Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Craven είπε

@tornadoΚάτι που μου ρθε επειδή την έχουν πατήσει αρκετοί (και εγώ μαζί).. δεν προσπαθείς να το συνδέσεις σε 5ghz δίκτυο έτσι?  

θα το κανω.... αλλα υποτιθετε αυτο πρεπει να προσεξεις να ΜΗΝ το κανεις :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, tornado είπε

θα το κανω.... αλλα υποτιθετε αυτο πρεπει να προσεξεις να ΜΗΝ το κανεις :P

Όχι για να μην το κάνεις στο είπα :) Γιατί θυμάμαι τον άμθρωπο της inventor να προσπαθεί μισή ώρα με το κινητό της συζύγου να συνδέσει το Nemesis στο δίκτυο μου, μέχρι που πήγα εγώ στο δωμάτιο και είπα "δεν πιστεύω να προσπαθείτε να συνδεθείτε στο 5ghz δίκτυο ε?". 

50 λεπτά πριν, guzel είπε

Είναι εδώ ο τεχνικός από τις 9 τώρα διαβάζει το manual του κλιματιστικού. Αρχικά πήγε να πάρει μετρήσεις στους 25 του είπα εγώ το δουλεύω 21-22 αλλιώς να γράφετε ότι λειτουργεί πάνω από 25.. κάθεται κάτω από το κλιματιστικό και περιμένει να ανοίξει εδώ και μισή ώρα...

Μέτρησε με μέτρο και τον χώρο μου είπε και εκείνος για τον χώρο αυτό θα έβαζε 24αρι .... Εν αναμονή..

Αν ακόμα περιμένει ο άνθρωπος να ανοίξει το inverter κλιματιστικο, δώστου κανα τοστάκι να φάει ... :P

Λοιπόν έφυγε πριν λίγο, διαπίστωσε όσα τόσο καιρό λέω, αλλά συνεχίζει και επιμένει ότι μια χαρά δουλεύει. Στα τεστ το μηχάνημα δούλευε 10 λεπτά και άνοιγε μετά από 40!! Μου είπε έτσι είναι από κατασκευαστή όπου και να το βάλω θα έχω την ίδια κατανάλωση απλά αλλού ίσως να μην κλεινει τόσο γρήγορα. Θεωρούσε επίσης ότι το iFeel λαμβάνει υπόψιν και θερμοκρασία από εσωτερική μονάδα, εκεί πήρα επί τόπου τον υπεύθυνο σε ανοιχτή ακρόαση και το αρνήθηκε.

Γενικά τραγωδία!

Ήθελε στο τέλος να υπογράψω κενή έκθεση και του είπα υπογραφή σε κενή έκθεση δεν βάζω. Όταν τα γράψεις πάρε με τηλέφωνο να περάσω να βάλω υπογραφή.

Σόρρυ για το πώς τα γράφω αλλά είμαι απίστευτα εκνευρισμένος. 

Περιμένω τώρα και τον τεχνικό από Κωτσόβολο και πάω σε δικηγόρο.

Υγ με την αμπεροτσιμπιδα του είχε ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις με τον μετρητή μου. Άρα είναι αρκετά εγγυρος και ακριβής ο μετρητής. Όταν ήταν off το μηχάνημα αυτός τα έβγαλε 10watt 😂 αντί 5!!!!

Τραγελαφος! Σε κάποια φάση ενώ είχαμε βάλει iFeel ο κουτοπόνηρος έβγαλε το κοντρολ στο μπαλκόνι και το κρατούσε στο χέρι του μπας και πάρει μπρος το μηχάνημα. Ευτυχώς το είδα. Γενικά ήταν επίσκεψη με πάρα πολλές εντάσεις ! Γιατί όταν κάποιος προσπαθεί να βγάλει το μαύρο άσπρο τρελενεσαι! 

• Confused 1
  • Sad 1

2 ώρες πριν, Craven είπε

@tornadoΚάτι που μου ρθε επειδή την έχουν πατήσει αρκετοί (και εγώ μαζί).. δεν προσπαθείς να το συνδέσεις σε 5ghz δίκτυο έτσι? 

