πριζα ούτε καλώδιο για να μπορέσω να μετρήσω κατανάλωση, έστω κι επαγωγικά. Θέλω πάρα πολύ να το μετρήσω (φάση συντήρησης, μεσος όρος, max peaks), αλλά όχι τόσο ωστε να του έλεγα να αφήσει καλώδια έξω και να πιάσει μόνιμα πρίζα εφόσον δε χρειαζόταν.

Εχω σκεφτεί λύση να κλείσω πχ για μία ώρα όλους τους διακόπτες απο τον ηλ. πίνακα και να αφήσω μόνο του A/C (έχει δικό του) και να συγκρίνω ενδείξεις ΔΕΗ. Πολύ μπακαλίστικο, αλλά μια τάξη χονδροειδή εκτίμηση (μέσο όρο) θα την πάρω. Απλά αυτό δεν έχω όρεξη να το κάνω πάνω απο 2-3 φορές. 

Έχετε κάποια πιο εύκολη εναλλακτική που να μη χρειάζεται ηλεκτρολόγο? (πχ να μετρήσω κατ'ευθείαν στον πίνακα κάπως ακούγεται επικίνδυνο).

Α, επίσης, βλέπω οι περισσότεροι βάζετε την μονάδα κάτω στο μπαλκόνι, και όχι τέρμα πάνω. Υπάρχει λόγος για αυτό?

δεν παει καλωδιο με πριζα στο τοιχο? περιεργο αυτο....

καταφερες να το συνδεσεις με smartphone?

1 ώρα πριν, SMARTYN89 είπε

Γεια σας παίδες, 

Σήμερα το πρωί έβαλα το Nemesis Pro 12άρι (Inventor). Πρόλαβα να το δουλέψω ελάχιστα για να έχω άποψη, αλλά σε 5-10 λεπτά πήγε τους 17.5 σε 19.5 σε χώρο 26-30 τμ με ανοιχτή πόρτα ΥΔ (άλλα 10τμ), αλλά είχε βεβαια έξω λιακάδα με 12-15°C (Κρήτη).

Θα το μελετήσω πιο αναλυτικά να σας πω τη γνώμη μου τις επόμενες μέρες, αλλά όποιος έχει κάποια ερώτηση (φωτό-βίντεο-δοκιμή) feel free και θα το κοιτάξω.

Μόνο "αρνητικό" (θετικό είναι) οτί τα καλώδια είναι όλα κρυμμένα μέσα στον τοίχο, και δε βλέπω ούτε πριζα ούτε καλώδιο για να μπορέσω να μετρήσω κατανάλωση, έστω κι επαγωγικά. Θέλω πάρα πολύ να το μετρήσω (φάση συντήρησης, μεσος όρος, max peaks), αλλά όχι τόσο ωστε να του έλεγα να αφήσει καλώδια έξω και να πιάσει μόνιμα πρίζα εφόσον δε χρειαζόταν.

Εχω σκεφτεί λύση να κλείσω πχ για μία ώρα όλους τους διακόπτες απο τον ηλ. πίνακα και να αφήσω μόνο του A/C (έχει δικό του) και να συγκρίνω ενδείξεις ΔΕΗ. Πολύ μπακαλίστικο, αλλά μια τάξη χονδροειδή εκτίμηση (μέσο όρο) θα την πάρω. Απλά αυτό δεν έχω όρεξη να το κάνω πάνω απο 2-3 φορές. 

Έχετε κάποια πιο εύκολη εναλλακτική που να μη χρειάζεται ηλεκτρολόγο? (πχ να μετρήσω κατ'ευθείαν στον πίνακα κάπως ακούγεται επικίνδυνο).

Α, επίσης, βλέπω οι περισσότεροι βάζετε την μονάδα κάτω στο μπαλκόνι, και όχι τέρμα πάνω. Υπάρχει λόγος για αυτό?

Καλοδουλευτο.

Η λύση είναι πολύ απλή. Θα βάλεις έναν μετρητή ραγας. Είναι πολύ φτηνοί.https://www.ergo-tel.gr/index.php?cPath=342_387_1867

Οι μετρητές ράγας από τους καταξιωμένους κατασκευαστές υλικού ράγας είναι αρκετά πιο τσιμπημένοι βεβαια : https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/iliko-ragas/metrisi/ilektronika-organa/ilektronikoi-metrites-energeias/?sort=Price-Ascending

25 λεπτά πριν, tornado είπε

δεν παει καλωδιο με πριζα στο τοιχο? περιεργο αυτο....

καταφερες να το συνδεσεις με smartphone?

Υπήρχε μελέτη στο σπίτι για μελλοντική εγκατάσταση aircodition και είχε έτοιμες τις τρύπες (για σωλήνες και λάστιχο απορροής).

