Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 ώρες πριν, roalexa2010 είπε

Καλησπερα,

Ενδιαφερομαι για 9αρι κλιματιστικο (μεχρι 400 ευρω) για υπνοδωματιο, κυρια χρηση θερμανση, ειμαι μεταξυ των παρακατω κυριως λογω της εγγυησης, το προηγουμενο LG Hero εκαψε πλακετα και πιθανον κομπρεσσορα με μικρη χρηση:

- Inventor Omnia Eco O3MVI32

- Gree Lomo GRS-101 EI / JLM1-N3

Ποιο λετε απο τα παραπανω? Εχετε να μου προτεινεται καποιο αλλο?

Ευχαριστω

Καποια προταση για τα παραπανω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, roalexa2010 είπε

Καποια προταση για τα παραπανω?

Κοίτα, για υπνοδωμάτιο μάλλον ο πρώτος παράγοντας θα πρέπει να είναι ο θόρυβος και από ότι φαίνεται το Inventor είναι πιο αθόρυβο. Στην πράξη δεν ξέρω, μάλλον δεν έχει και τις καλύτερες κριτικές στο σκρουτζ.

Αυτό φαίνεται ότι έχει καλύτερες https://www.skroutz.gr/s/11998366/Gree-Bora-GRS-101-EI-JBR1-N3.html#reviews

Γενικά θέλει ψάξιμο και δύσκολα να βρεις απάντηση εδώ μέσα παρά μόνο κάποιον που να έχει χρησιμοποιήσει κάποιο.

53 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κοίτα, για υπνοδωμάτιο μάλλον ο πρώτος παράγοντας θα πρέπει να είναι ο θόρυβος και από ότι φαίνεται το Inventor είναι πιο αθόρυβο. Στην πράξη δεν ξέρω, μάλλον δεν έχει και τις καλύτερες κριτικές στο σκρουτζ.

Αυτό φαίνεται ότι έχει καλύτερες https://www.skroutz.gr/s/11998366/Gree-Bora-GRS-101-EI-JBR1-N3.html#reviews

Γενικά θέλει ψάξιμο και δύσκολα να βρεις απάντηση εδώ μέσα παρά μόνο κάποιον που να έχει χρησιμοποιήσει κάποιο.

Γενικα δεν θα χρησιμοποιειται κατα την διαρκεια του υπνου μονο κατα την διαρκεια της ημερας οταν χρειαζεται για να ισορροπει τη θερμανση σε 2 υπνοδωματια συνδυαστικα με 1 12αρι (Inventor Omnia Eco 1)στο σαλονι, το βραδυ με το ηλεκτρικο επιστρωμα δεν χρειαζεται τιποτα αλλο :)

Ισως παω για to Bora, αν δεν βρω καποια αρνητικη κριτικη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους , την Παρασκευή το κλιματιστικό μου (Pitsos P1ZAI1270W ) σταμάτησε να λειτουργεί και έβγαλε τον κωδικό Ε1.

Έκλεισα ραντεβού για τεχνικό μέσω Κωτσόβολου (35 ευρώ) ο οποίος ήρθε την επόμενη ημέρα και διέγνωσε καμένη πλακέτα εξωτερικής μονάδας την οποία και αφαίρεσε για έλεγχο και επισκευή . Σήμερα με κάλεσαν από το κατάστημα που συνεργάζεται ο Κωτσόβολος και ανέλαβε την επισκευή και με ενημέρωσαν ότι το κόστος επισκευής είναι 95 ευρώ. Μου φαίνονται πολλά , τους είπα ότι θα το σκεφτώ και θα απαντήσω αύριο. Γνωρίζει κανείς αν το ποσό είναι λογικό?? Έχει κάποιος να προτείνει κάτι ??? 

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από glazos

Λοιπόν, Mitsubishi MSZ/MUZ-SF50VE 18άρι σε ίδιο σπίτι με το δικό μου (χτίστηκαν μαζί) δλδ 60τμ ενιαίος και σκάλα που πάει σε άλλα 60, ευνοϊκές συνθήκες,  15 εξωτερική , και ρύθμιση στους 20 , που δίνει ακριβώς 20 μέσα στον χώρο , συντήρηση στα 450WP90122-163249.jpg.3365bba6544c2da8f6cd3c29aa320462.jpg

Tο δικό μου φαντάζομαι κάπου εκεί θα παίζει (δεν ξέρω, μπορεί και λιγότερο γιατί τον έχω επιστρέψει τον μετρητή) γιατί βγάζει μόλις 27C στις ίδιες ρυθμίσεις :

P90122-164137.jpg.f424c8fdf4e6f1ccbb15f1e73b49962b.jpg

• Like 1

Αν και το έχω ψάξει πολύ, έχω χαθεί εντελώς με την ποικιλία που υπάρχει.