Όχι επειδή τα έχω και τα 2 όπως έγραψα, δεν είναι μικρή η διαφορά στα db των εσωτερικών μονάδων (οι εξωτερικές είναι αθόρυβες). Είναι στα 2 άκρα, το Passion eco είναι απ τα πιο αθόρυβα που έχω συναντήσει ενώ το Nemesis είναι το άλλο άκρο και όταν φυσάει στο φουλ του είναι Nemesis όνομα και πράγμα. Βέβαια με το silent αν κάποιος θέλει, γίνεται πραγματικά silent και επίσης εμένα δεν με χαλάει καθόλου αυτό μιας και γουστάρω white noises (όπως δεν με ενοχλεί ο αφυγραντήρας στο full εκεί που κοιμάμαι κτλ), άλλους φαντάζομαι θα τους ενοχλεί ο ήχος του αέρα. 

Τι btu είναι και τα δύο? (εγώ κοιτάζω για 18αρι)

Γενικά ποιο σε ικανοποιεί περισσότερο  από τα δύο?

Σε ένταση πχ αέρα? 

Κατασκευαστικα, πλαστικά  τριξιματα? Βλέπεις κάποιο να υπερτερεί? 

Ποιο θα ξαναπαιρνες Αυριο?? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, guzel είπε

Λοιπόν έφυγε πριν λίγο, διαπίστωσε όσα τόσο καιρό λέω, αλλά συνεχίζει και επιμένει ότι μια χαρά δουλεύει. Στα τεστ το μηχάνημα δούλευε 10 λεπτά και άνοιγε μετά από 40!! Μου είπε έτσι είναι από κατασκευαστή όπου και να το βάλω θα έχω την ίδια κατανάλωση απλά αλλού ίσως να μην κλεινει τόσο γρήγορα. Θεωρούσε επίσης ότι το iFeel λαμβάνει υπόψιν και θερμοκρασία από εσωτερική μονάδα, εκεί πήρα επί τόπου τον υπεύθυνο σε ανοιχτή ακρόαση και το αρνήθηκε.

Γενικά τραγωδία!

Ήθελε στο τέλος να υπογράψω κενή έκθεση και του είπα υπογραφή σε κενή έκθεση δεν βάζω. Όταν τα γράψεις πάρε με τηλέφωνο να περάσω να βάλω υπογραφή.

Σόρρυ για το πώς τα γράφω αλλά είμαι απίστευτα εκνευρισμένος. 

Περιμένω τώρα και τον τεχνικό από Κωτσόβολο και πάω σε δικηγόρο.

Υγ με την αμπεροτσιμπιδα του είχε ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις με τον μετρητή μου. Άρα είναι αρκετά εγγυρος και ακριβής ο μετρητής. Όταν ήταν off το μηχάνημα αυτός τα έβγαλε 10watt 😂 αντί 5!!!!

Τραγελαφος! Σε κάποια φάση ενώ είχαμε βάλει iFeel ο κουτοπόνηρος έβγαλε το κοντρολ στο μπαλκόνι και το κρατούσε στο χέρι του μπας και πάρει μπρος το μηχάνημα. Ευτυχώς το είδα. Γενικά ήταν επίσκεψη με πάρα πολλές εντάσεις ! Γιατί όταν κάποιος προσπαθεί να βγάλει το μαύρο άσπρο τρελενεσαι! 

Τραγικός ο τύπος.

Τον ρώτησες να σου εξηγήσει γιατί το μηχάνημα απλά δεν ρίχνει watts?

2 ώρες πριν, guzel είπε

Είναι εδώ ο τεχνικός από τις 9 τώρα διαβάζει το manual του κλιματιστικού. Αρχικά πήγε να πάρει μετρήσεις στους 25 του είπα εγώ το δουλεύω 21-22 αλλιώς να γράφετε ότι λειτουργεί πάνω από 25.. κάθεται κάτω από το κλιματιστικό και περιμένει να ανοίξει εδώ και μισή ώρα...

