Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, guzel είπε

Ότι τόσο καταναλώνει το μηχάνημα μου γιατί είναι DC INVERTER δεν είναι ALL DC INVERTER και όταν ρώτησα που το γραφει αυτό επέμενε ο υπευθνος ότι αναγράφεται στο site της toyotomi.gr (ενώ δεν έγραφε κάτι τέτοιο)

Ειλικρινά δεν στέκει αυτό, εκτός αν ήθελε να σε ξεφορτωθεί. 

ΟΛΑ τα κλιματιστικά inverter έχουν συμπιεστή inverter και φυσικά πάντα είναι DC inverter. 

Το DC inverter δεν είναι καμιά τρελή τεχνολογία. Ένα ηλεκτρικό μοτέρ είναι που τα 220V AC γίνονται DC με inversion ( εξού και το Inverter), ώστε να έχεις με αυξομοίωση της τάσης, αλλαγή των στροφών. 

ΟΛΑ τα κλιματιστικά inverter λοιπόν, επαναλαμβάνω ΟΛΑ, έχουν συμπιεστή inverter .  Και φυσικά και ανεμιστήρα εξωετρικής μονάδας inverter. 

Πάμε παρακάτω. 

Tι είναι το "ALL DC INVERTER?" 

Ότι και ο εσωτερικός ανεμιστήρας στρέφει με Inverter μοτέρ και όχι πχ σε προκαθορισμένες στροφές . 

Μάλλον δεν έχουν τι άλλο να σου πουν. 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Αυτή είναι η κατανάλωση σου  για το συγκεκριμένο χώρο  , με τις συγκεκριμένες απώλειες που έχει και είναι άκρως φυσιολογική για 24άρι. Σε έναν άλλο χώρο στα ίδια τετραγωνικά με τον δικό σου , με ίδια θερμοκρασία στο χειριστήριο και ίδια εξωτερική θερμοκρασία αλλά πολύ ανώτερες μονώσεις και το ίδιο μηχάνημα δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο αν θα διαβάσεις ωριαία κατανάλωση τις μισες και λιγότερες kwh.

Ο χώρος που περιγραφεις είναι εργοστασιακός θάλαμος. Ο χώρος μου είναι πολύ καλα μονωμένος με θερμοπροσωψη μπρος και πίσω και οι θερμοκρασίες στην Κρήτη είναι αρκετά υψηλές και τον χειμώνα. Γι αυτό τον λόγο άλλωστε όταν του δίνεις 22 πάει το ανεξάρτητο θερμόμετρο στη μεση του σπιτιού στους 24.5 σε λίγη ώρα 

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

ΟΛΑ τα κλιματιστικά inverter έχουν συμπιεστή inverter και φυσικά πάντα είναι DC inverter. 

Το DC inverter δεν είναι καμιά τρελή τεχνολογία. Ένα ηλεκτρικό μοτέρ είναι που τα 220V AC γίνονται DC με inversion ( εξού και το Inverter), ώστε να έχεις με αυξομοίωση της τάσης, αλλαγή των στροφών. 

ΟΛΑ τα κλιματιστικά inverter λοιπόν, επαναλαμβάνω ΟΛΑ, έχουν συμπιεστή inverter .  Και φυσικά και ανεμιστήρα εξωετρικής μονάδας inverter. 

Πάμε παρακάτω. 

Ότι και ο εσωτερικός ανεμιστήρας στρέφει με Inverter μοτέρ και όχι πχ σε προκαθορισμένες στροφές . 

Περιμένω πως και πως Δευτερα που θα έρθει ο τεχνικός τους. Ο κωτσοβολος περιμένει να έρθουν πρώτα αυτοί για να στείλουν τον δικό τους μετά (αυτός έκανε την εγκατάσταση) για να μη πουν ότι το χαλασαν αυτοί. 

Επεξ/σία από guzel

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πάμε παρακάτω. 

Μπορεί και να είναι αυτο που λες.. : Μάλλον δεν έχουν τι άλλο να σου πουν. 

