Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stahab είπε

Η δημοσίευσή μου αφορά καθαρά τη δική μου γνώμη και εμπειρία, και κανείς δεν χρειάζεται να συμφωνήσει με το ζόρι, αν και μερικοί ήδη ενοχλήθηκαν που η γνώμη μου δεν ταιριάζει με τη δική τους, ή είναι αντίθετη με τα συμφέροντά τους.

Συνεχίστε έτσι. Έτσι κι αλλιώς όσοι έχουν μάτια βλέπουν και κρίνουν. Και οι έχοντες τη μύγα μυγιάζονται.

Αυτά τα ολίγα. Δεν θα συνεχίσω να δημοσιεύω, ούτε να απαντάω σε αυτό το νήμα. Ο μόνος λόγος και σκοπός της εγγραφής μου και της δημοσίευσής μου ήταν να εκφράσω αυτό που εξέφρασα, διότι αισθάνθηκα το καθήκον να το κάνω.
Πιστεύω ότι ήμουν αρκετά σαφής.
Ότι ήταν να πω το είπα, δεν έχω σκοπό να σπαταλήσω το χρόνο μου προκειμένου να πείσω κάποιους κολλημένους. Έχω πολύ σοβαρότερες δουλειές αυτόν τον καιρό.

Άσε που I'm too old for this shit!

Καλή σας μέρα.

Όντως , you are too old for your shit!!!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Κι εγω από τα Haier δεν είμαι ευχαριστημένος από πλευράς θορύβου εξωτερικής μονάδας, είναι αρκετά θορυβώδη...

Δεν ξέρω αν ειρωνεύεσαι φίλε μου, αλλά θεωρώ πως πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε μηχανήματος, ή τις προτάσεις κάθε πωλητή μεγάλη σημασία έχει κ η εμπειρία των χρηστών. 

Ενώ τα χαρακτηριστικά των inventor είναι ομολογουμένως πολύ καλά η έμπειρια που έχουν όσοι τα αγόρασαν δεν είναι και η καλύτερη. 

Το είχα αναφέρει κ σε παλιότερο ποστ, πως φίλος μου διαθέτει ένα 24αρι Fujitsu και ένα 12αρι inventor κ τα δύο αγορασμένα το 2017 από το ίδιο μαγαζί κ τοποθέτηση από τον ίδιο εγκατάστατη. Από το Fujitsu δεν έχει κανένα παράπονο, ενώ αντίθετα από το inventor δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος ούτε σε απόδοση ούτε σε θόρυβο. 

Τα συμπέρασματα μου δεν βασίζονται σε μια περίπτωση που ίσως κ να αποτελούσε τυχαίο γεγονός αλλά σε εμπειρίες 3 φίλων που δεν είχαν κ την καλύτερη εμπειρία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, cger said:

Και το 1ο (toyotomi 528) και το 2ο (ftx25j3) δύσκολα να τα βρεις στην αγορά από εδώ και στο εξής. Το 1ο καταργείται μετά από μικρή έρευνα που έκανα την τελευταία εβδομάδα.

Γνωριζουμε το λόγο που καταργείται; Έβγαλε κάποιο πρόβλημα ή απλα επειδή βγήκε καινούριο μοντέλο; 

Παιδιά για την εγκατάσταση ενός inverter πόσα περίπου είναι τα έξοδα; Στο δωμάτιό δεν υπάρχει κλιματιστικό, οπότε θα πρέπει να ανοίξουν και τρύπα. 

Επεξ/σία από elpaso1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, bill999r said:

Δεν ξέρω αν ειρωνεύεσαι φίλε μου, αλλά θεωρώ πως πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε μηχανήματος, ή τις προτάσεις κάθε πωλητή μεγάλη σημασία έχει κ η εμπειρία των χρηστών. 

Ενώ τα χαρακτηριστικά των inventor είναι ομολογουμένως πολύ καλά η έμπειρια που έχουν όσοι τα αγόρασαν δεν είναι και η καλύτερη. 

Το είχα αναφέρει κ σε παλιότερο ποστ, πως φίλος μου διαθέτει ένα 24αρι Fujitsu και ένα 12αρι inventor κ τα δύο αγορασμένα το 2017 από το ίδιο μαγαζί κ τοποθέτηση από τον ίδιο εγκατάστατη. Από το Fujitsu δεν έχει κανένα παράπονο, ενώ αντίθετα από το inventor δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος ούτε σε απόδοση ούτε σε θόρυβο. 

Τα συμπέρασματα μου δεν βασίζονται σε μια περίπτωση που ίσως κ να αποτελούσε τυχαίο γεγονός αλλά σε εμπειρίες 3 φίλων που δεν είχαν κ την καλύτερη εμπειρία. 

Όχι δεν ειρωνεύομαι, οι εξωτερικές μονάδες τους που έχω ακούσει κάνουν αρκετό θόρυβο.

