Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Τωρα σχετικα με το θεμα που εθιξε ο φιλος νομιζω οτι ειναι αστειο να βλεπουμε οπαδους μαρκας.

Δεν ειναι "οπαδος μαρκας" οποιος δεν εξυμνει τη μαρκα της αρεσκειας σου. Δηλαδη οσοι εχουμε θετικες εμειριες από το μηχανημα μας δε πρεπει να τις αναφέρουμε για να μη μας πουν καποιοι "οπαδους"? Οι οποιοι καποιοι όμως φυσικα μπορουν ελευθερα να λενε τα δικα τους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Κοιτα καταλαβαινω τι λες αλλα στη πραξη δε δουλευει ετσι γαιτι ειμαστε γεματοι ελαττωματα και ειναι στη φυση μας, οποτε καποια πραγματα που ειναι πασιφανη δεν εχουν νοημα να κουβεντιαζονται.  Ειναι σαν να λεμε οτι η μερσεντεσ που δεν εχει 10 χρονια εγγυηση και που αν τελικα παθει κατι το μοτερ καλυτερα να παρεις αλλο, ειναι χειροτερο απο το kia ενα πραμα. Εγω μαζι σου ειμαι, αν ειναι να παρω φτηνο θα παρω kia αλλα προς θεου δε θα πω ποτε οτι λειτουργει καλυτερα απο μερσεντες. Εδω λοιπον το ακουμε συχνα αυτο.Εχουμε κριση, λεφτα δεν υπαρχουν, θα παρουμε αυτο που μπορουμε, αλλα δε χρειαζεται να ικανοποιουμε και τον εγωισμό μας οτι δε μας επιασαν κοτσους ή ολα ιδια ειναι. Δεν ειναι ολα ιδια και μαλιστα δεν ειμαστε καν σε θεση να καταλαβουμε τις διαφορες τους. Τα φτηνα midea και gree λοιπον θα ειναι παντα καλυτερα απο τα inventor ακομα και αν εχουν εγγυηση μεχρι να βγει ο ηλιος απο τη δυση. Δε γινεται να αγοραζουμε κλιματιστικο με τη λογικη οτι θα χαλασει γιατι αν ηταν ετσι δε θα υπηρχαν οι μερσεντες που δε χαλανε. Αν παλι χαλασει η μερσεντες αυτος που τη πηρε δε θα στεναχωρεθει και θα παει να παρει παλι την ιδια γιατι ξερει τι παιρνει και γιατι εχει για να το κανει. Αγοραζουμε λοιπον παντα αυτο που αντεχει η τσεπη μας., και αυτο ειναι παντα το καλυτερο για εμας. Τα inventor λοιπον με το που τα παρεις εχεις κανει καποιες εκτπωσεις στο τι περιμενεις. Αν αυτα που περιμενςι τα βρεις ειναι τελειο. Παραπανω ομως απο αυτα που πληρωνεις δε θα βρεις.

Τα μπερδευεις. Οι συγκρισεις γινονται μεταξυ ομοειδων πραγματων, δε θα συγκρινεις τη κια και με τη μερτέντες. Άλλο είναι το θεμα εδώ, δεν είναι σωστο να σε κατηγορουν καποιοι επειδη δε παιρνεις το μηχανημα της αρεσκειας τους. Καποιοι να χαρακτηρίζονται σωστοι και καποιοι αλλοι οπαδοι. Πες την αποψη σου χωρις να επιτίθεσαι στους αλλους, αυτό λεω μόνο. Tι σε κανει  να πιστευεις ότι "τα φτηνα midea και gree θα ειναι παντα καλυτερα απο τα inventor"? Καλυτερα από ποια αποψη? Εξετάζοντας τα αντικειμενικα στοιχεια διαπιστωνεις οτι είναι χειροτερα.

• Like 2

Αντικειμενικα λοιπον θα παω στο εργοστασιο της inventor που φετος ειναι μεσα στο εργοστασιο της midea και αυριο της gree και μεθαυριο δε θα εχει εργοστασιο και θα σου πω αν μπορεσω να βρω τις διαφορες.

• Confused 1

2 ώρες πριν, ThReSh είπε

Κρίση χωρίς γνώση ή εμπιστοσύνη είναι ουσιαστικά τύχη... 😛

1 ώρα πριν, rus είπε

Tο ιδια ισχυουν και για σενα.

Ακόμη 2 ποστ χωρίς κανένα νόημα... 

Ενώ τα δικά σας λεγόμενα ή παρατηρήσεις έχουν μεγαλύτερη αξία... 

Αν έχετε να πείτε μια άποψη γράψτε, αλλιώς πείτε τις εξυπνάδες σας σε κανέναν άλλο... 

• Sad 1

18 λεπτά πριν, bill999r είπε

Ακόμη 2 ποστ χωρίς κανένα νόημα... 

Ενώ τα δικά σας λεγόμενα ή παρατηρήσεις έχουν μεγαλύτερη αξία... 

