Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εξωτερικη θερμοκρασια 6 βαθμους.

Εσωτερικη στην κρεββατοκαμαρα ηταν στους 16 βαθμους.

Εκλεισα πορτα και το εβαλα στους 24 βαθμους.

Μετα απο 1.5 ωρα ειναι στους 19 βαθμους.

Θα δω ποσο θα παει αργοτερα. Το 18αρι βγαζει σιγουρα πιο ζεστο αερα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, antykaps είπε

Μολις εκανε αποψυξη  θερμοκρασία 2 °C και Humidity 87%

Μοντέλο? Πόσο συχνά σου κάνει απόψυξη?

1 ώρα πριν, antykaps είπε

@liakjim

Πόσα τεραγωνικά ειναι ο χωρος  που καλυπτει το κλιματιστικό σου ?

Ποσες Θερμιδες αποδιδουν τα υπάρχοντα σωματα κλοριφερ?

Μηπως το κλιματιστικό σου ειναι μικρό για τον χωρο σου... και γιαυτό κανει συνεχει αποψυξη αφου ο ανεμιστήρας δουλευει σ επερισσοτερες στροφες αναγκαζοντας περισσοτερο αερα με υγρασία υψηλη να περασει απο τις ψυκτρες και φυσικα η υγρασία να γινει πάγος

60τμ, ενιαίος (σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα και σκάλα που πάει πάνω σε άλλα 60τμ όπου σίγουρα πάει ζέστη πάνω). 

9000θερμίδες είναι τα σώματα στον χώρο. 

Το κλιματιστικό σίγουρα δεν είναι μικρό. Τώρα με εξωτερική 4.7C, έχω 21,1C στον χώρο με ρύθμιση στους 22C και δουλεύει ξεκούραστα στα 950W όταν μπορεί να ανέβει στα 2600W.  

Επεξ/σία από liakjim

18 λεπτά πριν, malmsteen1984 είπε

Στο auto το έχεις ; Τα είχα σε εκτίμηση τα Toshiba καθώς ήμουν ανάμεσα σε Toshiba και toyotomi

26 λεπτά πριν, malmsteen1984 είπε

Για ποσα τετραγωνικα χωρου μιλαμε και πιο μοντελο?

Το toshiba ειναι το εξης: https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187793-toshiba-shorai-ras10pavsg/bpkvsg-e

Το δωματιο ειναι περιπου 14τμ

Το αντιστοιχο 18αρι που πηρα αποδιδει σιγουρα καλυτερα.

Τωρα μετα απο 2 ωρες και 40 λεπτα η θερμοκρασια ειναι στους 20 βαθμους

• Like 1

6 λεπτά πριν, malmsteen1984 είπε

Το toshiba ειναι το εξης: https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187793-toshiba-shorai-ras10pavsg/bpkvsg-e

Το δωματιο ειναι περιπου 14τμ

Το αντιστοιχο 18αρι που πηρα αποδιδει σιγουρα καλυτερα.

Τωρα μετα απο 2 ωρες και 40 λεπτα η θερμοκρασια ειναι στους 20 βαθμους

Νομιζω οτι αργει πολυ για 14 τμ...επρεπε να τα "ειχε" πιο ευκολα.

Ετσι πιστευω χωρις να εχω εμπειρια απο κλιματιστικα. Δλδ για να πιασει τους 24 ποσο θελει; Αν τους πιασει ποτε

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, malmsteen1984 είπε

Ετσι πιστευω χωρις να εχω εμπειρια απο κλιματιστικα. Δλδ για να πιασει τους 24 ποσο θελει; Αν τους πιασει ποτε

Και είπες με εξωτερική 6; Και εμένα μου φαίνεται ότι αργεί..Φαντάσου να είχε τίποτα αρνητικές θερμοκρασίες...

Εκτος και αν είναι ρυθμισμένο έτσι να ανεβάζει αργά για λόγους π.χ. κατανάλωσης;😕

Φανταζομαι ότι δεν έχεις ανοιχτη την λειτουργία ECO.

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας ανεβασω κι εγω τα δικα μου στοιχεια σε καταναλωση στο 24αρι inventor life pro..τοποθετηθηκε επαγωγικος μετρητης της efergy στην εξωτερικη μοναδα πανω στη φαση,5 λεπτα μου πηρε..Πριν βαλω το μετρητη εκανα μερικες μετρησεις σε διαφορες συσκευες του σπιτιου για να σιγουρευτω πως μετραει σωστα-οντως πηρα σωστες μετρησεις με ελαχιστες αποκλισεις και συμφωνα με τον μετρητη μπριζας..