Επίσης, κάτω απο την κεντρική μονάδα είχε ένα απο αυτά τα κυκλικά κουτάκια που βάζουν οι ηλεκτρολόγοι για να κατευθύνουν τα καλώδια (διακλαδωτής?). Εκεί είχε καλώδιο ρεύματος έτοιμο με δική του ασφάλεια στον πίνακα. Ακόμα, σε εκείνο λοιπόν το ηλεκτρολογικό κουτάκι, κατέληγε επίσης μια μικρή εσωτερικά του τοίχου τρύπα η οποία ξεκινούσε απο την τρύπα των σωληνώσεων του a/c. Οπότε πρακτικά πέρασε και το καλώδιο ρεύματος αρχικά μέσα απο τη τρύπα με τις σωληνώσεις και λίγα εκατοστά πιο μέσα το έστριψε μέσα στη πιο μικρή τρύπα και βγήκε στο κουτάκι με το καλώδιο ρεύματος που έλεγα πριν. Τα συνέδεσε, έκλεισε το καπάκι, στόκαρε την τρύπα με τις σωληνώσεις, τέλος, δε φαίνεται τίποτα έξω.

Αν σε ενδιαφέρει παραπάνω, μπορώ να βγάλω κάποια φωτογραφία για να καταλάβεις (αν και αυτό θα είχε πιο πολλή αξία όσο γινόταν).

Για την εφαρμογή, δε πρόλαβα, θα το δοκιμάσω το απόγευμα, που έχω σκοπό να διαβάσω και όλο το manual. Φαίνεται πολύ απλό πάντως..

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Καλοδουλευτο.

Η λύση είναι πολύ απλή. Θα βάλεις έναν μετρητή ραγας. Είναι πολύ φτηνοί.https://www.ergo-tel.gr/index.php?cPath=342_387_1867

Να'σαι καλά.

Ακούγεται απλό, αλλά δε μου φαίνεται σωστό να επέμβω στον ηλ. πίνακα καθώς δεν έχω σχετική εκπαίδευση. Ουτε καν δοκιμαστικό κατσαβίδι δεν έχω.

Ίσως με κάποιον φίλο που ξέρει, θα το σκεφτώ..

Προς το παρόν, λέω να κάνω το εξής: πριν παώ για ύπνο, κλείνω όλους τους διακόπτες πλιν a/c και ψυγείου (για προφανείς λόγους) και παίρνω μέτρηση απο ρολόι ΔΕΗ στο ισόγειο. Βάζω ένα μετρητή ρεύματος πρίζας που έχω για το ψυγείο να μου μετρήσει πόσο θα κάψει το ψυγείο το βράδυ.

Το πρωί αφαιρώ τις ενδείξεις ΔΕΗ και αφαιρώ επίσης τις συνολικές KWh του ψυγείου απο τον μετρητή. Η διαφορά είναι οι KWh του A/C σε συντήρηση όλο το βράδυ. Διαιρώ με τη διάρκεια του πειράματος, και έχω μια πολύ ρεαλιστική μέση κατανάλωση για το (συγκεκριμένο) βράδυ.

Αλλά σίγουρα, δε μπορείς να το κάνεις πολλές φορές αυτό, θα βαρεθείς.

@SMARTYN89, τον βρήκα https://www.aliexpress.com/item/5-60-A-110V-230V-50HZ-60HZ-Single-phase-Din-rail-WIFI-smart-energy-meter-over/32905762074.html

Υπάρχουν και άλλοι αν ψαχτείς με περιγραφή wifi 1 phase energy meter rail 

Στα δικά μας, πρόσθεσα στο χθεσινό video με την σύγκριση του θορύβου, τον θόρυβο που κάνει το Fujitsu ASYG24KLCA , όταν έξω έχει σχετικά υψηλή θερμοκρασία. 

Η διαφορά μεταξύ 12C και 7C είναι χαώδης. Προσοχή τα Watts είναι τα ίδια (και πιο κάτω λίγο με 12C έξω). 

Είναι αντιφατικό για μένα, αλλά προφανώς θα εξηγείται από μηχανολογικής άποψης πχ για μεγαλύτερο COP στους 12 ή όταν πέφτει η θερμοκρασία έξω να ρίχνει στροφές για να μην πιάνει πάγο ή και τα 2 ή κάτι άλλο που δεν μπορώ να κατανοήσω ή να φανταστώ. 

Ευτυχώς ο θόρυβος δεν περνάει μέσα στο σπίτι. 

Τελικά πριν λίγο παράγγειλα από τον Κωτσοβολο το Toshiba Shorai 18.000...όλα καλά

Το μόνο που έχασα είναι η Δωρεάν εγκατάσταση που την αφαίρεσαν από τα περισσότερα κλιματιστικα......δυστυχώς άργησα...αφού νομίζω οτι μέχρι εχθές την είχαν κανονικα.....

Τουλάχιστον θα πάρω την Δώροεπιταγή των 100€ για την ανακύκλωση του παλιού...

Ευχαριστώ για την βοήθεια....

Να δούμε πως θα πάει.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, anergos13 είπε

Τελικά πριν λίγο παράγγειλα από τον Κωτσοβολο το Toshiba Shorai 18.000...όλα καλά

Το μόνο που έχασα είναι η Δωρεάν εγκατάσταση που την αφαίρεσαν από τα περισσότερα κλιματιστικα......δυστυχώς άργησα...αφού νομίζω οτι μέχρι εχθές την είχαν κανονικα.....

