Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Το inverter μένει ανοιχτό συνεχώς μέχρι το χρονικό διάστημα που επιθυμείς να τερματίσεις την λειτουργία του, δηλαδή δεν θες ψύξη ούτε θέρμανση. Για συνεχόμενα χρονικά διαστήματα της τάξης των 30 και 40 λεπτών που αναφέρθηκαν, δεν μπαίνεις στην διαδικασία να το κλείσεις, το κρατάς ανοιχτό συνέχεια

Φθορά υπάρχει στο μοτέρ με τα πολλά on/off, και στα συμβατικά κλιματιστικά υπάρχει αυτό. Πρακτικά πολύ σπάνιο να οδηγήσει σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, είναι μια φθορά που την έχουν όλοι οι κινητήρες ανάλογα με τα έτη χρήσης και τους κύκλους λειτουργίας.

Το on/off ανα 30'-40' προφανως δε γινεται για πλακα, αλλα γιατι μπαινοβγαινεις στο δωματιο ή απλά παγωνεις. Παντως λες ότι τα συχνα on/off δε φερνουν μεγαλυτερο λογ/σμο ρεύματος, μονο πιθανη φθορα του μοτερ

Η συχνη αλλαγη από κρυο σε ανεμιστηρα κι από ανεμιστηρα σε κρυο (ειναι μια μεθοδος εάν παγωνεις) με ανοιχτο παντα το αρκουδισιον, εχει συνεπειες?

Επεξ/σία από rus
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, buuren είπε

12αρι μηχανημα, σωληνες 2.6 μετρα και αντλια κενου λιγοτερο απο ενα λεπτο σε λειτουργια. Μου δειχνει το μανομετρο και λεει... ειναι μηδεν, παταει κατω ο δεικτης οποτε ειναι ενταξει... αλλα απ οτι λετε εδω πρεπει να κανει υποπιεση και λογικο ειναι για να φυγει ο αερας.

Παντως το μηχανημα δειχνει να δουλευει σωστα απλα δεν βγαζει πολυ κρυο αερα, απλα πολυ δροσερο...δεν ξερω αν πρεπει να δουλευει ετσι η πως δουλευουν τα μηχανηματα γενικα.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου.

Πάντως το ότι το μανόμετρο έδειχνε "πάτο" είναι καλό σημάδι. Είχε γίνει κενό, οπότε μην αγχώνεσαι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rus είπε

Το on/off ανα 30'-40' προφανως δε γινεται για πλακα, αλλα γιατι μπαινοβγαινεις στο δωματιο ή απλά παγωνεις. Παντως λες ότι τα συχνα on/off δε φερνουν μεγαλυτερο λογ/σμο ρεύματος, μονο πιθανη φθορα του μοτερ

Η συχνη αλλαγη από κρυο σε ανεμιστηρα κι από ανεμιστηρα σε κρυο (ειναι μια μεθοδος εάν παγωνεις) με ανοιχτο παντα το αρκουδισιον, εχει συνεπειες?

Καλύτερα να μένει ανοιχτό συνεχώς παρά να το κλείνεις και να το ανοίγεις όταν μπαινοβγαίνεις. Αν παγώνεις τότε αυξάνεις την θερμοκρασία από το χειριστήριο ή δοκιμάζεις μείωση ταχύτητας του ανεμιστήρα. Τα on/off φέρνουν αύξηση του λογαριασμού γιατί η τεχνολογία inverter λειτουργεί έτσι ώστε τα όποια οφέλη της να υπάρχουν όταν υο κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς χωρίς να το απενεργοποιείς.

Η μέθοδος που λες με το κρύο και τον ανεμιστήρα είναι ακριβώς σαν να το βάζεις στο off, δεν έχει διαφορά. Αν παγώνεις κάνεις αυτό που είπα πριν αλλιώς αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Καλύτερα να μένει ανοιχτό συνεχώς παρά να το κλείνεις και να το ανοίγεις όταν μπαινοβγαίνεις. Αν παγώνεις τότε αυξάνεις την θερμοκρασία από το χειριστήριο ή δοκιμάζεις μείωση ταχύτητας του ανεμιστήρα. Τα on/off φέρνουν αύξηση του λογαριασμού γιατί η τεχνολογία inverter λειτουργεί έτσι ώστε τα όποια οφέλη της να υπάρχουν όταν υο κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς χωρίς να το απενεργοποιείς.

