Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Αν και είναι μπέρδεμα η όλη υπόθεση με το πώς ονομάζει ο καθένας μαρκετιστικα την κάθε τεχνολογία συμπιεστή γιατί δεν δίνουν πολλές πληροφορίες έτσι απλά απλόχερα όλοι, οπότε πας στο πολυ΄ψάξιμο. Μην τα μπερδεύεις στους rotary συμπιεστες . Aλλο twin rotary και άλλο 2-stage rotary compressor  . Δες και το παρακάτω διάγραμμα απο βιβλίο για να καταλάβεις τι εννοώ   1-s2.0-S0306261912008148-gr1.jpg
Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπεις 2 twin rotary συμπιεστές . Η διαφορά τους είναι ότι ο ένας δεν είναι two stage τεχνολογίας ενώ ο άλλος ναι . 

Αν βλεπω καλα και αν επιτρεπουν οι γνωσεις μου, στη δεξια εικονα το μεσο περναει σε σειρα απο τον εναν κυλινδρο στον αλλο ενω στο δεξι ειναι ταυτοχρονα. κΚαι στα δυο οι κραδασμοι περιστραφης ειναι το ιδιο χαμηλοι, ειναι κοι τα δυο twin rotary με τον δεξι να ειναι διβαθμιας συμπιεσης. Οποτε βρω χρονο θα το ψαξω και γω καλυτερα. Παντως στο μοντελο της gree το amber ειναι 2sgage και δεν εχει τις επιδοσεις του u-crown. Ευχαριστω για την εικονα.

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Εσυ τωρα κατι θες να πεις αλλα δε το λες καθαρα. Πες περισσοτερα για το προβλημα που βλεπεις και δε καταλαβαινω.

το πρόβλημα είναι αφού το R32 είναι εύφλεκτο σε συστήματα με μεγάλες φορτίσεις θα αρχίζουν να ζητούν μέτρα ασφαλείας (ανιχνευτές στους χώρους, βαλβίδες απομόνωσης) παρόμοια με άλλα αέρια

1 ώρα πριν, nvel είπε

το πρόβλημα είναι αφού το R32 είναι εύφλεκτο σε συστήματα με μεγάλες φορτίσεις θα αρχίζουν να ζητούν μέτρα ασφαλείας (ανιχνευτές στους χώρους, βαλβίδες απομόνωσης) παρόμοια με άλλα αέρια

δεν ισχυει αυτο.   Το φυσικο αεριο ειναι εφλεκτο και το γκαζακι του καφε.

Σχετικά με τα gree (amber και u-crown) επειδή το έψαξα αρκετά, μέχρι και στην αντιπροσωπεία στα μεσόγεια πήγα, έχω να πω πως έχουν "ίδια" τεχνολογία αναφορικά με τον κομπρέσορα οπότε δουλεύουν στο ίδιο εύρος ακραίων θερμοκρασιών. Έβαλα το ίδια σε αποσιωπητικά διότι διαφέρουν στο ψυκτικό υγρό εξού και και οι διαφορές στα seer και scop υπέρ του amber που έχει R32.

Θεωρώ λοιπόν πως η διαφορά στην τιμή έχει να κάνει κυρίως με το ανώτερο design καθώς και ποιοτικότερα υλικά κατασκευής του εξωτερικού πλαισίου του u-crown. Το amber στα μάτια μου φάνηκε ψευτοκατασκευή.

Μην παρεξηγηθώ , δεν είμαι ούτε τεχνικός, ούτε ηλεκτρολόγος. Ψείρας είμαι και ψάχνω πολύ τα πράγματα πριν προβώ σε μία αγορά.

Καλησπέρα, τα συγχαρητήρια μου σε όλους όσους βοηθούν με τη τεχνογνωσία τους...θα ήθελα και εγώ τη γνώμη σας, ενδιαφέρομαι για 24αρι για θέρμανση,μένω Μυτιλήνη, συνήθως δεν υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες,ο χώρος είναι σαλόνι 45 τ.μ με υπερυψωμένη κουζίνα 15τμ (συνολικά 60 τμ) υπαρχουν 2 μεγαλα κουφώματα με διπλά τζάμια και το σπίτι δεν είναι εξωτερικά κάποια ειδική μόνωση...budget  800 ευρω....