Μέτρησε με μέτρο και τον χώρο μου είπε και εκείνος για τον χώρο αυτό θα έβαζε 24αρι .... Εν αναμονή..

Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες πχ εξωτερική/ εσωτερική θερμοκρασία?

Γιατί απλά δεν ανοίγεις διαπλατα πόρτες και παράθυρα για κανά 2ώρο να πέσει λίγο η θερμοκρασία του σπιτιού? Μετά με ανοιχτά ακόμα βάλτο μπροστά στους 23 και σιγά σιγά κλείνε πόρτες . Το θερμόμετρο που έχεις πιάστο με πατέντα να είναι 2 εκατοστά πάνω από τις γρίλιες εισόδου αέρα στην κορυφή του μηχανήματος. Χωρίς ifeel . Λογικά ο χώρος σου αρχικά θα είναι πχ 18. Όταν κλείσεις παράθυρα θα ανεβαίνει. Εκεί τσέκαρε τί λέει το θερμόμετρο εκεί ψηλά. Όσο πάει προς το 23 θα πρέπει να ρίχνει watt. Αν ξαφνικά δεις εκεί πάνω στο ταβάνι , πχ 25-26, τότε καλώς μάλλον κλείνει.

Επεξ/σία από liakjim

4 ώρες πριν, anergos13 είπε

Εγώ χρησιμοποιώ χρόνια κάτι αντίστοιχο, το είχα αγοράσει από κατάστημα θέρμανσης κλιματισμού...

https://www.ergaleio.net/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=944

Το αραιώνεις με μια αναλογία περίπου 1:5... 1:6  και το εφαρμόζεις  με ενα  ψεκαστικο

https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=9914

ευχαριστω μαν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, anergos13 είπε

Τι btu είναι και τα δύο? (εγώ κοιτάζω για 18αρι)

Γενικά ποιο σε ικανοποιεί περισσότερο  από τα δύο?

Σε ένταση πχ αέρα? 

Κατασκευαστικα, πλαστικά  τριξιματα? Βλέπεις κάποιο να υπερτερεί? 

Ποιο θα ξαναπαιρνες Αυριο?? 

12ρι το Passion Eco στο σαλόνι, 9ρι το Nemesis στην κρεβατοκάμαρα. Παρόλα αυτά το Nemesis είναι πολύ πιο δυνατό αν και θεωρητικά μικρότερο. Αν εξαιρέσεις το ότι το Nemesis έχει πολύ υψηλά db απ τον αέρα (και επειδή είχα 9ρι passion eco στον ίδιο χώρο πριν που μου αντικατέστησαν) λόγω δύναμης και λόγω μεγάλης ροής αέρα είναι πολύ πιο γρήγορο στο να σου ζεστάνει/κρυώσει τον χώρο.

Δεν έχω μετρήσει καταναλώσεις μεταξύ των 2 μοντέλων.. νομίζω το Nemesis "καίει" λίγο παραπάνω. 

Για τα πλαστικά τους, έχω απαντήσει 2-3 σελίδες πιο πριν...

Για το Nemesis, ένα βιντεάκι που έβαλα την σύζυγο να τραβήξει πριν λίγο και να μου το στείλει (όπως πάντα όχι δημόσιο.. δεν έχω σκοπό την δυσφήμιση αλλά μόνο να δείξω εδώ τι εννοώ και μετά θα τα κατεβάσω):

