Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kallair είπε

http://www.dsaltas.gr/r32.pdf

επειδη ειναι ΠΙΟ ευφλεκτο απο τα κλασσικα ψυκτικα υγρα που χρησιμοποιουσαν μεχρι τωρα, ειναι επιβεβλημενο να τηρουνται καποιοι κανονες ασφαλειας που κυριως εχουν να κανουν σε ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ. κ οχι στην εγκατασταση. στην εγκατασταση το κυριο που πρεπει να προσεξεις ειναι να εχεις κανει καλο κενο για να μην υπαρχει οξυγονο στο κυκλωμα. στις βλαβες τωρα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο που θελει προσοχη πριν πας να κανεις την οποιαδηποτε επισκευη.

Φιλε μου σωστα τα λες εγω παντως να το τοποθετησω ενταξει το χω μετα ομως για επισκευη θα παρω ρισκο οπως λες και συ και δεν θελω,οπως ειπα και σε αλλο post ημουν στις λευκες συσκευες σε εξουσιοδοτημενο service αρκετα χρονια,τα τελευταια δυο ασχολουμαι με κλιματισμο οποτε μαθαινω.Ο καθε μαστορας εχει τον τροπο του αλλωστε,αν οι αλλοι περνουν το ρισκο μαγκια τους

25 λεπτά πριν, Diskimpex είπε

Οτι γραφουν οι οδηγιες εγκαταστασης.Και για το ευφλεκτο , προφυλαξεις .Το εργοστασιο ξερει καλυτερα.

Παλι καλα ειπες εργοστασιο και οχι τα μαγαζια που τα πουλανε τυπε μου

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, rus είπε

Εξ ολοκληρου λες?  Δηλαδη οι επωνυμες εταιριες φτιαχνουν εκει κακης ποιοτητας προϊοντα αλλα τα πασαρουν στο κοινο ως υψηλης?

Τι παραδείγματα εχεις? Πηρες πχ. 10 προιοντα επώνυμης φιμας που παρηχθησαν σε τριτοκοσμικες χωρα και 10 προιοντα που παρηχθησαν σε αναπτυγμένες, και μετα από χρονια διαπιστωσες οτι τα πρωτα βγηκαν τα περισσοτερα ελατωμματικα ενω τα δευτερα λειτουργουν αψογα?

Κοίτα επειδή δεν έχει νόημα να το κουράζουμε, είτε δεν καταλαβαίνεις αυτά που ανέφερα στα προηγούμενα post είτε το πας αλλού, ας κρατήσει ο καθένας τις απόψεις του. Από συσκευές μου έχουν τύχει για τα σκουπίδια με το καλημέρα σχεδόν ένα σίδερο που μύριζε κάτι άσχημα με το που το άνοιξα από το κουτί, μια ξυριστική με την δεύτερη φορά χρήσης, επίσης ηλεκτρικές σκούπες που χαλάνε σε 1 έτος και με πλαστικά μέρη που φθείρονται πανεύκολα, το βλέπω από το κινητό μου ΖΤΕ που ναι μεν με εξυπηρετεί αλλά με τα αθλιας ποιοτητας πλαστικά που έχει. 

Όλες οι εταιρείες έχουν ένα όνομα και μια επωνυμία, το αν είναι κάποιος επώνυμος ή μη δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα, υπάρχουν κορυφαίες εταιρείες και μη, όλα τα προϊόντα από Κίνα και τριτοκοσμικές χώρες είναι χειρότερης ποιότητας σε σχέση με όσα παράγονται στις ανεπτυγμένες. Υπάρχουν premium κινέζικες εταιρείες που κατασκευάζουν προΙόντα στα οποία είτε δεν βγαίνει τόσο εύκολα ελάττωμα είτε μέχρι να βγει θα το έχεις αλλάξει λόγω marketing και βελτίωσης τεχνολογίας, τα υπόλοιπα προϊόντα προορίζονται για καταναλωτικό κοινό σε φτωχές χώρες. Το ξαναέγραψα και πριν οτι χειρότερη ποιότητα δεν σημαίνει απαραίτητα και βλάβη στο μηχάνημα, μπορεί να αργήσει να συμβεί βλάβη και να θεωρήσεις οτι είναι normal το διάστημα μέχρι να εμφανιστεί η βλάβη. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Diskimpex είπε

Αν εχουν βαλει μηχανηματα, θα ξερουν τι γραφουν

Καλα μην ορκιζεσε κιολας,site ειναι ο καθενας οτι θελει γραφει γτ εδειξε καποιος κανα πτυχιο μηχανολογου,μηχανικου,ψυχτικου?και γω σαββατοκυριακα δουλευω μεροκαματα στην nasa.Καλη συνεχεια να χετε παντως στις κουβεντες σας εδω στο forum

• Like 3
Δημοσ.