Αν έχετε να πείτε μια άποψη γράψτε, αλλιώς πείτε τις εξυπνάδες σας σε κανέναν άλλο... 

Το ότι αυτά που ειπε ισχυουν για ολους και οχι επιλεκτικα, σου φαινεται εξυπναδα ή κοινη λογικη?

Το ποστ ηταν γραμμενο λαθος, αλλα το νοημά του το πιασαμε οσοι θελαμε να το πιασουμε. Παρ ολα αυτα οσοι σταθουν στα λαθη του ποστ που ειναι αρκετα εχουν καθε δικαιωμα να το κανουν και προσωπικα δε θα με βρουν αντιθετο. Οταν ποσταρουμε κατι τοσο μεγαλο θα πρεπει να βαζουμε λινκ οταν κανουμε αναφορες σε γνωμες και αποψεις συμφορουμητων οταν μαλιστα ειναι πρωτη φορα και δεν ξερουμε τον τροπο γραφης. Αν ηρθε πεταξε τη βομβα, γιατι για μερικους ως βομβα θα εσκασε, και εφυγε, δεν εχει νοημα να ασχοληθουμε αλλο. Αν παλι ο φιλος ξαναγραψει εγω θα τον διαβασω με προσοχη.

1 ώρα πριν, rus είπε

Το ότι αυτά που ειπε ισχυουν για ολους και οχι επιλεκτικα, σου φαινεται εξυπναδα ή κοινη λογικη?

Φίλε μου φόρουμ είμαστε, όπου ο καθένας εκθέτει τις εμπειρίες του κ τις απόψεις του, δεν είμαστε κανένα επιστημονικό συνέδριο όπου ο καθένας πρέπει να αποδείξει τα λεγόμενα του. 

Ο φίλος παραπάνω θεώρησε ότι οι τρεις γνωστοί μου με Inventor είναι μικρό δείγμα λες κ εγώ ήρθα να του παρουσιάσω καμία στατιστική έρευνα. 

Κ για να τελειώνουμε διότι μερικοί δεν θέλετε προφανώς να καταλάβετε, εγώ είμαι αντίθετος με την επιλεκτική προώθηση συγκεκριμένης μάρκας σε τόσες σελίδες κ γι αυτό συμφώνησα με το φίλο που έγραψε παραπάνω... 

Άλλο να λέει ο άλλος τη γνώμη του κ άλλο να προωθεί ντε κ καλά μια μάρκα. 

Αλλα μεγάλα παιδιά είμαστε, νομίζω, κ μπορούμε να κρίνουμε. 

3 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου φόρουμ είμαστε, όπου ο καθένας εκθέτει τις εμπειρίες του κ τις απόψεις του, δεν είμαστε κανένα επιστημονικό συνέδριο όπου ο καθένας πρέπει να αποδείξει τα λεγόμενα του. 

Ο φίλος παραπάνω θεώρησε ότι οι τρεις γνωστοί μου με Inventor είναι μικρό δείγμα λες κ εγώ ήρθα να του παρουσιάσω καμία στατιστική έρευνα. 

Κ για να τελειώνουμε διότι μερικοί δεν θέλετε προφανώς να καταλάβετε, εγώ είμαι αντίθετος με την επιλεκτική προώθηση συγκεκριμένης μάρκας σε τόσες σελίδες κ γι αυτό συμφώνησα με το φίλο που έγραψε παραπάνω... 

Άλλο να λέει ο άλλος τη γνώμη του κ άλλο να προωθεί ντε κ καλά μια μάρκα. 

Αλλα μεγάλα παιδιά είμαστε, νομίζω, κ μπορούμε να κρίνουμε. 

Ολοι συμφωνουμε σε αυτο, φανταζομαι. Δεν βρισκομαι μεσα σε αυτους που λες, αντιθετα κι εγω λεω ότι δε πρεπει να κανουμε επιλεκτικη προωθηση προιοντων.

• Like 1

14 λεπτά πριν, rus είπε

Ολοι συμφωνουμε σε αυτο, φανταζομαι. Δεν βρισκομαι μεσα σε αυτους που λες, αντιθετα κι εγω λεω ότι δε πρεπει να κανουμε επιλεκτικη προωθηση προιοντων.

Με συγχωρείς τότε φίλε μου, ίσως δεν κατάλαβα καλά το γραφόμενα σου. 

Καλή συνέχεια 

9 ώρες πριν, ss13 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση , ψάχνω εμπειρίες από Toshiba , Mitsubishi και Daikin , σκέφτομαι να τσιμπήσω ένα τώρα με τις εκπτώσεις B)

Είναι κορυφαίες μάρκες και οι τρεις, δεν υπάρχει πρόταση πέραν προσωπικών εμπειριών. Θα σου έλεγα πρώτα να σταμπάρεις κάποια μοντέλα τους με βάση το budget σου και μετά να κάνεις σύγκριση τεχνικών χαρακτηριστικών από τις επίσημες σελίδες των κατασκευαστών. Στην θέση σου βέβαια θα επέλεγα toshiba.