https://www.youtube.com/watch?v=LVs3hrL096A&feature=youtu.be

Αυτά μπορεί να ακούγονται και 2 και 3 ώρες αφού κλείσει και όπως καταλαβαίνεις με το κρεβάτι απο κάτω δεν είναι ότι καλύτερο.. και σκέψου πχ τα ξημερώματα ξαφνικά μετά τα "μικρά" τσακ όταν ξαφνικά πετάγεται κάθε τόσο και κανένα μεγάλο όπως αυτό στο τέλος του βίντεο που ακούγεται έτσι ακριβώς. Το ίδιο γινόταν και με το Passion Eco πιο πριν. To Passion Eco στο σαλόνι κάνει και αυτό χωρίς να τα ακούω τόσο έντονα (είναι όμως σε απόσταση και πάνω απο TV και όχι πάνω απ το κρεβάτι όπως εδώ) αλλά έχει κάποια άλλα κουσούρια που έχω γράψει που επιδέχεται αλλαγής (και πραγματικά δεν θα ήθελα πάλι το passion eco γιατί 2 φορές φτερωτή σε 2 μηχανήματα δεν εμπιστεύομαι πλέον αν και το πιθανότερο είναι να ήταν απλά τυχαίο όλο αυτό.. είναι όμως ψυχολογικό το θέμα). 

Ίσως έπεσα σε προβληματικές μονάδες ή προβληματική παρτίδα, ίσως δεν το έχουν βάλει καλά (αν και θυμίζω το Nemesis το έβαλε η ίδια η Inventor) και ίσως άλλοι δεν έχουν το συγκεκριμένο θέμα. Ξέρω πως όλα μέχρι μια κατηγορία τιμής λίγο πολύ κάνουν τέτοια τα πλαστικά τους, αλλά απ την άλλη τα inventor δεν είναι και φτηνά. 500 το Passion Eco και ειδικά 700 το Nemesis (για 9ρι) δεν τα λες και τσάμπα. Να πω επίσης πως τον Σεπτέμβρη που μπήκε (και ήταν ρυθμισμένο στο κρύο) το Nemesis δεν είχε θέμα με τα πλαστικά (αντίθετα απ το Passion Eco που έκανε τα τσακ του και εκεί). Στο ζεστό είναι αλλιώς τα πράγματα.. Αν είχα άλλη θέρμανση σπίτι, δεν θα την θεωρούσα κακή επιλογή, αλλά επειδή δεν έχω άλλη πηγή θέρμανσης για τον χειμώνα, δυστυχώς σε σχέση με τα panasonic 15ετίας που είχα πριν, για την κρεβατοκάμαρα ειδικά υπάρχει θέμα.

Αν εξαιρέσεις τις τελευταίες μέρες που είναι εξαφανισμένοι, απ την αντιπροσωπεία δεν είχα κανένα παράπονο τον Σεπτέμβρη όταν και προσπάθησαν να μου βρουν λύση σε κάποια θέματα.

Από απόδοση είναι καλά και φαντάζομαι πως αν είναι θέμα παρτίδας τότε θα είναι μια αξιόλογη αγορά και λόγω της 10ετούς εγγύησης και του καλού after sale (άσχετα αν τελευταία μου κάνουν νερά :P). Πάντα κρατάω πισινή και δεν καταδικάζω καθώς ποτέ δεν ξέρεις... Τώρα αν κάποιον δεν τον ενοχλούν τα "τσακ" (μόνο στο ζεστό για το Nemesis) και πχ το θέλει για κανένα σαλόνι, τότε το Nemesis είναι μια χαρά και θα το προτιμούσα και εγώ σε σαλόνι μετά απ όσα έχω δει απ τα 2 μοντέλα. 

Όπως και να χει μπορείς να δεις τι έχω γράψει και παλαιότερα. Θα επανέλθω ΌΤΑΝ καταφέρω να βρω την αντιπροσωπεία να δω πρώτα τι θα γίνει με αυτό στο σαλόνι αλλά και αν φταίει κάτι άλλο στην κρεβατοκάμαρα για τα πλαστικά και θα επιστρέψω με πιο αντικειμενική "κριτική"

Επεξ/σία από Craven

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τραγικός ο τύπος.

Τον ρώτησες να σου εξηγήσει γιατί το μηχάνημα απλά δεν ρίχνει watts?

Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες πχ εξωτερική/ εσωτερική θερμοκρασία?