το πειραμα εγινε χθες που χε πιο πολυ κρυο-εξωτερικη το πρωι 4 βαθμοι..σαλοκουζινα με διαδρομο περιπου 50τ.μ

ξεκινημα 10.45, βαζω επιθυμητη 22 με Ifeel και θερμοκρασια χωρου εκεινη τη στιγμη 18 βαθμοι, βλεπω καταναλωση 2500-2800, fun στο auto

11.15 πεφτει στα 2450 η  θερμοκρασια στους 19

11.30 πεφτει στα 1650-1714-1874 η θερμοκρασια 19.5

11.36 παμε στα 2136 και 19.8

12.00 ανεβαινει κι αλλο 2484 και 20 βαθμοι

12.15 πεφτει στα 1600w  και 20,02

13.15 πεφτει 1170w με θερμοκρασια 20,06

Στη φαση αυτη ανοιγω τα 2 υπνοδωματια που τα χα κλειστα,

14.30 ανεβαινει στα 1215-1340 w κι εχω 20,09 

Στις 16,30 που το ξανακοιταξα επαιζε στα 1170-1250 w πανω -κατω με θερμοκρασια 21..δεν ανεβαινει ευκολα αφου εισερχεται κρυος αερας στο χωρο οποτε ανοιγω και το 9αρι στο υπνοδωματιο να βοηθησει..

Το βραδυ λοιπον που γυρισα σπιτι , ειχα στο σαλονι 21,8 με την ιδια καταναλωση απο 1233-1270w

Λιγο αργοτερα το inverter επεσε στην χαμηλοτερη καταναλωση που το χω δει στα 940-980 w..θερμοκρασια χωρου ακριβως 22 οσο θελω με ifeel

Ο αερας ομως σαφως πιο  χλιαρος που αν καθησεις κοντα σε καποια σημεια δεν εισαι ανετα..

Δουλεψε ετσι καμια ωρα και μετα ξαναπηξε στα 1180-1260w

Με λιγα λογια για να συντηρησει το χωρο μου 21-22 βαθμους καει στη συντηρηση μεσο ορο 1200-1300 αυτη την εποχη με κρυα..

Δεν ξερω τι να πω..Νομιζω θα μπορουσε και πιο οικονομικα,το inverter και με κατι πειραματα σημερα δεν πεφτει κατω απο 940w..που...σ αυτη τη φαση δεν συντηρει ευκολα το χωρο και γι αυτο ξαναπαει στα 1200..

Αποψυξη χθες και σημερα δεν εκανε τουλαχιστον τις ωρες που μαι σπιτι-γενικα δεν σταματα ευκολα

Εσεις τι λετε λογικη καταναλωση;

Ηθελα να βαλω μια φωτο απ το μετρητη αλλα μου βγαζει σφαλμα,πως γινεται;

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1

Εγώ πάντως που έχω το 18αρι shorai σε 50τμ χώρο, με 0 και - 3 θερμοκρασία εξωτερική(τελευταία με τα χιόνια) το έχω ρυθμισμένο στους 22 βαθμούς και στο  auto τον ανεμιστήρα 24ωρο συνεχώς. Δεν το έσβησα ούτε λεπτό απ την ώρα που το πέρασα. 

Μέσα στον χώρο ή θερμοκρασία είναι στους 20-21. Το πρωί βέβαια το ανεβάζω για καμιά ώρα στους 25 και έπειτα το επαναφέρω στους 22.παντα εννοείται στο auto διότι η μονάδα εκτός από τις κλίμακες ταχύτητας που φαίνονται στο τηλεχειριστήριο, υπάρχουν και ενδιάμεσες ταχύτητες που ενεργοποιούνται για την διατήρηση της θερμοκρασίας στον χώρο. Αυτό καθ υπόδειξη του τεχνικού της Toshiba απ τα κεντρικά (όχι απ τον μάστορας που το πέρασε). 

Όσο αφορά την κατανάλωση καίω συνήθως 4μηνο 2000kw.Το προηγούμενο 4μηνο με κάτι ψιλοκαυσωνες του καλοκαιριού και με 2 κλιματιστικά έκαψα συγκεκριμένα 2300.Τωρα το ρολόι ήδη γράφει 3900 και σε λιγότερο από 2 βδομάδες κλείνω 4μηνο. Οπότε η επιβάρυνση παίζει να είναι περίπου στα 60 με 80 τον μήνα. Έχω επίσης όπως ανέφερα κ άλλα 2 9ρακια που επίσης δεν έχουν σβήσει από μέσα Νοέμβρη καθόλου. 

1 λεπτό πριν, malmsteen1984 είπε

Και ναι μετα απο 4 ωρες επιασε τους 21 βαθμους! Μαλλον θα μιλησω με τον κωτσοβολο να δω τι θα μου πουνε

Τι περιμένεις να σου πει ένας πωλητής; Αν θες να βγάλεις άκρη τεχνικά ψάξε το τηλέφωνο της αντιπροσωπείας.
Πώς τη μετράς τη θερμοκρασία; 

2 λεπτά πριν, naive είπε

Τι περιμένεις να σου πει ένας πωλητής; Αν θες να βγάλεις άκρη τεχνικά ψάξε το τηλέφωνο της αντιπροσωπείας.
Πώς τη μετράς τη θερμοκρασία; 

Δικιο εχεις. Καλυτερα με την αντιπροσωπεία. Με θερμομετρο...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...