Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, kstgr είπε

ναι

Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα είναι , που γυρνάει το φρέον σε αντίστροφο κύκλο + σπάσιμο της πίεσης. Απόλυτα φυσιολογικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 21/1/2019 στις 10:07 ΜΜ, energy52 είπε

o δακτυλιος αγκαλιαζει την φαση μονο κι οχι ολο το καλωδιο και μετρα επαγωγικα..

Για δες τι υπαρχει ε;; πολυ καλο φαινεται,διαβαζει οποιοδηποτε τηλεκοντρολ κι εφοσον ειναι εντος εμβελειας με την συσκευη την ελεγχεις μεσω κινητου σωστα; αρα..αντι να αγορασω το wifi stick που χει ενα 30αρι παιρνω αυτο!!

Παράγγειλα και εγώ το WiFi infrared. Άραγε μπορεί να γίνει προγραμματισμός να δίνει την τάδε εντολή σε συγκεκριμένη ώρα; πχ να ανάβει το κλιματιστικό στις 6 το πρωί; 

48 λεπτά πριν, anikologr είπε

Παράγγειλα και εγώ το WiFi infrared. Άραγε μπορεί να γίνει προγραμματισμός να δίνει την τάδε εντολή σε συγκεκριμένη ώρα; πχ να ανάβει το κλιματιστικό στις 6 το πρωί; 

Όχι δεν έχει προγραμματισμό, πρέπει να πας στο ακριβότερο μοντέλο: https://www.banggood.com/Broadlink-RM-Pro-Smart-Home-Automation-Phone-Wireless-Remote-Universal-Controller-p-942667.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

Το κλιματιστικό σου δεν προγραμματίζεται;

Τις τελευταίες μέρες που ο καιρός έχεις σχετικά γλυκάνει έχω παρατηρήσει ότι παρότι βάζουμε το κλιματιστικό στους 21 η θερμοκρασία του χώρου ανεβαίνει πολύ περισσότερο. Έχω ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο τοποθετημένο σε ένα έπιπλο περίπου 1,20 ύψος και η θερμοκρασία έφτασε στους 23 βαθμούς, ίσως η γυναίκα μου είχε πατήσει το follow me και στο σημείο του τηλεχειριστηρίου δεν είχε πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία αλλά δεν το παρατήρησα. Επίσης προχθές το είδα πρώτη φορά να κάνει απόψυξη ενώ τις κρύες ημέρες δεν το είχα δει να κάνει ούτε μια φορά. 

Κατά τ αλλά το κλιματιστικό δουλεύει απροβλημάτιστα χωρίς θόρυβο ούτε μέσα ούτε έξω παρότι η εξωτερική μονάδα είναι αρκετά μεγάλη (93 cm ενώ η σίτα του ανεμιστήρα είναι 50) και ζεσταίνει το χώρο πολύ γρήγορα. 

9 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Δε τα λες λίγα άλλα ούτε και υπερβολικά πολλά . Πάλι καλά που μπορούσαν να την επισκευάσουν γιατί αν δεν γινόταν θα εκλαιγες με το πόσο κοστίζει μια πλακέτα σε κλιματιστικό . Τα μισά λεφτά απο όσα έδωσες για να το αγοράσεις δε θα ήταν παράλογο . 
Πόσο καιρό το έχεις το κλιματιστικό ; 

Ενα "κλακ" ήχο ξαφνικά  για δευτερόλεπτο ; 

Το έχω από 2016 και το είχα αγοράσει στα 280 ευρώ γι'αυτό και μου φαίνονται πολλά. Πάντως σε κάποιους άλλους τεχνικούς που ρώτησα μου είπαν αρκετά λιγότερα περί τα 45 - 50 ευρώ. Ίσως το μοναδικό δέλεαρ για να συνεχίσω την επισκευή με την πρώτη εταιρεία να είναι η εγγύηση που δίνει ο Κωτσόβολος για 2 χρόνια στην εργασία και 2 χρόνια στο ανταλλακτικό , όταν όμως έρθει η ώρα άντε βρες άκρη....