Καλορίζικο. Και εγώ αυτό έχω βάλει με τις εκπτώσεις της Black Friday. 

Επεξ/σία από kax54638

3 ώρες πριν, SMARTYN89 είπε

Υπήρχε μελέτη στο σπίτι για μελλοντική εγκατάσταση aircodition και είχε έτοιμες τις τρύπες (για σωλήνες και λάστιχο απορροής).

Επίσης, κάτω απο την κεντρική μονάδα είχε ένα απο αυτά τα κυκλικά κουτάκια που βάζουν οι ηλεκτρολόγοι για να κατευθύνουν τα καλώδια (διακλαδωτής?). Εκεί είχε καλώδιο ρεύματος έτοιμο με δική του ασφάλεια στον πίνακα. Ακόμα, σε εκείνο λοιπόν το ηλεκτρολογικό κουτάκι, κατέληγε επίσης μια μικρή εσωτερικά του τοίχου τρύπα η οποία ξεκινούσε απο την τρύπα των σωληνώσεων του a/c. Οπότε πρακτικά πέρασε και το καλώδιο ρεύματος αρχικά μέσα απο τη τρύπα με τις σωληνώσεις και λίγα εκατοστά πιο μέσα το έστριψε μέσα στη πιο μικρή τρύπα και βγήκε στο κουτάκι με το καλώδιο ρεύματος που έλεγα πριν. Τα συνέδεσε, έκλεισε το καπάκι, στόκαρε την τρύπα με τις σωληνώσεις, τέλος, δε φαίνεται τίποτα έξω.

Αν σε ενδιαφέρει παραπάνω, μπορώ να βγάλω κάποια φωτογραφία για να καταλάβεις (αν και αυτό θα είχε πιο πολλή αξία όσο γινόταν).

Για την εφαρμογή, δε πρόλαβα, θα το δοκιμάσω το απόγευμα, που έχω σκοπό να διαβάσω και όλο το manual. Φαίνεται πολύ απλό πάντως..

Να'σαι καλά.

Ακούγεται απλό, αλλά δε μου φαίνεται σωστό να επέμβω στον ηλ. πίνακα καθώς δεν έχω σχετική εκπαίδευση. Ουτε καν δοκιμαστικό κατσαβίδι δεν έχω.

Ίσως με κάποιον φίλο που ξέρει, θα το σκεφτώ..

Προς το παρόν, λέω να κάνω το εξής: πριν παώ για ύπνο, κλείνω όλους τους διακόπτες πλιν a/c και ψυγείου (για προφανείς λόγους) και παίρνω μέτρηση απο ρολόι ΔΕΗ στο ισόγειο. Βάζω ένα μετρητή ρεύματος πρίζας που έχω για το ψυγείο να μου μετρήσει πόσο θα κάψει το ψυγείο το βράδυ.

Το πρωί αφαιρώ τις ενδείξεις ΔΕΗ και αφαιρώ επίσης τις συνολικές KWh του ψυγείου απο τον μετρητή. Η διαφορά είναι οι KWh του A/C σε συντήρηση όλο το βράδυ. Διαιρώ με τη διάρκεια του πειράματος, και έχω μια πολύ ρεαλιστική μέση κατανάλωση για το (συγκεκριμένο) βράδυ.

Αλλά σίγουρα, δε μπορείς να το κάνεις πολλές φορές αυτό, θα βαρεθείς.

πολυ μανουρα αδερφακι μου! εγω τα εχω ολα σε πριζα και πριν απο αυτο εχω βαλει μετρητη ρευματος και μετραω ετσι.

Σε ρωταω για την εφαρμογη, γιατι μεχρι τωρα δεν εχω καταφερει να την συνδεσω με τα μηχανηματα. αν καταφερεις πες μου.

Αποφυγε να κανεις επεμβασεις που δεν εισαι ειδικος σε αυτες,  με τα ρευματα δεν παιζουμε.

1 ώρα πριν, anergos13 είπε

Καλορίζικο φίλε μου!!!! Έλα να μεγαλώνει η παρέα της Toshiba 😁

25 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Καλορίζικο. Και εγώ αυτό έχω βάλει με τις εκπτώσεις της Black Friday. 

Έχει το δικό σου το άσπρο πλαστικό κάτω από το καπάκι; 

@SMARTYN89 εγω πηρα αυτον και ειναι γαματος https://efergy.com/el/metrites-energeias-me-othoni/asyrmatos-metritis-energeias-elite-classic/

Κοιταζα κι εγω στην αρχη τους μετρητες ραγας που ναι πιο φτηνοι καποιοι,αλλα αμα βαλεις και την αμοιβη του ηλεκτρολογου μεσα να ανοιξει τον πινακα, πιο ακριβα θα μου βγαινε..αυτον τον επιασα στη φαση της εξωτερικης μοναδας απλα ανοιξα το καπακι με τα ρευματα αφου κατεβασα γενικο,10 λεπτα μου πηρε!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...