5 λεπτά πριν, guzel είπε

Ο χώρος που περιγραφεις είναι εργοστασιακός θάλαμος. Ο χώρος μου είναι πολύ καλα μονωμένος με θερμοπροσωψη μπρος και πίσω και οι θερμοκρασίες στην Κρήτη είναι αρκετά υψηλές και τον χειμώνα. Γι αυτό τον λόγο άλλωστε όταν του δίνεις 22 πάει το ανεξάρτητο θερμόμετρο στη μεση του σπιτιού στους 24.5 σε λίγη ώρα 

Ακριβώς αυτά διαβάζω για την περίπτωσή σου και εξακολουθώ και πιστεύω ότι το κλιματιστικό είναι τεράστιο για το σπίτι σου εξού και η συμπεριφορά που . 

Είναι τόσο τεράστιο που απλά δεν προλαβαίνει να ρίξει κατανάλωση και απλά κλείνει. 

Κάνε μια δοκιμή. Άνοιξε παράθυρα πόρτες κτλ και βάλε 29 βαθμούς . Σιγά σιγά κλείνε παράθυρα, πόρτες. Θα πέσει η κατανάλωση?

5 λεπτά πριν, guzel είπε

Περιμένω πως και πως Δευτερα που θα έρθει ο τεχνικός τους. Ο κωτσοβολος περιμένει να έρθουν πρώτα αυτοί για να στείλουν τον δικό τους μετά (αυτός έκανε την εγκατάσταση) για να μη πουν ότι το χαλασαν αυτοί. 

Μην γίνεις επιθετικός και απλά απαίτησε να σου πουν ποιά είναι από τα specifications η ελάχιστη ενέργεια εισόδου σε watt (έστω 350) και γιατί δεν πάει ως εκεί .  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ακριβώς αυτά διαβάζω για την περίπτωσή σου και εξακολουθώ και πιστεύω ότι το κλιματιστικό είναι τεράστιο για το σπίτι σου εξού και η συμπεριφορά που . 

Είναι τόσο τεράστιο που απλά δεν προλαβαίνει να ρίξει κατανάλωση και απλά κλείνει. 

Κάνε μια δοκιμή. Άνοιξε παράθυρα πόρτες κτλ και βάλε 29 βαθμούς . Σιγά σιγά κλείνε παράθυρα, πόρτες. Θα πέσει η κατανάλωση?

Μην γίνεις επιθετικός και απλά απαίτησε να σου πουν ποιά είναι από τα specifications η ελάχιστη ενέργεια εισόδου σε watt (έστω 350) και γιατί δεν πάει ως εκεί .  

Τους έχω ρωτήσει άπειρες φορές για το εύρος κατανάλωσης μου είπαν ότι το ζητησαν από το εργοστάσιο. Χθες απαντησαν ότι το εργοστάσιο τους έστειλε αυτό που έχω ήδη (εγχειρίδιο). Με δουλεύουν κανονικά.

Όταν έρθει ο τεχνικός θα ξεκινήσουμε από την κατανάλωση που έχει όταν είναι κλειστο. 5.5-5.9w αν δε δώσει απάντηση σ αυτό δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε κάτι άλλο. Το συγκεκριμένο έχει μετρηθεί και από ηλεκτρολόγο καθώς μου λέγανε ίσως έχει διαρροή η πρίζα και το μέτρησε με βατομετρο

Επεξ/σία από guzel

2 λεπτά πριν, guzel είπε

Τους έχω ρωτήσει άπειρες φορές για το εύρος κατανάλωσης μου είπαν ότι το ζητησαν από το εργοστάσιο. Χθες απαντησαν ότι το εργοστάσιο τους έστειλε αυτό που έχω ήδη (εγχειρίδιο). Με δουλεύουν κανονικά.

Όταν έρθει ο τεχνικός θα ξεκινήσουμε από την κατανάλωση που έχει όταν είναι κλειστο. 5.5-5.9w αν δε δώσει απάντηση σ αυτό δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε κάτι άλλο.

Επ Ουδενί μην ξεκινήσεις από αυτό. Άστο τελευταίο. Μπορεί απλά να φταίει ο μετρητής σου. Δεν σε νοιάζει τόσο. 