30 λεπτά πριν, glazos είπε

Το έχω από 2016 και το είχα αγοράσει στα 280 ευρώ γι'αυτό και μου φαίνονται πολλά. Πάντως σε κάποιους άλλους τεχνικούς που ρώτησα μου είπαν αρκετά λιγότερα περί τα 45 - 50 ευρώ. Ίσως το μοναδικό δέλεαρ για να συνεχίσω την επισκευή με την πρώτη εταιρεία να είναι η εγγύηση που δίνει ο Κωτσόβολος για 2 χρόνια στην εργασία και 2 χρόνια στο ανταλλακτικό , όταν όμως έρθει η ώρα άντε βρες άκρη....

Αν σου δίνει τέτοια εγγύηση , κάντο. Οι έξω δίνουν 3-6μήνες.

• Like 1

12 ώρες πριν, kstgr είπε

ναι

Η τετραοδη είναι όπως σε όλα τα κλιματιστικά . Οπλίζει για αλλαγή του κύκλου στο φρεον για να γινει η απόψυξη .  Απολύτως φυσιολογικό να την ακούσεις .  Ότι σου είπε και ο liakjim

4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Η τετραοδη είναι όπως σε όλα τα κλιματιστικά . Οπλίζει για αλλαγή του κύκλου στο φρεον για να γινει η απόψυξη .  Απολύτως φυσιολογικό να την ακούσεις .  Ότι σου είπε και ο liakjim

Και σε μενα οπως ανεφερα σε παλαιοτερο post ακουγοταν ενας δυνατος θορυβος... τωρα που διαβαζω αυτα και το συνιδοαζω οτι ακουγοταν μετα την αποψυξη καταλήγω πως ηταν η τετραοδη βαλβιδα

Τωρα που γλυκανε ο καιρος δεν την ακουω εχει σχεση μετην εξ.θερμοκρασία?

Αρχικα το κλιματιστικο ειχε κλιση απο την αναποδη μερια απο αυτη που ειναι ο σωληνας, με αποτελεσμα τα νερα να τρεχουν (και) απο την τρυπα που εχω κυκλωσει. Σημερα προσθεσα ενα λαστιχενιο υλικο πανω απο τις πλαστικες βασεις στα δεξια ωστε να του δωσω κλιση προς τη μερια του σωληνα. 

Μπορω να βουλωσω την μπλε τρυπα ωστε να εξασφαλισω οτι δε θα τρεχει νερο απο εκει και θα πηγαινει ολα στον σωληνα? Πως λεγονται αυτες οι ταπες και που τις βρισκω?

image.png.ead838a6c0f181fabde23ee6555da9fd.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παράλληλα χθες παρέλαβα και αυτόν τον οικονομικο μετρητη.. 

https://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200036382

και δείχνει ότι κάνει τη δουλειά για τα βασικά ικανοποιητικα... 

Έβαλα να μετρήσω το 15ετιας (προς αντικατάσταση) Panasonic inverter 15.000 btu για να τσεκάρω λίγο συμπεριφορά και να δω πως συμπεριφερεται ο συμπιεστης...

Το κλιματιστικό εμφανίζει την εξής συμπεριφορά:

όταν ξεκινάει κάνει τα αναμενόμενα 5-10 λεπτά να ξεκινήσει... Και στην συνέχεια αντί να ξεκινήσει εντατικά πχ (1800 w-2000w) να δουλέψει για να πιάσει την θερμοκρασία που του έχω ορίσει... δουλεύει διακοπτόμενα για μια ή και δύο ώρες κάποιες φορές... 

Δουλεύει 3-5 λεπτά στα 800 - 900 w ( σε άλλες φάσεις 200-300w) σταματάει.... Δουλεύει ανεμιστήρας αλλά 5...(κρυος αέρας)... Σταματάει... Ξανάξεκινάει.... κοκ.... 

Κάποια στιγμή... Μετα από ώρα ή ώρες ξεκινάει και δουλεύει συνεχόμενα εντατικά όπως πρέπει... 

Όταν ξεκινήσει δουλεύει σωστά και ανταποκρινεται όταν ανεβάζω και κατεβάζω θερμοκρασία.... (αυξηση/μείωση λειτουργίας συμπιεστή και παύση όταν πιάσει θερμοκρασία) 

Στο συγκεκριμένο κλιματιστικό πριν 6 μήνες είχε συμπληρωθεί λίγο φρέον...

Ο τεχνικός που ήρθε πριν μια εβδομάδα έβαλε το όργανο ειδε ότι είχε φρεον.... 

