Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, garros είπε

Καλορίζικο και να μας πεις εντυπώσεις από εγκατάσταση, λειτουργία κλπ

Γιατί όμως έβαλες 5ετή εγγύηση; Η Toshiba στις διαιρούμενες (split) επίτοιχες μονάδες έως 24000BTU (σειρές RAS με R32) παρέχει 7ετή εγγύηση για αγορές μετά τις 21/9/2018 (πηγή).

Γιατί διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά σε αρκετά σαιτ είδα ότι δίνανε 3ετη εγγύηση. 

Μου διέφυγε εντελώς αυτό που αναφέρεις οπότε τσάμπα την πρόσθεσα. Σίγουρα συμπεριλαμβάνεται και αυτό το μοντέλο σ αυτη την έξτρα 7ετη  εγγύηση? 

ΟΚ τώρα διάβασα ότι "Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνεται η ετήσια συντήρηση του" οπότε στο περίπου πάλι τα ίδια χρήματα θα έδινα. 

Επεξ/σία από marten
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

15 ώρες πριν, anikologr είπε

Έχω καταλήξει ότι όσο πιο δυνατά ο ανεμιστήρας τόσο αυξάνει η απόδοση και η σωστή κατανομή με μειονέκτημα τον αυξημένο θόρυβο.

Το κλιματιστικό προσπαθεί να προσδώσει στον χώρο μια ποσότητα θερμικής ισχύος, όταν αυξάνεται η ταχύτητα ανεμιστήρα μειώνεται η κατανάλωση του συμπιεστή καθώς αυξάνει τον ρυθμό μεταφοράς θερμότητας από το στοιχείο στον χώρο, αντίθετα μείωση ταχύτητας ανεμιστήρα επιφέρει αύξηση ισχύος και κατανάλωσης του συμπιεστή καθώς μειώνεις τον ρυθμό μεταφοράς θερμότητας από το στοιχείο στον χώρο και το μηχάνημα προσπαθεί να αντισταθμίσει την μείωση με αύξηση της κατανάλωσης. Το καλύτερο είναι να αφήνεις τον ανεμιστήρα στο auto, διαφορετικά βάλτον στην σκάλα που σε βολεύει.

7 ώρες πριν, malmsteen1984 είπε

Αα νομιζα πως ηταν η καταναλωση. Ποσο καιει περιπου ενα aircondition Α+++ 18αρι και 9αρι αντιστοιχα; που μπορουμε μα το βρουμε αυτο; ευχαριστώ για την απαντηση

Ακριβές ποσό κατανάλωσης δεν μπορείς να βρεις στα inverter διότι η ισχύς τους μεταβάλλεται ανάλογα τις θερμικές απαιτήσεις του χώρου. Ένα μέτρο σύγκρισης είναι κάποιες τυπικές καταναλώσεις για χειμώνα και θέρος που αναγράφονται στα χαρακτηριστικά, αυτές υπολογίζονται με βάση κάποια προφιλ κατανάλωσης τα οποία μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ως προς το προφίλ λειτουργίας που ορίζει ο καθένας για το κλιματιστικό του. Εναλλακτική μέθοδος, διαιρείς το φορτίο σχεδιασμού του στοιχείου για ψύξη και θέρμανση με τις αντίστοιχες αποδόσεις και βρίσκεις την ηλεκτρική ισχύ κατανάλωσης του συμπιεστή, μετά πολλαπλασιάζεις ανάλογα με τις ώρες που θα το χρησιμοποιείς, αυτά μόνο για να κάνεις σύγκριση μεταξύ μονάδων. Τα 9αρια επιτυγχάνουν καλύτερες αποδόσεις και εξοικονόμηση από τα 24αρια, για 24αρι με ίδιες αποδόσεις σε 9αρι το χέρι πρέπει να μπει βαθιά στην τσέπη.

Βασίλη έχω ένα 9αρι omnia Eco σε υπνοδωμάτιο και έχω ορίσει θερμοκρασία στους 22 και follow me. 

Εχω παρατηρήσει πως όταν ξεκινά ποτέ δεν αρχίζει με ένταση εννοώ να βγάζει πολύ αέρα αλλά παντα στο χαλαρό. Το έχω εννοείται στο auto συνεχώς μόνιμα αναμμένο. 

Συνεχώς σταματά και ξεκινά.