Γιατί απλά δεν ανοίγεις διαπλατα πόρτες και παράθυρα για κανά 2ώρο να πέσει λίγο η θερμοκρασία του σπιτιού? Μετά με ανοιχτά ακόμα βάλτο μπροστά στους 23 και σιγά σιγά κλείνε πόρτες . Το θερμόμετρο που έχεις πιάστο με πατέντα να είναι 2 εκατοστά πάνω από τις γρίλιες εισόδου αέρα στην κορυφή του μηχανήματος. Χωρίς ifeel . Λογικά ο χώρος σου αρχικά θα είναι πχ 18. Όταν κλείσεις παράθυρα θα ανεβαίνει. Εκεί τσέκαρε τί λέει το θερμόμετρο εκεί ψηλά. Όσο πάει προς το 23 θα πρέπει να ρίχνει watt. Αν ξαφνικά δεις εκεί πάνω στο ταβάνι , πχ 25-26, τότε καλώς μάλλον κλείνει.

Φυσικά και ρώτησα και η απάντηση είναι: γιατί τόσο είναι ρυθμισμένο να δουλεύει. Όταν τον ρώτησα και που αναγράφεται αυτό μου απάντησε: αυτά τα στοιχεία να τα ζητήσετε από την Αθήνα.

Αυτός έβαλε θερμόμετρο στο μπαλκόνι και είχε στις 9 το πρωί 12.5 στις 11:30 είχε 14. Τα θερμόμετρα που έβαλε πάνω στην εσωτερική μου είπε ότι έγραφαν 55 βαθμούς και στην συντήρηση 43. Ενώ το εσωτερικό θερμόμετρο είχε θερμοκρασία όσο το δικό μου (θερμόμετρο καλοριφέρ). Αυτός αρχικά έβαλε θερμοκρασία 25 όταν ο χώρος μέσα είχε 19 βαθμούς. Όταν τον ρώτησα γιατί 25 δεν το δουλεύουμε ποτέ τόσο, απάντησε εκεί είναι κατάλληλη θερμοκρασία γτ ο κατασκευαστής λέει πρέπει να δουλεύει 6 βαθμούς πάνω από την εξωτερική. Άρα έπρεπε να το βάλει 20-21... Απλά νόμιζε ότι θα με ξεγελασει και θα μου έλεγε είδατε δεν κλείνει .. Ε εκεί άρχισα ότι δεν μπορώ να κάτσω στον χώρο με τέτοια θερμοκρασία και ότι θα πάμε στο νοσοκομείο ε και μου είπε το κορυφαίο: όλοι οι πελάτες το χρησιμοποιούν στους 25 και δεν έπαθαν τίποτα και ποτέ κανείς δεν έχει κάνει παράπονο και ότι είμαι ο πρώτος που έχω πρόβλημα με το μηχάνημα.

Δεν περίμενα τον "τεχνικό" τους για να βγάλω συμπέρασμα. Το μηχάνημα είναι κατάλληλο για βουνό με χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε εκεί και θα αποδίδει και δεν θα ενδιαφέρει η κατανάλωση. Στην περίπτωσή μου: αν και τα τ.μ. πληρούνται είναι τόσο καλά μονωμενος ο χώρος και σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες το μηχάνημα δίνει συνέχεια 42 βαθμούς (γτ δε πάει παρακάτω) με αποτέλεσμα να τερματίζει την λειτουργία του. Δεν μπορώ όμως να κάνω το χατίρι της toyotomi και να το δουλεύω στους 25 γιατί δεν αντέχουμε να μείνουμε στο χωρο από τη ζέστη.

Και με πόρτες ανοιχτές το ίδιο κάνει απλά αντί να κλείσει στα 10 λεπτά κλείνει στα 20-30.

Επεξ/σία από guzel

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, guzel είπε

Φυσικά και ρώτησα και η απάντηση είναι: γιατί τόσο είναι ρυθμισμένο να δουλεύει. Όταν τον ρώτησα και που αναγράφεται αυτό μου απάντησε: αυτά τα στοιχεία να τα ζητήσετε από την Αθήνα.