Ψάχνω για 12ρι για σαλόνι 30τμ. Τη μια κολλάω με τα Toyo, μετά με τα inventor ακόμα και με τα Pitsos.

Έχω την εξής ερώτηση λοιπόν. Εστω οτί θα πάω σε Inventor αναγκαστικά. Έχει αρκετά μοντέλα στα ~12.00 BTU!
Για παράδειγμα:
Life Pro ~ 380€
Passion ECO ~ 480€
Nemesis Pro ~580€
[οι τιμές είναι απο best price]

Απο την ίδια εταιρία στα ίδια (ή παρόμοια) ονομαστικά BTU, χωρίς μεγάλες διαφορές στα SEER/SCOP η διαφορά στη τιμή (+25%, +50%) πώς δικαιολογείται? Και στα features δε θα έλεγα οτί έχουν σημαντική διαφορά.

Έχουν μήπως διαφορετική εξωτερική μονάδα?

14 λεπτά πριν, SMARTYN89 είπε

Ψάχνω για 12ρι για σαλόνι 30τμ. Τη μια κολλάω με τα Toyo, μετά με τα inventor ακόμα και με τα Pitsos.

Έχω την εξής ερώτηση λοιπόν. Εστω οτί θα πάω σε Inventor αναγκαστικά. Έχει αρκετά μοντέλα στα ~12.00 BTU!
Για παράδειγμα:
Life Pro ~ 380€
Passion ECO ~ 480€
Nemesis Pro ~580€

Απο την ίδια εταιρία στα ίδια (ή παρόμοια) ονομαστικά BTU, χωρίς μεγάλες διαφορές στα SEER/SCOP η διαφορά στη τιμή (+25%, +50%) πώς δικαιολογείται? Και στα features δε θα έλεγα οτί έχουν σημαντική διαφορά.

Τι σε μπερδεύει? Είναι πολύ διαφορετικά στα χαρακτηριστικά τους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, SMARTYN89 είπε

Για παράδειγμα:
Life Pro ~ 380€
Passion ECO ~ 480€
Nemesis Pro ~580€

To μοναδικό στοιχείο που έχω καταλάβει είναι ότι μάλλον τα δυο πρώτα είναι Midea και το τρίτο Gree.....

Και Γενικά νομίζω ποιο φτηνά τα Midea από Gree..... Ειδικά αν είναι από διαφορετικές Σειρές....

Mια Θεωρία....

Επεξ/σία από anergos13

Στις 20/1/2019 στις 9:29 ΜΜ, guzel είπε

Παιδιά τι λέτε για τα παρακάτω μόλις ξηλώσουν το toyotomi ; Θα πήγαινα για Fujitsu για το μοντέλο που έχει ο liakjim αλλά βλέπω ο Κωτσόβολος  έχει μόνο 9αρια από Fujitsu οπότε το ερώτημα αφού δεν θα υπάρχει επιλογή για  αγορά από αλλού λόγω πιστωτικού Daikin ή Toshiba?

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186769-daikin-atxc60a-siesta-sensira

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/174996-toshiba-shorai-ras22pavsg/pkvsg-e

Toshiba με διαφορά . Με διαφορά οικονομικότερο στην θέρμανση απο το Daikin . Δες τους βαθμούς απόδοσης . 
Επίσης έχει διπλάσια σχεδόν εγγύηση απο το Daikin  (εφοσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις)

Στις 20/1/2019 στις 9:54 ΜΜ, Gilmen είπε

Σ

Δεν συγκρινουμε ποτε Daikin με Toshiba ιεροσυλια....

Μια χαρά συγκρίνουμε Daikin  με υπόλοιπες εταιρίες στο τομέα του οικιακού κλιματισμού . Σε αυτό τον τομέα δεν είναι ανταγωνιστική . Η μόνη σειρά κλιματιστικώ που παίζει μπάλα μονη της χωρίς ανταγωνιστή είναι η σειρά Ururu Sharara .
Η Daikin αξίζει πάρα πολύ σε ημικεντρικά συστήματα και σε επαγγελματική ψύξη . 

