Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, Mansora είπε

Με το καλοριφέρ το ξέρω ότι ισχύει το ίδιο και το κάναμε και εμείς αλλά μην ξεχνας ότι το καλοριφέρ ζεσταίνεις όλο το σπίτι ενώ τα κλιματιστικα μόνο τους χωρους που είναι εγκατεστημένα συν ότι γλιτώνεις το ρεύμα του θερμοσίφωνα. 

Αυτό που ρωτάω είναι αν έκαιγε 24/7 για κάποιο λόγο πχ μωρό ή αν ήταν κάποιος στο σπίτι ή για θέμα οικονομιας και αν κάποιος όπως στη δίκη μου περίπτωση που θέλει ένα ζεστό χώρο 3 4 ώρες τις καθημερινές συμφέρει να το έχει μόνιμα ανοιχτό ή να το ανοίγει την ώρα που πηγαίνει σπίτι γιατί σε 10 15 λεπτά έχει πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Στην περιπτωση σου προφανως και δεν συμφερει να το εχεις μονιμα ανοικτο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Τις 30 ημέρες που ήμουν σπίτι και δούλευε, δεν το έκλεινα , άρα 24.

Από περιέργεια, άνοιγες το σπίτι πχ 1 φορά την ημέρα φουλ να ανανεωθεί όλος ο αέρας (και άρα θα έχανες την θέρμανση που είχες χτίσει) ή δε το συνηθίζετε λόγω κρύου?

Επεξ/σία από SMARTYN89

9 λεπτά πριν, SMARTYN89 είπε

Από περιέργεια, άνοιγες το σπίτι πχ 1 φορά την ημέρα φουλ να ανανεωθεί όλος ο αέρας (και άρα θα έχανες την θέρμανση που είχες χτίσει) ή δε το συνηθίζετε λόγω κρύου.

Όπως έχω εξηγήσει και εδώ , συμφέρει σχεδόν πάντα να κάνει κάποιος αερισμό. Τον κάνω καθημερινά για 10' στο μέγιστο της εξωτερικής θερμοκρασίας.

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όπως έχω εξηγήσει και εδώ , συμφέρει σχεδόν πάντα να κάνει κάποιος αερισμό. Τον κάνω καθημερινά για 10' στο μέγιστο της εξωτερικής θερμοκρασίας.

Αχά. Η υγρασία λοιπόν που "σηκώνει" ο κρύος αέρας λοιπόν είναι λιγότερη απ'ότι ο θερμός. Και αφού βάλεις μέσα τον κρύο αέρα, όταν αυτός ζεσταθεί θα συνεχίσει να κουβαλάει την ίδια απόλυτη υγρασία που είχε πριν, η οποία όμως θα είναι πολύ χαμηλότερη ως σχετική υγρασία (RH % που λένε τα υγρασιόμετρά μας) καθώς ο ζεστός (πια) αέρας μπορεί να κουβαλήσει πολλή περισσότερη.

Πολύ ενδιαφέρον, και ευχαριστούμε για το link. 
Θα περίμενα μια πολύ πιο ομαλή καμπύλη απο αυτή.

Spoiler

S90112-114858(1).jpg.9affe24bf7d5961de4f[/img]

S90112-114858(1).webp

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, SMARTYN89 είπε

Θα περίμενα μια πολύ πιο ομαλή καμπύλη απο αυτή.

Ο μαθηματικός τύπος είναι εδώ https://el.wikipedia.org/wiki/Υγρασία_ατμόσφαιρας

επίσης https://repository.kallipos.gr/bitstream/11419/76/1/02_chapter_14.pdf

Επεξ/σία από liakjim

Να ρωτήσω ... ξυπνατε την νυχτα οταν κανει αποψυξη

Μολις ολκληρωθει η αποψυξη πριν παρει μπρος ο ανεμιστήρας της μεσα μοναδας ακουγετε  ενας θορυβος σαν  κανονι απο μακρια....

Μου κοβει το αιμα  στα μαυρα μεσάνυχτα.....

9 ώρες πριν, SMARTYN89 είπε

Από περιέργεια, άνοιγες το σπίτι πχ 1 φορά την ημέρα φουλ να ανανεωθεί όλος ο αέρας (και άρα θα έχανες την θέρμανση που είχες χτίσει) ή δε το συνηθίζετε λόγω κρύου?

Αυτό είναι το καλό με το συνέχεια ανοιχτό. Δε βασίζεσαι στο ζεστό αέρα, αλλά ότι η θερμοκρασία έχει περάσει και στα αντικείμενα και τους τοίχους. Έτσι και να ανοίξεις να αεριστεί, δεν παγώνει ο χώρος.