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Για 50τμ με 4 βαθμούς εξωτερική, τα 1200-1300W είναι απολύτως φυσιολογικά. Εξαρτάται φυσικά από τον χώρο του καθενός, μονώσεις , απώλειες, χρήση κτλ 

Δλδ αν έβαζες πχ σώματα λαδιού, δεν θα ήθελες τουλάχιστον 3 σώματα των 2ΚW για να ζεστάνεις τον χώρο σου στους 22C?  Στην περίπτωση θα έκαιγες 6000W την ώρα !!!!

Τώρα με το κλιματιστικό θες περίπου το 1/5 . Δεν είναι φανταστικό? 

Μην περιμένετε θαύματα από τα κλιματιστικά. Το 1/5 της κατανάλωσης είναι ήδη θαύμα. Και το 1/4 αν κάνω λάθος στα νούμερα είναι επίσης. 

Φιλε μου δεν μπορω να πω κατι εχεις δικιο ετσι οπως το λες! Η αληθεια ειναι πως μ αυτη την καταναλωση ζεσταινει κι αλλα 2 υπνοδωματια οταν τα χω ανοικτα μετα απο καποια ωρα..παμε στα 75 τετραγωνικα δηλαδη..απλα εκει η θερμοκρασια ειναι 19-20 ενω στο σαλονι 22+.οποτε μια χαρα λεω,ετσι για να πεισω ακομη πιο πολυ τον εαυτο μου πως εκανα σωστη αγορα☺️

Παντως να σου πω κατι;;ετσι επειδη  εσυ φαινεσαι να το κατεχεις το αντικειμενο! αν μπορουσαμε να κανουμε τραμπα τα κλιματιστικα μας,εκει θα βλεπαμε real time τις δυνατοτητες του καθενος σε ολα τα επιπεδα!!

20 λεπτά πριν, guzel είπε

Όταν έρθει ο τεχνικός θα ξεκινήσουμε από την κατανάλωση που έχει όταν είναι κλειστο. 5.5-5.9w αν δε δώσει απάντηση σ αυτό δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε κάτι άλλο. Το συγκεκριμένο έχει μετρηθεί και από ηλεκτρολόγο καθώς μου λέγανε ίσως έχει διαρροή η πρίζα και το μέτρησε με βατομετρο

Η σωστή μέτρηση είναι με ενα κλασικό αμπερόμετρο, πολύμετρο.

Επανέρχομαι μετά απο καιρό καθώς το θέμα μου (με ήχους στα πλαστικά απ τις εσωτερικές μονάδες) δεν έχει διορθωθεί δυστυχώς.

Το τότε post ήταν εδώ: 

Στα γρήγορα, είχα πάρει 2 Inventor Passion Eco, ένα για κρεβατοκάμαρα ένα για σαλόνι. Απ την πρώτη στιγμή, ειδικά αυτό της κρεβατοκάμαρας έκανε πολύ περίεργους ήχους, αλλάχτηκε με ίδιο, το δεύτερο ήταν χειρότερο καθώς χτύπαγε η φτερωτή (το ίδιο βέβαια τελευταία κάνει και στο σαλόνι σε πολύ μικρότερο βαθμό και κάποιες συγκεκριμένες φορές) το οποίο αλλάχτηκε τελικά με το μεγαλύτερο μοντέλο (Nemesis) που όταν έγινε η αλλαγή (Σεπτέμβριο) δεν είχαμε πλέον θέμα. Γνώριζα πως το Nemesis έχει δυνατή εσωτερική μονάδα που έχει αρκετά db αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί.. ίσα ίσα! Τα δυνατά τσακ τσακ όμως ακόμα και ώρες αφού κλείσει το κλιματιστικό ή αφού φτάσει την θερμοκρασία, δεν παλεύονται όταν κοιμάσαι απο κάτω. 