Αυτός έβαλε θερμόμετρο στο μπαλκόνι και είχε στις 9 το πρωί 12.5 στις 11:30 είχε 14. Τα θερμόμετρα που έβαλε πάνω στην εσωτερική μου είπε ότι έγραφαν 55 βαθμούς και στην συντήρηση 43. Ενώ το εσωτερικό θερμόμετρο είχε θερμοκρασία όσο το δικό μου (θερμόμετρο καλοριφέρ). Αυτός αρχικά έβαλε θερμοκρασία 25 όταν ο χώρος μέσα είχε 19 βαθμούς. Όταν τον ρώτησα γιατί 25 δεν το δουλεύουμε ποτέ τόσο, απάντησε εκεί είναι κατάλληλη θερμοκρασία γτ ο κατασκευαστής λέει πρέπει να δουλεύει 6 βαθμούς πάνω από την εξωτερική. Άρα έπρεπε να το βάλει 20-21... Απλά νόμιζε ότι θα με ξεγελούν και θα μου έλεγε είδατε δεν κλείνει .. Ε εκεί άρχισα ότι δεν μπορώ να κάτσω στον χώρο με τέτοια θερμοκρασία και ότι θα πάμε στο νοσοκομείο ε και μου είπε το κορυφαίο: όλοι οι πελάτες το χρησιμοποιούν στους 25 και δεν έπαθαν τίποτα και ποτέ κανείς δεν έχει κάνει παράπονο και ότι είμαι ο πρώτος που έχω πρόβλημα με το μηχάνημα.

Δεν περίμενα τον "τεχνικό" τους για να βγάλω συμπέρασμα. Το μηχάνημα είναι κατάλληλο για βουνό με χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε εκεί και θα αποδίδει και δεν θα ενδιαφέρει η κατανάλωση. Στην περίπτωσή μου: αν και τα τ.μ. πληρούνται είναι τόσο καλά μονωμενος ο χώρος και σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες το μηχάνημα δίνει συνέχεια 42 βαθμούς (γτ δε πάει παρακάτω) με αποτέλεσμα να τερματίζει την λειτουργία του. Δεν μπορώ όμως να κάνω το χατίρι της toyotomi και να το δουλεύω στους 25 γιατί δεν αντέχουμε να μείνουμε στο χωρο από τη ζέστη.

Και με πόρτες ανοιχτές το ίδιο κάνει απλά αντί να κλείσει στα 10 λεπτά κλείνει στα 20-30.

Προσωπικά, θα ζήταγα μελέτη από μηχανολόγο. Διαισθάνομαι ότι θα σου πει να ξηλώσεις το 24αρι και να βάλεις 2 Χ 12 άρια μοιρασμένα στο σπίτι και θα είσαι τζετ.

Επεξ/σία από liakjim

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προσωπικά, θα ζήταγα μελέτη από μηχανολόγο. Διαισθάνομαι ότι θα σου πει να ξηλώσεις το 24αρι και να βάλεις 2 Χ 12 άρια και θα είσαι τζετ.

Το μηχάνημα με τον ενα η τον άλλο τρόπο εννοείτε ότι θα ξηλωθεί. Ίσως ζητήσω και μελέτη τότε 

32 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προσωπικά, θα ζήταγα μελέτη από μηχανολόγο. Διαισθάνομαι ότι θα σου πει να ξηλώσεις το 24αρι και να βάλεις 2 Χ 12 άρια μοιρασμένα στο σπίτι και θα είσαι τζετ.

Ειναι το ιδανικο αν απαιτουμε μικρες θερμοκρασιακες διαφορες με τον ελαχιστο απαιτουμενο θορυβο(αερας στο χαμηλο).

Αναλογο προβλημα εχω και εγω μεχρι και 4!!!!! βαθμους διαφορα......σε ενα σαλονι(ενιαιος χωρος σαλονι-κουζινα-τραπεζαρια)