Η μέθοδος που λες με το κρύο και τον ανεμιστήρα είναι ακριβώς σαν να το βάζεις στο off, δεν έχει διαφορά. Αν παγώνεις κάνεις αυτό που είπα πριν αλλιώς αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας.

Η ταχυτητα του ανεμιστηρα(η σκαλα εντασης δηλαδη) ειναι παντα στο χαμηλο. Να αυξησω τη θερμοκρασια δε λεει, δηλαδή να τη παω από το 28 στο 30? Και γιατι να μη το κλεισω για μιση-μια ωρα? Δηλαδη θα χαλασω περισσοτερο ρευμα αν το ξαναξεκινησω μετα από μιση-μια ωρα? Πριν αφησες να εννοηθει ότι δεν υπαρχουν συνεπειες στο λογ/σμο του ρεύματος, τελικα λες ότι τα οn/off κοστιζουν περισσοτερο απ ότι αν το εχεις κλειστο? Δηλαδη στο δια ταυτα, αν σε μια περιοδο ας πουμε 5 ωρων το αρκουδισιον είναι συνεχως αναμμενο θα κοστισει λιγοτερο απ το να είναι 3 ωρες αναμμενο/2 σβηστο με ενδιάμεσα on/off?

Για τη μεθοδο που ειπα δεν είμαι σιγουρος αν τη καταλαβες, υπαρχει το αυτοματο, το κρυο, το ζεστο και ο ανεμιστηρας. Ο ανεμιστήρας  προσφερει καποια δροσια, όχι ομως για μεγαλο χρονικο διαστημα. Όταν το γυρισεις από το κρυο/ζεστο/αυτόματο σε ανεμιστηρα το μηχανημα εξακολουθεί να δουλευει, αρα πως ειναι το ιδιο σα να το βαζω στο off?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Τον χρόνο και αν αξίζει να το κλείσεις ή να το ανοίξεις τον κρίνεις εσύ. Αν εσύ θέλεις να το λειτουργείς 5 ώρες δεν αξίζει να το κλίσεις για 30 λεπτά. Απείρως καλύτερο να αυξήσεις την θερμοκρασία στους 29, δοκίμασε και στους 30 από το να το κλείνεις. 

Όταν το κλιματιστικό το βάζεις να λειτουργεί μόνο με ανεμιστήρα σταματάει να λειτουργεί ο συμπιεστής και δεν βγάζει ψύξη, είναι σαν να το έχεις βάλει στο off, ουσιαστικά λειτουργεί μόνο ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας η εξωτερική δεν δουλεύει καθόλου. Η δροσιά που βλέπεις είναι επειδή δεν έχει διαφύγει από το δωμάτιο ο ψυχρός αέρας, δεν οφείλεται στον ανεμιστήρα ο οποίος απλά ανακυκλώνει τον ψυχρό αέρα μέχρι να ζεσταθεί οπότε και χρειάζεται πάλι να το βάλεις στην ψύξη. Πρακτικά είναι σαν να έχεις κλείσει τελείως το κλιματιστικό.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν γνωρίζει κανείς από ποιό κλιματιστικό είναι φασόν το Morris WFIN-50112 και το τηλεκοντρόλ του, ώστε να βάλω τις σωστές ρυθμίσεις σε ρυθμιζόμενο infrared τηλεκοντρόλ app, θα του ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, xrhstoskzn είπε

Αν γνωρίζει κανείς από ποιό κλιματιστικό είναι φασόν το Morris WFIN-50112 και το τηλεκοντρόλ του, ώστε να βάλω τις σωστές ρυθμίσεις σε ρυθμιζόμενο infrared τηλεκοντρόλ app, θα του ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ πολύ!

Δοκίμασε AUX αυτό μου θυμίζει σε εμφάνιση.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Τα on/off φέρνουν αύξηση του λογαριασμού γιατί η τεχνολογία inverter λειτουργεί έτσι ώστε τα όποια οφέλη της να υπάρχουν όταν υο κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς χωρίς να το απενεργοποιείς.

Δυστυχως δεν ειναι και λιγα inverter στην αγορα που οταν τα δουλευεις απο τους 28β και πανω να ανοιγοκλεινει για την πλακα του ο συμπιστης!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Τον χρόνο και αν αξίζει να το κλείσεις ή να το ανοίξεις τον κρίνεις εσύ. Αν εσύ θέλεις να το λειτουργείς 5 ώρες δεν αξίζει να το κλίσεις για 30 λεπτά. Απείρως καλύτερο να αυξήσεις την θερμοκρασία στους 29, δοκίμασε και στους 30 από το να το κλείνεις. 