Επειδή έχει κουράσει η συζήτηση περί ποιότητας κινεζικών προϊόντων επί τόσες σελίδες, θα αναφέρω ορισμένα πράγματα και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Η ίδια κινεζική εταιρεία που παράγει τα πιο αναξιόπιστα Ι.Χ. αυτοκίνητα παγκοσμίως (Geely), παράγει πλέον και τα πιο αξιόπιστα (Volvo).

Πολλά μεγάλα και αναγνωρίσιμα δυτικά brands που ο κόσμος εμπιστεύεται, διαφοροποιούν πλέον την ποιότητα των προϊόντων τους αναλόγως της αγοράς για την οποία αυτά προορίζονται (συμβαίνει πολύ συχνά σε ρούχα και τρόφιμα).

Τα προϊόντα της Apple συναρμολογούνται στην Κίνα κι ενίοτε χρησιμοποιούν και κινεζικά components.

Η Κίνα σαν κράτος έχει αρχίσει να εναγκαλίζεται την παγκοσμιοποίηση, το οποίο σημαίνει ότι όσο περνάει ο χρόνος θα αρχίσουμε να βλέπουμε ολοένα και περισσότερα κινεζικά brands με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα (βλέπε Oppo και Xiaomi).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Κοίτα επειδή δεν έχει νόημα να το κουράζουμε, είτε δεν καταλαβαίνεις αυτά που ανέφερα στα προηγούμενα post είτε το πας αλλού,......

Eσυ καταλαβαινεις αυτά που ανεφερα?

Με τα υπολοιπα που γραφεις να σου ξαναπω ότι διαφωνω πλήρως. Είναι παραλογο να πιστευουμε οτι μια φτωχη χωρα θα πρεπει οπωσδηποτε να φταχνει κακης ποιοτητας προϊοντα.

Δημοσ.

Γεια και χαρά σε όλους!

Πρόκειται να αλλάξω κλιματιστικό και δεν έχω χώρο να το βάλω , εκτός από το ξύλινο κουτί των ρολλών.

20180623_085257-2.jpg.07d14b9dd9e1388bb0816fd56f22fa18.jpg

Το παλιό έχει κάποιες φορές θόρυβο ανεμιστήρα και συντονισμό.

Δεν ξέρω κατά πόσο οφείλεται στο ξύλινο κουτί και πόσο σε πρόβλημα του κλιματιστικού.

Έχει κάποιος σχετική εμπειρία; Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργείται πάντα πρόβλημα θορύβου όταν μπαίνει σε ξύλινο κουτί;

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, don87 είπε

Φιλε μου σωστα τα λες εγω παντως να το τοποθετησω ενταξει το χω μετα ομως για επισκευη θα παρω ρισκο οπως λες και συ και δεν θελω,οπως ειπα και σε αλλο post ημουν στις λευκες συσκευες σε εξουσιοδοτημενο service αρκετα χρονια,τα τελευταια δυο ασχολουμαι με κλιματισμο οποτε μαθαινω.Ο καθε μαστορας εχει τον τροπο του αλλωστε,αν οι αλλοι περνουν το ρισκο μαγκια τους

Παλι καλα ειπες εργοστασιο και οχι τα μαγαζια που τα πουλανε τυπε μου

δεν ειναι τοσο ρισκο οσο το να παρεις σωστες προφυλαξεις. να πας να κολλησεις/ξεκολλησεις σωληνωση χωρις να εχεις κανει καλό κενο πρωτα σε τετοια μηχανηματα, ειναι αυτοκτονικό! κοινη λογική χρειαζεται. Παντως ουτε εγώ αναλαμβανω βλάβη που να θελει χρηση συγκολησης σε τετοια μηχανηματα (οπως και σε ρ600) μιας κ δεν εχω την σχετική εμπειρια που χρειαζεται.

2 ώρες πριν, vspyr είπε

Γεια και χαρά σε όλους!

Πρόκειται να αλλάξω κλιματιστικό και δεν έχω χώρο να το βάλω , εκτός από το ξύλινο κουτί των ρολλών.