τα φώτα σας παρακαλώ (ειδικά DARE DEVIL αν μπορείς θα ήμουν ευγνώμων να είχα τη γνώμη σου), διότι διάβασα για HAIER, MIDEA, GREE αλλά ένα κλικ βοήθειας πριν τη τελική απόφαση το θέλω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, strdhm είπε

Καλησπέρα, τα συγχαρητήρια μου σε όλους όσους βοηθούν με τη τεχνογνωσία τους...θα ήθελα και εγώ τη γνώμη σας, ενδιαφέρομαι για 24αρι για θέρμανση,μένω Μυτιλήνη, συνήθως δεν υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες,ο χώρος είναι σαλόνι 45 τ.μ με υπερυψωμένη κουζίνα 15τμ (συνολικά 60 τμ) υπαρχουν 2 μεγαλα κουφώματα με διπλά τζάμια και το σπίτι δεν είναι εξωτερικά κάποια ειδική μόνωση...budget  800 ευρω....

τα φώτα σας παρακαλώ (ειδικά DARE DEVIL αν μπορείς θα ήμουν ευγνώμων να είχα τη γνώμη σου), διότι διάβασα για HAIER, MIDEA, GREE αλλά ένα κλικ βοήθειας πριν τη τελική απόφαση το θέλω.

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-life-pro-wifi-l4vi32-24wifir-l4vo32-24.html?source=external&offer=1

Στα 788 ευρώ με δυνατότητα με περίπου 15-20 ευρώ να βάλεις wifi στο κλιματιστικό .  10 ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη.

https://www.skroutz.gr/s/14848043/Gree-Lomo-GRS-241-EI-JLM1-N3.html
Στα 800 ευρώ χωρίς δυνατότητα wifi  . 10 ετή εγγύηση  σε όλα τα μέρη . 

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/haier-tundra-green-as68tebhra-1u68reffra.html?source=external&offer=1

Στα 840 ευρώ με δυνατότητα wifi . 5 ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη . 

Gree lomo και Inventor Life pro καμία διαφορά με ουσία σε καταναλώσεις και θόρυβο . Οι διαφορές:  Αυτή την στιγμή το life pro είναι σε προσφορά και σου βγάινει φθηνότερο . Επίσης παίρνει wifi αν θες . 

Το Haier λίγο ακριβότερο αλλά  έχει καλύτερο συντελεστή απόδοσης στην ψύξη και λίγο καλύτερο στην θέρμανση απο τα άλλα 2 .  Εννοώ ότι είναι πιο οικονομικό σε λειτουργία . Αν θα το έχεις ως κυρια πηγή θέρμανσης και θα δουλεύει σχεδόν κάθε μέρα και αρκετές ώρες αξίζει η διαφορά χρημάτων .

Midea δεν σου προτείνω διότι έχουν πολύ μικρή εγγύηση και σε αυτό το budget δεν βρίσκω κάτι που να αξίζει σε χαρακτηριστικά περισσότερο απο τα άλλα 3 που σου παρέθεσα πιο πάνω . 

4 ώρες πριν, nvel είπε

υπάρχουν και άλλα εύφλεκτα αέρια από το φυσικό αέριο και το  ¨γκαζάκι του καφέ¨, διάβασε το msds του R32 για να μάθεις άλλο ένα

Material safety data sheet .  Το R32 είναι ελαφρώς έφλεκτο, σε καμία περίπτωση εκρηκτικό. Είναι επίσης μη τοξικό και ανήκει στην κλίμακα A2L  . Υπο προϋποθέσεις συγκεκριμένων τιμών υψηλής συγκέντρωσης μπορεί να δημιουργηθεί μίγμα ικανό να πυροδοτηθεί ανάφλεξη αν υπάρξει στο σημείο κάποια πηγή ανάφλεξης . Στον οικιακό κλιματισμό το ξεχνάμε είναι απίθανο να συμβεί  και σε καμία περίπτωση η δυνατότητα αναφλεξιμότητας, το heat of combustion και η ταχύτητα διασπορά της φλόγας του R32 δεν μπορεί να συγκριθεί με βενζίνη . Είναι γελοία σύγκριση . Το R32 είναι μακρααααν πιο safe . 
Στον επαγγελματικό όμως  όταν μιλάμε για VRV  εκεί παίζουμε με μεγάλα ποσά R32 , δεν θα τοποθετηθώ πάνω σε αυτό ακόμα διότι πρώτον υπάρχουν κανόνες ασφαλείας για κάθε ψυκτικό μέσο και σαφώς η Ε.Ε δεν θα αφήσει τέτοια συστήματα να δουλεύουν χωρίς δικλείδες ασφαλείας , όπως έγινε και με την επιλογή γενικότερα του R32 για τον κλιματισμό ύστερα απο πολλά tests και προσομοιώσεις για την καταλληλότητα του και την ασφάλεια του .  Δεν γνωρίζω τους κανόνες για τα VRV . Δεύτερον η Daikin και η Mitsubishi ήδη έχουν παρουσιάσει εμπορικά VRV και VRF  

