Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εδω φωκιδα ξεκινάνε απο 70,οι περισσότεροι παίρνουν 90  την απλή εγκατασταση εως 12,000 Btu και φτάνει εως και 120 το 24αρι

το ξήλωμα παλιού κάνα 20 σαρικο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Είχα γράψει και παλιότερα στο φόρουμ για τον καθαρισμό του κλιμαστικού. Τώρα ανέβασα δύο βίντεο στο youtube για να σας δείξω. Το ένα είναι αυτό και το άλλο αυτό.

• Thanks 1

Μιας και ρώτησα να πω κι εγώ πως Πύργο Ηλείας εγκατάσταση για 9000 btu 

από εγκαταστάτη που συνεργάζεται με επίσημο συνεργάτη Mitsubishi Electric είναι 80

1 ώρα πριν, caveneo είπε

Είχα γράψει και παλιότερα στο φόρουμ για τον καθαρισμό του κλιμαστικού. Τώρα ανέβασα δύο βίντεο στο youtube για να σας δείξω. Το ένα είναι αυτό και το άλλο αυτό.

Δεν προσφέρει κατι το βιντεο, θα ήταν ολοκληρωμένο αν έλεγες και τα χημικά καθαρισμού που χρησιμοποιείς

• Like 1
  • Confused 1

25 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν προσφέρει κατι το βιντεο, θα ήταν ολοκληρωμένο αν έλεγες και τα χημικά καθαρισμού που χρησιμοποιείς

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου. Πάντως υπάρχουν αρκετά καθαριστικά (βιολογικά και μή), σε σπρέυ έτοιμα ή για μιξ με νερό στα μαγαζιά. Μπορείς να βρεις, χρειάζεται όμως προσοχή στο ποιο θα χρησιμοποιήσεις και με ποιο τρόπο γιατί μπορεί να αποδειχτούν διαβρωτικά για τα πλαστικά μέρη.

38 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Τα αναφέρω στην περιγραφή στο youtube. Δεν φαίνονται;

Πάντως το βασικό που πρέπει να γίνετε καθε 3-4 χρόνια ειναι βγάλσιμο και καθαρισμός του ανεμιστήρα (ροτορας)
Αμα δειτε τι μαζευει εκει μεσα θα παθετε πλακα ...

F47dISG.png

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Εγω πάντα σχεδόν είμαι της άποψης καλό κλιματιστικό με μεγάλη εγγύηση και απο εταιρεία όπου δεν έχει θέματα επάρκειας ανταλλακτικών αλλά ούτε και κακής εξυπηρέτησης . 
Μεγάλη εγγύηση διότι μια πλακέτα να σου καεί σε συμφέρει να το πετάξεις . 

Κανενας δεν αλλαζει πλακετα ευκολα.Και οτιδηποτε ακριβο.Ολοι γραφουν δεν καλυπτουν θεματα ΔΕΗ και κακη χρηση .Καθε φιρμα οπως συμφερει καθε περιπτωση.Πισω καποιος ειχε γραψει για τογιοτομι εβγαλε ακρη.

5 ώρες πριν, wannaplay είπε

εδω φωκιδα ξεκινάνε απο 70,οι περισσότεροι παίρνουν 90  την απλή εγκατασταση εως 12,000 Btu και φτάνει εως και 120 το 24αρι το ξήλωμα παλιού κάνα 20 σαρικο

2 ώρες πριν, el00019 είπε

Μιας και ρώτησα να πω κι εγώ πως Πύργο Ηλείας εγκατάσταση για 9000 btu 

από εγκαταστάτη που συνεργάζεται με επίσημο συνεργάτη Mitsubishi Electric είναι 80

16 ώρες πριν, fg9000 είπε

από ότι βλέπω έχει γίνει μόδα να ζητάνε 70, 80 και 100 ευρω +ΦΠΑ για να εγκαταστήσουν ένα air con  (εντός Αττικής), επαρχία δεν ξέρω πόσο χρεώνουν.

Ενώ την ίδια στιγμή φοροδιαφεύγουν και ΔΕΝ κόβουν αποδείξεις; Εδώ μιλάμε για φοβερή αισχροκέρδεια την στιγμή που έχουν 10 - 13 ραντεβού την ημέρα τσεπώνουν 1000  ευρώ αφορολόγητο "μεροκάματο"!!!!

Και φυλλαδια στις πολυκατοικιες με 50 ευρω .Οσο θελουν μπορουν να ζητανε .Κανεις και παζαρι . Ρωτας και αλλου .Και αποδειξη αν συμφερει.Ολοι ζοριζονται σημερα ,και οι πελατες.Και ολους τους βρισκει η εφορια αν θελει.Εσοδα,εξοδα,τραπεζες.

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Σε χρεώνουν και για τους σωλήνες...... 

Άλλο λεμε, τα λεφτα που δινεις στο μαστορα δεν ειναι μόνο για υλικα ή  βενζινη ή  φρεον.   

6 ώρες πριν, wannaplay είπε

το ξήλωμα παλιού κάνα 20 σαρικο

Βρισκει ετοιμη τη τρυπα, ετοιμο και το υποστηριγμα, αλλα σε χρεωνει +20:lol:

Επισης καποιοι αφηνουν ιδιους τους κοκκινωπους  σωλήνες που περνανε από τη τρυπα.