• Like 1
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Toshiba με διαφορά . Με διαφορά οικονομικότερο στην θέρμανση απο το Daikin . Δες τους βαθμούς απόδοσης . 
Επίσης έχει διπλάσια σχεδόν εγγύηση απο το Daikin  (εφοσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις)

Μια χαρά συγκρίνουμε Daikin  με υπόλοιπες εταιρίες στο τομέα του οικιακού κλιματισμού . Σε αυτό τον τομέα δεν είναι ανταγωνιστική . Η μόνη σειρά κλιματιστικώ που παίζει μπάλα μονη της χωρίς ανταγωνιστή είναι η σειρά Ururu Sharara .
Η Daikin αξίζει πάρα πολύ σε ημικεντρικά συστήματα και σε επαγγελματική ψύξη . 

Διαφωνω βεβαια αλλα οκ και ξαναλεω δεν συγκρινουμε daikin με καμια αλλη μαρκα και σε καμια περιπτωση και μιλαω για οικιακο κλιματισμο ειναι ολλες απο κατω και μαλιστα χαλαρα

Στις 20/1/2019 στις 11:02 ΜΜ, guzel είπε

Ναι αλλά γιατί ενώ είναι ίδιος ο κανόνας έχεις άλλη κατανάλωση από εμένα που έχω εξωτερική θερμοκρασία αρκετά μεγαλύτερη απ' ότι εσύ;

Αφού για συγκεκριμένο χρόνο Χ και τα δύο κλιματιστικά θα είναι εντός κανόνα (42 βαθμοί) γιατί καταναλώνουν διαφορετικά;

Εχουν το ίδιο COP ???!!!??! Αν όχι εδώ είναι η διαφορά και ο λόγος . 

Στις 21/1/2019 στις 12:42 ΠΜ, anergos13 είπε

Γιατί έχω κολλήσει με την 10ετη εγγύηση (μου είπε καλά λόγια και ο τεχνικός για σχετική περίπτωση)  και για το καλό after sales που διαβάζω....

Το σκέφτηκα δεν προτιθεμαι να κάνω service κάθε χρόνο για να  έχω εγγύηση σε άλλες εταιρίες... 

Αφού το βασικό το κάνω μόνος μου....(Αφού λυνω το κλιματιστικο και έχω το σχετικό υγρό και ψεκαστικο)

αν και σε μια επαφή που είχα με τα μηχανήματα σε ένα Media Markt το Σάββατο εκτίμησα την ποιότητα κατασκευής (εξωτερικά) των Toshiba,Diaikin,Mitsubishi....τα οποία πιθανόν να αγόραζα αν είχαν την εγγύηση της inventor.....

Αφού κάνεις μόνος σου την συντήρηση τότε ένας λόγος να προτιμήσεις την 10ετή της Inventor . 
Και οι δύο σειρές είναι οι νεότερες της εταιρίας . 

Το Nemesis pro είναι λίγο καλύτερο σε καταναλωση στην ψύξη και στην θέρμανση . Εχει λίγο δυνατότερο ανεμιστήρα  (παροχή αέρα) αλλά έχει και λίγο μεγαλύτερες τιμές θορύβου στη μέσα μονάδα . 
Για τον θόρυβο μην σε προβληματίζει γιατί απο όσο καταλαβαίνω προορίζεται για σαλόνι . Αν κοιμάσαι στο σαλόνι και είναι προτεραιότητα τα επίπεδα θορύβου θα κοιτούσα το passion eco . 

Στις 21/1/2019 στις 2:44 ΠΜ, postfire είπε

παιδια δωστε καποιο καλο καθαριστικο υγρο για σερβις καθαρισμου των στοιχειων  για εσωτερικη και εξωτερικη μοναδας για κλιματιστικα

NCH Everbrite για την εσωτερική μονάδα και NCH Shinny side για την έξω . Προσοχή στις σωστές αναλογίες νερού και χημικού . Χρειάζεσαι ψεκαστήρα προπιέσεως μάσκα και γυαλιά προστασίας . 

• Thanks 1

Στις 21/1/2019 στις 11:31 ΠΜ, roalexa2010 είπε

Καλησπερα,

Ενδιαφερομαι για 9αρι κλιματιστικο (μεχρι 400 ευρω) για υπνοδωματιο, κυρια χρηση θερμανση, ειμαι μεταξυ των παρακατω κυριως λογω της εγγυησης, το προηγουμενο LG Hero εκαψε πλακετα και πιθανον κομπρεσσορα με μικρη χρηση:

- Inventor Omnia Eco O3MVI32

- Gree Lomo GRS-101 EI / JLM1-N3

Ποιο λετε απο τα παραπανω? Εχετε να μου προτεινεται καποιο αλλο?