Επεξ/σία από Dare-Devil

6 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Δεν γνωρίζω τους κανόνες για τα VRV . Δεύτερον η Daikin και η Mitsubishi ήδη έχουν παρουσιάσει εμπορικά VRV και VRF  

εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να τους γνωρίζεις, όσοι όμως ασχολούνται με σοβαρά συστήματα hvac πρέπει να τους γνωρίζουν. Ποια είναι τα εμπορικά συστήματα VRV που στέλνουν R32 στις εσωτερικές μονάδες των χώρων;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, strdhm είπε

Καλησπέρα, τα συγχαρητήρια μου σε όλους όσους βοηθούν με τη τεχνογνωσία τους...θα ήθελα και εγώ τη γνώμη σας, ενδιαφέρομαι για 24αρι για θέρμανση,μένω Μυτιλήνη, συνήθως δεν υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες,ο χώρος είναι σαλόνι 45 τ.μ με υπερυψωμένη κουζίνα 15τμ (συνολικά 60 τμ) υπαρχουν 2 μεγαλα κουφώματα με διπλά τζάμια και το σπίτι δεν είναι εξωτερικά κάποια ειδική μόνωση...budget  800 ευρω.....

Στην περιοχη σου δυσκολα θα βρεις καλες τιμες που βρισκεις στο Ιντερνετ.Εχεις και τα μεταφορικα να τα φερουν.Εκτος αν παρεις απο αλυσιδα ηλεκτρικων που ειναι στανταρντ οι τιμες Μπορεις και να περιμενεις και τις επισημες εκπτωσεις τους.Καπου αυτη την εποχη κανουν μια βδομαδα ολοι  .Κοιτα και τα παρακατω οπου βρεις

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/tcl-elite-tac-24chsa-xa51-r32.html?offer=1

https://vimax.gr/inverter-air-conditioners?product_id=5401

https://www.fiorentinos.gr/klimatismos/klimatistika-oikiakis-xrisis/toixou/carrier-42qhc024ds-38qhc024ds-klimatistiko-inverter-me-ionisti-wi-fi-24000-btu-h.html

https://www.skroutz.gr/s/6305941/Daikin-FTXB60C-RXB60C.html

https://www.skroutz.gr/s/14495672/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-871ZR.html

Επεξ/σία από Diskimpex

13 ώρες πριν, strdhm είπε

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-aqua-thermal-aures-24000-btuh-62288345/

10 χρόνια, R32, αθόρυβο, εξαιρετικοί δείκτες για την τιμή του..

19 ώρες πριν, strdhm είπε

Εδω εισαι φιλε στα 730 ευρω τρομερη τιμη για τα χαρακτηριστικα του.Εχω το ιδιο σε 12αρι και ειμαι τερμα ευχαριστημενος και απο αποδοση και αποψη θορυβου.

19 ώρες πριν, sakks80 είπε

Εδω εισαι φιλε στα 730 ευρω τρομερη τιμη για τα χαρακτηριστικα του.Εχω το ιδιο σε 12αρι και ειμαι τερμα ευχαριστημενος και απο αποδοση και αποψη θορυβου.

33db ελάχιστος θόρυβος, δεν είναι πολύ;

25 λεπτά πριν, naive είπε

33db ελάχιστος θόρυβος, δεν είναι πολύ;

Οχι φιλε ειναι καλα. Θεωρω οτι για χωρους μεγαλυτερους απο ενα απλο δωματιο, τα κλιματιστικα που εχουν λειτουργια ανεμιστηρα στα 20-25 db απλα δεν λειτουργουν σωστα και απο μονος σου θα τα βαλεις σε αλλη ταχυτητα. Για υπνοδωματιο ισως δουλευουν καλυτερα. Προσωπικα στο κλιματιστικο που εχω, διαθετει 5 ταχυτητες αν θυμαμαι καλα, αλλα κατω απο τη τριτη ταχυτητα δε το εχω βαλει ποτε διοτι δε θερμαινει τον χωρο. Οποτε για τα 24000btu που γινεται η συζητηση νομιζω οτι ειναι μια χαρα ο θρυβος. Εδω αναφερονται ως αθορυβοι αφυγραντηρες που εχουν 37-40  db και ειναι καταλληλοι για υπνοδωματιο.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...