Κάποιεςς φορές η θερμοκρασία κλιματιστικου με τηλεχειριστήριου συμβαδίζει στους 22 βαθμούς αλλά αυτό εξακολουθεί κ δουλεύει. 

Να το αφήσω στο auto ή στην μεγάλη σκάλα fan?

14 ώρες πριν, marten είπε

Γιατί διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά σε αρκετά σαιτ είδα ότι δίνανε 3ετη εγγύηση. 

Μου διέφυγε εντελώς αυτό που αναφέρεις οπότε τσάμπα την πρόσθεσα. Σίγουρα συμπεριλαμβάνεται και αυτό το μοντέλο σ αυτη την έξτρα 7ετη  εγγύηση? 

ΟΚ τώρα διάβασα ότι "Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνεται η ετήσια συντήρηση του" οπότε στο περίπου πάλι τα ίδια χρήματα θα έδινα. 

Τακτικα σερβις θα εκανες ετσι και αλλιως .Γραφουν στους ορους  7-8 και για τυχον αλλαγη. Αλλες εγγυησεις δεν γραφουν.Οποτε μην  ρισκαρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας,

λογω εξοικονομω κατοικον, εχω επιδοτιση για την αγορα κλιματιστικου . Εχω ενα 18 toytomi inverter made in japan, σκυλι και αθανατο, αλλα επειδη μια φορα ερχεται η ευκαρια, θα το αλλαξω. Κοιταω για ακριβα μοντελα, ανω των 1000 ευρω, εκει περιπου στα 18.000 btu. Ειμαι αναμεσα σε Daikin και Mitsubishi επειδη λενε οτι ειναι τα καλυτερα. Με ενδιαφερει το Wifi να μπορω να το ανοιξω οταν δεν ειμαι σπιτι. Σκεφτομαι για αυτο 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186929-daikin-atxm50m-siesta-perfera

στα 1160 ευρω με την εκπτωση....

εχετε εσεις κατι να μου προτεινετε; βλεπω εχει και κατω απο 1000 και dain και mistubishi, αλλα μηπως ειναι αλλη κατηγορια?

Επεξ/σία από cpavlidi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cpavlidi είπε

γεια σας,

λογω εξοικονομω κατοικον, εχω επιδοτιση για την αγορα κλιματιστικου . Εχω ενα 18 toytomi inverter made in japan, σκυλι και αθανατο, αλλα επειδη μια φορα ερχεται η ευκαρια, θα το αλλαξω. Κοιταω για ακριβα μοντελα, ανω των 1000 ευρω, εκει περιπου στα 18.000 btu. Ειμαι αναμεσα σε Daikin και Mitsubishi επειδη λενε οτι ειναι τα καλυτερα. Με ενδιαφερει το Wifi να μπορω να το ανοιξω οταν δεν ειμαι σπιτι. Σκεφτομαι για αυτο 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186929-daikin-atxm50m-siesta-perfera

εχετε εσεις κατι να μου προτεινετε; βλεπω εχει και κατω απο 1000 και dain και mistubishi, αλλα μηπως ειναι αλλη κατηγορια?

Προχθές το πήρα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Δυνατό και πολύ καλό μηχάνημα σε ΠΟΛΥ καλή προσφορά τιμης απ το ίδιο κατάστημα. Δεν υπάρχει λόγος να σκάσεις 300 ευρό παραπάνω για κάτι που είναι παρόμοιο και με μια εταιρία(toshiba) που πλέον προσφέρει και 7ετη εγγύηση. 

Και δώρο να σου έδινε κάποιος τα χρήματα εννοείται πως το Toshiba την δεδομένη χρονική στιγμή είναι μια έξυπνη αγορά. 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/174995-toshiba-shorai-ras18pavsg/pkvsg-e

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το WiFi μιας και όλα τα κλιματιστικά μπορείς να τα ρυθμίσεις στο άνοιξε /κλείσε. Ούτε καν τσέκαρα αν το Toshiba έχει Wifi. Αλλά και να μην έχει μην κολλάς σε αχρείαστες λεπτομέρειες. 

Επεξ/σία από marten

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, marten είπε

Προχθές το πήρα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Δυνατό και πολύ καλό μηχάνημα σε ΠΟΛΥ καλή προσφορά τιμης απ το ίδιο κατάστημα. Δεν υπάρχει λόγος να σκάσεις 300 ευρό παραπάνω για κάτι που είναι παρόμοιο και με μια εταιρία(toshiba) που πλέον προσφέρει και 7ετη εγγύηση. 