Όλα ξαναξεκίνησαν πρόσφατα όταν άρχισαν τα κρύα και αρχίσαμε να τα ανοίγουμε στο ζεστό. Το nemesis πλέον και αυτό κάνει σαν τρελό όταν σταματάει να ρίχνει αέρα, μπορεί να χτυπάνε τα πλαστικά του με τις ώρες και το κακό είναι πως αυτό στο σαλόνι έγινε ΑΚΟΜΑ χειρότερο απ όσα αλλάξαμε μιας και έχει αρχίσει να κάνει ένα "best of" απ όλα, την μια θα ακούσω την φτερωτή του, την άλλη δεν θα βγάζει ζεστό αέρα σε οποιαδήποτε ρύθμιση (δεν θα επεκταθώ καθώς σαν αρκετά έμπειρος ξέρω τι λέω όταν αναφέρω "οποιαδήποτε ρύθμιση" και δεν έχει νόημα εδώ να αρχίσουμε τα μήπως δεν το είχες στο ζεστό, μήπως έφτασε θερμοκρασία κτλ) και θα πρέπει να το βγάλω απ την πρίζα για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να συνέλθει και μετά θα δουλεύει κανονικά ίσως και για μέρες, την άλλη κάνει θορύβους αλλά περίεργους όχι σαν το Nemesis καθαρά απ τα πλαστικά, την άλλη φορά πχ έκανε περιοδικό τακ που ώρα με την ώρα γινόταν πιο αραιά δηλαδή ΤΑΚ...ΤΑΚ...ΤΑΚ....ΤΑΚ......ΤΑΚ........ΤΑΚ..........ΤΑΚ απόλυτα συγχρονισμένα και με απόλυτη περιοδικότητα και στην επιβράδυνση. Το wifi του μια δουλεύει μια δεν δουλεύει (τελευταία φορά που το έβγαλα απ την πρίζα, δεν ξεκίνησε ποτέ το wifi όταν το ξαναέβαλα αλλά δεν το πειράζω καθώς τώρα τουλάχιστον βγάζει ζέστη εδώ και μέρες) αλλά το χειρότερο απ όλα είναι πως η αντιπροσωπεία που τόσο καιρό προσπαθεί η σύζυγος να τους βρει στο τηλ είναι εξαφανισμένη. Δεν το σηκώνουν καν ούτε μπορούμε να αφήσουμε μήνυμα.

Δεν ξέρω αν μπορεί να είναι θέμα εγκατάστασης (τουλάχιστον όσον αφορά το Nemesis). Το nemesis την τελευταία φορά το εγκατέστησε η ίδια η Inventor λόγω των προβλημάτων πριν αλλά άφησαν τις ίδιες σωληνώσεις δυστυχώς που είναι εντελώς οριακές και μικρές σε μήκος (έρχονται απ το πλάι και υπο γωνία στην συσκευή οριακά.. αν τις κουνήσεις απειροελάχιστα έχεις αμέσως "τακ" απο την συσκευή οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει και απ αυτές σε περίπτωση συστολής/διαστολής). 

Έχει κάποιος το Nemesis να μου πει αν έχει τέτοια θέματα με τα πλαστικά του; Εδώ πλέον δεν μιλάμε για ένα φτηνό των 400-500 ευρώ αλλά για AC των 700 που θεωρώ απαράδεκτο να έχει τέτοια θέματα. Τουλάχιστον να δω αν είναι κάτι σε εμένα ή αν αυτό είναι και δεν μπορώ να κάνω τίποτα και απλά την πάτησα. Απ την άλλη για το Passion Eco μετά απο 3 αν θυμάμαι καλά διαφορετικά στην κρεβατοκάμαρα και 1 στο σαλόνι, πλέον είμαι σίγουρος πως πρόκειται είτε για προβληματικό μοντέλο είτε για κάποια προβληματική παρτίδα αφού είναι ήδη το δεύτερο που ακούγεται η φτερωτή του (έστω και σπάνια και πιο χαμηλά) αλλά και περίεργοι αφύσικοι ήχοι. Πιθανόν (εφόσον υπάρχουν ευχαριστημένοι χρήστες του συγκεκριμένου μοντέλου) να πρόκειται για προβληματική παρτίδα τότε (Αύγουστο-Σεπτέμβριο που έγιναν οι αγορές και αντικαταστάσεις) ή για μεγάλο fail rate στο συγκεκριμένο μοντέλο.. δεν ξέρω.