45 λεπτά πριν, antykaps είπε

Να ρωτήσω ... ξυπνατε την νυχτα οταν κανει αποψυξη

Μολις ολκληρωθει η αποψυξη πριν παρει μπρος ο ανεμιστήρας της μεσα μοναδας ακουγετε  ενας θορυβος σαν  κανονι απο μακρια....

Μου κοβει το αιμα  στα μαυρα μεσάνυχτα.....

Μπα, εδώ δεν κάνει τόσο θόρυβο. Ανεπαίσθητο θα το έλεγα. 

• Thanks 1

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Μπα, εδώ δεν κάνει τόσο θόρυβο. Ανεπαίσθητο θα το έλεγα. 

Την νυχτα που ειναι απολυτη ησυχία σε τρμάζει..

Θα προσπαθησω να το καταγτραψω ηχητικά  ...

@liakjim

Πόσα τεραγωνικά ειναι ο χωρος  που καλυπτει το κλιματιστικό σου ?

Ποσες Θερμιδες αποδιδουν τα υπάρχοντα σωματα κλοριφερ?

Μηπως το κλιματιστικό σου ειναι μικρό για τον χωρο σου... και γιαυτό κανει συνεχει αποψυξη αφου ο ανεμιστήρας δουλευει σ επερισσοτερες στροφες αναγκαζοντας περισσοτερο αερα με υγρασία υψηλη να περασει απο τις ψυκτρες και φυσικα η υγρασία να γινει πάγος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, antykaps είπε

Την νυχτα που ειναι απολυτη ησυχία σε τρμάζει..

Θα προσπαθησω να το καταγτραψω ηχητικά  ...

Το προηγούμενο μου κλίματιστικο όντως έκανε ένα πουυυυφ αρκετά δυνατό..,αν το είχα στην κρεβατοκάμαρα σίγουρα θα με ξυπνούσε.. Τώρα το toyo,τι να σου πω..Μία φορά έκανε defrost από την μερα που το πήρα και ήμουν έξω να δω πως λιώνει ο πάγος..Έξω τουλαχιστον,δεν ακούστηκε τίποτα... 

Επεξ/σία από Rnd1978

2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Μία φορά έκανε defrost από την μερα που το πήρα

Αν επιτρεπετε σε περιοχή εισαι ?

Τι θερμογρασίες και υγρασίες εχεις

Εμενα αυτες τις μερες με χαμηλες θερμοκρασίες -6 και υψηλη υγρασία κανει σχεδον καθε μια ωρα defrots οπως και του liakjim

1 λεπτό πριν, antykaps είπε

Εμενα αυτες τις μερες με χαμηλες θερμοκρασίες -6 και υψηλη υγρασία κανει σχεδον καθε μια ωρα defrots οπως και του liakjim

Μακάρι να μου έκανε και εμένα στους -6 (που δεν πιάνω εδώ) . Ήδη από τους +1 ξεκινάει . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, antykaps είπε

Βόρεια Ελλάδα είμαι έξω από Θεσσαλονίκη,θερμοκρασίες περίπου -2C σε σχέση με Θεσσαλονίκη,και συνήθως έχει αρκετή υγρασία εδώ.. τώρα έχει 2C 65% υγρασία έξω.. Το defrost μου το έκανε, όταν είχε το τρελό κρύο εδώ πάνω,και χιόνια πολλά έξω..

Να προσθέσω ότι την θερμοκρασία του κλίματιστικου την έχω 22C.

Επίσης μου έκανε εντύπωση πως το νερο από την απόψυξη, το έβγαλε κανονικά από το σωληνάκι της αποχέτευσης..

Επεξ/σία από Rnd1978

Μολις εκανε αποψυξη  θερμοκρασία 2 °C και Humidity 87%

17 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Επίσης μου έκανε εντύπωση πως το νερο από την απόψυξη, το έβγαλε κανονικά από το σωληνάκι της αποχέτευσης.. 

Εγω εχω βγαλει το σωληνακι διοτι παγωνει και μετα κανει υπερχειλιση και παγωνει ολος ο πατος του κλιματιστικου

Εχω βάλει ενα κουβα 10 λιτρων και μερικες  νυχτες γεμιζε και παγωνε βεβαια

Χτες γεμισε ο μισος ειχαμε μεν -7 αλλα δεν ειχει τοσο μεγαλη υγρασία

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...