17 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Ναι σου ζητάει 50 ή 60  ή 70 + το ΦΠΑ

Το να σου ζητησει φπα για να τον βαλει στη τσεπη του ακουγεται ανεκδοτο.

Επεξ/σία από rus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, buuren είπε

Επομενως παμε για inventor...

Mπορεις να δωσεις 2-3 επιλογες για 12αρι μεχρι τα 500 ευρω πανω κατω?

Το ξερω κανω καταχρηση αλλα ειναι ευκαιρια τωρα που σε βρηκα 🙂

Εγώ πάντως τσίμπησα αυτό.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/185638-carrier-42qhc012dsl-iplus?nosto=frontpage-nosto-1

+ Επιταγούλα 50ευρώ πήρανε το παλιό πίσω (το ξύλωσα μόνος μου, πολύ ευκολο αν πιάνουν τα χέρια και δεις 2 βιντεάκια Youtube, με ένα αλενάκι κλείνεις το φρέον στις εξωτερικές μονάδες)

+ Δωρέαν εγκατάσταση (στο τηλέφωνο οταν κάλεσαν εντός3 ημερών -αττική- να το βάλουν, είπα με αντλία κενού)

+ η Carrier είναι ο εφευρετης του σύγχρονου κλιματισμού.. ειναι πολύ καλά μηχανήματα, γενικώς θα απέφευγα Inventor κτλ...είναι φασόν κίνα, αν δείς εξωτερικές μονάδες θα καταλάβεις..

+ έχει πιστοποίηση EUROVENT...γιατί ο καθένας (ειδικά οι Κινέζοι) γράφουν ότι νάναι σε αποδόσεις...

Επεξ/σία από sokos1
  • Like 1

7 ώρες πριν, villasg είπε

Πάντως το βασικό που πρέπει να γίνετε καθε 3-4 χρόνια ειναι βγάλσιμο και καθαρισμός του ανεμιστήρα (ροτορας)
Αμα δειτε τι μαζευει εκει μεσα θα παθετε πλακα ...

F47dISG.png

Φαντάζομαι τι μπορεί να έχει το δικό μου που δεν έχει καθαριστεί ρότορας από τότε που το πήρα. Πάντως δεν είναι εύκολη δουλειά, πρέπει να συνεννοηθείς από πριν με τον ψυκτικό και δεν θα σου κοστίσει και λίγο. Χρειάζεται σίγουρα να αφαιρεθεί ο εξατμιστής της εσωτερικής μονάδας άρα και αφαίρεση φρεον, γενικά θέλει μανούρα.

2 ώρες πριν, sokos1 είπε

+ η Carrier είναι ο εφευρετης του σύγχρονου κλιματισμού.. ειναι πολύ καλά μηχανήματα, γενικώς θα απέφευγα Inventor κτλ...είναι φασόν κίνα, αν δείς εξωτερικές μονάδες θα καταλάβεις..

+ έχει πιστοποίηση EUROVENT...γιατί ο καθένας (ειδικά οι Κινέζοι) γράφουν ότι νάναι σε αποδόσεις...

Για Carrier έχω ουδέτερη γνώμη, δεν ακούω ούτε καλά ούτε άσχημα σχόλια. Το οτι είναι οι εφευρέτης ισχύει σίγουρα, αλλά αυτό δεν λέει κάτι, άλλες εταιρείες την έχουν ξεπεράσει πλέον, δεν την προτιμάει πολύς κόσμος.

• Like 1

Στα βίντεο που έχω ανεβάσει καθαρίζω και την φτερωτή. Στο δεύτερο βίντεο με τον ατμό φαίνεται ξεκάθαρα. Εγώ την καθαρίζω δυο φορές το χρόνο γιατί μαζεύει μύκητες και μυρίζει ενώ το στοιχείο είναι καθαρό. Δεν είναι τίποτα, αρκεί να βρεις σακούλα. Κάτι που μου φάνηκε περίεργο είναι το εξης, όσο αναφορά τη φτερωτή (ροτορα). Πριν βάλω νέα κλιματιστικά είχα ένα Mitsubishi made in japan εικοσαετίας, το πολύ. Ε, λοιπόν η φτερωτή του ήταν πεντακάθαρη. Το υλικό της ήταν διαφορετικό από τα νέα που πήρα. Στα νέα κλιματιστικά φαίνεται να μην είναι της ίδιας ποιότητας για αυτό πιάνουν πολύ εύκολα μύκητες. Αν το υλικό δεν είναι πορώδες δεν θα υπάρχει λογικά πρόβλημα. Αλλά προσπαθούν να γλυτώσουν λεφτά από τα πάντα. Μην μιλήσω και για τους ιονιστές που υποτίθεται πως έχουν. Που απλα δεν κάνουν τίποτα. Αν πάρεις κλιματιστικό με κανονικό ιονιστη μαζί πάνω του θα σου βγει ο κούκος αηδόνι . Τα υπόλοιπα είναι για να μας κοροϊδεύουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...