Όταν το κλιματιστικό το βάζεις να λειτουργεί μόνο με ανεμιστήρα σταματάει να λειτουργεί ο συμπιεστής και δεν βγάζει ψύξη, είναι σαν να το έχεις βάλει στο off, ουσιαστικά λειτουργεί μόνο ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας η εξωτερική δεν δουλεύει καθόλου. Η δροσιά που βλέπεις είναι επειδή δεν έχει διαφύγει από το δωμάτιο ο ψυχρός αέρας, δεν οφείλεται στον ανεμιστήρα ο οποίος απλά ανακυκλώνει τον ψυχρό αέρα μέχρι να ζεσταθεί οπότε και χρειάζεται πάλι να το βάλεις στην ψύξη. Πρακτικά είναι σαν να έχεις κλείσει τελείως το κλιματιστικό.

Ξεχασα να αναφερω και τη λειτουργια του "Dry", για την υγρασία. Για να βγει ακρη καλο είναι να μου απαντησεις στο παράδειγμα που ανεφερα. Εδω ψάχνουμε αν και κατά ποσον το ανοιξε-κλεισε ειναι πιο δαπανηρο από το κλεισε τελειως.

30 όπως σου ειπα για να το παω, πρεπει εξω να κανει 40 και βαλε. Αν εχω στο δωματιο μου 30, παλι 30 θα βαλω το κλιματιστικο? Γιατι είναι καλυτερα να το βαλω 30 αντι να το κλεισω, αυτό ακουγεται ποντιακο ανεκδοτο:)

Αφου ο ανεμιστήρας ανακυκλωνει τον υπαρχοντα ψυχρο αερα αρα κατι κανει κι αυτος. Άλλο να είναι είναι κλειστο τελειως το μηχανημα, άλλο να σου φυσαει τον αερα. Οταν λες ότι πρακτικα ειναι σα να το εχω κλεισει τελειως εννοεις ότι δε χαλαει ρευμα?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, rus είπε

Ξεχασα να αναφερω και τη λειτουργια του "Dry", για την υγρασία. Για να βγει ακρη καλο είναι να μου απαντησεις στο παράδειγμα που ανεφερα. Εδω ψάχνουμε αν και κατά ποσον το ανοιξε-κλεισε ειναι πιο δαπανηρο από το κλεισε τελειως.

30 όπως σου ειπα για να το παω, πρεπει εξω να κανει 40 και βαλε. Αν εχω στο δωματιο μου 30, παλι 30 θα βαλω το κλιματιστικο? Γιατι είναι καλυτερα να το βαλω 30 αντι να το κλεισω, αυτό ακουγεται ποντιακο ανεκδοτο:)

Αφου ο ανεμιστήρας ανακυκλωνει τον υπαρχοντα ψυχρο αερα αρα κατι κανει κι αυτος. Άλλο να είναι είναι κλειστο τελειως το μηχανημα, άλλο να σου φυσαει τον αερα. Οταν λες ότι πρακτικα ειναι σα να το εχω κλεισει τελειως εννοεις ότι δε χαλαει ρευμα?

Καλά εντάξει, εσύ τώρα γράφεις απλά για να γράφεις ή για να πας κόντρα. Μου είπες εφόσον παγώνεις τι μπορείς να κάνεις και σου είπα να ανεβάσεις την θερμοκρασία και τώρα μου λες αν έξω έχει 40 και αν το δωμάτιο έχει 30 ποιο το νόημα να το πας 30. Αν έχεις στο δωμάτιο 30 βάλτο στους 29 εσύ και δεν πρόκειται να παγώσεις, αν παγώνεις στο δωμάτιο με το κλιματιστικό τους 29 ενώ στο δωμάτιο έχει 30 τότε μην βάζεις κλιματιστικό ή καίγεσαι τόσο πολύ να το ανάψεις άναψε το κλιματιστικό στους 29 και φόρα πιο χοντρά ρούχα, έλεος δηλαδή. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Καλά εντάξει, εσύ τώρα γράφεις απλά για να γράφεις ή για να πας κόντρα. Μου είπες εφόσον παγώνεις τι μπορείς να κάνεις και σου είπα να ανεβάσεις την θερμοκρασία και τώρα μου λες αν έξω έχει 40 και αν το δωμάτιο έχει 30 ποιο το νόημα να το πας 30. Αν έχεις στο δωμάτιο 30 βάλτο στους 29 εσύ και δεν πρόκειται να παγώσεις, αν παγώνεις στο δωμάτιο με το κλιματιστικό τους 29 ενώ στο δωμάτιο έχει 30 τότε μην βάζεις κλιματιστικό ή καίγεσαι τόσο πολύ να το ανάψεις άναψε το κλιματιστικό στους 29 και φόρα πιο χοντρά ρούχα, έλεος δηλαδή. 