1 ώρα πριν, guzel είπε

Αυτός έβαλε θερμόμετρο στο μπαλκόνι και είχε στις 9 το πρωί 12.5 στις 11:30 είχε 14. Τα θερμόμετρα που έβαλε πάνω στην εσωτερική μου είπε ότι έγραφαν 55 βαθμούς και στην συντήρηση 43. Ενώ το εσωτερικό θερμόμετρο είχε θερμοκρασία όσο το δικό μου (θερμόμετρο καλοριφέρ). Αυτός αρχικά έβαλε θερμοκρασία 25 όταν ο χώρος μέσα είχε 19 βαθμούς. Όταν τον ρώτησα γιατί 25 δεν το δουλεύουμε ποτέ τόσο, απάντησε εκεί είναι κατάλληλη θερμοκρασία γτ ο κατασκευαστής λέει πρέπει να δουλεύει 6 βαθμούς πάνω από την εξωτερική. Άρα έπρεπε να το βάλει 20-21... Απλά νόμιζε ότι θα με ξεγελασει και θα μου έλεγε είδατε δεν κλείνει .. Ε εκεί άρχισα ότι δεν μπορώ να κάτσω στον χώρο με τέτοια θερμοκρασία και ότι θα πάμε στο νοσοκομείο ε και μου είπε το κορυφαίο: όλοι οι πελάτες το χρησιμοποιούν στους 25 και δεν έπαθαν τίποτα και ποτέ κανείς δεν έχει κάνει παράπονο και ότι είμαι ο πρώτος που έχω πρόβλημα με το μηχάνημα.

Σε Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση σου.... 

Μόνο οικονομικά βλέπω ότι ο Κωτσος

έχει το passion με δωρεάν εγκατάσταση και - 100ευρω για επόμενη αγορά..... και απλωμένο διακανονισμο....

Βεβαια από την άλλη Θέλω ένα αποδοτικό μηχάνημα και το nemesis είναι τέτοιο..... 

σκέψη λίγο ακόμα..... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα το πρωι καποια στιγμη η θερμοκρασια εφτασε 21,5 με ifeel παντα στους 22..δουλευε σταθερα 1150-1300w για αρκετη ωρα ενω εχει αρχισει να ζεσταινει πολυ στο σαλονι,παει 21,7 κι αυτο εκει 1300w..κατεβαζω τη θερμοκρασια στο κοντρολ στους 21 οποτε μπαινει κατευθειαν σε stand by..το ξεγελαω..περιμενω κανα πενταλεπτο,ανοιγω παραθυρα παει η θερμοκρασια χωρου 21, ανεβαζω την επιθυμητη στους 24 για να ξεκινησει και στο καπακι το ξανακατεβαζω στους 22..ξερετε με ποσα watt ξεκινησε;; με 950-1020 !! και ρωταω εγω τωρα..Γιατι δεν επεφτε σ αυτα τα watt απο πριν αφου ειχε ανεβασει την θερμοκρασια στους 21,7 κι επρεπε να κανω αυτο το πειραμα για να συμβει;; 

Επεξ/σία από energy52

14 λεπτά πριν, energy52 είπε

Σημερα το πρωι καποια στιγμη η θερμοκρασια εφτασε 21,5 με ifeel παντα στους 22..δουλευε σταθερα 1150-1300w για αρκετη ωρα ενω εχει αρχισει να ζεσταινει πολυ στο σαλονι,παει 21,7 κι αυτο εκει 1300w..κατεβαζω τη θερμοκρασια στο κοντρολ στους 21 οποτε μπαινει κατευθειαν σε stand by..το ξεγελαω..περιμενω κανα πενταλεπτο,ανοιγω παραθυρα παει η θερμοκρασια χωρου 21, ανεβαζω την επιθυμητη στους 24 για να ξεκινησει και στο καπακι το ξανακατεβαζω στους 22..ξερετε με ποσα watt ξεκινησε;; με 950-1020 !! και ρωταω εγω τωρα..Γιατι δεν επεφτε σ αυτα τα watt απο πριν αφου ειχε ανεβασει την θερμοκρασια στους 21,7 κι επρεπε να κανω αυτο το πειραμα για να συμβει;; 

Αν ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω, δεν επιτρέπει το κλιματιστικό στην κατάσταση συντήρησης να βγάλει αέρα θερμοκρασίας κάτω από 42.. Οταν παει σε αναμονή και ανοίγει δεν είναι σε κατάσταση συντήρησης..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...