• Sad 1

3 λεπτά πριν, energy52 είπε

Φιλε μου δεν μπορω να πω κατι εχεις δικιο ετσι οπως το λες! Η αληθεια ειναι πως μ αυτη την καταναλωση ζεσταινει κι αλλα 2 υπνοδωματια οταν τα χω ανοικτα μετα απο καποια ωρα..παμε στα 75 τετραγωνικα δηλαδη..απλα εκει η θερμοκρασια ειναι 19-20 ενω στο σαλονι 22+.οποτε μια χαρα λεω,ετσι για να πεισω ακομη πιο πολυ τον εαυτο μου πως εκανα σωστη αγορα☺️

Παντως να σου πω κατι;;ετσι επειδη  εσυ φαινεσαι να το κατεχεις το αντικειμενο! αν μπορουσαμε να κανουμε τραμπα τα κλιματιστικα μας,εκει θα βλεπαμε real time τις δυνατοτητες του καθενος σε ολα τα επιπεδα!!

Τότε μια χαρά και όσο το αφήνεις ανοιχτό και ζεσταίνει τα δομικά στοιχεία του σπιτιού, τόσο θα πέφτει η κατανάλωση. 

Μέχρι κάποιο σημείο βέβαια που θα εξαρτηθεί από δεκάδες παράγοντες, με το αν άναψες φούρνο, αν έχει ήλιο, αν φυσάει, αν άνοιξες παράθυρα, θερμοκρασίες κτλ. 

Το κλιματιστικό πάντα θα ισορροπεί σε αυτήν την δυναμική κατάσταση, αυξομοιώνοντας τα ρεύματά του, ώστε πολλαπλασιαζόμενο με το εκάστοτε cop που επιτυγχάνει και που επίσης και αυτό είναι δυναμικό και εξαρτάται από τις θερμοκρασίες κτλ , με σκοπό να αντισταθμίζει τις απώλειες. 

Είναι ένα μαύρο κουτί με δυναμικές απαιτήσεις , όπου του λες "φίλε δεν ξέρω τι θα κάνεις στην είσοδο, εγώ στην έξοδο θέλω πχ 22C, κανόνισέ το" . 

Για αυτό θα δεις και διαφορετικές στιγμιαίες καταναλώσεις . Ο μέσος όρος σε νοιάζει φυσικά. 

ΥΓ δεν το κατέχω μιας και το πτυχίο μου δεν είναι μηχανολόγου (αν και παρακολούθησα συναφή μαθήματα).  Είναι απλή λογική/ 

1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Το Toshiba είναι εξίσου καλό σε οικονομία στην θέρμανση με τα υπόλοιπα κλιματιστικά που σου ανέλυσα (Amber , Nemesis, Omnia) αλλά είναι κατώτερο και απο τα τρία σε οικονομία στην ψύξη . 

Η εγγύηση στο συγκεκριμένο Toshiba είναι 7 χρόνια σε όλα τα μέρη που ισχύει εφόσον κάνεις ετήσια συντήρηση . Καλή η εγγύηση του ! Αλλά η Inventor και η Gree δίνουν 10ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς όρο ετήσιας συντήρησης . 
Οπότε δεν βλέπω κάποιο value for money στο Toshiba σε σύγκριση με τα άλλα τρία κλιματιστικά . Μερικά ευρώ πιο κάτω απο το Toshiba κοστίζει το Nemesis pro και έχει το θετικό της εγγύησης και της καλύτερης οικονομίας στην ψύξη συν ενσωματωμένο Wifi .

Το Mitshubishi απο την άλλη είναι καλύτερο σε οικονομία στην θέρμανση . Διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ θα δεις αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιείς ως κύρια πηγή θέρμανσης και να δουλεύεις κάθε μέρα αρκετέ ώρες τουλάχιστον 8 ώρες . 
Η εγγύηση του είναι 7 ετής στο συμπιεστή και 3 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη με προϋπόθεση να γίνεται ετήσια συντήρηση . 