Δλδ "όσοι έχουν αγοράσει" (έτσι όπως το έχεις γράψει υπονοείς "όλοι") Inventor δεν έχουν και την καλύτερη εμπειρία και το συμπέρασμα αυτό βγήκε από 3 άτομα? Καταπληκτικό στατιστικό δείγμα. (Αυτό είναι ειρωνία ναι...)

Δεν είναι ότι δεν σε πιστεύω, αλλά πόσο δύσκολο πιστεύεις να είναι το να βρεις 3 άτομα για ΚΑΘΕ μάρκα που να μην έχουν την καλύτερη εμπειρία?

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν είναι ότι δεν σε πιστεύω, αλλά πόσο δύσκολο πιστεύεις να είναι το να βρεις 3 άτομα για ΚΑΘΕ μάρκα που να μην έχουν την καλύτερη εμπειρία?

Ναι σίγουρα δεν είναι κ το μεγαλύτερο δείγμα αλλά είναι γνωστοί μου που τους ξέρω κ όχι οποιοσδήποτε σε ένα φόρουμ που λέει ότι τα inventor είναι τα καλύτερα κλιματιστικά. 

Τώρα δεν ξέρω  αν 3 προβληματικά μηχανήματα έπεσαν στους 3 γνωστούς μου αλλά δεν το ρισκάρω να πέσει το τέταρτο σε εμένα. 

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, bill999r said:

Ναι σίγουρα δεν είναι κ το μεγαλύτερο δείγμα αλλά είναι γνωστοί μου που τους ξέρω κ όχι οποιοσδήποτε σε ένα φόρουμ που λέει ότι τα inventor είναι τα καλύτερα κλιματιστικά. 

Από την άλλη όμως η γνώμη σου στο forum είναι αντίστοιχη με αυτό που λες. Ότι είσαι ένας "οποιοσδήποτε σε ένα forum που λεει ότι τα Χ δεν είναι καλά"... 

Γιατί να πιστέψουν εσένα κι όχι τον άλλο? Ούτε εσένα ξέρουν ούτε τον άλλο...

Δημοσ.

Σωστό κ αυτό. 

Δεν ζητάω να με πιστέψει κάποιος αλλά εκθέτω την προσωπική μου εμπειρία. Από εκεί κ πέρα ο όλοι έχουμε κρίση κ αποφασίζουμε αναλόγως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Γνωριζουμε το λόγο που καταργείται; Έβγαλε κάποιο πρόβλημα ή απλα επειδή βγήκε καινούριο μοντέλο; 

Παιδιά για την εγκατάσταση ενός inverter πόσα περίπου είναι τα έξοδα; Στο δωμάτιό δεν υπάρχει κλιματιστικό, οπότε θα πρέπει να ανοίξουν και τρύπα. 

Mία σοβαρή εγκατάσταση (με 2.5-3 μέτρα σωλήνωση) και όλα by the book για την καλύτερη απόδοση του μηχανήματος μακροζωία και μείωση των φαινομένων συντονισμού και θορύβων ξεκινάει απο 70 ευρώ+ ΦΠΑ.

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, bill999r said:

Σωστό κ αυτό. 

Δεν ζητάω να με πιστέψει κάποιος αλλά εκθέτω την προσωπική μου εμπειρία. Από εκεί κ πέρα ο όλοι έχουμε κρίση κ αποφασίζουμε αναλόγως. 

Κρίση χωρίς γνώση ή εμπιστοσύνη είναι ουσιαστικά τύχη... 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

παλι ψαχνομαι για κλιματιστικο στο υπνοδωματιο μου περιμενω προτασεις.....

αυτο θελω https://www.skroutz.gr/s/6340356/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-528ZR.html

αυτο ειναι η καψα μου https://www.skroutz.gr/s/6515211/Daikin-FTX25J3-RX25K.html

και αυτο μου εχει κανει εντυπωση (10 χρονια εγγυηση) https://www.skroutz.gr/s/14742379/TCL-TAC-09CHSA-XA11.html

Το πρώτο έχει καλήτερο εύρος απόδοσης σε btu και θεωρητικά θα συμπεριφερθεί καλύτερα μέσα σε υπνοδωμάτιο . Η στάθμη θορύβου δεν είναι η καλύτερη για υπνοδωμάτιο αλλά είναι οκ . 

Το δεύτερο έχει ιδανική στάθμη θορύβου αλλά το εύρος απόδοσης δεν είναι καλό για μικρό χώρο . 

Το τρίτο δεν εκφέρω άποψη . Δελεαστική η μεγάλη εγγύηση και μεγάλο συν (αν αναλογιστείς τί κόστος έχει μια πλακέτα για ένα κλιματιστικό και πόσο ασύμφορη είναι πολλές φορές η επισκευή του)  αλλά δεν έχω καμία εμπειρία για να σου απαντήσω . Ο χρόνος θα δείξει . 

Κρίνοντας τα ξεκάθαρα τεχνικά χαρακτηριστικά , ποιότητα και τιμή χωρίς να λογαριάζουμε την εγγύηση και την ποιότητα εξυπηρέτησης (διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και ανταπόκριση) η καλύτερη επιλογή μεταξύ των 3 είναι το toyotomi .  