Αλλα όπως μου είπε άκουγε έναν ήχο από τον συμπιεστή που δεν του άρεσε (εγώ δεν μπορώ να τον ξεχωρίσω) 

Έβαλε το κλιματιστικό στην ψυξη και στους 16 βαθμούς και είδε με το όργανο ότι έπαιζε η μέτρηση που έπαιρνε.... 

Ετσι έβγαλε αμεσα συμπέρασμα ότι έχει πρόβλημα ο συμπίεστης (ασύμφορο κόστος επισκευης) και γι αυτό αργεί να δούλεψει στο full.... αρα όπως είπε "πας για αντικατασταση" 

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως μετά δουλεύει για ώρες κανονικά αφού έχει πρόβλημα ο συμπιεστης.... 

Μήπως είναι κάποιο Άλλο πρόβλημα... Πχ κάποιου αισθητήρα? 

Το κλιματιστικό  θα δρομολογηθεί για αντικατασταση.... Αλλα μήπως είναι κάτι ποιο απλό και πάρει μια μικρή παράταση ζωής? 

Γνώμες????? 

Επεξ/σία από anergos13

Έπειτα από σχεδόν δύο μήνες ταλαιπωρίας με το toyotomi izuru 871zr ο Κωτσόβολος δέχτηκε την αντικατάσταση του κλιματιστικού με κλιματιστικό της επιλογής μου. Πήρα το Toshiba shorai 18αρι στην τιμή που είχε την Black Friday όταν αγόρασα το toyotomi.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/174995-toshiba-shorai-ras18pavsg/pkvsg-e

Πήγα αρχικά για το αντίστοιχο 16αρι όμως μετά από επικοινωνία με την Toshiba μου είπαν ότι η τεχνολογία twin rotary του συμπιεστή την έχουν τα κλιματιστικά τους από 18.000 και πάνω.

Η εγκατάσταση θα γίνει το Σάββατο και θα επανέλθω για αναλυτικό review!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, guzel είπε

Έπειτα από σχεδόν δύο μήνες ταλαιπωρίας με το toyotomi izuru 871zr ο Κωτσόβολος δέχτηκε την αντικατάσταση του κλιματιστικού με κλιματιστικό της επιλογής μου. Πήρα το Toshiba shorai 18αρι στην τιμή που είχε την Black Friday όταν αγόρασα το toyotomi.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/174995-toshiba-shorai-ras18pavsg/pkvsg-e

Πήγα αρχικά για το αντίστοιχο 16αρι όμως μετά από επικοινωνία με την Toshiba μου είπαν ότι η τεχνολογία twin rotary του συμπιεστή την έχουν τα κλιματιστικά τους από 18.000 και πάνω.

Η εγκατάσταση θα γίνει το Σάββατο και θα επανέλθω για αναλυτικό review!

Mπραβο!!!!!και χαρας το κουράγιο σου!!!....με τα λιγα που ειχα διαβασει καταλαβα την ταλαιπωρία σου...

και ο Κωτσος τελικα επραξε σωστα!!! 

ο τεχνικος της εταιριας τι ρολο επαιξε? προφανως δεν μετρησε η γνωμη του για τον Κωτσο?

τελικα με το φοβητρο του Δικηγορου εκανες την δουλεια σου??

και εσυ Οκ εκανες τα τεστ ....μετρησες...το ψαξες το κυνηγησες....αλλοι που δεν γνωριζουν τι να κανουν τεχνικα?

και τελικα ποσες αποκλισεις εχουν τα μηχανηματα?

γιατι εδω μικρες ακομα αποκλισεις απο τα 'Εργοστασιακα Νουμερα' μιλαμε για δεκαδες ευρω παραπανω στην ΔΕΗ μακροπροθεσμα...

εχω 4 κλιματιστικα σπιτι χθες απο περιεργια μετρησα σε stand by καταναλωσεις...

panasonic inv 15ari-15ετιας (με το προβλημα ) 1.9 W

panasonic on -off 9αρι 14ετιας  9.9W

hitachi  9ερι  on -off 20ετιας  2.5 W

inveνentor omni eco inv 9ari  μηνων  5.5W

ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα παιζουν αποκλισεις απο τα  εργοστασιακα specs (φυλλαδιου) και σε αλλες κατηγοριες ....

Επεξ/σία από anergos13

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...