Γιατι να θελω απλα να γραφω ή να σου παω κοντρα βρε φιλε? συνεχεια κανω το ερωτημα που με απασχολει προσπαθωντας να εκμαιευσω απαντηση. Με ποιον τροπο είναι δαπανηροτερο οπως ειπες το ανοιξε-κλεισε σε σχεση με το σκετο κλεισε? Αν σε μια περιοδο 5 ωρων το αρκουδισιον είναι συνεχως αναμμενο θα κοστισει λιγοτερο απ το να είναι 3 ωρες αναμμενο/2 σβηστο με ενδιάμεσα on/off?

Τα υπολοιπα της συζητησης μας είναι πληροφοριακα. Δεν ειναι σημαντικο τι θα κανω εαν παγωνω ή δεν παγωνω ή αν φορεσω χοντρα ρουχα, μην ασχολείσαι με αυτά.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πας να πάρεις ένα μετρητή να δεις μόνος σου τι γίνεται στη δική σου περίπτωση, που φαντάζομαι αυτό σ' ενδιαφέρει περισσότερο.

Θα μπορείς να μετρήσεις κι άλλες συσκευές, δε θα πάει χαμένος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα  και απο μενα , εχω ενα χωρο 45 τμ που ο τεχνικος μου ειπε θελει 12αρι κλιματιστικο. Εχω ενα hitachi 5 ετων που εκαψε πλακετα !!!πιθανον και τις δυο . Τωρα θελω να παρω ενα καινουριο και  θελω γνωμες . Ο τεχνικος μου προτεινε ειτε gree  ειτε inventor . Επισης μου προτειναν  την Lg . Με ενδιαφερει  η οικονομια σε καταναλωση ο θορυβος και φυσικα η εγγυηση σε ολα τα μερη μετα το χουνερι που επαθα με το hitachi , που σημειωτεον δεν εχει δουλεψει για πολυ καιρο ουτε συνεχως ,θα ελεγα ελαχιστα.Επισης η αιτιολογια για το καψιμο των πλακετων , ηταν η αυξομειωση των τασεων της ΔΕΗ !,!!, Ευχαριστω.

Επεξ/σία από Kaxri1
Δημοσ.

Γεια σας παιδια ...θελω την γνωμη σας για 2 κλιματιστικα ..Κυριως για θερμανση το θελω για χωρο 45-50 τμ  ειμαι αναμεσα σε 

Toyotomi izuru 24 TRN-871ZR

Gree Lomo GRS-241 EI/JLM-N2 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kaxri1 είπε

Καλημερα  και απο μενα , εχω ενα χωρο 45 τμ που ο τεχνικος μου ειπε θελει 12αρι κλιματιστικο. Εχω ενα hitachi 5 ετων που εκαψε πλακετα !!!πιθανον και τις δυο . Τωρα θελω να παρω ενα καινουριο και  θελω γνωμες . Ο τεχνικος μου προτεινε ειτε gree  ειτε inventor . Επισης μου προτειναν  την Lg . Με ενδιαφερει  η οικονομια σε καταναλωση ο θορυβος και φυσικα η εγγυηση σε ολα τα μερη μετα το χουνερι που επαθα με το hitachi , που σημειωτεον δεν εχει δουλεψει για πολυ καιρο ουτε συνεχως ,θα ελεγα ελαχιστα.Επισης η αιτιολογια για το καψιμο των πλακετων , ηταν η αυξομειωση των τασεων της ΔΕΗ !,!!, Ευχαριστω.

Τεχνικός σου πρότεινε για χώρο 50τμ 12000 btu Κλιματιστικό;

Επεξ/σία από cger
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...