Στα ίδια χρήματα και με αντίστοιχα χαρακτηριστικά ή και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα και με μεγάλη εγγύηση κοιτάς σε Gree Inventor αλλά και Haier, General Electric  που έχουν 5ετή εγγύηση μεν αλλά το όλο πακέτο που προσφέρουν για τα λεφτά τους είναι καλό . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Stahab είπε

Η δημοσίευσή μου αφορά καθαρά τη δική μου γνώμη και εμπειρία, και κανείς δεν χρειάζεται να συμφωνήσει με το ζόρι, αν και μερικοί ήδη ενοχλήθηκαν που η γνώμη μου δεν ταιριάζει με τη δική τους, ή είναι αντίθετη με τα συμφέροντά τους.

Συνεχίστε έτσι. Έτσι κι αλλιώς όσοι έχουν μάτια βλέπουν και κρίνουν. Και οι έχοντες τη μύγα μυγιάζονται.

Tο ιδια ισχυουν και για σενα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Eχει αντικατασταθεί ήδη απο το  https://www.skroutz.gr/s/14496013/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-828ZR.html

Ο λόγος είναι ότι οι κατασκευαστές σταδιακά στρέφονται στο R32 εδώ και λίγα χρόνια λόγω οδηγίας της Ε.Ε  για μείωση του GWP . Οπότε το μοντέλο που παραθέτεις βγήκε σε R32 ψυκτικό . Αν όμως βρεις το R410A  σε καλύτερη τιμή τότε χτύπα το . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στο site της Inventοr για το nemesis pro

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/nemesis-pro#leitourgia-blow-xfan

αναφερει αυτο...

Λειτουργία Blow Xfan

Με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο, το κλιματιστικό καθαρίζεται από μόνο του. Η διαδικασία κρατάει μόνο 17 λεπτά. Μόλις ολοκληρωθεί, η μονάδα είναι έτοιμη για χρήση ξανά, καθαρή από βακτήρια και μύκητες, δίνοντάς σας φρέσκο και καθαρό αέρα.

αυτο σημαινει οτι δεν χρειαζεται να καθαρισουμε εμεις τα φιλτρα κτλ?

αν ειναι ετσι ειναι πολυ σημαντικο να κανει τη δουλεια μονο του και να μην ασχολουμαστε εμεις με τεχνικους... ;)

Επεξ/σία από buuren
Δημοσ.

Μπα δε ειναι ετσι. Θελουν καθαρισμα τα φιλτρα. Η λειτουργια αυτη ειναι σε πολλες μαρκες, πχ σε ενα taoshiba που εχω εγω, οταν το κλεισω κλεινει τις περσιδες τους σχεδον πληρως αλλα συνεχιζει ο ανεμιστηρας για κανα 20 λεπτο και απλα δε μυριζει οταν το βαλεις ξανα εμπρος. Ριναι η κλασικη μυρωδια πχ στο ac του αυτοκινητου. Η λειτουργια αυτη ειναι μομιζω αντιστοιχη με το να βαλεις μονος σου τον ανεμιστηρα. Στο ac που ανεφερα η λειτουργια ειναι διαθεσημη μονο σε λειτουργια ψυξης. Νομιζω οτι αυτο ισχυει για ολα.  Εχω δει τη διαδικασια καθαρισμου σε ένα hitachi αλλα δε θυμαμαι μοντελο. Ο γνωστος παντογνωστης που διαθετουμε ευχομαι να μας απαντησει να βρουμε και ενα βιντεο που δειχνει πως καθαριζει αυτο το hitachi αν υπαρχει ακομα.

Τωρα σχετικα με το θεμα που εθιξε ο φιλος νομιζω οτι ειναι αστειο να βλεπουμε οπαδους μαρκας. Βλεποντας μονο αυτο εμενα με κανει να μη πολυδεινω σημασια σε αυτα που διαβαζω. Επισης ειναι αστειο να συγκρινουμε φασον με κατασκευαστες. Τα gree πχ ειναι κατασκευαστες και δεν εχουν καμια μα καμια σχεση με inventor ή toyotomi. Οταν βλεπω τετειες συγκρισεις σταματαω να διαβαζω εκει. Dare-devil κανε μια λιστα (μικρη θα ειναι) με οσους κατασκευαζουν συμπιεστες και ac να την εχουμε. Επισης νομιζω οτι τα haier δεν ειναι τα παλια haier πλεον αλλα δεν ειμαι και βεβαιος. Σε αντιπροσωπια της toshiba παντως μου ειχαν πει οτι αν δεν αγορασω ενα απο τα 4-5 γνωστα top μοντελα (μιτσουμπισι,τοσιμπα,χιτατσι,ντανκιν,γκρι,φουτζιτσου) θεωρει τα carrier ενα σκαλι πανω απο τα κινεζικα λογω ποιοτικου ελεγχου.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...