20180623_085257-2.jpg.07d14b9dd9e1388bb0816fd56f22fa18.jpg

Το παλιό έχει κάποιες φορές θόρυβο ανεμιστήρα και συντονισμό.

Δεν ξέρω κατά πόσο οφείλεται στο ξύλινο κουτί και πόσο σε πρόβλημα του κλιματιστικού.

Έχει κάποιος σχετική εμπειρία; Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργείται πάντα πρόβλημα θορύβου όταν μπαίνει σε ξύλινο κουτί;

Ευχαριστώ

σε  ποιο σημειο βγαινει η σωληνα; σε πλαινο τοιχο γτ δεν γινεται να τοποθετηθει το μηχανημα κ να βγουν οι σωληνωσεις απο το σημειο που εχουν βγει κ τωρα; εκανε εξαρχης θορυβο; αν ναι τοτε φταιει το σημειο που ειναι τοποθετημενο. Αν οχι, τοτε ειτε φταιει το σημειο κ συντονιζει καμια φορα κ κανει θορυβο, ειτε μπορει ο εσωτερικος ανεμιστηρας να εχει χασει τπτ "μποσικα" και να φταιει αυτος για τον συντονισμο κ θορυβο.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1
Δημοσ.

ψάχνω 12άρι:

τι διαφορές έχουν τα 

Toyotomi Hiro Eco HTN/HTG-712R32

και:

Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-535ZR

εκτός από τη τιμή;

το θέλω για τετράγωνο χώρο με καινουργια κουφώματα διαστάσεις:

2.95 υψος

4μετρα χ 6 μηκος πλατος

βεβαια εχει και χωλάκι 2χ3 μέτρα ποιο διπλα αλλά κλεινει με συρταρωτη που θα την κλείνω.

το θελω και για θέρμανση το χειμώνα.

εχετε να πρωτείνεται άλλες λύσεις;

Δημοσ.
23 ώρες πριν, kallair είπε

σε  ποιο σημειο βγαινει η σωληνα; σε πλαινο τοιχο γτ δεν γινεται να τοποθετηθει το μηχανημα κ να βγουν οι σωληνωσεις απο το σημειο που εχουν βγει κ τωρα; εκανε εξαρχης θορυβο; αν ναι τοτε φταιει το σημειο που ειναι τοποθετημενο. Αν οχι, τοτε ειτε φταιει το σημειο κ συντονιζει καμια φορα κ κανει θορυβο, ειτε μπορει ο εσωτερικος ανεμιστηρας να εχει χασει τπτ "μποσικα" και να φταιει αυτος για τον συντονισμο κ θορυβο.

κάτω-αριστερά βγαίνει. υπάρχουν ντουλάπες σε πλαϊνούς τοίχους και δεν χωράει ή δεν κατευθύνεται ο αέρας σε όλο το δωμάτιο. δεν έκανε από την αρχή. για τον ανεμιστήρα υποψιάζομαι περισσότερο. θα ρωτήσω τους τεχνικούς που θα βάλουν το νέο.

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον

Δημοσ.
19 ώρες πριν, wayoflife είπε

ψάχνω 12άρι:

τι διαφορές έχουν τα 

Toyotomi Hiro Eco HTN/HTG-712R32

και:

Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-535ZR

εκτός από τη τιμή;

το θέλω για τετράγωνο χώρο με καινουργια κουφώματα διαστάσεις:

2.95 υψος

4μετρα χ 6 μηκος πλατος

βεβαια εχει και χωλάκι 2χ3 μέτρα ποιο διπλα αλλά κλεινει με συρταρωτη που θα την κλείνω.

το θελω και για θέρμανση το χειμώνα.

εχετε να πρωτείνεται άλλες λύσεις;

Το 1ο που αναφέρεις έχει φυκτικό υγρό r32, το 2 έχει ψυκτικό υγρό R410

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, θέλω και εγώ να παρω κλιματιστικό για την κρεβατοκάμαρα. ουτε 10τμ δεν είναι. 
Διάβαζα εδώ αυτά που λέτε και κατέληξα σε ένα απο τα τρια: 
Toyotomi Hiro Eco, Invertor Life Pro, Midea Prime. 
https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=13190355%2C12821671%2C14682191

Όλα ειναι με r-32, φίλτρα, ιονιστή, ίδια ενεργειακή κλάση.