Ευχαριστω

Καλορίζικη η καμμένη πλακέτα :P . Γενικά τα LG έχουν τα θέματα τους με πλακέτες και συμπιεστές  Στην έξω μοναδα . Ειδικά για την σειρά Mirror κυρίως για συμπιεστές διάβαζα . Anyway.. Δεν ξέρω αν έχουν βελτιωθεί στα καινούρια μοντέλα . Ο χρόνος θα δείξει . 

Μεταξύ των δύο μοντέλων που σκέφτεσαι , καταρχάς τα θεωρώ αξιόπιστα και τα δύο :

Καταναλώσεις:  Ίδια σε καταναλωσεις .

Σε ονομαστικές αποδόσεις σε btu/h στη θέρμανση το Omia βγάζει 10000 btu/h ενώ το Lomo 9554. Στη ψύξη το lomo 8530 και το Omnia 9000 btu/h

Σε θόρυβο εσωτερικών μοναδων το Omnia είναι ανώτερο με ελάχιστη τιμή θορύβου 21 db και μέγιστη  (στην μεγάλη σκάλα) 40 db.
To Lomo στην χαμηλή σκάλα βγάζει 28 db και στην μέγιστη σκάλα το ίδιο με το Omnia . 

Παροχή αέρα ανεμιστήρα: Ελαφρώς καλύτερο το Lomo . 

Aπο κει και πέρα το Omnia εχει δυνατότητα wifi αν αγοράσεις το extra wifi module ενώ το Lomo απο όσο ξέρω δεν έχει δυνατότητα . 

• Like 1

Στις 21/1/2019 στις 11:35 ΜΜ, anergos13 είπε

Τριξιματα στα πλαστικά δεν έχεις?

Όχι, μόνο ένας θόρυβος με ξάφνιασε αρνητικά, ο θόρυβος που έκανε όταν εδώ χιόνιζε και είχε αρνητικές θερμοκρασίες και έμπαιναν σε απόψυξη. ΑΝ θυμάμαι καλά έκανε έναν έντονο ήχο όταν ήθελε να γυρίσει από τη μία κατάσταση στην άλλη. Ευτυχώς δεν έχω τέτοιες ευαισθησίες γενικά.

Επίσης υπάρχει και μια άλλη μικρή εκρεμότητα αλλά επειδή είναι σε εξέλιξη και λόγω έλλειψης χρόνου θα γράψω σε επόμενο ποστ

9 ώρες πριν, glazos είπε

Καλησπέρα σε όλους , την Παρασκευή το κλιματιστικό μου (Pitsos P1ZAI1270W ) σταμάτησε να λειτουργεί και έβγαλε τον κωδικό Ε1.

Έκλεισα ραντεβού για τεχνικό μέσω Κωτσόβολου (35 ευρώ) ο οποίος ήρθε την επόμενη ημέρα και διέγνωσε καμένη πλακέτα εξωτερικής μονάδας την οποία και αφαίρεσε για έλεγχο και επισκευή . Σήμερα με κάλεσαν από το κατάστημα που συνεργάζεται ο Κωτσόβολος και ανέλαβε την επισκευή και με ενημέρωσαν ότι το κόστος επισκευής είναι 95 ευρώ. Μου φαίνονται πολλά , τους είπα ότι θα το σκεφτώ και θα απαντήσω αύριο. Γνωρίζει κανείς αν το ποσό είναι λογικό?? Έχει κάποιος να προτείνει κάτι ??? 

Ευχαριστώ!

Δε τα λες λίγα άλλα ούτε και υπερβολικά πολλά . Πάλι καλά που μπορούσαν να την επισκευάσουν γιατί αν δεν γινόταν θα εκλαιγες με το πόσο κοστίζει μια πλακέτα σε κλιματιστικό . Τα μισά λεφτά απο όσα έδωσες για να το αγοράσεις δε θα ήταν παράλογο . 
Πόσο καιρό το έχεις το κλιματιστικό ; 

3 λεπτά πριν, kstgr είπε

Όχι, μόνο ένας θόρυβος με ξάφνιασε αρνητικά, ο θόρυβος που έκανε όταν εδώ χιόνιζε και είχε αρνητικές θερμοκρασίες και έμπαιναν σε απόψυξη. ΑΝ θυμάμαι καλά έκανε έναν έντονο ήχο όταν ήθελε να γυρίσει από τη μία κατάσταση στην άλλη. Ευτυχώς δεν έχω τέτοιες ευαισθησίες γενικά.

Επίσης υπάρχει και μια άλλη μικρή εκρεμότητα αλλά επειδή είναι σε εξέλιξη και λόγω έλλειψης χρόνου θα γράψω σε επόμενο ποστ

Ενα "κλακ" ήχο ξαφνικά  για δευτερόλεπτο ; 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...