Εγώ θα κοιτούσα μεταξύ του Mitshubishi και του Nemesis pro . Εξαρτάται σε τί δίνεις προτεραιότητα  (διάρκεια και όροι εγγύησης, καταναλώσεις, θόρυβο, wifi κτλ ) .
Αν υπάρχει δυνατότητα ρίξε και μια ματιά απο κοντά σε κάποια έκθεση καταστήματος να τα δεις . 

Ζύγισε τα και επέλεξε !

Σε Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο. Σου.. 

Είναι εύκολο.επισης για απλή εξήγηση  από τα νούμερα από την γνωστή ετικετα των κατανάλωσεων έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε εύκολα συγκρίσεις όσοι δεν γνωρίζουμε αναλυτικά? 

https://ibb.co/7yLbzHF

@liakjim αν έπαιρνες σήμερα κλιματιστικό θα έπαιρνες το ίδιο Fujitsu ; Αξίζει να δω Toshiba ;

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/189272-toshiba-shorai-ras24pavsg/bpkvsg-e

• Super Moderators
2 minutes ago, guzel said:

@liakjim αν έπαιρνες σήμερα κλιματιστικό θα έπαιρνες το ίδιο Fujitsu ; Αξίζει να δω Toshiba ;

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/189272-toshiba-shorai-ras24pavsg/bpkvsg-e

Έχει αναφέρει σε προηγούμενο post ότι θα έπαιρνε μοντέλο που παίζει -30.

• Like 1

10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τότε μια χαρά και όσο το αφήνεις ανοιχτό και ζεσταίνει τα δομικά στοιχεία του σπιτιού, τόσο θα πέφτει η κατανάλωση. 

Μέχρι κάποιο σημείο βέβαια που θα εξαρτηθεί από δεκάδες παράγοντες, με το αν άναψες φούρνο, αν έχει ήλιο, αν φυσάει, αν άνοιξες παράθυρα, θερμοκρασίες κτλ. 

Το κλιματιστικό πάντα θα ισορροπεί σε αυτήν την δυναμική κατάσταση, αυξομοιώνοντας τα ρεύματά του, ώστε πολλαπλασιαζόμενο με το εκάστοτε cop που επιτυγχάνει και που επίσης και αυτό είναι δυναμικό και εξαρτάται από τις θερμοκρασίες κτλ , με σκοπό να αντισταθμίζει τις απώλειες. 

Είναι ένα μαύρο κουτί με δυναμικές απαιτήσεις , όπου του λες "φίλε δεν ξέρω τι θα κάνεις στην είσοδο, εγώ στην έξοδο θέλω πχ 22C, κανόνισέ το" . 

Για αυτό θα δεις και διαφορετικές στιγμιαίες καταναλώσεις . Ο μέσος όρος σε νοιάζει φυσικά. 

ΥΓ δεν το κατέχω μιας και το πτυχίο μου δεν είναι μηχανολόγου (αν και παρακολούθησα συναφή μαθήματα).  Είναι απλή λογική/ 

Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση!! Αυτο  περι δομικων στοιχειων του σπιτιου,θες να πεις οτι οσο περισσοτερες ωρες δουλευει το κλιματιστικο,δεν ζεσταινει μονο τον αερα αλλα κ τοιχους,επιπλα κτλ οποτε μπορει (ως ενα βαθμο!) να σε κανει να αισθανεσαι την θερμικη ανεση οπως το καλοριφερ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, energy52 είπε

Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση!! Αυτο  περι δομικων στοιχειων του σπιτιου,θες να πεις οτι οσο περισσοτερες ωρες δουλευει το κλιματιστικο,δεν ζεσταινει μονο τον αερα αλλα κ τοιχους,επιπλα κτλ οποτε μπορει (ως ενα βαθμο!) να σε κανει να αισθανεσαι την θερμικη ανεση οπως το καλοριφερ;;

Το θέμα είναι για να καταλάβουμε πως λειτουργεί πως "βλέπει" τη θερμοκρασία του τοίχου; Από τη σταθερότητα της θερμοκρασίας που έχει το ταβάνι υποθέτω;

Η απλά μετράει την ώρα λειτουργίας οπότε θεωρεί σε Χ ώρες θα έχουν ζεσταθεί τα δομικά υλικά;

Επεξ/σία από guzel

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...