Ξέρουμε την midea? Μήπως έχετε να προτείνετε κάποιο απο τα τρία ή να απορρίψετε κάποιο; 
(Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις γνώσεις σας)

Επεξ/σία από Σαρμης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/6/2018 στις 6:17 ΜΜ, wayoflife είπε

ψάχνω 12άρι:

εχετε να προτείνεται άλλες λύσεις;

4 ώρες πριν, Σαρμης είπε

Toyotomi Hiro Eco, Invertor Life Pro, Midea Prime. 

Ξέρουμε την midea? Μήπως έχετε να προτείνετε κάποιο απο τα τρία ή να απορρίψετε κάποιο;

Αν κάνετε μια αναζήτηση από την αρχή του θέματος για τα Toyotomi, θα διαβάσετε ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν παρήγαγε ποτέ σπλιτάκια κλιματιστικά. Αυτά που κυκλοφορούν εδώ και στην Ιταλία (και μόνο) κάνουν απλώς χρήση του ονόματος και είναι πλατφόρμες άλλων εταιρειών. Στην Ελλάδα είχε πέσει πολύ διαφήμιση κάποτε με τους Ιάπωνες εσκιμώους και μας έχει μείνει καλή εντύπωση στο υποσυνείδητο (και επειδή τα πρώτα ήταν φασόν από καλή Ιαπωνική εταιρεία) . Ο μόνος λόγος να πάρει κανείς Toyotomi σήμερα είναι η ελαφρώς χαμηλότερη τιμή από τα αντίστοιχα Gree και Media τα οποία την προμηθεύουν. Για παράδειγμα, μεταξύ Toyotomi Kenzo και Gree Change 2014 που είναι το ίδιο μηχάνημα, θα επέλεγα Gree για την 10ετή εγγύηση ας είναι πιο ακριβό.

Η Midea λοιπόν είναι μία από τις 5-6 εταιρείες που παράγουν κλιματιστικά παγκοσμίως και ίσως η 2η μεγαλύτερη μετά την Gree. Άλλη μία γνωστή είναι η Hisense. Πολλά από τα Inventor (Ασημακόπουλος - ελληνική εταιρεία) είναι και αυτά Media (αναλόγως το μοντέλο). Το πλεονέκτημα των Inventor είναι η 10ετής, άνευ ειδικών όρων, εγγύηση και το καλό after sales, που αυτά στην τελική ενδιαφέρουν περισσότερο τον καταναλωτή.

.........

Μιας και είπα για after sales service, πήγα στο Leroy και ρώτησα για ανταλλακτικό Gree. Με παρέπεμψαν στον "εισαγωγέα" (θυμίζω ότι είναι παραεισαγωγή τα συγκεκριμένα) που ήταν ένα γυναικείο ονομ/μο που δεν θυμάμαι. Παραπέμπει στην εταιρεία ACN Clima. Τους πήρα για συγκεκριμένο ανταλλακτικό και εδώ και 10 μέρες περιμένω απάντηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο επίσημος εισαγωγέας (Μαυρογένης - Nipon) είναι καλύτερος. Ένα δοκιμαστικό τηλεφώνημα θα σας πείσει ότι πρόκειται περί μπάχαλου.

Επεξ/σία από Balrog
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εχουν γραψει οτι δεν αναγνωριζουν τα μηχανηματα απο λερου.Ολες οι εγγυησεις εχουν εξαιρεσεις να πουν οτι τους συμφερει.Το ιδιο και οτι θελουν πουλανε.Σου λενε βαλε δικηγορο αν μπλεξεις, να βγαλεις ακρη.Παραπανω θα σου κοστισει..

Δημοσ.

Βρε συ Gary το έχουμε πει ότι η επίσημη αντιπροσωπεία δεν αναγνωρίζει τις παραεισαγωγές και τα Leroy είναι παραεισαγωγή. Το νέο εύρημα στο οποίο αναφέρθηκα είναι ότι το Leroy σε στέλνει για αντιπροσωπεία στην "Κοντού Νεκταρία" που ουσιαστικά είναι η ACN Α.Ε., Σωρού 12, Μεταμόρφωση και οι οποίοι δεν με εξυπηρέτησαν επαρκώς στην υποτιθέμενη αναζήτησή μου για συγκεκριμένα ανταλλακτικά. Ούτε η επίσημη αντιπροσωπεία της Gree είναι πολύ εξυπηρετικοί όμως. Μιλάω από προσωπική εμπειρία και στις δύο, μπορεί και να έπεσα στην περίπτωση. Αν και δεν είμαι ο μόνος που το διαπιστώνει αυτό, είμαι;

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...