Πιστευω οτι forum χωρις διαφορετικες  αποψεις  δεν υπηρξε και δεν θα υπαρξει ποτε και εξηγουμε :

1) Οι περισσοτεροι συμφωνουν οτι το σερβις της inventor ειναι απο τα ποιο εξυπηρετικα ,εκει που δεν συμφωνουν ειναι στην αποδοση τους και την αξιοπιστια τους οπου εδω χωριζονται σε δυο κατηγοριες :

α) αυτους που τα θεωρουν υπερτιμημενα κι οχι αποδοτικα και

β) σε αυτους που τα θεωρουν αξιοπιστα κι αποδοτικα (δεν εχω βρει εδω μεσα  ατομα να ειναι αναμεσα).

Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες και καθε ατομο εχει τα δικα του κρητηρια κι τις δικες του αναγκες  για την καταταξη αυτη.

Τα κριτηρια συνηθως ειναι :

1)τιμη αγορας

2) αποδοση σε ψηξη /θερμαση ,(ποσο γρηγορα ψυχη/θερμενει το  χωρο)

3) καταναλωση ρευματος.

4) θορυβος εσωτερικης /εξωτερικης μοναδας.

5) Συχνοτητα βλαβων.

6) κοστος συντηρησης (σερβις,αλλαγη φιλτρων ,καθαρισμα)

7) Εξυπηρετηση/ κοστος σερβης.

Δεν εχουν ολοι τον ιδιο χωρο,τις ιδιες αναγκες,τα ιδια κριτηρια ,τον ιδιο τεχνιτη που τα περνα.Ισος το μονο που ειναι το ιδιο ειναι το κληματιστικο (αν κι αυτο παιζετε απο παρτιδα σε παρτιδα)

Μια οχι καλη αποδοση μπορει να ειναι αποτελεσμα :

1) Μη σωστης μοναδας, οσο αφορα τις μοναδες  btu για το χωρο .( μικροτερο η μεγαλυτερο απο οτι πρεπει ,)

2) Το μερος τοποθετησης του κληματιστικου.

3) Η  μη σωστη  εγκατασταση του κλιματιστικου και ελενχος του φρεον.

Δεν ειναι σαν το ψυγειο που το βαζεις στη μπριζα κι τελος .Αν δεν τηρηθουν τα παραπανω κρητιρια η αποδοση του πεφτει δραματικα και ας ειναι κι ........μερσεντεζ (mitsubisi,daikin ,toshiba ,klp ηθελα να πω).

Θα μπορουσαμε να κανουμε μια ψηφοφορια με ποια μοντελα που εχουμε στο σπιτι ειμαστε ευχαριστημενοι και με ποια οχι  και σε ποιους τομεις πχ  ψηξη /θερμανση / οικονομια/θορυβος/ ευκολια καθαρισμου/σερβις/βλαβες  .Ετσι θαχαμε μια πιο γενικη εικονα.

• Like 6

46 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Είναι κορυφαίες μάρκες και οι τρεις, δεν υπάρχει πρόταση πέραν προσωπικών εμπειριών. Θα σου έλεγα πρώτα να σταμπάρεις κάποια μοντέλα τους με βάση το budget σου και μετά να κάνεις σύγκριση τεχνικών χαρακτηριστικών από τις επίσημες σελίδες των κατασκευαστών. Στην θέση σου βέβαια θα επέλεγα toshiba.

Γιατί προτιμάς Toshiba ; Όσους ξέρω που έχουν Mitsubishi είναι πολύ ευχαριστημένοι B)

2 λεπτά πριν, ss13 είπε

Γιατί προτιμάς Toshiba ; Όσους ξέρω που έχουν Mitsubishi είναι πολύ ευχαριστημένοι B)

Μόνο λόγω προσωπικής εμπειρίας. Το ίδιο ευχαριστημένος θα ήμουν πιθανότατα αν είχα και mitsubishi ή daikin, για αυτό σου λέω να κάνεις μια δική σου σύγκριση με βάση το μέγιστο των χρημάτων που θες να δώσεις και λεπτομέρειες στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Αν σκέφτεσαι για 9αρι ή 12αρι, το daikin βγάλτο απ' έξω, καθώς μπορούν να το ανταγωνιστούν και άλλες μάρκες.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, bill999r said:

Γράφεις "όσοι έχουν πάρει Inventor" και μετά αναφέρεις 3 άτομα. Τι περίμενες να σχολιάσει κάποιος? 

Αυτό θα στο έλεγα ότι μάρκα κι αν έγραφες. Δεν έχει σχέση η Inventor, την οποία δεν θυμάμαι καν να έχω προτείνει.

Πράγματι μεγάλα παιδιά είμαστε, κρίνουμε κι ελπίζω ότι ανεξαρτήτως περίπτωσης (δλδ όχι μόνο για κλιματιστικά), δεν θα λάβει κανείς σοβαρά μια άποψη ότι το Χ πράγμα είναι καλό/κακό από ένα τέτοιο δείγμα...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...