Και δώρο να σου έδινε κάποιος τα χρήματα εννοείται πως το Toshiba την δεδομένη χρονική στιγμή είναι μια έξυπνη αγορά. 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/174995-toshiba-shorai-ras18pavsg/pkvsg-e

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το WiFi μιας και όλα τα κλιματιστικά μπορείς να τα ρυθμίσεις στο άνοιξε /κλείσε. Ούτε καν τσέκαρα αν το Toshiba έχει Wifi. Αλλά και να μην έχει μην κολλάς σε αχρείαστες λεπτομέρειες. 

η πλακα ειναι οτι δεν σκαω 300 ευρω παραπανω , αλλα 100 μονον

Επεξ/σία από cpavlidi

15 λεπτά πριν, cpavlidi είπε

η πλακα ειναι οτι δεν σκαω 300 ευρω παραπανω , αλλα 100 μονον

100 αλλά  + Εγκατάσταση ενώ με toshiba δεν πληρώνεις μία(870+100 εγκατάσταση premium)

Ζύγισε τα και αποφάσισε. 

Παίδες υπάρχει πρόταση για 9άρι (το θέλω σε υπνοδωμάτιο) που να είναι αθόρυβο και ως λειτουργία και ως "κρακ-κρακ" από τη διαστολή - συστολή των πλαστικών του; Με ενοχλεί αυτό σε ένα φοβερό κατά τ' άλλα arielli που έχω στο σαλόνι.

Μπάτζετ στο 300άρι.

1 ώρα πριν, cpavlidi είπε

γεια σας,

Σε αντίστοιχα χαρακτηριστικά με το Daikin που βλέπεις υπάρχει σε Mitsubishi επίσης σε καλή τιμή αυτές τις μέρες και 100€ πιο φθηνά από το Daikin.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186443-mitsubishi-msz-ap50vg-kirigamine

Φετινό μοντέλο, καλά χαρακτηριστικά, R32, καλή ποιότητα. Η εσωτερική μονάδα είναι made in Turkey, η εξωτερική made in Indonesia. Η εξωτερική μονάδα κάνει ελάχιστο θόρυβο (σχεδόν καθόλου). Για να δεις αν δουλεύει πρέπει να πας δίπλα για να δεις τον ανεμιστήρα αν γυρίζει. Και η εσωτερική μονάδα σε πολύ καλά επίπεδα θορύβου με καλοζυγισμένο ανεμιστήρα, χωρίς τριγμούς.  

WiFi δεν έχει ενσωματωμένο αλλά ούτε το Daikin πρέπει να έχει. Και τα δύο "WiFi ready" γράφουν οπότε είναι επιπλέον κόστος ο δέκτης wifi.

Αν πάρεις από Κωτσόβολο για το "Εξοικονομώ" θα πρέπει να βρεις εγκαταστάτη γιατί αυτός που προτείνει το κατάστημα για το ¨Εξοικονομώ" είναι αρκετά ακριβός.

Δεν γνωρίζω που φτιάχνονται αλλά έχε υπόψη πως στα κλιματιστικά δεν παίζει πλέον ρόλο η χώρα κατασκευής. Αν όχι όλα τα περισσοτερα στην Κίνα φτιάχνονται.

Και το iPhone από Κίνα μεριά έρχεται όχι από Αμερικα.

Κοίτα να έχει καλά χαρακτηριστικά, καλή εγγύηση, σωστή τοποθέτηση και δεν θα χεις πρόβλημα. 

1 ώρα πριν, vasilissouvlaki είπε

Παιδιά στο κλιματιστικό βάζω θερμο και βγαζει θερμό αέρα και μετα δεν βγάζει. Έτσι πρέπει ή κάτι τρέχει?

Μήπως το βάζεις σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και ο θερμοστάτης αντιλαμβάνεται οτι δεν χρειάζεται να θερμάνει τον χώρο?

Βάλτο στο τέρμα και δες τι κάνει, αν κάνει το ίδιο κάλεσε τεχνικό.

12 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Μήπως το βάζεις σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και ο θερμοστάτης αντιλαμβάνεται οτι δεν χρειάζεται να θερμάνει τον χώρο?

Βάλτο στο τέρμα και δες τι κάνει, αν κάνει το ίδιο κάλεσε τεχνικό.

Διάβασα στο μανουαλ και λεει ότι κάθε τόσο σταματάει για λίγο για να λιώσει ο πάγος 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...